Gå til innhold

Kvist92

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kvist92

  1. Det er av min forståelse at knappene er satt av biosen, eller selve laptoppen om du vil. Det er altså en slags mellomstasjon mellom tastene og Windows. Dermed blir det vanskelig å endre den uten å lage en hevlette til løsning som han over meg nevner.

     

    Men det kan fort hende at du finner en knapp på ebay e.l. som lar seg bytte hvis du kan skru litt. Hvilken maskin er det snakk om?

  2. Oppdatering:

     

    Etter å ha skummet igjennom stortingsproposisjonen det linkes til i artikkelen framgår det at det ikke er foreslått noen endringer hva angår IPR-gods og privat bruk. Dermed blir andre og tredje paragraf i artikkelen direkte feil og misvisende hvis artikkelen er ment rettet mot private. Og meg bekjent er ikke Amobil et bransjemagasin.

    "Slik loven er i dag, risikerer du at iPhone-delene du kjøper fra Kina blir stanset i tollen. Du risikerer også at varen blir ødelagt, og dersom det er toll på varen må du betale denne, selv om du ikke får noen glede av produktet. Ved særlig skjerpende omstendigheter, er straffen bøter eller fengsel i inntil 3 år."

    Ja, hvis mottaker av varen er iPhonereparasjon AS. Hvis mottaker er Ola Nordmann som har mistet telefonen på flisene på badet er svaret et klart og rungende NEI, loven er definitivt ikke slik!

     

    Skjerpings Espen, du kan gjøre bedre research enn dette, evt bør du la være å poste artikler fra en "anonym" ansatt i Apple...

     

    Hva om Ola Normann bestiller 20 skjermer i uka?

  3. Jeg blir så forbanna når jeg ser at One Call reklamerer med "FRI" bruk av mobildata for 399 i måneden, men på hjemmesiden deres fremkommer det at de struper farten til 128 kbit/sek når du går over 5 GB. 5GB! Hvordan er det lovlig å kalle 5 GB fri bruk? GRRRRRR!

     

    Fordi 5 GB er så ufattelig mye at du aldri i livet klarer å bruke det på 1 mnd:)

    Også tror jeg det har noe med at 5 GB egentlig er ganske mye når du surfer på en mobil. Kobler du den opp på en PC og laster ned 1-2 filmer så er du ferdig med en gang.

    Men til Facebook og de sakene der er 5 GB EGENTLIG mer enn nok er det ikke?

    • Liker 2
  4. Jeg skjønner ikke setningen: "det er på Ingen Måte gratis" Det er jo det. Nå ringer man så mye man vil uten at det koster noe mer. Forklar den.

     

    Før hadde man 600 minutter av alt og 1000 mb data. De som ikke bruker så mye som 600 minutter sms og mms må nå altså betale 100,- ekstra for noe de mest sannsynlig ikke bruker. + at selvom det er "GRATIS" å ringe, så betaler du månedsavgiften på minst 299,- for dette uansett. Så i teorien er det ikke gratis.

     

    • Liker 1
  5. Norges befolkning er vel ca rundt 5 mill nå.Regner da at ca 3 mill av disse bruker mobiltelefon på en daglig basis. Og snittet på hvor ofte de blir ladet er da sikkert hver 2 dag. Det vil si at hvis 3 millioner mennesker lader mobilen annenhver dag i 1 år blir det ladet " 1,5 millioner mobiler" i året. På disse 3 år blir dette " 4,5 millioner mobiler"36 : 4´500´000 = 0,000008 % sjanse for at akkurat din mobil tar fyr mens du sover. Gjør du dette over 3 år er sjansen for at dette skjer med akkurat deg 0,0087%. Prøv heller å be folk slutte å gå ut av ytterdøra.
    Vel, sjansen er enda mindre enn det. For å bruke dine tall:3 mill. mobiler, ladast dei annankvar dag må du gange med 365/2. 3 000 000 * (365/2) = 5,475 * 10^8 = 547 500 000 ladingar i året. 36 husbrannar var vel i løpet av 4 år, så 9 i året gir 9/547 500 000 = 1,64 * 10^-8 til 1 sjanse for ein husbrann, eller rundt 0,0000016%.

