Gå til innhold

tomas78

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tomas78

  1. Hvordan henter man ut data fra finn.no sine annonser? Har de noe egen API for dette?

     

    Så vidt jeg vet har ikke finn.no noe eksternt API ennå. Du kan nok likevel hente ut litt info på samme måte som salgshistorikk-scriptet gjør på bt.no, men det kan fort bli litt knotete. Ellers har FINN.no startet en blogg, http://labs.finn.no/, der du kanksje kan spille inn slike idéer og ønsker.

     

    .T

  2. Har alltid ønsket meg kartet som ligger på selve annonsesiden, rett i søkeresultatlisten, har jeg mulighet til å konfigurere scriptet selv?

     

    Å endre scriptet til å ta med et kart for hver annonse i resultatlisten er teoretisk mulig, men jeg tror ytelsen vil bli ganske dårlig. Du kan vise annonser i et kart ved å trykke på "Vis på kart"-linken eller Boligkart-ikonet på siden rett før du kommer til søkeresultatet, dvs. der du velger by/fylke/område.

     

    Det finnes en eksperimentell utvidelse til Firefox som heter Ubiquity som kan gjøre nesten det du ønsker, men foreløpig bare for craigslist. Du kan se en demo av dette på videoen på http://labs.mozilla.com/2008/08/introducing-ubiquity/, ca 2,5 minutt ut i videoen.

     

    .T

  3. Hadde faktisk dette i tankene selv de siste dagene... Har ikke Mamut en sånn løsning? Jeg vil tippe man kan få i gang en avtale med banken om en måte å logge seg inn med kun leser tilgang...

     

    Planlegger du og lage denne applikasjonen web basert eller? Har prøvd å finne noe slikt, men er ikke så mye ser det ut til...

     

    Jeg kjenner ikke til Mamuts løsning, men jeg vil tippe at man må logge seg på nettbanken selv og laste ned kontoutskriften i et maskinlesbart format (xml, csv, qif...). Tror du det kan stemme? Jeg ser de har en demoversjon, som jeg vurderer å teste.

     

    Som du nevner hadde det vært flott dersom man kunne logget seg på nettbanken med begrenset tilgang. Kanskje enda bedre om man kunne abonnert med rss eller hatt epost-varsling, eller om det hadde vært et REST API slik wesabe.com har [1].

     

    Jeg har i utgangspunktet ingen store ambisjoner om å bruke masse tid på dette, så det er mest aktuelt å lage et lite script som henter ned transaksjonsdata og legger det inn i YNAB lokalt på min laptop. Aller helst håper jeg at det finnes eller skal dukke opp en tjeneste lik wesabe.com, mvelopes.com, mint.com, eller yodlee.com som kan brukes mot norske banker.

     

    Jeg kom også over et norsk prosjekt som ligner wesabe.com m.fl., http://www.assembla.com/wiki/show/penga, men det ser ut til å være tidlig i utviklingsfasen.

     

    1. http://blog.wesabe.com/index.php/2007/07/1...-dont-tell-them

  4. Jeg vurerer å lage en liten applikasjon for å holde kontroll på min private økonomi, evt. bruke et eksisterende program som f.eks. YNAB [1]. For at dette skal bli enklest mulig hadde det vært flott dersom alle transaksjoner automatisk kunne blitt overført fra nettbanken til applikasjonen min. Men dette er vel kanskje ikke så lett å få til frykter jeg. De fleste banker krever så vidt jeg vet at man må logge seg inn i nettbanken, og dermed at man manuelt må bruke kodekalkulator eller be om engangspassord på sms.

     

    Er det noen som vet om noen banker som tillater å overføre transaksjondata/kontoutskrift automatisk? For eksempel varsling via e-post hver gang det skjer en skjer en ny transaksjon på kontoen min.

