Gå til innhold

Tolstoi

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tolstoi

  1.  
    Nå som dere har fått det ganske så godt inn med teskje, håper jeg dere kan gjøre en mer rasjonell konklusjon. Greit nok at man foretrekker HTC Ones få "eksklusive" fakorer (design, lyd og Sense) foran andre ting i andre telefoner, man da er det ærlig talt ren dumskap å betale 6500,-, når en kan få en like fortreffelig HTC One M8 for nesten halvparten av den prisen. 

     

     

    Synes det er litt merkelig at du hisser deg sånn opp; du sier her at de som kjøper HTC One ikke er i stand til å ta en rasjonell konklusjon. Det finnes ingen fasit, alle har sine preferanser. For meg har design nesten alt å si. Dot Case er en gimmick, men jeg synes det er kjempetøft. Jeg nekter å tro at ytelse har noe som helst å si, alle toppmodeller er raske. Men then again har jeg et helt vanlig bruksmønster uten de store utskeielsene . Min One M7 hadde jeg ihvertfall ingenting å si på, men kameraet var nesten ubrukelig. Men det fungerer helt OK til sosiale medier. Byggekvaliteten er fantastisk (mistet min m7 mange ganger i asfalten, kun små merker). Synes også det er litt rart at du kaller en 1080p-skjerm for middelmådig, jeg har heller ikke hørt noen klage på det i tester. Når du ikke klarer å se pixlene uansett er det snakk om marginale forskjeller. Derimot sparer man batteri, hvor HTC allerede er blant best i klassen.

     

    Jeg er også spesielt interessert i DAC ettersom jeg har krevende hodetelefoner. Folka på head-fi.org elsker HTC One. Musikk er noe av det jeg bruker mest på mobilen. Jeg bruker faktisk også høyttalerne veldig mye hver dag. Jeg drar de frem når jeg lager mat, tar en liten pause, er på do osv.

     

    Jeg bryr meg ikke om hvor knappene er, det lærer man seg. Bryr meg ikke om fingreavtrykkleser, jeg har deaktivert lock screen uansett. Hvorfor skal jeg trykke én ekstra gang flere titalls ganger hver dag? Bryr meg heller ikke om Sense osv. Litt usikker på hvordan det er på Samsung, men er veldig fornøyd med at jeg kan skjule unødvendig apper i menyen, slik at jeg kan ha alle shortcuts på én side i menyen i 3x3, og kun to home screens. Slik har jeg det veldig enkelt og rask tilgang på alt jeg trenger; synes Samsungs system ser barnslig ut.

     

    Har lest mange tester nå, og jeg synes faktisk at kameraet virker helt ok, og mye bedre enn m7. Men det er fremdeles dårligere enn Apple, LG og Samsung.

     

    Derfor skal jeg kjøpe HTC One M8s. Legg merke til s-en. Synes designet er mer spennende på M9, men det er marginalt. M8s vil få Sense 7 og Lollipop, større batteri, 13 MP (duo-)kamera som forhåpentligvis er bedre, og samme herlig design. For 4500 kroner!

     

    Fortell meg hvorfor det ikke er et rasjonelt valg.

  2. Vil du anbefale å gå etter studentbolig eller er det bedre å finne sted i byen?

     

     

    Det er rett og slett et dilemma. Bor du i byen får du opplevelsen av å bo i en by (hvis du liker sånt, er også mye bråk og støy i enkelte gater). Du kommer bort fra NHH-boblen og du er nærme alt. Litt stress med nattbuss osv, som ikke går på hverdager tror jeg. En del jeg kjenner som bor i byen sliter litt med å komme seg til skolen, da det faktisk gjerne tar 60 min frem og tilbake (10 min til busstopp, turen 10-15 min, 5 til skolen fra busstopp osv). Det er en del underutvalg og interessegrupper som har møter på ettermiddag/kveldstid blant annet, som gjør at du enten må campe på skolen eller dra frem og tilbake to ganger. Rolig og fint i Ytre Sandviken, og du har alt du trenger. Hatleberg er veien å gå hvis du skal gjennom SiB, veldig mange bor der, det er billig og gøy. Blir nok kjent med mange ved å bo der. Synes ikke det er klart hva som er å anbefale. Hvis du vil ta NHH helt ut, er det kanskje greit å bo på Hatleberg. Men det spiller ingen stor rolle, kult i byen også. Sånn kjempegrovt estimat er at hvertfall halvparten bor nærme skolen, om ikke opp mot 2/3; det er ihvertfall mitt inntrykk.

