Gå til innhold

ingeborgvolan

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ingeborgvolan

  1. Du har helt rett, det er mye som er positivt med nye TImeline. Du har for eksempel muligheten til å redigere det inntrykket andre får av deg, vise fram bilder du liker godt, skrive mer om hvor du jobber og hva du jobber med, eller eksponere bedre hvor morsom du er - alt etter hva du synes er viktig her i verden.

     

    Jeg liker Timeline godt - jeg har hatt den noen måneder siden jeg jukset og registrerte meg som utvikler hos Facebook (som jeg strengt tatt ikke er, men hva gjør man ikke for litt tidlig tilgang?). Det er flotte bildeformater og god oversikt over helheten av hvem jeg er på Facebook - og ikke minst er det jeg som har bestemt hvordan det skal se ut.

     

    Så jo, det er mange grunner til å skrive fint om Timeline. Når jeg valgte å ta tak i de "skumle" tingene - som jeg altså mener slett ikke er så skumle - er det fordi det alltid blir bråk når Facebook gjør forandringer. Og fordi det allerede er kommet protester. Men ideen til en "dette er fint med Timeline"-kommentar er herved notert bak øret!

  2. Hei!

     

    Bare for å nyansere litt i forhold til denne undersøkelsen: Det jeg skriver, er at få av oss har som HOVEDINTENSJON å være klagete eller sure når vi omtaler produkter, tjenester eller leverandører på nett - tvert imot er de fleste positive i forhold til det aller meste her i verden. Og flere skriver hyggelige ting enn sure. Så grunnen til at jeg skrev dette innlegget, var å gi litt kred tilbake til nettbrukere. Vi er bedre enn vårt kritiske rykte.

     

    Det betyr på ingen måte at det ikke finnes misfornøyde kunder, også på nettet. Det er bare å google "barnevernet" eller "NAV", så er dét dokumentert. Og det kan ha store konsekvenser for bedrifter og virksomheter når folk ytrer seg negativt - det er helt riktig at dårlige tilbakemeldinger sprer seg til langt flere. Så dere har helt rett i at det er mye kritikk på nettet.

     

    Men igjen: Folk flest på nett er faktisk positive. De kritiske bare synes så godt. Det bør ikke skremme aktører bort fra nett.

  3. Sånn, omsider - et øyeblikk til å melde meg på i min egen debatt. Det var deilig. Takk for tålmodigheten med meg, folkens! :-)

     

    Jeg skal ikke gå inn i alle nyansene her; jeg synes mange har kommet med gode innspill.

     

    Og jeg skjønner at noen føler behov for å skille rollene de har i ulike nettfora etc., det har jeg selv gjort innimellom. Poenget var ikke å angripe muligheter for å være anonyme på nett. Tvert imot mener jeg at muligheten til anonymitet er en av de store demokratiske fordelene med debatten på nettet, dog brukt med en dose varsomhet.

     

    Men jeg tror at vi som har vært på nett lenge, ikke er representative for hva "folk flest" bruker nett til. Og det er vi som er aktive nettdebattanter som kanskje har behov for et AFK (som er et bedre begrep enn IRL, forresten).

     

    "IRL must die" er et sleivete uttrykk for å skape et poeng: Når "folk flest" er sosiale på nettet, er det ikke som en annen person eller i en annen rolle enn de har i hverdagslivet. For vi kan like Facebook eller ikke like Facebook, statistikken bekrefter uansett at folk flest er på Facebook.

     

    (Og ja, jeg innser at "folk flest" er et minst like sleivete begrep som IRL must die, men dere skjønner hva jeg mener, sant?)

     

    Det store flertallet av nordmenn er sosiale på nett gjennom én kanal. Da blir den mer en del av infrastrukturen i livet deres enn noe annet. De fremstår ikke på Facebook som noe annet enn seg selv.

