Gå til innhold

amplizz

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av amplizz

  1. Halvgammel tråd dette her, men jeg er nyinnflyttet i Oslo og gode og rimelige skreddere er alltid aktuelt :)

    Har noen erfaring med Lee skredder og renseri i Oslo? Kvalitet og priser?

    Ser skredder John er høyt anbefalt, men syns prisene var litt stive dersom det kun er snakk om å legge ned noen ermer i en dressjakke et par cm.

     

    Har noen hørt om/benyttes seg av "Luu Skredder og Rens"? Snublet over denne: http://www.groupon.no/deals/oslo/luuskredderogrens-rabatt/1109546

    Tilbudet er gammelt eller ikke aktivt, men det er oppgitt noen priser der. Trodde først det var snakk om skredder Lee, men adressen er ikke den samme...

  2. Vi driver å pusser og skal male vinduskarmene.

    Vi har gamle karmer med gammel maling, og har brukt mye tid på pusse karmene ned, har vasket med salmiakk, og lagt heftgrunn på de stedene treverket ble synlig etter pussingen. Vi har prøvd oss på vannfortynnet maling, men syns resultatet ikke blir bra. Det er blant annet kommet renninger noen plasser. Karmene er brede, og vi bruker en malerulle beregnet på lister/karmer kjøpt på clas ohlson. (Heftgrunn og maling er fra malerbutikk)

    Har dere noen tips?

    - Burde vi ha grunnet hele karmen?

    - Kan vi pusse bort "renningene" og male på nytt?

  3. 1. Min virtuelle HS-maskin kjører 24/7. Restarter er faktisk ikke et problem. Installer oppdateringer når det passer deg. ;-)

    Bruker du XP i den virtuelle maskinen? Og hva kjører den virtuelle maskinen på? Et server OS eller vanlig windows?

     

    Har litt flere spørsmål med å bruke HS til å styre hifi komponenter. Dersom jeg kjøper GC-100-12, da vil jeg kunne plugge GC-IRL inn direkte i RS232 porten, og gjøre den synlig i stuen, og så programmere HS til å utføre kommandoer fra vilkårlige IR-signaler fra f.eks. en Harmony? Det er av og til mer praktisk å ha knapper enn alltid bruke en touch-skjerm til å f.eks. styre volumet på receiveren.

     

    Kan man programmere HS til å styre andre ting via RS232? Det er en ledig port i kontrolleren jeg linket til, kan jeg da plugge inn f.eks. et Grandview lerret via RS232 og bruke HS til å styre lerretet? Det hadde vært veldig praktisk da dette er innebygd i en spot-boks.

     

    Da er siste utfordring å styre projectoren på andre siden av rommet, å strekke en IR-emitter tvers over rommet er litt ugunstig. Har jeg forstått det riktig at jeg kan koble GC-BL2 Infrared Blaster direkte i kontrolleren, gjøre blasteren synlig for projectoren, og så er det problemet løst?

  4. Tak for svar!

     

    Jeg er ingen fagmann og faktisk ganske dum når det gjelder elektriske faguttrykk, så jeg er litt usikker på hva du mener med toveis. Z-wave har toveis kommunikasjon som en fordel over Nexa, men ellers har man stort sett de samme mulighetene.

     

     

    Tenker du på vendebrytere? Det er bare å la flere brytere kontrollere det samme lyset i HomeSeer, du bruker kun to events på det. Nexa sine brytere er momentbrytere, så det er helt uproblematisk. Både Z-wave og Nexa/RFXCOM har mulighet til å settes opp slik at det fungerer utenom PC-bruk...

     

    Jeg er ingen fagmann selv, og bruker helt sikkert feil terminologi ;) Det jeg mener er at det hadde vært praktisk at Homeseer vet hvilken tilstand lyset er i, om det er av, på, eller f.eks. 60%. Jeg ønsker dimming, og liker ikke helt "trykk to ganger for å dimme" istedenfor trykk og hold eller hjul.

    1. Dersom jeg bruker en slik veggknapp fra Nexa kun for å styre HS, og deretter HS for å styre lysene vil det ikke være noen problem, helt til Windows tar en av sine restarter eller låser seg.
    2. Dersom veggknappen fra Nexa styrer HS og lyset, kan det kanskje bli konfilkter dersom signalene ikke når dit de skal..? F.eks. slik at HS tror lyset er av, og ved å velge "alt lys på" eller noe vil et av lysene starte å dimme istedenfor, siden det allerede var på.

    Er det flere alternativer med Nexa? Jeg ser for meg jeg starter med alternativ 1, og deretter går over til 2 om det skulle bli trøbbel.

  5. Jeg har kommet meg gjennom denne tråden, mye bra info her! Jeg har akkurat kjøpt en leilighet, og skal bruke sommeren på å automatisere mest mulig. Det blir uten tvil Homeseer, og RFXcom. Det er imidlertid et par ting jeg lurer på som kanskje guruen Moskus eller andre har innspill på :)

    Kjører i dag X10 sammen med en Harmony, men det er alt for treigt å ustabilt, så må kaste det fortest mulig.

     

    1) De virker som de fleste har Nexa utstyr for å dimme lys. Jeg har veldig lyst på 2-veis (bla.a pga WAF), og tenker da spesielt på z-wave. Det er snakk om kanskje 4 taklys, så det blir ikke vanvittig mye mer penger enn Nexa sine. @Moskus: Har du opplevd problemer med din løsning? Skulle du noen gang ønske du hadde 2-veis brytere?

     

    2) Er AL-USB S2 det beste alternativet dersom Z-wave blir kjøpt inn?