     

    Koster vel omtrent 3500 på Hatleberg, alt inkludert.

  3. BI koster penger og Oslo er dyrt, så tror jeg kommer til å gå NHH. Når jeg nærmer meg slutten på Bachelor kan jeg så bestemme om jeg vil søke videre på LSE eller fortsette på NHH

     

    Meget godt valg. NHH har et fantastisk miljø. Det at det står NHH bachelor på CV-en din er kanskje ikke det viktigste, men her får du menge deg med noen av landets flinkeste studenter. Det kan være en fordel hvis du skal ta master i utlandet, da NHH er mer anerkjent. Det faglige nivået er høyere (har gått sivøk på både BI og NHH). Høyere nivå på matten osv, matematisk programmering og vanskeligere samfunnsøkonomi. Engasjer deg i studentforeningen, det er egentlig dette som er greia med NHH. Du har mulighet til å utvikle deg sinnsykt i noen av stillingene der, og blir kjent med mange flinke.

     

    Ser at det er nevnt at NHH er EQUIS-kreditert mens BI er trippelakkreditert. Man blir ikke akkreditert automatisk fordi man er en god skole. Akkrediteringene må man søke om til private stiftelser, og det koster mange hundre tusen. NHH har valgt å ikke bruke penger på å søke på mye random, mens BI ønsker å klatre på rankingen. NHH er forøvrig dobbelkreditert med EQUIS og CEMS, som er mye høyere nivå enn BIs QTEM. Klarer ikke finne noe ut av QTEM, det kommer ikke opp på Google. Fra BIs nettsteder ser jeg at det ikke er noen spesielle skoler (tviler ikke på at det er høyt akademisk nivå, men det er uansett ikke like anerkjent). CEMS-programmet (master) har vært topp 5 i Europa over lengre tid. Der tar du to opphold i utlandet, og kan velge fra skoler som LSE, HEC Paris og St. Gallen. Eller du kan ta et utvekslingsopphold, både på master og bachelor. NHH har avtaler med mye bedre skoler enn BI, for eksempel Berkeley (BI får bare tilgang på sosiologi-fakultetet), Colombia, Bocconi, LSE, Cornell, Duke, UCLA etc.

  4.  

    Er det noen som vet om det er like vanskelig å finne studentbolig i Bergen som i Oslo?

     

    Jeg har ikke så veldig god oversikt, men jeg kan melde om at jeg ikke fikk noen bolig i Bergen før langt uti August ifjor. Dette er imidlertid bare første runde, og du har fremdeles en del sjanser igjen. Kontakt dem i uke 24, var beskjeden jeg fikk dersom jeg ikke fikk bolig.

  5. Jeg har fått bolig på Grønneviksøren, hybelleilighet. Nå er jeg kanskje litt teit - for jeg er veldig heldig - men jeg vurderer å skaffe bolig på det private markedet med noen kompiser. Dersom jeg takker ja til kontrakten, hva koster det meg å komme meg ut av den? Det burde da strengt tatt ikke være noe særlig problem, er vel tusenvis av andre som gjerne vil ha leiligheten min? Jeg leste kontrakten, men leste ikke noe spesifikt om det, annet enn at det er to måneders oppsigelse. Men kontrakten gjelder fra 15. august, og jeg tenkte å si den opp isåfall før 20. juli. Regner ikke med å få svar fra SiB i helgen, så krysser fingrene for dere! :-)

  6. Er det noen som vet mer om prisstrategien til LG? Jeg har hørt at innkjøpspris på HTC sine mobiler er ganske høy, og at produksjonskostnadene derfor er relativt høye? Er LG sine lavere? (Et par kr på byggekvalitet hvertfall) Eller er det rett og slett et resultat av økonomisk teori og profittmaksimering? Lavere pris, flere kunder, eller et annet segment? Synes dette er spennende av LG!

