Gå til innhold

Guttsy911

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Guttsy911

  1. Enig i at changelog hadde vært fint, men det har jeg ikke klart å finne. Så forskjellen mellom 10 og 12 da jeg skulle hjelpe en kollega med sin, den hadde 10, og den manglet en del av de funksjonene jeg bruker selv.

     

    Ja rart det skal være så "hemmelig" den infoen om/og fw'en fra Telenor. Skulle tro de ikke ville dele på kunnskapen sin så folk er NØDT til å ringe "telenorhjelpen" til 199kr sekundet (nesten) :rofl: Neida Telenor er så snille att. Nå får jeg tilogmed fri ringetid i mobilabonnementet! DET er det ikke mange andre som kan skryte av, eller.... :fun:

  2. Med sort belte i gOOgling finner man det meste :-)

     

    Telenor bruker p.t. 3.10B12 selv, og 3.11B14 er under uttesting. Jeg kjører B12, og har ikke oppgradert. Hadde B10 tidligere, og det kom mye nytt med B12. Dette var i hovedsak for routerfunksjonen, som jeg ikke bruker uansett (kjører ren bridge-mode).

     

    Hehe ja tror på at man finner mer relevant info om man "kan" å google ;)

     

    Anngående fw versjon så hadde det vært veldig interessant med en changelog, men det er kanskje for mye å be om :D .. Hehe jeg får se i ettermiddag. Prøver #12 først for å se om noen av mine savnede funksjoner finner veien tilbake.

     

    Satte forøvrig opp NASen min som WINS server og la dette inn i ipv4 konfigurasjonen på PC. Dette hjalp til at mobilen (android) fant WD HD TV Live og NAS på nettverket (i "BubbleUPnP" - en fin app til å spille musikk/video fra fx NAS'en (med ReadyDLNA) til WD Live'en). Dette fungerte ikke til å begynne med og det var største savnet....

    (akkurat hvordan det hjalp for andre enheter på nettet at jeg la til WINS server i PC konfigurasjonen aner jeg ikke... kanskje det har noe med at jeg samtidig sørget for at NetBIOS var aktivert og på PCen :hmm:

     

    Mye løser seg for snille guttær!!

     

    Diskusjon.no har et knallbra team av moderatorer, så du får bare legge forumet til favoritter :)

     

    Det har jeg allerede gjort! :yes: ... Kom hit fra hardware.no men i topic lista til venstre ser jeg mye interessant.

  3. Dersom du vil oppgradere FW, finner du nyere her: http://stup.telenor....xel-p2812hnuf3/ . Gå for current, som er 3.10 b12.

     

    Tusen takk for linken. Den må være godt skjult for de som ikke er telenorkunder og har snakket med kundeservice el.l.?

    Uansett... Jeg lurer på hvorfor du anbefaler meg å gå for current (3.10b12) og ikke nyeste 3.11b14 som ligger der fra 22.mai i år..? Jeg ser de har en "nightly" testbuild der og, men det er kansje litt ambisiøst. Er jo ute etter stabilitet. Jeg ser at Zyxel selv henviser til 3.10 for deres, ikke "telenor infiserte", p2812hnuP3 rutere (http://www.zyxel.com/support/download-search.shtml?mci_country=gb&mci_lang=en&product=20090625115416&mtype=Firmware&keyword=&submit=Submit)... Er det problemer med nyeste (3.11) fw?

     

    Har noen erfaring med 3.11 b14?

  4. Jeg tror ikke jeg har noe problem med latency. Det bare forundret meg at jeg fikk (innimellom) andre resultater enn jeg er vant til. :)

     

    Uansett... Dette er en veldig ENKEL ruter. Funksjoner som QOS, mer avansert opppsett av fx WINS, ja i det hele tatt jeg savner en god del i forhold til min gamle dlink dir825. 5GHz båndet og, men denne ruteren er overraskende (iallefall bedre enn dlinken jeg hadde) god på signalstyrke i 2,4GHz båndet! Om den jeg hadde var EKSTREMT dårlig, er en annen sak.