     

    3) Er det noen som kun bruker Homeseer til å styre IR-enheter? Er Global Cache IP2IR et godt valg? Jeg bruker i dag Harmony 1100, og er veldig fornøyd med den. Er det mulig å lage "aktiviteter" på samme måte i HS?

     

    4) Kan man få Homeseer til å reagere på IR-signal fra f.eks. en Harmony? Hvilket utstyr og plugin trenger man i så fall?

     

    5) Er den nye RFXtrx433 fra RFXcom å anbefale istedenfor LAN-boksen det var mye snakk om i begynnelsen av denne tråden? Trenger både mottak og sending av signal til f.eks. Nexa-moduler, X10-security og værstasjoner o.l.

     

    Det blir nok mange flere spørsmål når prosjektet starter :)

  6. Noen som vet hvordan lønnsnivået er for de fire store fremover? Jeg er tilbudt jobb i consulting hos en av de fra august 2012, med 410k i året i lønn.

    Er det mulig å diskutere på lønnen som nyutdannet? Jeg går sivilingeniør på NTNU nå, og 410k ligger godt under Teknas startlønn utgangsounkt.

     

    Edit: som konsulent

  7. Jeg har lyst til å kjøpe en støyfri PSU til HTPCen. Jeg ser på dette på ebay, og eventuelt denne samtidig. Jeg er grønn på denne typen PSUer, er dette alt jeg trenger for å bytte ut den forrige PSUen?

     

    Vil den eventuelt gi meg nok kraft til å drive

    AMD ATHLON II X2 250 3.0GHZ SKT AM3 L2/L3 2MB 65W

    ASUS Mainboard S-AM2+ AMD785G mATX

    Harddisk 7200 rpm 750 gb

    Harddisk 7200 rpm 500 gb

    7 gb RAM

    ?

  8. Jeg har sett på Antec Fusion HTPC Remote Sort, og Chieftec HT-01B.

     

    Kabinettet må være sort, kunne ligge i stereobenken sammen med andre "vanlige" komponenter, ha display og fjernkontroll som kan bruks med WMC eller annet software som MediaPortal.

    Tar jeg feil når jeg innbiller meg at Antec sin medfølgende fjernkontroll støtter dette bedre enn Chieftec?

    Chieftec er vel mye rimligere siden det følger med PSU.

     

    Har funnet andre poster med forslag til komponenter i forumet, med det er kabinettet jeg sliter mest med.. Er det andre forslag til relativt billige komponenter for en av kabinettene?

    Trenger HDMI med støtte for flerkanals lyd, eventuelt HDMI pluss optisk lyd ut. (DTS-HD master audio osv trengs ikke..)

    Hovedbruken er musikk, serier og litt film.

  9. G1 har bare halvparten av kapasiteten, 256 MB, og på den har jeg fått inn veldig mange apps. Bare en gang hadde jeg problem med at det var for liten plass. Tror ikke dette vil bli et problem med Hero, hvis ikke da selve OS'et tar opp veldig mye plass pga Sense.

     

    Kan noen som har fått telefonen si noe om hvor mye LEDIG plass det er på Hero? Med OS og alt inkludert?

     

    På min Hero, etter bare èn app installert, oppgir den at det er 147 MB ledig. Med andre ord får du nok installert ca 150 apps.. ;)

  10. Hvorfor er det flere her som lurer på om det kommer til å bli ett plass problem på Hero? Skal dere ikke bruke minnekort? Man kan da legge alt av apps inn på minnekortet?

     

    Hvis du har lest HVORFOR vi er skeptiske så er det nettopp dette som ikke går.... Derfor blir apps kun instalert på de 256 MB av internt minne som Heroen har.

     

    Er dere sikker på dette?? Isåfall er jo dette ett kjempeproblem!

     

    me på greia, men det er vell 512 ;p eller er det bare 256 ledig?

     

    Jeg som så feil ja. Skal være 512 MB ledig ja. Men hvor mange apps holder det til liksom?

     

    Stemmer det at appmanager bare lager backup til SD. Man kan ikke kjøre apps fra SD, men ved å roote telefonen kan man det uten problem.

    G1 har bare halvparten av kapasiteten, 256 MB, og på den har jeg fått inn veldig mange apps. Bare en gang hadde jeg problem med at det var for liten plass. Tror ikke dette vil bli et problem med Hero, hvis ikke da selve OS'et tar opp veldig mye plass pga Sense.

     

    Stikk inn på http://www.cyrket.com/ å se på et par apps for å se hvor store de fleste apps'ene er. De er ikke tunge.

  11. søren, nå ble jeg usikker.... bestille fra chess, netcom eller kjøpe mobilen u/abo og bruke one call... hva er deres synspunkter?

    Billigest mulig: Kjøp fra NetCom med flexitalk til 4099. Ingen månedsavgift. Bruker du data en del, som man gjør med Android, kjøp med data-tjeneste. Har du eget abonnement, kan du bare bruke det, og kaste NetCom sitt SIM du får med, bare husk å si opp abonnementet etter et år, for da har abonnementet minstefakturering på 99,- per måned. Telefonen er ikke operatørlåst. Du taper med andre ord ingeting! ;)

    Usikker på hvordan dataprisene er på onecall

  12. Hallo, vet noen ka abonnement som er lurt å kjøpe med den, om man skal ha billigst mulig datakostnader ? :)

    Vil anbefale å gå for det billigste abonnementet, for å så kjøpe et dataabonnement der du f.eks. betaler 50 i mnd, og får 100 MB i mnd. Eventuelt betaler 99 og har gratis nett mellom klokka 17 og 08, i tillegg til i helgene og helligdager. Både NetCom og Chess tilbyr dette.

×
×
  • Opprett ny...