     

     

    • Liker 1
  7. sant det, og ja han kjenner meg, men bekymringen er vel mer det at, vi hadde det så fint helt i starten og hadde mye å snakke om. Men nå er det nesten akkurat som om vi er gått tom. Jeg føler meg lite flink til å opprettholde det på den måten i lang tid.

     

    og derfor går han sikkert lei meg... liksom.

     

    Dere må snakke om temaer du interesserer deg for. Kanskje litt dypere samtaler? Du er nok introvert. Det er helt normalt, rundt 30% til 50% av befolkningen er introvert (personlighet). Introverte har mange kvaliteter og talenter, men det er vanskelig å sette pris på dem i en ekstrovert verden.

    • Liker 1
  8. Det er en One X jeg har, ja. Asian version.

     

    X+ har noe større batteri, men kanskje du bør vurdere å vente på Motorla Razr Maxx HD som har et batteri på 3300mAh?

     

    Den ser veldig interessant ut! Hadde en RAZR for herrens år siden, og trodde liksom Motorola ikke var bra for tiden? Men har jo fått med meg at de har et par interessante modeller.

     

    6 timer med skjerm på er faktisk ganske bra... få smarttelefoner som klarer mere tror jeg, hvis du ikke har lysstyrke på minimum.

     

    Det er vel ikke mer enn 4 timer med skjerm på som skal til før batteriet er tomt. Jeg pleier å ha en time eller to i senga med konstant surfing, og tror det er dette som sluker... Har automatisk lysstyrke, skal forsøke med å ha den litt lavere, i tillegg til å prøve å få nye rutiner på morgenen, feks ha laderen i mens jeg surfer. Vil aller helst ha HTC, LG eller Samsung, men er det kanskje ikke noe poeng å foretrekke de over Motorola? Ser at HTC har kommet med en 5" 1080p-telefon, men det lover ikke godt for batteriet ...

  9. Håper det er greit at jeg ikke tar meg tid til å lese gjennom tråden.

     

    Er det normalt at skjermen sluker 50-80% av batteritiden? Det er nemlig vanlig hos meg. Er det merkant bedre batteri i X+? Tenker å selge min og kjøpe X+. Batteriet varer kun 4-6 timer med mitt bruk, og etter at skjermen har vært på i fire timer tilsammen, pleier den å ta kvelden. Dette duger ikke for mitt vedkommende...

     

    Kjøpte den forresten på eBay fra Singapore for 3000 kr. Er det her feilen ligger, mon tro? Har nyeste SW.

  10. Dette er tull.

     

    Du har rett. Selvfølgelig blir man ikke innkalt til intervju bare fordi man har gått på NHH. Jeg kan tenke meg at vedkommende som fortalte dette til meg mente å si at de krever høyere karakterer fra BI-studenter enn fra NHH-studenter. Men det blir ren spekulasjon, og dette er tredjehåndskilde, så det beste ville kanskje vært dersom jeg ikke uttaler meg om noe jeg ikke vet noe om :-)

     

    Forresten, er det noen som vet om man kan få godkjent førsteårsfagene fra BI over til NHH og deretter gå rett på andre året NHH? Evt hvor mange fag får man godkjent og hvilke? Regner med at ikke alle blir godkjent. Klar over at NHH ikke er keen på noe sånt, så i verste fall må jeg ta to år på ett år, noe jeg er litt usikker på.

  11. Startet på BI nå i august. Jeg tror inngangskravene har en del å si. På BI blir mye lagt opp til at de svakeste skal få en sjanse til å komme seg et par hakk opp. Derfor går det ekstremt rolig i begynnelsen. Kurset i matematikk, som er 7,5 studiepoeng, går over to semestre, og det første semesteret er i all hovedsak et forkurs med repitisjon fra S-matte på vgs. Eksempel på en forelesning midt i september finnes her. Ikke misforstå, BI gjør en utmerket jobb, men jeg har ikke følelsen av å gå på noe eliteskole. Det er mer som vgs. Det er vel kun snakk om det første eller andre semesteret som er slik, men NHH-studenter jeg har snakket med føler det ikke på samme måten, og de har et vidt forskjellig tempo i matematikk.

