Gå til innhold

k_drey

Medlemmer
  • Innlegg

    873
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av k_drey

  1. Ingen som har tatt kontakt med forbrukerombudet når det gjelder 680i kortene? Når det står at de skal støtte 45nm og 1600FSB, og de ikke gjør dette, så har man kjøpt en vare som ikke tilfredsstiller de kravene/spesifikasjonene som er opplyst under kjøp.

    Dette hadde jeg gjort vist jeg hadde kjøpt et 680i kort som det står skal støtte 45nm, men som ikke gjør det alikavell.

  2. Da var MPX ringt. Ingen Vista-plate å få hos dem.

     

    De ble bare oppgitte og sa at Vista-installasjonen ligger som en skjult partisjon på harddisken.

     

    Eventuelt kunne jeg kjøpe Vista-disken hos Microsoft for noen tusen sa de..

     

    Tror ikke kundebehandlerene kan alt de skulle. Send mail til Acer, og nevn denne tråden, legg med en link. Visst ikke så kan man ordne en Vista-plate for noen hundre kroner gjennom Microsoft.

  3. Litt usikker på hva som bør velges her..

     

    Skal kjøpe denne nå rundt juletider/tidlig i Januar for skole og fritid..

     

    Jeg lurer på:

    Bør jeg velge 2.0 GHz prosessor og 256mb grafikk eller 2.2 GHz prosessor og 128mb grafikk?

     

    Planer om og ha 2 skjermer etter hvert så det må også taes med i vurderingen. PC-en kommer til og bli brukt til surfing, lekkser, musikk, film og video.

     

    Om noen har noen formeninger om dette taes de imot med takk-...

     

    Er vell best å kjøpe med grafikkort med 256MB, og en mindre CPU. CPU kan du selge og kjøpe en større, og så bytte selv. Det blir noe verre med GPU, og muligens dyrere + vanskligere å få solgt.

  4. Kan vi ikke begge kreve Vista-platen. Eller, alle som ikke har fått platen krever den. Det vil gi oss mer tyngde.

     

    Jeg må si jeg er veldig skuffet over MPX sin kundesupport. Jeg sendte en mail til de og spurte angående en vare jeg vurderte å kjøpe. Da fikk jeg svar i løpet av 15 minutter.

     

    Etter jeg fikk min Acer Aspire har jeg sendt dem to mailer og spurt noen enkle spørsmål. Nå er fire dager passert, og jeg har fortsatt ikke fått svar. Det er dårlig kundebehandling.

     

    Jeg får prøve å ta en telefon til uken, så får vi se hva som skjer da.

     

    Du får bare henge i så du får tak i dem. Rart de er så trege, sendte inn spørsmål om retur på ei Habu Gamingmouse og fikk svar rimelig raskt.

    MPX er en av nettbutikkene jeg stoler aller mest på, og som jeg faktisk har fått best kundebehandling hos.

    Du får klage til de i samme slengen, men det kan tross alt være en grunn til at de er trege.

     

    Det beste er visst mange ringer inn for å etterlys Vista-platen, og ha en begrunnelse i at flere har fått denne med. Henvis kundesupporten til denne tråden så han/hun får lese.

    Jeg pleier alltid å vise til en tråd på forumet, da slipper jeg kundesupportenes mest brukte ord "men".

  5. Har man krav på å få med windows vista-plate?

     

    Når man betaler for lisensen, betaler man ikke også samtidig for en selve vista? Ergo, platen?

     

    k_drey: hvor kjøpte du din Acer pc? Jeg kjøpte min på MPX.no.

     

    Kjøpte min hos MPX, første partiet de fikk inn med 5920G. Ring MPX og si at du ønsker Vista-plata, fikk det med min 5920G + min Dell Vostro 1400. Syns det virker litt rart..

  6. Windows og alt av drivere vil komme på denne plata?

     

    Man får jo ikke med noe egen windows vista-plate. Det er vel dette som er softload. Jeg vil veldig gjerne brenne ut min windows vista-utgave. Gjør den det hvis jeg bruker dette recovery-programmet?

     

    Lager du en slik plate for å gjennopprette så kommer driverne og alt tullet fra Acer med.

    Rart du ikke har fått med noen Windows-plate, fikk med dette på min 5920G.