     

    Dette blir en midlertidig løsning. Faktisk ganske overrasket over at det gikk i og med mye søking på Google viser en del som vil oppnå det jeg har gjort (ofte snakker de jo om å bytte fw for "å fjerne Telenor drXXXen" men i realiteten er det det samme de vil oppnå evt. bruke den som ett AP) men de ender opp med å konkludere med at det ikke går!

     

    Tror jeg har fått det så bra jeg kan få det. Det er noen småting jeg lurer på, men i og med manglene ved denne ruteren i forhold til hva jeg er vant til så blir det veldig midlertidig og liten vits å grave seg dypere ned i materien ;) .... Skulle gjerne hatt en annen måte (om det finnes) å konfigurere ruteren på enn å logge på ruterens ip med http, da jeg ser ting som QoS (disabled) i bredbåndsinnstillingene uten å finne QoS oppsett noe sted. Tilogmed bruksanvisningen (http://moya.zyxel.no/multimodem/P-2812HNU-F3_UG_v3-10_ed1_2010-12-31.pdf) refererer til et QoS oppsett men det er virkelig ikke å finne. Det skal og finnes en nyere FW, men den er heller ikke å finne noe sted....

     

    Takker for hjelpen jeg. Tror jeg sier meg fornøyd med at jeg iallefall har wifi for tab'en og kan spille SHADOWGUN: DeadZone på android igjen :D

     

    Dette var et bra sted å få hjelp! :) Mange forum er så ...uvennlige.

    • Liker 1
  5. Nå sitter jeg med "Telenor Zyxel P-2812HNU'en" og er koblet til Get internet gjennom kabelmodemet fra Get. Det var ingen enkel sak! Jeg måtte først logge på ruteren med user:admin og pwd: (WPA2 pwd som står på ruteren) Fant ut det med den velkjente eliminasjons metoden! ;) Dette gav meg tilgang til ruter og WAN og gav meg Get sine dns servere, men den "log deg på Telenor internet - last ned TelenorInternet.exe" siden kom hele tiden opp."

     

    Så endret jeg DOMENE i ruter til getinternet.no (og satte hostname til noe eget). Enda ikke ut på nett, så da den "sett opp Telenor internet" sida kom for n-te gang, valgte jeg "Avslutt oppsett (ikke anbefalt)", og voila! Her er jeg da! ;)

     

    WIFI fungerer og helt problemfritt foreløpig.

     

    Jeg er litt usikker på om dette er noe god løsning for meg. Get har tatt ibruk ipv6, noe denne ruteren ikke støtter. Er det et problem? Jeg spør fordi ipv6 er såpass nytt for meg, det er ikke lenge siden Get startet med det (iallefall ikke lenge siden jeg la merke til det).

     

    Hva tror du Jan S? Er dette en fullgod løsning, eller har jeg problemer i vente?

     

    Ruter FW: "V3.10(BLN.10)" - å flashe med nyeste firmware fra Zyxel suppport sider "3.10(TUS.0)C0" går ikke.

     

    Speedtest gir normale resultater:

    2735100213.png

    Men grade A- har jeg ikke sett før (altså minus'en)

     

    Pingtest virker og ok:

    81780503.png

    skjønt ved flere gjennomkjøringer har jeg hatt et par med en del jitter/"høy" latency (20-30ms) - linjekvalitet B... Det har jeg heller ikke sett før.

     

    Jeg ser ikke ordet "Telenor" et eneste sted (utenom printet på ruteren), så det er vel et greit tegn.

     

    Altså. Vil jeg få "bedre" nett ved å skaffe meg en ruter med ipv6/ikke Telenor fw? Eller er jeg bare paranoid nå fordi jeg føler jeg har trikset det til :D

  6. Takk for svaret Jan Skrotnes.

     

    Ja jeg tenkte meg noe i den duren (egen Telenor fw). Håper uansett jeg kan få dette til å virke. Det er en midlertidig løsning til jeg får kjøpt en bedre ruter selv (mangler kr i kassa til det jeg vil ha).