     

    Jeg har ikke erfaring fra NHH, men foreleserne på BI er veldig annerledes enn NTNU og UiO hvertfall. Foreleserne (hvertfall de jeg har) er veldig flinke, og mye mer engasjerende enn "gammeldagse" forelesere. Tor Haugnes er spesielt kjent for dette, og han gjør dette for å få med de svakeste og de som i utgangspunktet ikke er så engasjert. Slike tiltak må gjøres på BI for å i det hele tatt unngå høy strykprosent. NHH er jo den utdanningsinstitusjonen i landet med høyest karaktersnitt, mener jeg å ha lest? Det gir selvfølgelig ikke svaret på alt, men hvor ligger BI an her, mon tro?

     

    Har snakket med en som fikk jobb i Ernst & Young, og han fortalte at alle NHH-studenter blir innkalt til intervju, mens for at en BI-student skal bli innkalt til intervju, må h*n ha B i snitt. Det er nok enda litt forskjell på de to skolene, men hvilken skole du har gått på er vel ikke det viktigste for en bedrift når de ansetter folk.

  12. Og jeg som fikk min One X fra Netonnet på fredag. Betyr dette at jeg egentlig burde returnere denne på angrefristen og vente på denne her? I butikken allerede i oktober, mon tro hvilken pris den ender på?

     

    Ja, absolutt! Jeg tenker å selge min fooort! Batteritiden i One X er håpløs, denne oppgraderingen gjør alt perfekt! One X hadde potensiale til å bli en perfekt mobil, One X+ er nok perfekt for meg hvis/når batteriet varer en hel dag.

  13. NTNU har i all hovedsak sluttet med MC-eksamen, men jeg sanket poeng i utviklingspsykologi, sosialpsykologi og engelsk kulturkunnskap - anbefales!! Utviklingspsykologi var litt tungt, sosialpsykologi var utroooolig kult, og engelsk var alt for lett. Ta en titt på tidl eksamensoppgaver, men jeg fikk en B i engelsk som jeg ikke skjønte noe av. Essayet mitt om affirmative action konkluderte med at alle burde være venner. Men så hadde jeg litt ekstra tid til å lese pensum én gang hvertfall, jobbet en del med fagene og gikk ut med toppkarakterer :-) </snikskryt>

  14. Sivøk-linjen til CBS er mer annerkjent enn NHH og BI, kanskje tilsammen. CBS har feks et par ekstra krediteringer enn NHH. Jeg har funnet ut at det er masse muligheter, ja. Jeg gleder meg rett og slett helt sykt! Tenker jeg må melde meg på et slikt sommerkurs til neste sommer. Noen som har vært på noe slikt? Tusen takk for svar igjen, begynner å bli en god del informasjon på nettet som fremtidige sivøker kan lese seg opp på takket være dere :)

  15. Tusen takk for fantastiske svar, det hjelper virkelig! Jeg ga opp å få noen svar her, så jeg så dem ikke før nå, dessverre.

     

    Du sier du er svært ambisiøs... men hvordan i herrens navn greier du å få to-ere på vgs? Vgs er jo såre enkelt.

     

    Litt unødvendig kommentar, men jeg kan jo svare. Siste året på vgs var et tungt år for meg personlig, var ikke mye på skolen og følgelig gjorde jeg nok ikke en eneste matteoppgave. Fikk 2 på eksamen. Tatt opp faget nå :) Jeg har vel alltid hatt ambisjoner, men motivasjonen har det gått opp og ned med. Jeg har aldri vært noe flink til å gjøre lekser o.l. Det siste året på NTNU har jeg virkelig lært å få inn rutinene, noe som gjør at jeg ikke synes det er bortkastet allikevel. Nå føler jeg meg klar for å sette igang med graden min! Men samtidig: jeg har syv 6-ere på vitnemålet. Hvordan klarte du å få 4,1 i snitt? Det er jo såre enkelt å få 6-ere. (Ellers tusen takk for veldig informativt innlegg, altså. Er ikke redd for isbjørner, er vokst opp i Nord-Norge. Dermed ikke sagt at jeg trives der. Friår skal jeg drite i, ja.)

