Gå til innhold

Hargard

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hargard

  1. En C4 stop feil er som regel feil med en driver. Blir laget en .dmp fil når du får en BSOD du kan sjekke for spor etter hvilken driver som ble kverket av verifieren. Er du heldig er det ett innlegg i event viewer som leder videre. Takker for bildet, hjelper å få stop kodene.

     

    http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff560187(v=vs.85).aspx Oppdater alle drivere, evt deaktiver driver verifier for 'fiks'.

  2. Ingen begrensninger på hvor mange skrivere som kan kobles til ett nettverk bortsett ifra grensen på IP pool på ruter (normalt ca 100 enheter.) Det er som en vanlig PC på nettverket, ikke noe spesielt med dem utover at de godtar print.

     

    Skrivere er, og vil alltid være noe herk å sette opp. 'Viktigste' er å reservere IP adressene til skriverene i ruteren så disse aldri endrer seg (statisk ip), dette pleier å være den vanligste feilen.

     

    Siden det er windows 7, og du ikke finner skriverene når du velger legg til printer, nettverksprinter så lurer jeg på om du har en overivrig brannmur som kan deaktiveres. Evt teste å kable opp en til printer med kabel rett i ruter, siden det bare er HP skriveren som kommer opp til tider, viser da om det er WLAN eller switchen som stopper at de andre kommer opp.

  3. Dette er merkelig, begynner ifra scratch, utfør til punkt og prikke.

     

    Linjen har da støtte for begge protokoller, forhold deg til DHCP på E4200 ruteren. Siden du får en 'haug' med adresser koble DSL, og alle lan kabler ut av P2602HWT modemet, reset boksen ved å holde inne reset knappen til alle lampene slukker.

     

    Koble opp PC med kabel når power led er stabil, gå inn på gui, velg network, wan så sett mode til bridge, viktig å sette Encapsulation til RFC 1483 (DHCP) så apply.

     

    Sett i DSL kabel, vent til du har fast sync på DSL lampen før du kobler en lan kabel til E4200 ruteren, denne bør allerede stå i DHCP når dette blir gjort. Test ifra PC, omstart om nødvendig.

     

    Hvis du har gjort dette steg for steg, og det fremdeles ikke funker blir jeg fortvilet, kaster inn håndkle, og serverer løsning B.

     

    Sett P2602HWT modem opp i PPPoE, trykk apply, vent på conf updated nederst, velg så advanced, sett PPPoE passthrough til yes. Sett E4200 ruteren opp med PPPoE. Legg inn 'brukernavn'@online.no og passord. Connect, dette SKAL fungere. Passthrough gir ruteren public ip, P2602HWT modemet har da ingen funksjon for enheter BAK E4200 ruteren, IE bridge.

  4. Hmm, hvorfor vil du ha muligheten til å åpne mail på en annen maskin uten å ha fjernstyrings muligheten? Får ikke brukt programmet...

     

    Mac har terminal, du kan åpne alle programmer bare ved å gå til mappen programmet ligger i, deretter bruke open kommandoen. Evt hvis det er en applikasjon bruk open -a 'programnavn', bør starte programmet du vil ha, men du får null tilbakemelding på at noe skjer med mindre du ser skjermen enten via remote, eller lokalt.

     

    Bedre om du forklarer hva du faktisk vil, dele filer? Tulle med bruker på den andre maskinen? Rote rundt i mapper?

  5. Åpenbart at feilen ikke er DNS relatert, løser seg med omstart, og null problemer med kun windows på boksen. At get skal ha hatt DNS problemer siden august ville jo vært krise, tvilsomt at 'ingen ville merket dette.

     

    Tyder på feil med ruter noe som er merkelig siden chipset er ralink RT3050 utifra det jeg kan se, er ikke kjent med mac problemer mot den. Leter etter lignende saker mot den jensen ruteren, og det er en del.

     

    Er det likt hvis du bruker en mac på kabel? (ingen andre enheter på wifi, om mulig deaktiver wifi helt på ruteren). Hvis det er likt er feilen ikke lett for en bruker å løse, da er det noe som tryner modemet når en mac kobles på.

