Gå til innhold

erlingpaulsen

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av erlingpaulsen

  1. Nei, ingen tegn til høy varmeutvikling eller lignende. Takk for svar.

     

    Et lite spørsmål angående Mosfet-er som brukes som switch i PSU, kan jeg sjekke/måle disse med et vanlig multimeter i kontinuitetsmodus på noen måte uten å måtte testrigge den med input-spenning for å "vippe" switchen? Dvs. er det nok spenning i multimeteret til å klare dette eller? Hvirker som om den jeg tester på er permanent åpen! Den beeper i alle retninger - nå har jeg ikke tatt den ut av kretsen, det må jeg vel gjøre uansett først eller blir det vel bare tull! Mistenker at den er gåen...

     

    Redigert:

    Her er specsen: http://www.datasheetspdf.com/PDF/MDF11N60/785178/1

    Skjønner jeg det rett at, hvis Gaten sin treshold value er mellom 3-5V er det det jeg trenger for å Vippe den? Og, den har jo en viss kapasitans - hvis jeg kortslutter den vil da gaten i teorien lukke - så jeg kan sjekke om den er gåen/kortsluttet?

  2. Takk for svar.

     

    Ja, de er merkelig - til de er forstått. Skal prøve å få tak i service manualen med skjema til det kortet, kanskje man blir klokere da.

     

    Jeg tror du har rett, det blir da altså som følgende: brun-grå blir 18 og sølv-multiplikator * 0.01 = 0.18 Ohm. Gull står for 5% toleranse og den siste, svart, indikerer en Temparaturkoeffsient på 200 ppm/K?

     

    FYI: Tok da utgangspunkt i denne tabellen: http://w3.elektrofag.info/elektronikk/resistoren/fargekoder

  3. Hei.

     

    Jeg prøver å friske opp 30 år gamle elektronikkunnskaper og står allerede fast. Jeg klarer ikke å få fargebåndene (se vedlagt bilde av mostandere) til å si meg hva slags motstand jeg har med å gjøre!

     

    Det begynner eller avslutter med svart - og i følge de tabellene jeg finner er det ingen kombinasjoner av fargeband som kan begynne svart! Uansett hvilken vei man snur det, så kommer sølv/gull komboen midt mellom. Hvordan skal men lese/tolke disse?

     

    Hvis jeg måler dem får jeg 0.8 Ohm (på mitt også 30 år gamle multimeter). Kan det være rett, det er jo så og si kortsluttning! Hva skal de evt være ifølge fargekodene. De står i parallell på et PSU. Jeg loddet ene foten av kretsen før jeg målte...

     

    Mvh, Erling

     

     

    post-262437-0-72132400-1510694953_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...