     

    Du hadde en grundig og veldig god gjennomgang der, 1138, setter veldig stor pris på det. Rotterdam skal jeg virkelig vurdere når det kommer til mastern. St. Gallen har jeg også vist litt interesse for. Samtidig har jeg skikkelig lyst til å oppleve California i et halvt år, så må prøve å utveksle til Berkeley under bacheloren. Litt nedtur at BI kun kan tilby utveksling til sociology, men det var jo et par interessante kurs der. Har dere noen tanker om dette? Kursene går jo da ikke inn på ren økonomisk teori, men mer sosiologi, sosialpsykologi, entrepenørskap og etikk, blir dette bortkastet?

     

    Det ser nemlig ut til at jeg skal ta bacheloren min på BI. Skal bo hos en kompis som nettopp fikk leilighet av faren sin, så husleien blir liten eller ingenting. Dermed tror jeg ikke at jeg taper så veldig mye på det, hvertfall ikke så lenge jeg kan bo der.

     

    Er klar over at samfunnsøkonomi ved UiO er noe av det beste man kan finne på i hele Norge. Department of Economics der er rangert til excellent, samme som NHH. BI er very good på både economics og finance. Men det frister ikke så veldig for min del. Jeg er i mot hele banksystemet (jfr østerrikske skolen) og jeg ønsker heller å jobbe innenfor ledelse eller analysere bedrifter og hjelpe dem til overskudd etc. Er bare snakk om interesser altså, klar over at det er et veldig godt studie.

  16. Ja, det er korrekt. Det gir meg imidlertid mindre muligheter innenfor Norge pga mangel på kontakter. Det er også mer intensivt og vanskeligere, men det skal man ikke klage over. Skal søke CBS! Virkelig glad for at det løsnet for meg. Trengte å tenke litt grundig over dette.

     

    Godkjenner CBS sekundærvitnemål?

     

    Edit: Fristen for å søke til CBS var 15. mars! Håpløst av meg! Det var liksom utelukket å studere i utlandet, men plutselig fikk jeg lyst igjen. Ikke greit dette her!

  17. Jeg er svært ambisiøs, så jeg føler kun det beste er godt nok. Men jeg er åpen for alle muligheter, så gjerne kom med alle tips dere måtte komme på! Jeg er rett og slett veldig usikker. Jeg ønsker å utdanne meg innenfor økonomi ettersom jeg er interessert i økonomi, og særlig hvordan samfunnet fungerer. Jeg ønsker ikke å begrense meg selv til lønn på 500 000, så jeg ønsker å ha mulighetene åpne for en del millioner i fremtiden. Jeg liker å organisere, og har i mange sammenhenger fungert som en leder. Samtidig vil jeg være med å skape noe. Jeg tror derfor siviløkonom er det beste for meg. Eller har dere noen andre forslag innenfor økonomi, både her og i utlandet?

     

    Derfor har siviløkonomstudiet ved NHH vært mitt førstevalg. BI har egentlig aldri vært aktuelt, da det er faktum at NHH-studenter blir valgt overfor studenter fra BI. Jeg ønsker heller ikke ha enorm studiegjeld. Videre er Copenhagen Business School aktuell, bør kanskje søke i Stockholm også. Har dere noen erfaringer med disse? Jeg har hørt at snittet er lavere, intensiteten og arbeidsmengden høyere, men jobbmuligheter i Norge litt dårligere pga mangel av norske kontakter. Bergen har vært en drøm for meg ettersom jeg synes det er en fin by, elsker dialekten og jentene og bestekompisen min skal studere der slik at vi kan bo sammen.

     

     

    Problemet er at jeg ikke har godt nok snitt. Vitnemålet havnet på rundt 4,8. Jeg studerer nå økonomi og psykologi ved NTNU for å få to ekstrapoeng på sekundærvitnemålet. Samtidig tar jeg opp VGS-fag nå til våren og jeg får to alderspoeng pga fylte 20. Karakterene mine spriker fra en del 6-ere til et par 2-ere, 3-ere og 4-ere. De sistnevnte jobber jeg med å forandre på. Jeg må ha et snitt på 5,5-5,6 for å komme inn.