     

    Hvis dette ikke virker, må jeg kjøpe noe nytt selv. Produktene som selges i dag er ofte myntet på familier der rekkevidde og flere brukere (på wifi) er i fokus. Koble på en USB disk så har du en komplett NAS! Dette har ikke jeg bruk for. Jeg trenger en pålitelig firewall pga NAS som står som bl.a. filserver mot WAN, en god innebygget switch pga PC og NAS er kablet til den. WIFI er mest for tab/telefonbruk i sofaen. I samme rom som ruter. Likevel liker jeg rask hastighet på WIFI da jeg bruker tab'en mye til videostreaming og online spill. Jeg er omringet av andre rutere i 2,4GHz båndet og har tidligere brukt 5GHz båndet på min nå ødelagte DIR.825 til dette.

     

    Jeg har et 70Mbit bredbånd fra Get (kabelmodem fra Cisco) og har mulighet til å få et, i utseende likt (klarer ikke å lese modellnummeret på Get sin annonse), kabelmodem med trådløs ruter innebygget rimelig fra Get (http://www.get.no/produkter/superbredband/tilleggstjenester/vi-lanserer-tr%C3%A5dl%C3%B8st-modem). Dette mangler 5GHz men jeg er villig til å ofre det hvis resten er bra! Vet du noe om dette? Det er vanskelig å finne noe info da jeg mangler typebetegnelsen. Gjennom jobb vet jeg at Cisco er av de beste på nettverksprodukter som dette så det frister. På den annen side kan jeg for samme pris få en RUTER med bedre spesifikasjoner fra ett annet merke. Har du noen gode råd til meg ang. dette?

  7. Hvor mange mb/s via Trådløst nett har Zyxel p2602hwt?

     

    Zyxel p2602hwt opererer med wifi standarden 802.11g (http://www.telenor.no/privat/kundeservice/bredbandshjelp/zyxel2602/). Det vil si:

    • 54 Mbit/s, i 2,4 GHz båndet med full bakoverkompatibilitet med 802.11b

    Realiteten er dessverre noe annerledes, så jeg siterer engelsk wikipedias beskrivelse av 802.11g (direkte copy/paste fordi jeg er lat nå...;))

     

    "In June 2003, a third modulation standard was ratified: 802.11g. This works in the 2.4 GHz band (like 802.11b), but uses the same OFDM based transmission scheme as 802.11a. It operates at a maximum physical layer bit rate of 54 Mbit/s exclusive of forward error correction codes, or about 22 Mbit/s average throughput.[12] 802.11g hardware is fully backward compatible with 802.11b hardware and therefore is encumbered with legacy issues that reduce throughput when compared to 802.11a by ~21%.

     

    The then-proposed 802.11g standard was rapidly adopted by consumers starting in January 2003, well before ratification, due to the desire for higher data rates as well as to reductions in manufacturing costs. By summer 2003, most dual-band 802.11a/b products became dual-band/tri-mode, supporting a and b/g in a single mobile adapter card or access point. Details of making b and g work well together occupied much of the lingering technical process; in an 802.11g network, however, activity of an 802.11b participant will reduce the data rate of the overall 802.11g network.