  7. Enten må du lage ei recovery-plate ved å bruke Acer eRecovery, oppe i høyre hjørne av skjermen skal du ha en Acer verktøylinje. Starte opp maskinen og boote med cd, så får du opp valg slik at du kan reinstallere/reformatere maskinen

     

    Eller litt enkere, under oppstart av maskinen holder du inne ALT+F10. Da får du opp en meny slik at du kan reformatere maskinen.

     

    Mener du eRecovery, og sette opp passord og følge instruksene der?

    og hva med det du sa om:

    Starte opp maskinen og boote med cd, så får du opp valg slik at du kan reinstallere/reformatere maskinen
    snakker du om backup av filer jeg trenger?

    Fordi jeg trenger absolutt ingen av filene jeg har på maskinen nå.

     

    1. Husket ikke om du trengte å sette opp passord. Men nede i vinduet du får opp når du går inn på Acer eRecovery, så skal det stå noe om å lage backup-plate eller noe slikt. Så ska du få opp om du vil lage driver-plate osv. Da velger du det alternativet hvor du gjenoppretter til fabrikk-innstillingene.

     

    2. For å kunne reformatere/reinstallere PC må du boote opp fra gjennopprettingsplata som du lager i eRecovery. Jeg anbefaler å bruke ALT+F10 i oppstart og glemme plata. Lag ei plate for å ha i tilfelle det skulle skje noe med harddisken eller partisjonen hvor gjennopprettingsgreiene ligger.

  8. Enten må du lage ei recovery-plate ved å bruke Acer eRecovery, oppe i høyre hjørne av skjermen skal du ha en Acer verktøylinje. Starte opp maskinen og boote med cd, så får du opp valg slik at du kan reinstallere/reformatere maskinen

     

    Eller litt enkere, under oppstart av maskinen holder du inne ALT+F10. Da får du opp en meny slik at du kan reformatere maskinen.

  9. Hvilket nummer ringer man om man skal kjøpe Vostro som privatkunde? Og finnes det noen tips til å få prutet ned prisen?

     

    Jeg ble satt over til den private delen. Dama som tok telefonen når jeg ringte nr for små bedrifter skjønte med en gang at jeg skulle kjøpe privat, så hun satte meg over da.

    Prøv privat, går ikke dette, prøv små bedrifter.

  10. Kommer det en pipelyd fra 1300? Har nemlig hørt at mange har klaget over dette

     

    Noen brukere har opplevd en plagsom pipelyd når CPU går i C4 power save modus.

    Dette gjelder kun noen av maskinene. Min maskin har ikke denne pipelyden.

     

    Man kan ikke legge 1330 under en kam. Acer, HP, Asus, FS, Dell osv har slike problemer, sannsynligheten for å kjøpe en en M1330 og en hvilken som helst annen maskin fra en annen leverandør med C2D og denne pipelyden er vell nesten like stor.

    Det som er fint med Dell, er at skulle du ha denne pipelyden kan du få ordnet med et kaffebesøk, bestående av litt skruing :cool: i stedet for å må sende inn maskinen (f.eks HP, Acer osv).

    Det kan hende Dell vil at du skal sende maskinen inn hvis du bor et sted som ikke teknikkerne kommer til, utkantsted\by, Nord-Norge (mange småsteder\tettsteder ogl).

  11. urk, hvorfor må dem drive å kødde med området mellom hoveddelen og nummertastaturet hele tiden?!

     

    HEAR HEAR !

     

    Eneste tastaturet som er ok for tiden er Logitech UltraX Premium. Bare så synd at kvaliteten er "made in china".. har mitt 2re tastatur av denne typen, må strax bestille nr3.

     

    Har dette selv, meget fornøyd med mitt! Eneste tastaturet som jeg ser som en anne mulig kandidat er det enermax tasataturet lengre opp!

    Mist tastaturet var mer en ond drøm, de pengene for et slik får ingen av meg.

  12. At det forstyrrer slik er en vesentlig mangel. Så du har karv på å få byttet dette ut. Er plaged med denne forstyrrelsen selv, og venter på en teknikker som kommer i morgen. Dell slår litt på stortromma når de skal fikse problemet, hos meg skal teknikkeren skifte ut HK, "lydkort", høyttalere, og nettverkskort + palm rest (den plastikkdelen som ligger over høyttalerne).