     

    Det er altså NHH, Bi og Copenhagen Business School som er mest aktuell idag. Har dere andre tips til skoler rundt omkring i verden? Det er muligens for sent nå, men hvordan er det å komme inn på gode universiteter i USA for en nordmann? Målet mitt er å havne på Berkeley en gang, men dette er vel lettest gjennom utveksling? Hvordan er det å få plass på Berkeley gjennom CBS i forhold til NHH? Er det mye lettere å havne på en slik plass gjennom BI, kanskje? Jeg foretrekker å jobbe i Norge, men et par år i utlandet går vel greit. Grunnen er at jeg liker Norge og jeg ønsker å stifte familie her i landet når den tid kommer. Forresten, Nederland er vel kanskje å anbefale? Hvordan er det å komme inn på eliteuniversitetene der? Frankrike og England er jeg ikke så keen på. Kommer ikke inn på de gode skolene i England uansett, og Frankrike sjarmerer meg ikke så veldig.

    Alternativet er å ta et friår. Da får jeg enda to alderspoeng som gjør at jeg nok kommer inn. Men jeg føler at det blir litt for sent, ettersom jeg har tatt et slags "friår" nå i Trondheim, og enda ikke startet på graden min. Jeg ville heller foretrekke å ta et friår etter jeg har fullført bachelor, er ikke det best? Hvordan er det for en ambisiøs student å ikke starte på graden sin før man er 21? Jeg er veldig keen på å starte mitt eget liv og starte å tjene mine egne penger så raskt som mulig.

     

    Jeg er utrolig takknemlig for alle tilbakemeldinger! Håper noen tar seg tid til å lese hele posten. Jeg er rett og slett litt lost i mine valg. Ikke nøl med å spørre hvis det er noe relevant jeg har utelatt

     

    Kort sammendrag:

    - Hvis jeg ikke kommer inn på NHH, hva er da beste løsning?

    - Et annet sentralt spørsmål er det med BI/NHH. Er det overkommelig å ta utdanning på BI? Hvordan vil dere rangere BI/CBS?

    - Det siste sentrale spørsmålet er det med friår. Blir det for mye å ta to år før man starter på graden sin?

  18. Kjæresten min skal flytte ut fra sitt rom i M-blokka, da vi skal flytte sammen i desember (yei <3). Men med Voll sine ettårs- kontrakter, så trenger han noen som kan ta over for ham.

     

    Hvis du eller noen du kjenner trenger et sted å bo neste semester (fra 1. desember), så kan du få overta rommet hans og slippe ventelistene!

     

    Send meg PM hvis det skulle være interessant :)

     

    Legg ut annonse på Finn. Det gjorde vi (to stk), og fikk bytta med noen andre mot gebyr på 2000.

  19. Nei, egentlig ikke. Til våren er jeg forhåpentligvis på NHH, trenger mine 60 studiepoeng for å få 2 ekstrapoeng. Satser jo for all del å bestå, men trodde hele tiden at jeg kan ta det opp i januar/februar, men nå ble jeg usikker etter flere kontrabeskjeder. Sendt mail til instituttet som sa at jeg kan ta opp fag til våren, ja, men de som er syk kan ta i janfeb. Er vel denne artikkelen som fikk meg til å tro at man kan ta opp i jan/feb hvis man stryker. Men det gjelder bare for Gløshaugen?

    For sivilingeniørutdannelsen er reglene i dag slik at dersom man stryker til ordinær eksamen får man ta kontinuasjonseksamen. Består man eksamen, men ønsker å forbedre karakteren må man vente til neste ordinære eksamen avholdes. Dette kan ta opp til ett år.

     

    Hvis ordinær opptak av eksamen er opp til ett år, og kont er mindre, så må det jo for vårfagene si at kont er jan/feb?

     

    Beskjed fra instituttet:

    Stryker du er neste mulighet neste semester (hardt arbeid er beste medisin mot å stryke:). Er du syk er det en konte i januar/februar.

     

    Bare mistenker at de sier dette til meg for å skremme meg litt, ettersom NTNU slett ikke vil ha noe av at folk ikke tar studiet seriøst ettersom man kan ta det opp på nyåret. Er den strategien jeg har tatt :p

×
×
  • Opprett ny...