     

    1. http://www.youneedabudget.com/

  5. Jeg har automatisert denne prosessen ved hjelp av et Grasemonkey script. Scriptet henter opplysningene fra boligen og lister tidligere salg under prisantydningen i boligannonsene på finn.no

     

    Det var et meget kjekt script! Et annet GM-script for FINN Eiendom som kan være av interesse er http://userscripts.org/scripts/show/36262. Her er en beskrivelse av scriptet:

    Greasemonkey-script som endrer resultatlista til FINN Eiendom (finn.no) slik at den viser informasjon slik jeg ønsker å se den:
    • viser kvadratmeterpris

    • scroller siden til der resultatet begynner

    • fjerner eiendommeglers navn

    • fjerner annonser

    • viser reell pris (dvs legger til fellesgjeld til prisen) (merker prisen der dette blir gjort)

    • viser gjennomsnittlig kvadratmeterpris for annonsene på siden

    .T

  6. Koster kr 9000 på Siba.

     

    AMD Turion 64 ML-30 1.6 GHz

    2.8 kg, 36.4 cm x 27.9 cm x 3.9 cm

    1 GB DDR

    100 GB HD

    DVD±RW (+R dobbeltlag) - integrert

    15.4" TFT aktiv matrise WXGA (1280 x 800)

    Integrert grafikk, SiSM760GX, Delt skjermminne

    Fax / modem - 56 kbps

    Ethernet, Fast Ethernet, IEEE 802.11b, IEEE 802.11g

    Tastatur, touchpad, 4-veis rulleknapp

    Litiumion-batteri

    3 x Hi-Speed USB - 4 pin USB Type A

    Microsoft Windows XP Home Edition

    1 års garanti

     

    -Tomas

     

    EDIT: Se annonsen her: http://www.siba.no/Archive/Images/Kampanje..._data_og_SV.pdf

  7. Hei,

     

    Kom over et program som heter SpeedswitchXP. Dette programmet gir brukeren bedre kontroll over strømsparingsfunksjonaliteten i WindowsXP, med blant annet mulighet for å senke CPU-hastigheten.

     

    Jeg har ikke fått testet programmet særlig grundig ennå, men førsteintrykket er positivt.

     

    Her er en beskrivelse hentet fra hjemmesiden:

    SpeedswitchXP is a small applet that sits in the system tray and allows dynamic switching of the frequencies of mobile Intel and mobile AMD CPUs under Windows XP. During the development of Windows XP, Microsoft decided to integrate dynamic frequency switching into the operating system itself. On a default Windows XP installation, the power schemes in the power settings of the system panel control the frequencies of the processor. On Windows 2000 and previous operating systems, it was possible to manually control the CPU frequencies with a SpeedStep applet provided by Intel, but this is not possible anymore under Windows XP. It is not very good documented what the different Windows XP power schemes do and it is impossible to fully adjust the schemes as the important settings are not accessible through the control panel.

     

    SpeedswitchXP tries to fill this gap in that it provides access to ALL power scheme settings. This small applet is similar in functionality to the native Intel SpeedStep applet for Windows 9x/ME and Windows 2000 but with a few more options.

     

    Programmet er gratis, og kildekode medfølger.

  8. På de fleste bærbare ligger instillinger for touchpaden på samme sted som innstillinger for musen. (Control Panel -> Mouse).

     

    Er vel bare å huke av et eller annet sted for å disable den.

     

    Jeg ser to enheter i listen på Control Panel -> Mouse -> Hardware. Disse er

    • PS/2 Compatible Mouse
    • HID-compliant mouse

    Jeg kan velge Properties for begge disse.

     

    Under Properties -> General for "HID-compliant mouse" kan jeg velge "Device usage" -> "Do not use this device (disable)". Når dette er gjort, slutter den eksternt tilkoblede musen å fungere.

     

    Det er ikke noen tilsvarende valgmuligheter for "PS/2 Compatible Mouse". Der er boksen "Device usage" grå og tom. Jeg ser det er et valg som heter Uninstall under Properties -> Driver, men jeg har ikke testet den; jeg synes det virker litt drastisk å avinstallere driveren.

  9. Hei,

     

    Er det noen som vet om det er mulig å deaktivere touchpad på min Tundra 1557X? Jeg bruker normalt mus, og irriterer meg over å stadig komme borti touchpad'en mens jeg bruker tastaturet. Det aller beste hadde vært om touchpad ble deaktivert automatisk når ekstern mus (usb) kobles til, og aktiveres når ekstern mus frakobles.

