Gå til innhold

Schr0dinger

Medlemmer
  • Innlegg

    61
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Schr0dinger

  1. Hvorfor det? For å få tryne i avisa? De innrømmet jo feil og tilbød seg å ta tilbake produktet?

    Klarer du virkelig ikke å se hva de gjorde? De får en TV i retur, og i stedet for å selge den som B-vare og eventuelt da redusert pris, så klistrer de heller på et merke som sier den er kalibrert og at det er grunnen til at den er åpnet. Jeg kan gjerne kjøpe B-vare og forstår følgelig at disse må selges igjen da butikkene sikkert får nok av returer, men da foretrekker jeg å ikke blir regelrett løyet til.

     

    Og nei, det å få trynet i media var vel heller en grunn som talte i mot det å kontakte media.

  2. Jeg kjøpte TV på Power i Haugesund i fjor sommer. De brukte lang tid på lageret for å lete etter TVen. Etter en stund leverte de meg en TV som var åpnet, merket med et klistremerke fra Power der det stod "Ferdig kalibrert". Jeg spurte om en annen kunde hadde hatt TVen før meg. Nei sa de, og forsikret meg at denne TV kun hadde vært ute av esken for å kalibreres. Greit nok, tenkte jeg. Tok den med hjem, og riktig nok var det allerede en bruker innlogget på Netflix. Jeg kontaktet de og det eneste de kunne tilby var at jeg leverte TVen tilbake og fikk pengene igjen. Av personlige grunner kontaktet jeg aldri media. Sett tilbake burde jeg kanskje gjort det likevel.

    • Liker 4
  3. Hei.

    Jeg har en taklampe som jeg må skifte ut. I tillegg så må den nye flyttes lengre bort og ned på veggen av praktiske grunner. Derfor må jeg også skjøte ledningen.
    Den er festet i taket med to skruer. Ledningen på lampen går gjennom veggen til en gammeldags vribryterr.

    Jeg har prøvd å sett litt på hva som er lov og ikke lov av ufaglærte, men klarer ikke å bli klok på taklamper. Det skrives:
    "[ufaglærte kan lovlig] koble til eller skifte ut lamper som henger i takkrok eller lignende, som er koblet til med kroneklemme eller plugg/stikkontakt. Lampene må ikke være en del av den faste installasjonen."

    Men jeg forstår ikke hva som karakteriseres som en del av fast installasjon. Den er jo skrudd fast, men.. Har jeg altså lov til å gjøre dette eller ikke?

    Vedlagt bilde av lampen utvendig og innvendig

     

    post-261064-0-34783400-1528399750_thumb.jpg

    post-261064-0-11627300-1528399796_thumb.jpg

  4.  

    Så lenge pc-en kjører Windows konkurrerer ikke PC-en med Mac, uansett hvor bra maskinvaren er. Det er totalopplevelsen som teller. De fleste Mac brukere liker ikke Windows. Tenk bare på alle Mac brukerne som bruker en gammel Macbook Air og er fornøyd! Det er for mange artikler ala dette som sammenligner epler og appelsiner.

     

    Jada. Sikkert derfor to av mine venner som hadde Mac nå begge har kjøpt seg Windows PC'er fordi de "ikke fikk gjort noe som helst/var sykt tungvindt" på mac'ene sine.

     

     

     

    Ja, du vet.. Dine to venner er mest sannsynlig 100% representative for resten av befolkningen. Da antar jeg videre at du heller ikke har én eneste venn som har Mac og som ikke vil bytte. For du vet, hvis du har flere enn to venner som fortsatt er Mac-brukere så vil jo dette tale mot din sak.

     

    Bare for nysgjerrighetens skyld: Hva var det som var så sykt tungvint på Mac, og mye lettere å gjøre på Windows?

    • Liker 1
  5.  

    Det er det som er problemet når alt skal være så enkelt. Plutselig blir svært enkle ting veldig vanskelig. Enkelt er ikke utelukkende positivt, det har klare tradeoffs. Noe blir enklere, mye blir vanskeligere.

     

    Akkurat det her er bare ubrukelighet fra Apples side. Er maskina på mute skal den ikke lage lyd, punktum.