     

    Hehe, ja var vel litt kjapp der. Fikk så lite tall allerede da at det hørtes dust ut, så tenke ikke noe mer over det:)

    Men takk for at du gjorde artikkelen enda mer dust!

    Å se! Der er mobilen fullada! På tide med litt angrybirds.

  6. Norges befolkning er vel ca rundt 5 mill nå.

    Regner da at ca 3 mill av disse bruker mobiltelefon på en daglig basis. Og snittet på hvor ofte de blir ladet er da sikkert hver 2 dag. Det vil si at hvis 3 millioner mennesker lader mobilen annenhver dag i 1 år blir det ladet " 1,5 millioner mobiler" i året. På disse 3 år blir dette " 4,5 millioner mobiler"

    36 : 4´500´000 = 0,000008 % sjanse for at akkurat din mobil tar fyr mens du sover.

     

    Gjør du dette over 3 år er sjansen for at dette skjer med akkurat deg 0,0087%.

     

    Prøv heller å be folk slutte å gå ut av ytterdøra.

    • Liker 1
  7. Morsomt at artikkelen mener at "Nå slipper du å vente opptil en uke på å få lavere telefonregning.".

     

    Jobber på Kundeservice hos Talkmore, og kan rapportere at slike porteringer per i dag skjer på 10 virkedager (reelt sett 14 dager).

     

    Kan også nevne at hvertfall vi sender ut simkort med A-post som kunden i 90% av tilfellene sitter med dagen etter. Men 16 timer blir litt drøyt ved mindre man kan hente simkortet samtidig som du bestiller. Litt vanskelig for de som velger å få det tilsendt per post eller for oss som ikke har utsalgssteder i det hele tatt..

  8. Det går sikkert an, men etter å ha sett inn i noen bærbare tenker jeg at det må være et helvette. Med tanke på hvor integrerte de er. Og de som i såfall skal fikse dette tar sikkert noen kroner for jobben og sikkert litt ekstra for skjermkortet i seg selv. Så for å være ærlig tror jeg du har mer å vinne på å kjøpe en ny maskin med litt ekstra skjermkort!:)

     

    Første og beste jeg fant på komplett: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=654207#extra .

    Koster sikkert like mye som det koster å sette inn et nytt og bedre kort i maskinen du allerede har:)

  9. Hei!

     

     

    Fikk nettopp en gammel LP spiller i bursdagsgave av min kjære.

     

    En "Nikko Delta DL-1".

    Var å kjøpte ny stift til den i dag og fikk den til å spille i all sin prakt i en times tid,

     

    Men, så ville jeg spole helt tilbake til start, noe jeg klarte. Så la armen seg på arm-lenet sitt, og der ble den. Når jeg nå trykker på "Spill/stop"-knappen kommer det bare en liten summe lyd og plata snurrer litt rundt. Og så stopper den..! Armen er helt død...!

     

    Noen som har noen tips/erfaringer/NOE?!

    På forhånd, takk!

  10. Hei,

    Ble frastjålet min iPhone på jobben her om dagen, og håper/ regner med at det går på reiseforsikringen vi har i familien.

     

    Men spørsmålet er da, hvis dette går gjennom og jeg får mobilen erstattet, vil jeg få utbetalt i penger eller en ny telefon direkte? Eller vil forsikringsselskapet ha en finger med i spillet når det kommer til å bestille ny telefon?

     

    For denne saken kan helt sikkert ta lang tid og jeg orker ikke å fly rundt med en ellgammel Nokia denne tiden. Så om jeg går til innkjøp av en ny telefon nå, vil det da være en ulempe?

     

    Takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...