     

    Jeg er ellers godt fornøyd med pc-en min. Eneste minuset er at jeg synes viften bråker litt, og at den går ganske ofte selv ved lav belastning på cpu. Jeg har lest at folk synes den er stillegående, så det er kanskje bare jeg som er ekstra "kresen" når det gjelder støy.

  10. Hvorfor er IBM maskinene så SINNSYKT dyre??? Opp mot 40K for en maskin med spesifikasjoner som tp40/41 er jo helt latterlig...

    Antar de er veldig gode :) Men det er mulig å få dem til lavere pris. Jeg så blant annet en studentkampanje før jul der man kunne kjøpe en t40p til ca kr 22000. Og dersom man er bedriftsmedlem i Datateam, får man også gode tilbud på bærbare pc-er fra IBM.

  11. Siden du har bestemt deg for 1557 burde du jo sjekke prisen hos Whitebox.no også da.

     

    Ta en telefon og hør hva pris de sier på samme oppsett, du sparer fort 2000/3000kr.

    Har lest at Whitebox kan være temmelig trege å levere maskinene, og jeg vil helst hatt maskinen i går ;) Dessuten er det vel tryggere, med tanke på garanti og support, å bestille fra et mere kjent firma som PS Data, som jeg vet har eksistert lenge, og antakeligvis vil fortsette i mange år.

     

    -Tomas

  12. Til ditt bruk så ville en ibook eller powerbook være midt i blinken hvis du ikke har noe imot mac da.

    Har vært inne på tanken, men ikke "tort" å ta det steget ennå :roll: Har hørt masse positivt om Mac, men har ikke prøvd selv. Har også hørt at det er Unix-kjerne og at den kan kjøre en masse Linux/unix-programmer. Men skjermen har vel relativt lav oppløsning?

  13. Yes tomas, you can still get educational discounts, if you order through www.studentenrabatt.ch - they can give you a norwegian keyboard and norwegian software if you ask them.

    Prisen på www.studentenrabatt.ch er veldig lav, CHM 3 025, ca 16 800 for t41p. Jeg vet ikke hvordan det er med merverdiavgift og toll, men uansett er det en god pris.

     

    Det ser dessverre ut som om det ikke går an å bestille her i Norge. Fikk følgende beskjed da jeg prøvde å legge inn en bestilling: "No shipping available to the selected country".

     

     

    -Tomas

  14. Jeg blir å bruke pc-en til alt mulig rart, for eksempel tekstbehandling, web-surfing, programmering og enkel billedbehandling, men spilling blir det nok lite med. Jeg synes pc-ene ser relativt like ut sett fra spesifikasjonene.

     

    Forskjellene mellom pc-ene, så vidt jeg kan se, er:

    * Dobbelt så mye minne i Tundraen. Men Thinkpad kan selvfølgelig oppgraderes.

    * Raskere minne på t41p (333 MHz).

    * Litt større skjerm på Tundra (15" i steden for 14,1", begge SXGA+).

    * Lavere batterilevetid på Tundra. 4 t i forhold til 6-7 t.

    * Tundra har firewire og én ekstra usb-port.

    * Thinkpad har blåtann, 802.11g (t41p) og gigabit ethernet.

    * Thinkpad er mindre og lettere, ca 2,4 kg mot ca 2,7 for Tundra.

    * TouchPad/UltraNav tror jeg er bedre på Thinkpad.

    * Byggkvaliteten er nok bedre på Thinkpad.

    * 1 år lengre garanti på Thinkpad (3 år).

    * Thinkpad har noen ekstra-features, som f.eks. leselys og ekstra

    harddiskbeskyttelse (t41p).

    * Større harddisk på Tundra (80 GB), men tror den er tregere (5400rpm).

    * Ingen OS på Tundra.

     

    Jeg ville selvfølgelig helst hatt t41p, men synes 9000 kr ekstra er mye. Jeg tror ikke det er verdt det. Er dere enige?

     

    -Tomas

×
×
  • Opprett ny...