Gå til innhold

Leifern79

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leifern79

  1. Det er krig, sult og i det hele tatt mye hat og jævelskap i verden. Hva med å bare si seg fornøyd med at filmen var bra, evt dårlig og gå videre? Og med tanke på språket som benyttes for å kritisere filmene; de fleste haterne bruker det som kun kan kalles rasisme/kvinnehat. Hva med å heller dømme en person etter hva en gjør, ikke om vedkommende står eller sitter på do og trenger lite eller mye solkrem?

    • Liker 1
  2. Hva med de 500 brukte Teslaene på Finn.no, nytter ikke bare kjøpe nytt for å hjelpe Tesla, tenk på alle de stakkars bileierene som ikke blir kvitt de dyre bilene sine, de trenger hjelp.

     

    Har vært behjelpelig med å kjøpe en av de:) Og med tanke på hvor lenge (les:kort) bilene ligger på nett, tror jeg ikke du skal være så veldig bekymret. Stort sett alle bilene jeg så på ble merket som solgt i løpet av et par uker. Milevis unna det jeg selv har opplevd når jeg har solgt fossiler

    • Liker 2
  3. Har lillebroren Nokia 6.1 og syns den også er "berre lekker". Men jeg sitter her med en urolig følelse av at det er noe som mangler: Det er svært få muligheter til å tilpasse telefonen i Innstillinger. Tenker på ting som ikonstørrelse, farge på meldingsmerkene, justere antall kolonner med ikoner, legge til funksjoner i nedre funksjonsbanner - eller hva det heter - osv. Er det begrensninger i Android for Nokia, eller er det slik nyeste Android er uten de tilpasningene andre leverandører har?

     

    Last ned en alternativ launcher så skal du se alt går så meget bedre. Denne for eksempel: https://play.google.com/store/apps/details?id=is.shortcut

  4.  

    Venter bare på at vi kan bruke vipps i butikken nå

     

    Hvorfor det? Ingen ting går kjappere enn chip+pin.

     

    Ta opp mobilen, lås opp mobilen, start Vipps, skriv inn PIN for Vipps, velg mottaker, tast beløp, send.

     

    Ta opp 2mm tykt plastkort, sett det i leseren, tast PIN.OK.

    Bare fordi noe er nytt betyr ikke at det er bedre.

    Alternativ A:

    Opp med telefonen, lås opp med fingeravtrykk på vei opp av lomma (sensoren er på baksiden), start opp Mobilepay (ligger på startskjermen siden den brukes jevnlig), logg inn med fingeravtrykk, legg telefonen på platen (scann QR dersom en mangler NFC), bekreft betalingen med et sveip. Kvitteringen ligger nå klar i appen ved behov

     

    Alternativ B:

    Opp med pengeboken, finn frem kortet, legg ned pengeboken (eller hold den i hånden), sett inn kort/legg kort på leser, tast pin, OK. Kvitteringen må tas vare på i papirform

     

    Bruker omtrent like lang tid på begge alternativene, men siden pengeboka av og til blir igjen hjemme, og telefonen alltid er med (klokken varsler ifra hvis jeg glemmer den på vei ut døra) går jeg oftest for alternativ A. Også en naturlig konsekvens av at jeg ikke tar med pengeboka på sykkeltur, når jeg lufter bikkja etc etc.

     

    Bare fordi noe er gammelt betyr ikke at det er bedre heller;)

  5. Kan du begrunne hvorfor skjermpanelene skal ha betyding for dette? Er det gammel LED teknolgi i norske modeller.

    Men i usa har apple testet ut OLED panel? Derfor har usa modellene dette problemet?

     

    Men herregud da mann/dame. I Norge har vi et lovverk som er laget primært for kundene, ikke bedriftene. På andre siden av dammen er de ikke like heldig. Så mens amerikanerne får dette som en bonus fra Apple (altså tre års garanti mot normalt ett) har du dersom du bor her i utgangspunktet fem års garanti på skjermen. Altså trenger du ikke ekstragarantien til Apple siden denne er dårligere enn den loven i Norge gir deg.

    • Liker 1
  6. En kommentar til artikkelens liste over viktige nyheter i Android 6:

     

    "Muligheter til å sette tillatelser selv, eksempelvis for apper som kanskje ikke behøver tilgang på telefonboken din for å virke."

