Gå til innhold

jaskorpe

Medlemmer
  • Innlegg

    221
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jaskorpe

  1. ' date='18/10/2004 : 17:02'] Lurte bare på om man trenger noen spesielle drivere til dette. (eller om man må tukle med noe spesielt for å få dette til)

    Kontrolleren er av den som følger med Abit NF7-S (Intern S-ATA Kontroller).

     

    Måldisken er en WD36.7GB Raptor.

     

    Tenkte å legge inn slackware eller noe sånt.

     

    Edit: DualBoot med eksisterende win2000 installasjon hadde også vært å foretrekke :)

    om du lastar ned f.eks. ein av dei daglige currentisoane til slackware.no skal du få støtte for sata i slackware. men siste release støtter det ikkje. tilfeldigvis er current totalt ok

  2. fordi fri og alternativ programvare er elendigt ofte, og har mange bakdeler ved seg. Derfor.

     

    altså fra en students synspunkt så er argument som fri prog det samme som at studenter kan la vær å ha data hjemme, siden pc + programvare for å løse verdens mysterier er å finne på skolen.

     

    ...altså det er en grunn til at linux ikke blir vurdert, og de har tross alt et fallende marked... altså, folk går vekk ifra det ...

     

    Linux og mac passer fint i nisje miljøer der behovene er begrensede ... og nisjete, ellers så er de faktisk ikke så bra, blant annet fordi det er et kaos av standarder, og fordi nerde faktoren er litt vel høy.

     

    Dessuten så kan det også hende at mange har win fordi de vil vedlikeholde sine kunnskaper på win, av en eller annen grunn

    Ja elendig. Er derfor dei har GNU/linux på UiO. Er Red Hat på alle terminalane der.

  3. Må enten kompilere kjerna på nytt, eller så kan du bygge modular.

     

    Device drivers-->Networking support-->Bluetooth subsystem support

     

    Der finn du det du treng. Og under der finnes det også device drivers. Merk av for Hci USB driver. Veit ikkje heilt kva du treng av støtte for alskens protokollar, det kjem litt ann på kva du skal bruke den til. Men det skader ikkje å merke av for alle om du bygger modular

     

    Om du har kjerne som følger med distroen skulle det vere støtta ut av boksen trur eg. Veit heller ikkje om det fungerer med 2.4.

     

    Lykke til

  4. #slackware @ freenode fikk så mange teite spørsmål om swaret og at det hadde føkka systemet til folk at swaret vart fjerna frå extra/ (var også andre ting som fikk det kicka ut av slackware). Så synes egentlig ikkje at RTFM eller henvisningar til google er så veldig sterk reaksjon i forhold. Neophus har heilt rett, alt ein har problem med ligg forklaring og fiks på på net. Om det ikkje gjer det er det påtide å sende inn ein bugraport. Og då meiner eg ALT

  5. Xine har eindel å tilby til videoavspeling. Den speler det meste uten å mukke, og for dei som vil ha meir er det enkelt å legge til ekstra codecar seinare (typisk ufrie). Den har også meget god støtte for dvdmenyar. Ein annan fordel med xine er at det er ganske stor aktivitet på det prosjektet. Det er lett å instalere xine med min favorittpakkeverktøy: pkgtools

     

    EDIT: for å svare litt enklare.

     

    - Teksteditor (terminal): vim

    - Teksteditor (grafisk): xvim

    - Tekstbehandling

    - Lydspiller: xmms med yammi som front end

    - Videospiller: xine med xine-ui som front end

    - Desktop/windowmanager: fluxbox-devel

    - IM-klient: bitlbee i irssi

    - Mailklient: thunderbird

    - Mailserver

    - FTP-server

    - Terminalemulator: rxvt (enkel og grei

    - Shell: bash

    - Pakkebehandlingssystem: pkgtools

    - Nettleser: firefox

  6. Det er vel og bra å kompilere sjølv, men når det finnes offisielle pakkar for eit program er det oftast best å bruke dei. Men når du kompilerer sjølv er det svært viktig å bruke checkinstall, ellers har du ein "tainted" instalasjon på 1,2,3.

    Og til dei som absolutt må ha swaret kan dei like godt kjøre fedora. Er berre tåpelig at slackware skal på død og liv ligne alle andre distroar.

  7. Når du ikkje klarer å bruke Fedora kan du ikkje forvente å fatte slackware. Å kompilere program er likt på alle distroar. Du kan også bruke ferdigkompilerte pakkar. Men tingen er at Slackware er eit kraftig verktøy for dei som ikkje er totalt på jordet, og eg har ein kraftig mistanke om at du er nettop det.

     

    EDIT1: og at du har søkt på google før du spør her finner eg svært mistenkelig. Enten er du idiot, eller så er du ein løgnar. Det der er så overdokumentert som det kan bli. Pluss at det står pinlig godt forklart i enten READMEen eller INSTALL

  8. Haltan: Trådstarter spør hvor alle fordommene og skaprasismen kommer fra. Jeg dømmer ikke alle utlendinger, men påpeker at det kan være en sammenheng mellom handling og virkning, som aksjon og reaksjon. Den økende volden i regi av noen utlendinger setter spor, også i karskland.

    Og det morsomme her er: Jokke og eindel andre klager over at avisene er venstrevridde og at det blir spredd hat mot usa av journalistane. MEN når avisene raporterer om kriminalitet utført av innvandrarar blir det slukt rått. Er ei kjent sak at sjølv om kriminaliteten er på veg ned (eller stilleståande) har dekninga av den gått opp eit stort antall prosent.

    Det er her du tar skammelig feil. Jeg er svært kritisk til norsk presse da 90% av dens journalister stemmer AP eller partier til venstre for AP, og majoriteten er 68'ere med et skrudd syn på verden. Når disse venstrepropaganda maskinene våger å komme med noe så politisk korrekt som å peke på innvandringsproblemer, så kan man bare tenke seg hvordan situasjonen i virkeligheten er. At en venstreavis slår stort opp om innvandringskriminalitet viser bare hvor alvorlig problemet er.

    Ta for deg dagbladet og vg ei uke. Tell antall saker som omhandlar kriminalitet. Kor mange legg skylda på innvandrarar og kor mange handlar om "vestlige"? Er det talet i samsvar med statistikken over kriminalitet? Er det totalt utelukka at avisene veit at det er foretningsmessig lurt å spele på frykta di for dei som ikkje er totalt like deg?

    Flesteparten av 68arane er foresten ikkje journalistar, men styrer landet vårt i samarbeid med partiet Høgre.

    Og eg tvilar sterkt på at egentlige venstrevridde folk har stor sans for dagbladet. Kvifor? Fordi den er høgrevridd

×
×
  • Opprett ny...