     

    Dell får skryt av meg for å ikke være så kresne. Først så stod ikke trådløskortet på listen, jeg ringte inn og spurte om de kunne slenge på et slikt. Måtte vente i 30sek, svaret var, joda, går bare fint siden det er en så liten del.

  13. Jeg kjøper slike bomullspads, el hva det heter. Dama eller mor har alltid slikt liggende for å vaske bort sminke.

    Bløt en i vann, vask av skjermen, og ta en tørr for å tørke av. Min gamle LCD-skjerm som er 4år eller noe slikt har ikke en synlig ripe i seg.

    Så tørr påstå slike er veldig bra å bruke..

  14. Snakka med en kar fra dell tidligere idag på chatten; 7-9 Dager fra bestilling av PC med betalingsmetode kredittkort til levering :D:D:D:D

    Det tar ca en uke før dell leverer maskina til schenker for levering. deretter bruker schener 5-7dager på å levere denne. regn to uker fra bestilling. Min tok nøyaktig to uker, men kom en virkedag før estimert dato (satt av schenker. 3 virkedager før dell sin estimerte dato).

    Siste leveringsdato: 31/12.. 2 Uker = før 24/12 :D

     

    Now we can only wait, wait and pray. :p

     

    Jeg bestilte en Vostro, tok ca. 1uke til den lå hos Schenker og var klar for å hentes på Alnabru siden Schenker er trege med budbilene.

    Er alt av deler inn hos Dell, må det gå fort, men vi er i juletiden, så det kan bremse ned hvor raske de er.

  15. Tror at før de tenker på webOS, så må de få overtalt slik at man sitter med dekning til bredbånd uansett hvor man er.

    Jeg er ikke stor optimist hvis man tenker på OS over web, se for dere forsvaret kjøre med slikt, spesielt USA.

    OS som ligger lagret på HDD eller flash blir nokk benyttet i lang tid, og neste OS fra Microsoft blir neppe nett-basert.

    Ting kan forandre seg, på 5år eller 2, kan det skje mye i dataverden..

  16. Jeg begynte ikke å bruke N-kortet før nå i kveld, så jeg har ikke erfart noe problem med trådløst ennå. Fikk en D-Link DIR-635 for skarve 500 på elkjip fordi jeg har ventet på en annen ruter i en måned og betalt depositum på, men som de ikke klarer å skaffe før jul. Litt overrasket over at jeg ikke får mer enn ca. 7MB/sek i overføring mellom maskinene mine, men den D-Linken er ikke verdens beste heller. Har satt den opp med den krypteringen som gir best overføring iht. noen tester jeg har lest, og konfigurert som best jeg kunne, blant annet satt den til kun N og 40MHz båndbredde. Så i testene at de hadde fått maks 5MB/sek ut av den ruteren, så 7MB/sek her er jo brukbart da.

     

    Leste at brukere av M1330 og Dell sitt 1500 N-kort i USA klager over hakking eller knitring fra lyd under avspilling av lydfiler eller video. Kortet i min maskin er 1505, og jeg har ingen støy i lyden, så da er vel dette kortet ok.

    Jeg kommer tilbake til dettte hvis det skulle oppstå noe problemer med M1330'en og trådløst.

     

     

    Det er ikke 1505-kortet som er defekt, de er alle sånn men sikkert i forskjellig grad. Jeg har prøvd to forskjellige revisjoner av kortet og får samme knitring. Løsningen er å bare deaktivere 802.11a-båndet - Da forsvinner knitringen. Gi beskjed om det i den tråden du leste. ;)

     

    Hvilken kryptering og instillinger osv. bruker du på trådløst. Jeg har ikke erfaring med 802.11n, men 7 MB/s høres jo veldig bra ut. Det er tross alt trådløst nettverk det er snakk om.

     

    Har et 1505 n-kort fra Dell i min Vostro 1400, og får denne "knitre"/"sprake" lyden når jeg spiller av musikk, film ogl.

    Kommer en fra Dell for å skifte HK og høyttalere, men tror dere dette vil hjelpe? eller bør jeg ringe inn og si at teknikkeren kan ta med seg et trådløskort også siden noen klager på dette?

     

    Vet det er en XPS1330 tråd, men er få svar å få andre steder.

  17. Ikke bare øker vekta, men størrelse også! Målte min 5920G mot en Dell Inspiron 6400, og den er en del større en Dell'n. Så skal han drasse den med seg, blir den vell stor.