    Like 802.11b, 802.11g devices suffer interference from other products operating in the 2.4 GHz band, for example wireless keyboards." - http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11

     

    Håper dette forklarer noe og ikke gjør det værre for deg. WIFI vil sjelden nå sitt maksimale potensiale. Det er så mange faktorer som spiller inn. Fx hva slags wifi ruter du har, hvor mange som bruker den samtidig, avstand, hindere på veien, andre "sendere" (rutere) i nærheten etc. Det beste jeg kan foreslå er å

    Hvis hastigheten trådløst er vesentlig lavere enn med kabel kan du prøve å teste hastigheten trådløst etter å ha elimineret de værste faktorene som nevnt ovenfor. Om dette ikke hjelper (sitte i samme rom som ruter med fri sikt til ruteren uten andre WIFI apparater aktive i nærheten. Ihvertfall ikke koblet til din ruter! (Det kan jo f.x. være en kjedelig sak å be alle naboer i ei blokk om å skru av sine rutere for at du skal teste...lol. Og la vær å varme opp Fjordland middagen din i microen under testing da.)

     

    Hvis hastighetene fremdeles er lave (over wifi i forhold til kablet) eller at hastigheten kablet er mye lavere enn det du betaler for ville jeg virdere en telefon til telenor. Du vil mest sannsynlig få tilsendt en ny ruter som støtter 802.11n, noe som i de fleste tilfeller vil være en stor forbedring (les om den på den wikipedia siden jeg linket til over). Merk at mottaker, WIFI kortet i PC'en, må støtte de samme standardene!

     

    Dette var mer enn du spurte om, men du finner iallefall svar på ditt spm nær toppen! ;)

  8. Jeg har en Zyxel router liggende (flere :) ) og mange av de har en knapp bakpå hvor man velger om man vil bruke direkte WAN, eller ADSL fra veggkontakten.

     

    Interessant. Skal be mora mi sjekke etter en sånn knapp. Hm jeg trodde alt med telenor var PPPoE og brukernavn/passord og at modemet/ruteren kun inneholdt telenor setup "greier" :D ... Men takk for kjapt svar dette må jeg sjekke nærmere. (synd det er et stykke unna, men mora mi er snill og kjører den til meg, vil bare ikke at hun skal det om dette er helt klart bortkastet, noe jeg trodde da.. :p teleNOR liksom ;))

     

    EDIT: "Zyxel P-2812HNU-F3" og enda noen fler bokstaver var det vel er beskrivelsen på denne ruteren. Iflg http://moya.zyxel.no..._2010-12-31.pdf, iallefall deler som jeg har rukket å lese... er dette modem/ruter/4 port gigabit switch som kan settes i ethernet WAN mode (bekreftet at den ADSL/WAN knappen er bakpå).

     

    Nå lurer jeg på om telenor har "hacket" fw på den på noen måte eller om den blir levert fra telenor som den kommer fra Zyxel.

  9. Unskyld jeg spør her men det virket som en samling "zyxel experter" ;) ... Jeg trenger raskt en ruter og min mor sier hun har en zyxel XXXX liggende (det var en oppgradering fra en tregere modell sa hun, men hun har gått over til altibox så hun trenger den ikke/har ikke blitt bedt om å levere den.

     

    Si dette er en av de nyere zyxel modemer (jeg kan raskt finne ut av modell), ville det være mulig å kun bruke gigabitswitch/ruter delen som en "vanlig" ruter uten å bruke modem delen? Jeg trodde ikke det gikk så jeg sa neitakk men hvis jeg hadde hatt den her hadde jeg jo prøvd. Er det bortkastet å få tak i den for meg? (jeg har kabelbredbånd fra Get).

  10. Det er ikke et "server-vedlikehold/backup" som bare ikke blir varslet i slike ord? Now loading...please wait

     

    Jeg har også Firefox v.21, og får akkurat samme feilmelding.

