Gå til innhold

kristoffer_R

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kristoffer_R

  1. Det snakkes om sårbarheter, og at fremmede kan avlytte disse klokkene, og at data er ukryptert. Jeg har kjøpt en av disse smartklokkene til mitt barn, og lurer på hvor kan man lese litt mer om disse sårbarhetene? Hvor lett er det egentlig å avlytte disse telefonene? På den modellen jeg har kjøpt som er den samme som Viksfjord, finnes det ingen mulighet for avlytting, altså å ringe opp klokken og man avlytter den andre enden uten at vedkommende er klar over det. Om man trenger dyp hacker kunnskap for å trenge seg inn, så er vel disse klokkene like sårbar som alt annet. Regner med at det snart kommer ett forbud mot Baby call/monitorer også?

    Du finner alt her:

    https://fil.forbrukerradet.no/wp-content/uploads/2017/10/watchout-rapport-october-2017.pdf

     

    Tldr: Latterlig dårlig sikkerhet. Detaljene om hullene er i stor grad sensurert, men ut ifra det som ikke er sensurert ser de enkle ut å utnytte. Hullene gir full tilgang til de samme dataene fra klokken som legitime foreldre har tilgang til.

     

    En smule creepy om hackere/overgripere får tilgang til barnet mitt sine historiske bevegelser og posisjon, selv uten lydfunksjonalitet, spør du meg.

     

    Babycallmonitorer som lager data i Tyskland og lett kan overtas av hackere bør du styre unna.

  2. Jeg bor for tiden i Thailand, har gjort det i nesten et halvt år nå. For å komme seg rundt her trenger man en moped og etter å ha brukt noen dager på å Google hvordan man kjører moped og fått et lite kurs av en backpacker våget jeg å leie meg en.

     

    Skummelt i starten naturlignok, men det tok ikke lange tiden før jeg følte at jeg hadde grei kontroll. Etter et par uker var frykten borte og erstattet med noe jeg vil kalle lidenskap. Det var nesten litt trist når jeg måtte erkjenne til meg selv at jeg hadde anskaffet meg det viktigste jeg trengte til leiligheten ettersom jeg ikke hadde noen særlig god grunn til å kjøre rundt på mopeden hele dagen lenger ;)

     

    Uansett, jeg innså rimelig kjapt at tohjuling var en lidenskap og at det måtte fikses når jeg etterhvert flytter tilbake til Norge. Jeg har prøvd moped som ikke har plass til bena, men likte det ikke noe særlig. Det er enormt praktisk med en krok som man kan henge poser på og flate man kan sette pakker på. Jeg bestemte meg for at jeg måtte fikse meg scooter.

     

    Til min store forskrekkelse oppdaget jeg at mopeder i Norge er noe sabotert drit med en fartsperre på

    latterlige 45kmt. Det er jo helt ubrukelig og kan ikke kjøres på motorveien engang. Mopeden jeg har her går maks 100kmt, det er greit nok.

     

    Så spørsmålet mitt er: Finnes det scooter-utformede (altså med krok og flate) motorsykler man kan kjøre i Norge med LettMC-sertifikat i Norge? Eller er jeg nødt til å bruke ryggsekk? :(

  3. Jeg har, idiotisk nok, ventet med å føre regnskap helt fram siste frist. Likevel, ettersom jeg har tatt god vare på og organisert bilagene bra, går det greit å gjøre det nå.

     

    Svært mange av utgiftene jeg har hatt har vært gjennom Paypal. De aller fleste av disse innkjøpene ble trukket direkte fra bankkontoen ettersom PayPal-saldoen var null. I de tilfellene var det dermed ingen praktisk forskjell på Paypal og enhver annen VISA-betaling. Lett å føre opp altså, bare å føre opp NOK-verdien Paypal trakk fra bankkontoen.

     

    I juli derimot fikk jeg et domenesalg fra Sedo på $2500 som gikk direkte inn på Paypal. Dermed ble alle utgiftene jeg hadde som ble betalt via Paypal (90% av antall utgifter) betalt uten aktivitet på bankkontoen min i det hele tatt - helt til de $2500 var brukt opp. Ettersom pengene på Paypal var i USD og alt jeg kjøpte var i USD ble det aldri omregnet til NOK.

     

    Nå sitter jeg med det problemet om hvordan jeg skal føre det opp i regnskapet. Jeg har jo kjøpt produkter og tjenester for businessen i samme takt som de forrige månedene, men ingen penger har blitt trukket fra bankkontoen min.

     

    Har dere noen forslag til hvordan jeg burde føre det opp?

     

    Jeg bruker e-conomic hvis det skulle være til hjelp.

  4. Hei alle sammen.

     

    I dag lanserte jeg ProffBlogg.no, en tjeneste jeg har jobbet med en stund. ProffBlogg er en tjeneste som gjør det lett å opprette og drive proffe Wordpress-blogger med eget domene, brukerveiledning og lidenskapelig support integrert direkte i WordPress sitt kontrollpanel, ingen reklame og raske servere. Umiddelbart etter bestilling er bloggen ferdig satt opp og klar til bruk, noe som på egenhånd er en krunglete og vanskelig prosess for de uten spesielle datakunnskaper.

     

    Jeg lurer på hva dere synes. Har dere noen tilbakemeldinger? Hva er bra og hva bør forbedres?

     

    - Kristoffer R.

×
×
  • Opprett ny...