Gå til innhold

Fanboi

Medlemmer
  • Innlegg

    195
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fanboi

  1. Ja, hvor mye ville man egentlig tape på en grense på 2000, siden det ville bety langt lavere kostnader for tollvesenet?

     

    Det aller meste man handler har priser under 2000 per stk, så potensielt tap for norske bedrifter (representert av Virke) er astronomisk, hvis det blir lettere og enda mer lønnsomt å handle alt utenlands på nett. Regnestykket på selve tollen blir et helt annet og er ikke særlig relevant i den forbindelse.

    • Liker 2
  2. Får altså denne irriterende lyden som varer i en time-ish etter man har brukt dusjen. Forsvinner midlertidig når man har vannet skrudd på. På videoen under står vannet skrudd av, men det lekker og har lekket den siste uken. Regner med lyden kommer av at luft skvises ut pga trykk i røret via sprukket pakning e.l.? Tenkte å spare tid og penger på å høre om noen har greie på om hele batteriet bør byttes ut eller om det er nok med en 20-kroners pakning på biltema.

     

    direkteSusing.wmv

     

  3. 200Mbit pr stream med Turbo-256-QAM på 2,4GHz er imponerende. Blir spennede å se hvilken nettoytelse man kan få på tre slike datastrømmer. Forøvrig kan man begynne å snakke om naboetikk, når man okkuperer 160MHz på 5GHz og 40MHz på 2,4. ^^ Her er det snakk om survival of the fittest... :green:

     

    Aldri sett noen på 5GHz der jeg har vandret, så ville ikke hatt dårlig samvittighet for den biten de nærmeste årene
  4. En slik bryter var beregnet på eldre beredere med to elementer som kunne kobles i serie (trinn 1), kun ett (trinn 2) eller i paralell (trinn 3). De færreste moderne beredere er konstruert slik med flere trinn i dag.

     

    Altså; den nye berederen kan ikke reguleres, og på tre av trinnene (0 og 2 av de 3 andre) vil det ikke være strøm i kontakten (evt bare mellom en leder og jord, som på en lampe med enpolet bryter) overhodet.

     

    Ingenting vil ta skade av å plugges inn i den kontakten, men i verste fall (om bryteren står på et av de tre gale trinnene) virker det bare ikke. Egentlig burde bryteren forbikobles helt. (og alt dette er jobb for en elektriker...)

    Takk for avklaring :) står på setting 1 ja, men strøm må det ha vært da sikringen slår ut på 2, eller kanskje det var sånn jordfeilbrytere så ut på 50tallet. Har kun gått grunnkurs elektro for et tiår siden så er ikke helt stødig :p

  5. Fått ny varmtvannstank og den gamle var koblet direkte i en koblingsboks som går gjennom en vribryter som sannsynligvis tilsvarer http://elko.no/regul...cle395-248.html. Den nye har vanlig jordet støpsel så jeg klesset opp en stikkontakt på den gamle kursen for å få vann i dusjen. Spørsmålet er om det er farlig/dumt å koble andre ting i denne stikkontakten, og hvilket nivå som er "vanlig" strømtilførsel, altså hva den bør stå på? Kan den nye tanken også reguleres med den gamle bryteren eller er det noe som hører til det gamle oppsettet exclusively?

  6. Dette er i samme størrelsesorden som dagens prosessorer, men de nye nanorør-transistorene skal være fem ganger raskere enn dagens silisiumprodukter.
    Hva vil det si at de er fem ganger raskere enn silisium? Går det i teoretisk oppnåelig frekvens?
    I tillegg skal det lede strøm 30 ganger raskere enn silisium.
    Elektroner i silisium har allerede ei hastighet på ~0.9c, dvs. omtrent 90% av lysets hastighet i vakum. At de, bare ved å skifte leder, plutselig beveger seg 30 ganger raskere (= 27c), er rett og slett ikke mulig.

     

    In semiconductors, a different measure, mobility, is used to quantify how fast electrons move. The limit to mobility of electrons in graphene is set by thermal vibration of the atoms and is about 200,000 cm2/Vs at room temperature, compared to about 1,400 cm2/Vs in silicon, and 77,000 cm2/Vs in indium antimonide, the highest mobility conventional semiconductor known.

    http://www.sciencedaily.com/releases/2008/03/080324094514.htm

     

  7. asus N56VZ er en flott maskin for casual gaming, du får den forresten 500 kr billigere på dustin.no hvis du kvalifiserer til studentrabatt. Hadde tenkt å kjøpe den selv men prioriterte ned mobiliteten og bestiller http://www.dustinhome.no/product/5010636716/asus-g55vw-ci7-2-3-8gb-750-gtx660m-15-6-w7hp/ i dette øyeblikk, eneste (store) minus er manglende ssd men jeg orker ikke vente lenger på en perfekt maskin og P150E blir i dyreste laget

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...