    Vel, den kan beregnes som 'bærbar' inntil 5 kg, tror jeg. :p

     

    hehe.. 5kg på skuldrene, stakkars skuldre :innocent:

    Men det er opptil de å velge 17", men det blir tungt. Har hatt med min 5920G noen få ganger på universitetet, og jeg merket at den var med for å si det slik.

  18. Noen som er eller har vært plaget med "spraking" i de innebygde høyttalerne og headsett?

    Når jeg spiller av musikk i MP, spraker det, i Winamp spraker det, og når jeg ser på VG WebTv, så spraker det her også. Uansett hvilket program, HDD eller DVD, samme sprakinga kommer.

     

    Har ringt dell, og de skal komme på Mandag for å skifte HK og høyttalerne i min Vostro 1400, så får man se hva som skjer.

    Men er det noen andre som har eller har hatt samme greiene??

  19. Jeg har testet SP1 beta i en periode nå. Maskinen er mer stabil og blitt noe raskere, men å tro at SP1 kommer til å gjøre Vista kjappere enn XP er jo å tro på julenissen.

     

    Hvor mange ganger må det sies at Vista krever langt mer maskinvare enn XP, og det var samme lyd i fløyte forrige gang MS kom med et nytt OS, for de som er for små til å huske sånt.

     

    Jeg tester mer enn gjerne SP1, det er nok et must-have for oss Vistabrukere.

     

    For å si det slik. Når XP en gang blir utfaset som Win98, og disse brukerne må over på Vista, så er det vell disse som kommer til å tviholde på Vista når et nytt Windows OS kommer? Hvor mye bedre Vista er enn OS'et som måtte komme, ressursbruk ogl.. eller tenker jeg feil her :whistle:

    Hadde det ikke vært for at jeg må ha et så stabilt system som mulig skulle jeg gjærne ha prøvd SP1, men må nokk vente til det kommer ut på norsk..

  20. Hei

    alle acer aspire 5920G eiere :p

    Er på tide å skaffe meg en ny bærbar så jeg kikket litt rundt på nettet til jeg fant acer aspire 5920G. Den ser bra ut (spesifikasjoner) og er ikke så dyr (9950,- eller noe sånt). Men så er det selvfølgelig en versjon til, som koster 3000,- mer men har GT modellen av GeForce kortet i motsetning til GS som den billigste har. Er det eneste forskjell mellom de 2? Tar jeg ikke feil skal vel ikke GeForce GT koste så mye som 3000,- eller...? Er dere fornøyde med denne maskinen? Er det sånn at jeg kan oppgradere etter noen år da den sikkert ikke er så ''bra'' for de programmene og spill som kommer da? Er det en annen maskin i denne prisklassen dere anbefaler?

    Måtte bare sitere meg selv...må ha en rask svar angående det jeg spurte slik at jeg vet om jeg skal kjøpe meg den PC-en...

    På forhånd takk! :)

     

    Har sett på modellene som MPX har på sine sider, en til 9995kr og en til 12995kr. Etter det jeg ser på spesifikasjonene så er det "kun" skjermkortet som er forskjellen, den til 9995kr har GS, og den til 12995kr har GT. Om det er verdt å legge i 3000kr for et GT, det er opp til deg. Hvis du finner noen som selger GT løst, noe jeg tviler litt for, så sjekk hva det koster. Eller kontakt Acer og høre om du kan sende inn maskinen for å bytte skjermkort, det er lov å prøve seg :innocent:

     

    Lykke til med kjøpet! Jeg "har" en med GT, men av den første som kom (T7300 CPU), og er fornøyd med denne. Jeg har byttet den ut, er litt stor å drasse med seg på forelesninger!

  21. Du får rettighetene som følger med privatkjøp. Dette kan de ikke snu om på, siden du kjøper som privatperson. Når de heller ikke registrerer at det er kjøpt gjennom et firma, så kan de ikke bare gi de rettighetene som følger firma-/bedriftskjøp.

     

    Jeg har nettopp fått min Vostro 1400, og når jeg snakket med salgskonsulent, så sa han at jeg kjøper som privatperson, og får deretter mine rettigheter.

     

    forresten, meget fornøyd med min Vostro 1400! Hadde ikke samme følelsen som når jeg pakket opp min Acer 5920G for første gang, Vostroen var så små/stor som jeg var ute etter.

×
×
  • Opprett ny...