     

    Vi som har vært på nett lenge/mye har kanskje et mer bevisst forhold til hvem vi er på nettet. Men vi synes stort sett ikke at nettet er noe mindre virkelig enn resten av livet vårt - noe AFK-uttrykket er et eksempel på. Nettet er kanskje vel så viktig som det som foregår offline. Og det er derfor jeg mener at skillelinjen mellom nettet og IRL er utdatert.

  4. Hei dere!

     

    Ser noen har klaget på mitt fravær i debatten - det har dere selvsagt all grunn til!

     

    Jeg pleier å gjøre et poeng av å være til stede og diskutere. Denne gangen har jeg hatt trøbbel med å få logget meg inn + litt med å få hverdagen til å gå opp ca. rundt publisering. Men jeg har lest og tenkt masse på det folk har kommentert, og skal komme tilbake med en utdyping av hva jeg mener til dere som har vært uenige.

     

    (Og ja, det er sikkert mye i min kommentar som er satt på spissen eller litt sleivete; det var litt meningen å provosere også. Men du verden, så mange gode kommentarer som er kommet her i forumet etterpå, så da har det jo virket!)

    • Liker 3
  5. Kjedelig at artikkelforfattere nesten aldri gidder å bli med i diskusjonen, særlig når artikkel legger opp til diskusjon.

     

    Hei!

     

    Jeg har vært her og lest hele tiden, men har hatt trøbbel med login så jeg har ikke fått kommentert før nå. :-)

     

    Jeg elsker at folk er uenige med meg, og gjør stort sett et poeng av å være til stede i debatten. Men denne gangen fikk jeg det ikke til fra starten av, dessverre.

    • Liker 1
  6.  

    *Liker knappen betyr mer en kun "liker" for FB brukere , det kan rett og slett være et takk man gir til en annen bruker for at man har skrevet noe , videresendt en link eller i andre tilfeller for å vise at man har fått med seg aktiviteten til brukeren. Det betyr dermed ikke at man "automatisk" liker selve innholdet i artikkelen.

     

    *Informasjonsflyten på Facebook og nett kan være enorm , med litt rette kilder kan man få utrolig mye informasjon som ikke kommer via de sensurerte og ofte økonomisk kontrollerte mediakildene som Reuters. Media har dessverre en tendens til å være partisk , noe som faktisk blir påpekt i bloggen du linker til og hvor bloggeren faktisk argumenterer godt for hvorfor han resonnerer seg fram til hvem det "kan" være.

     

    Selvsagt så må man være forsiktig med å spre uriktig informasjon om noen , men skal man trå til verks og slå ned hardt på alle som benytter seg av "liker" knappen på Facebook eller blogger så kan man like godt ta en "Berlusconi"

     

    Hei!

     

    Fine tilbakemeldinger fra deg, og jeg er enig i det meste du sier. Og jeg er helt enig med deg, at man trykker "liker" - eller ReTweet, eller sender lenker videre - betyr ikke nødvendigvis at man liker innholdet, men synes det er bra/ interessant/ ekkelt/ fortjener videredistribusjon.

     

    Det er akkurat denne kjappe distribusjonen jeg ville kommentere, det er her mange ikke tenker på hva de faktisk videresender eller hvor veldokumenterte påstander kan tenkes å være.

     

    Og det er akkurat fordi jeg er REDD for slike Berlusconi/Wikipedia-tilstander jeg oppfordrer til en liten dose forsiktighet. Hvis usannheter på nettet blir et for stort samfunnsproblem, kommer en eller annen instans til å gripe inn på et eller annet vis. Det er på ingen måte ønskelig. (Og, som mine henvisninger til injurielovgivningen antyder, lovverket vi allerede har er sannsynligvis dekkende for de fleste tilfellene.)

     

    Utover dette er jeg 100% enig med deg i at en av de største styrkene ved nettet, er at man kan få informasjon som ligger litt til siden for det som blir formidlet gjennom de fleste medier. Dette er det jeg virkelig elsker internett for. Det er altså heller ikke alternative informasjonskilder jeg karakteriserer som ryktespredning, bare så det er sagt! :-)

×
×
  • Opprett ny...