Gå til innhold

im not retarded

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av im not retarded

  1. Hei, jeg lurer på hva en realistisk pris for PC'n min kan være, bruker den ikke lenger nemlig..

    Komponenter og info:

    God HDD på 1 TB,

    Standard DVD-spiller,

    Corsaire H40 CPU-kjøler,

    850W silver PSU,

    ASUS P8Z&(-V PRO/GEN3 1155-sokket hovedkort,

    Coolermaster Stryker Big Tower kabinett,

    Trancend SSD 720 128GB

     

    (Har flere SSDer 2.stk. og HDDer 1.stk. i PC'n men det blir ekstra kostnad),

    Windows 10

    Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB-ram.

    Samtidig sitter det et nvidai gtx680 og

    i7 3770k i den.

     

    Ellers er det med et lysrør.. På-knappen til kabinettet er litt seig og kan henge seg litt opp, men er ikke noe problem om man er klar over det.

     

    Eventuelt kan man selge det med mus, og tastatur. Der mus er den nyeste razer naga og tastaturet er mekaniske Logitech G710+ og en helt vanlig 24" Benq-skjerm.

     

    Ellers er PC'n helt strøken, kabler er fint og ryddig lagt og Kabinettet er ingen skrammer på.

     

    Takk for svar/tips :)

     

  2.  

     

     

     

    Det er vel ganske midt på snittet for ufaglærte i industrien, det er absolutt kurant for en uten noe særlig ansinitet.

    For noe tøv, hvilke ufaglærte stillinger snakker du om da? Tror ikke du har lest særlig mange tariffavtaler med ett slikt inntrykk.
    Tariffavtaler fastsetter minstelønn. Altså det man som regel får når man kommer inn fersk i en bedrift, uten noe spesiell kompetanse eller erfaring.

    Snittlønnen gjelder alle ansatte, inkludert de med mye ansinitet.

    SSB sine tall for lønn i industrien er her:https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnind/aar/2015-01-21?fane=tabell&sort=nummer&tabell=215313#tab-tabell

    TS har fått en god lønn for hans situasjon.

    Tariffavtaler har ofte egne satser på ansiennitet også, så de definerer ikke bare inngangslønn nei.

    Og du snakket om snitt for ufaglærte og så linker du til snitt for alle ansatte, det er jo på ingen måte det samme.

    Men jeg er enig, han har fått en god lønn.

    Det er minstesatser, også de som har høyere lønnstrinn basert på ansinitet. Det betyr bare at minstelønna øker etter X antall år.

     

    Det var de første tallene jeg kunne finne, mulig man kan bryte de mer ned for utdanningsnivå og, men klarer ikke finne ut av det nå. Uansett så spiller nok bransje mye inn. Industri kan være mye forskjellig. Han har uansett 5k (2014 tall) under snittlønna industrien samlet.

     

    Er det i olje eller landbruksbasert industri er det ikke så veldig bra betalt, er det landbasert exportretta industri så er det nok i høyeste laget.

     

    Skiftarbeide øker lønna vanligvis med rundt 20% for toskift, 40% for femskift. Det er mye som avgjør om lønna er bra eller ikke.

    Jeg jobber i landbasert exportretta industri ja :)

  3. Hei, jeg kom til å tenke på av ren kuriositet. Om jeg som 17 åring hadde kommet ut for en nødsituasjon, (dere kan vel tenke dere til en situasjon som dette kunne vert nødvendigt) eks: man er på fjellet en plass der det ikke er telefondekning, og faren din får et hjerteinfarkt eller liknende. Han er ikke i tilstand til verken å kjøre eller være ledsager for meg i bilen. Ville jeg isåfall fått konsekvenser om jeg da hadde kjørt bilen til sykehus? /til et sted med dekning? Her er det jo mange etiske grunner til at dette ikke burde være et problem. Eller ville politiet sett på det såppas firkantet at jeg da hadde fått utsettelse eller liknende sanksjoner?

  4. Hei, kort fortalt så har eg ein i7 3770k som eg hadde i den forige pcn min, denna vart då øydelagt da det vart kortslutning i skjermkort og hovudkort, men prosessoren er eg ikkje sikker på er ødlagt eller ikkje... Kan det vær skadeligt for den pc'n eg har nå å prøve denna prosessoren i? Kan eg riske å ødelegge den også?? Eller er detta en lite reel rissiko??? Samme soket og sånt ;)

  5. Hei, sølte nettopp brus over byggepcen min, det lukter litt svidd fra hovedkortet og eg trur det er røket. Men er det normalt at man får garanti for dette? Ska sende den på sjekk på mandag. Men ingen support steder er opent no, så eg lure på om noen kan systemet eller har opplevd det sjølv. Det er en byggepc altså ;)

  6. Hei, en venn av meg reiv mac'n min i gulvet på skolen her om dagen, å jeg lurer på hvor dyrt det vil bli å repare den. ca. MacBook Pro 13" 2011-2012 moddell. og eller om det er bedre å kjøpe ny. Vet ikke feilen enda, Men problemene er: Mac'n klikker pluttselig uten forrvarsel, tastaturet responderer av og til ikke. Skjermen skrur seg av og på. og en rekke problemer og feil.

     

     

    Håper dere har noen gode innspill om hva som kan være feil, å hva som kan gjøres/ ca pris.

  7. ikke for å spore av. men er det noen av dere som er "gode" på skibriller? vurederer electric eg2 eller eg2.5 "ikke for å spore av. takk for masse svar

     

    Ikke peiling på skibriller nei, men hvordan gikk det med pengene du trengte da? Fikk du ordnet det? Nye ski du skulle ha eller? wink.gif

    ja, fikk kjøpt nye ski hehehhe ;D Salomon Shogun med Marker Baron bindinger. skal kansje spare opp til rocker 2 eller kuro ;D
  8. hei, skal kjøpe meg nye "ski briller" dette pga di gamle er altforsmå. har tengt på electric eg2 eller eg2.5. blir uansett en av di. har smith maze størrelsen er XL. har altså ikke akkurat det minster hodet. men det er det at jeg trenger noe med godt synsfelt. har veldig lyst på eg2. men er ikke sikker på om den er forstor eller ikke? kan noen svare meg??

  9. hei, trenger et sammendrag fra boka Gjenfer av Jo Nesbø. hvem som er karakterene i boka og hva den handler om. skal liksom skrive en bokomtale som skal framføres i mårra. har lest boka før , men dette er sikkert 5 måneder siden. husker ikke noe. bare noe om rakel og Harry Hole. mer husker jeg ikke. så kan noen plz skrive noe. trenger virkelig hjelp ;D :thumbup:

     

    husker noe om oleg har blit siktet for drap foresten og ;D

×
×
  • Opprett ny...