     

    Mulig. Ser ut som det er server-side og ikke lokalt men hvorfor virker det fra internet explorer da? mhmmm. "Godt å vite" at det ikke bare er meg iallefall. For meg ... Som nettopp har reinstallert, vil ikke ha feil på systemet da. En annen ting, Jeg prøver flere linker inne på elkjøp sidene og får forskjellige meldinger, alle kommer fra elkjøps server ikke fra firefox/min pc. Men igjen, iexplorer fungerer! o_O

     

    - Guttsy911

     

    EDIT: Nå ser alt ut til å være normalt igjen. Merkelig greie men sikkert en logisk forklaring ;)

  11. Jeg får opp hovedsiden til elkjøp. Jeg kan og bla til oversikt over produkter, f.x rutere. Da jeg prøver å se på et bestemt produkt får jeg en feilmelding fra elkjøp sine sider:

     

    post-261256-0-30254300-1369621078_thumb.png

     

    Jeg prøvde så i internet explorer 10, uten problemer. Det første jeg tenkte på var jo addons som adblock plus og "Ghostery" (som blokkerer visse trackere) så jeg startet firefox i safe mode (uten addons, etter å ha prøvd å disable de to vanlige synderene) men jeg får samme feilmelding.

     

    Hva kan dette skyldes da? Det er ikke lenge siden dette virket.

     

    Maskinen er nyreinnstallert, i forigårds faktisk, og kjører Windows 8 Pro. Jeg har java7v21 inne. Også nyeste flash/silverlight ellers ingen plugins. Kjører Windows Defender og Windows Firewall, som er satt opp helt standard.

     

    Er det bare jeg som har dette problemet nå? Om andre har samme problem kan jeg vente på en løsning men er det bare meg må jeg jo finne ut av dette!

     

    - JoakimG

  12. Det er ikke etterslep eller inputlag som var det verste med U2711 for meg, men det forferdelige AG filteret som gjør at hvite/lyse sider ser skittene ut. Har sett dette i varierende grad på IPS skjermer, men aldri så ille som på Dell skjermen.

     

    Vet hva du mener. Mange snakker om det. For meg er det ikke noe problem....sikkert mer synlig om du bruker skjermen mer til kontorarbeid og slikt der det ofte er store hvite flater.

  13. Jeg er en gamer og har hatt en dell U2711 i noen måneder nå. Jeg spiller alt fra CoD MW3, BF3 og Mass Effect 3 til The Secret World (altså mye online spill der inputlag er en viktig faktor) og jeg GLEDER MEG over skjermens farger og merker ikke etterslep eller inputlag. Jeg har en kamerat som kjøpte skjermen like før meg også til spillbruk og ingen av oss har noe lag-problem. Eneste gangene jeg ser etterslep er når jeg har på motion blur ingame :D (men så er jeg ikke trent til å se det... jeg sier bare at jeg ikke merker noe til det!!!)

     

    Vil du ha en "alt i ett" skjerm som ikke koster skjorta nøler jeg ikke med å anbefale U2711 til spillbruk.

     

    DELL U2711har: Utrolig gode farger. En stor solid skjerm. Ikke noe pianolakk eller apple design på skrivebordet. Den er ferdig kalibrert til Adobe RGB 1998 og sRGB standard med vedlagt "kalibreringssertifikat". MEN den har også dynamisk kontrast på 80 000 til spillbruk. Om du foretrekker det. Mindre "ekte" men mer "livlig".

     

    OBS: Installer skjermens medfølgende ICS profil for å få riktige farger.

     

    Det som også bør nevnes og som er viktig for mange er at den støtter ALT (omtrent) av tilkoblinger (displayport, to DVI-D innganger, HDMI, Composit og Component Video tilkoblinger og VGA) for den som har fx en xbox/playstation ved PC'en eller videokamera osv... Og skjermen har picture in picture hvis du vil se to kilder samtidig :D spille mot deg selv med et par pc'er :p

    Den har og et fantastisk brukervennlig menysystem med berøringsfølsomme lysdioder isteden for vanlige knapper. Lekkert.

     

    I tillegg har den en 4 ports USB hub og en 8i1 minnekortleser og kan vippes snurres og høydereguleres. Den mangler pivot men... Sjelden jeg føler for å sette en 27" 16:9 skjerm på høykant... ;)

     

    Hilsen en som elsker skjermen og aldri (si aldri) kommer til å gå tilbake til TN panel!

×
×
  • Opprett ny...