     

    Enkleste løsning er en ny ruter, aner ikke hvor raske Jensen er på FW updates men siste er ifra 17.02.2010, ville ikke holdt pusten.

    • Liker 1
  6. Vet du om du har pppoe eller dhcp ifra Telenor? Hvis du er usikker reset modemet, la den sette seg opp automatisk (tar 5min eller noe), gå inn i GUI og sjekk modus den står i som standard. Du bør aldri få en IP ifra en boks som er i bridge, du bør få en public IP rett på E4200 ruteren.

     

    Stygg uvane med P2602HWT modemet med eldre FW (kan se hvilken versjon du har i GUI FW versjon, copy paste her hvis du gidder) er at når du bridger under network - wan så forblir DHCP aktivert, må deaktivere den også. Wifi skal ikke være aktivert i bridge, reset modemet, og bridge på nytt hvis det stemmer at den lyser (gjennomskinn fra DSL lampen?)

     

    Når du skriver inn online brukernavnet inkluderer du da @online.no (må være med)? Test kabel ifra P2602HWT rett inn i PC, og opprett en DUN tilkobling derifra (PPPoE) Får du en feilmelding, evt hvilken?

    • Liker 1
  7. Hmm, høres ut som DNS problemer. Kan du forsøke å endre DNS til 208.67.222.222 som prim og

    208.67.220.220 som alt? (opendns.org)

     

    Usikker på OS men generelt rimelig likt. Start - kontrollpanel - nettverk og internett - nettverks og delingsenter, til venstre velg administrer/endre nettverkskort. Høyre klikk på tilkoblingen du bruker (wlan eller lokal med kabel) Velg int prot v4 så egenskaper. Huk av bruk følgende DNS, tast inn adressene over og ok.

     

    Så er det en omstart av maskinen, alternativt windows + r, cmd så ok, ipconfig /flushdns.

     

    PS: http://www.downforeveryoneorjustme.com/ er alltid fin : p Spart fryktelig mange sene kvelder med den der.

  8. Ikke noe poeng i å sette PC'en i DMZ fra modemet, er en elendig løsning. Fungerer i tillegg på kabel. Første ting å teste er å pinge ruteren din, D-link standard gateway er som regel 192.168.0.1, windows tast + R, skriv CMD velg ok, skriv ping 192.168.0.1 -t og la den jobbe litt før du taster ctrl + c, da stopper testen og du vil få statistikk.

     

    Eneste viktige er %pakketap, og gjennomsnittlig ms i svar. Har du pakketap er det enten støy på wifi (bytt kanal, test 1, 6 og 11, plassering av ruter, ting i nærheten som metal, babycaller, shabby lampe osv) eller noe krøll med conf, ville testet å kjøre på bare b/g (eller kun N med 40MHZ)

     

    Vedvarer problemet, deaktiver WLAN sikring og kjør pingtest mot ruteren igjen. Ingen endring så blir det fort litt mer spesielt.

     

    Tar gjerne info om WLAN NIC (intel? model?)

  9. Høres ut som om det er satt opp ett passord på modemet, P2602HWT er en Telenor ruter så enten er det passordet til epost kontoen du har fått av dem, eller noe annet xD

     

    Raskeste løsning, reset ruteren (binders, tannpirker eller lignende) ved å holde inn reset knappen på baksiden av modemet inne til lampene blinker, og slukker (tar 10-20s) La den være i 5min eller noe, blir satt opp automatisk sentralt.

     

    Så er det bare å logge inn med kabel tilkoblet (wlan er av etter reset, kan startes ved å trykke kort på WLAN på/av ved power lampen) Brukernavn er admin, la passord feltet være blankt. Sjelden at nettleser skaper ett problem med GUI, hvis du er i tvil bare prøv i IE/safari, de biter ikke.

  10. Merkelig sak dette, virker som om du har maks uflaks med internett, like ustabilt på fiber som med kobber er skummelt ille.

     

    Ser dette ut som modemet du har fått levert?

     

    Lurer på hva som skjer med lampene på modemet når du faller ut, siden du sier at det 'løser' seg med en omstart av det. Spesifikt om det lyser på WAN (kontakt med sentral) og om det er lys i internett lampen.

×
×
  • Opprett ny...