    Veldig få apper er tilpasset dette nye regimet, går du bananas med apptillatelsene vil mange apper slutte å fungere eller oppføre seg rart.

     

    "Telefonen lærer seg når du bruker den aktivt, og når den ligger i ro. Dermed sparer den strøm og slapper av samtidig som eieren lader opp."

     

     

    Igjen, det forutsettes at apper oppdateres til å bruke det nye systemet. Jeg skulle gjerne ha sett % eller promilleandel av apper som er tilpasset de nye APIene i 6.0. Apper som *ikke* er oppdatert risikerer å slutte å fungere, noe som typisk vil innebære at en bakgrunnstjeneste slutter å synke mot server, at push-mailen din aldri blir pushet, at nettradiostrømmen stopper opp etter at skjermen har vært avslått en stund osv.

     

    http://developer.android.com/training/monitoring-device-state/doze-standby.html

     

     

    "Mulighet til å kombinere innebygget lagringsplass med minnekort, slik at du slipper å passe på to forskjellige siloer for apper og medieinnhold."

     

    Hvor mange av de oppdaterte modellene bruker denne funksjonen? Jeg tror at dette er en "work in progress" lansering slik som påbudt kryptering var i 5.x, nesten ingen produsenter tok det i bruk pga ytelsestap.

     

     

    En annen, i mine øyne kjempeviktig nyhet i 6.0 er muligheten til å ta appdata backup via Google Drive, men igjen, her må apputviklerne oppdatere appene sine for å ta i bruk det nye systemet!

     

    Helt til slutt, og kanskje som delvis antydet i teksten, så må produsentene også forholde seg til chipsetleverandører som Qualcomm for å levere tilpasset programvarepakke for det nye operativsystemet.

     

    Sist, men ikke minst, brukes det for tiden store ressurser hos alle produsenter og operatører på å lansere nye teknologier som VoLTE, VoWiFi, RCS osv. Dette er komplekse prosjekter som strekker seg langt i tid. For de fleste produsenter betyr det sikkert at den relaterte koden også må porteres mellom OS versjoner, verifiseringsprosesser må gjentas osv.

    Har kjørt 6 siden midten av januar, har enn så lenge ikke opplevd mye av det du kommenterer. Og med 16gb internt lagring og 32gb på minnekort er en stor andel (ca 4gb) flyttet dit. Eneste som krangler litt er snapchat og facebook, ellers er det fin flyt.

  7. Virker noe i overkant høyt priset? Microsoft er nok dessverre ikke i en situasjon hvor de kan prise seg likt, om ikke noe høyere enn tilsvarende Androidtelefoner tatt i betraktning hvor lite Windows Phone / Windows Mobile har tatt av så langt. Det at toppmodellen leveres i ren plastikk/polykarbonat er vel heller ikke noe som hjelper på for Microsoft sin del her, hvertfall ikke til disse prisene.

     

    Ikke misforstå, de fremstår som veldig interessante telefoner begge to. Men det fremstår noe merkelig og naivt å tro at disse skal klare å slå an til disse prisene når vi ser tilbake på salgshistorikken til tidligere Windows Phone modeller. Kan det være at de sier seg fornøyde med et lavere antall salg, men høyere inntjening per salg i et håp om at de relativt få men trofaste brukerne vil kjøpe disse og ambisjonene om at disse modellene skal klare å øke volumsalget uansett ikke er tilstede?

     

    4700 for en såpass godt spesifisert telefon er innafor i mitt hode. Kjøpte Lumia 920 til min farmor, byggekvaliteten virket solid nok den. Er nok ikke umulig at dette blir min nye jobbtelefon, continuing virker svært lovende

  8.  

     

    I følge et intervju med Ive og Cook så brukte de "mange, mange, mange" år på å utvikle dette. Blir spennende å se hvor fort konkurrentene kommer med det samme.

     

    Har ikke Huawei allerede kommet med en input-metode der de kan registrere kraft da?

     

    (Selv om de kanskje er mer en konkurrent i Android-markedet...:-))

    http://www.theverge.com/2015/9/2/9244015/huawei-mate-s-force-touch-availability-price

×
×
  • Opprett ny...