     

    Utrolig nok har de innført enda et irriterende pling som ikke respekterer volumkontrollen - nemlig når man plugger inn strømmen på nye Macbook. Fatter ikke hva de tenker på.

     

     

    Oppstartslyden forekommer ikke hvis maskinen er mutet når den skrus av.

     

    Blir ikke lyden borte hvis du skrur av lyden før du skrur den av? :/

     

    Jo. Det er helt korrekt.

  6.  

     

    Skjønner ikke helt hvorfor TVen må plomberes da det kreves TVkort i Norge?

    Alt er jo digitalt

    Du kan fremdeles ta inn NRK med en gammeldags bordantenne

    Nei, du må ha en dekoder boks fra riks tv med tv-kort + en bordantenne, du slipper ikke dekoder etter vi i Norge slo av analoge signal for å få 4g i stede.

     

    men du kan få en dekoder med tilgang på NRK TV2 etc. veldig billig hvis ikke gratis

     

    Blucoll

     

     

    Hvorfor motsier du personer, angående noe du tydeligvis ikke har peiling på? Jeg gjorde dette senest i går. Plugga i en Clas Ohlson bordantenne til en hundrings. Ikke noe TV-kort, ingen dekoder, kun TV og antenne. Og jaggumeg fikk jeg se Jonas Gahr Støre likevel.

     

     

     

    Like greit å kjøpe en skikkelig tv og plombere denne selv ja, ikke noe nytt det.

    men om du plomberer din egen tv hvordan slipper du nrk lisensen? må man ikke sende inn en regning eller noe lignede fra et godkjent verksted som et bevis på at plomberings-jobben er utført?

     

     

    Ja, du må sende inn kvittering fra godkjent verksted. Det er iallefall det jeg har lest på tek.no, dinside.no etc.

    • Liker 2
  7. Man kan også si opp NRK lisensen og be NRK eventuelt plombere den for egen regning.

    De kan ikke kreve at du skal måtte betale noe for å slippe å betale dem, selv om det sparer dem for mye tid og penger når kundene velger å gjøre det selv.

    Har du gjort dette selv? Har hørt flere som sier at dette skal funke, men ingen bekreftelse fra folk om at de faktisk har gjort dette med suksess. Selv fikk jeg plombert min TV på verksted for en halv høvding. Sendte inn kvittering til NRK og det virket som bare det. Har i tillegg gitt vekk en TV, og da ble lisensen overført fra meg til ny eier. 

     

    EDIT:

    Ser forsåvidt nå at dette påpekes i § 9 https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/1980-10-23-8798/§7 . Dette er derimot hvis TV-mottakeren ikke er i bruk.

  8.  

     

    shutterstock_174393956.300x169.jpg

    Google lanserer ny funksjon for deg som er usikker på om historikken din tåler dagens lys.

     

    Nå kan du laste ned hele søkehistorikken din fra Google

     

     

     

    Men dette krever vel at brukerne faktisk har en Google-konto, og er innlogget på denne når man bruker den søke-funksjonen deres? Hvordan skal man ellers finne en oversikt over alt man har søkt på i Google siden tidens morgen?

    Neinei. Google samerbeider med NSA som hacker seg inn på alle enheter slik at søkeloggen sendes trådløst rett til NSAs/Googles servere. Eneste som hjelper er å bruke aluminumsfoliehatt. Jeg har et par til overs til de som trenger det.

    • Liker 3
  9. Komplett sier de vil ha konkurranse på like vilkår? Er dette noe de mener er tilfellet i dag? I utrolig mange tilfeller er det dyrere å kjøpe fra utlandet enn i Norge. Og dette har ofte veldig lite med momsen å gjøre på varer under ~1000 kr. Det største problemet med import fra norske forbrukere er fortollingsgebyret som legges til. Det er dette som gjør varen dyr. Ta for eksempel en vare til 250 kr. Her blir det inkludert moms 312,50 noe som i mange tilfeller konkurrerer fint med norske priser. Men legg på fortolligsgebyret og vi ender opp med totalpris på 447,50, altså en økning på nesten 200 kr. Vi må heller ikke glemme frakten, som ofte er høy, spesielt fra USA. Jeg ville mye heller ha fått fjernet fortollingsgebyer og betalt moms fra første krone. Da snakker vi like vilkår.

    • Liker 3
  10.  

     

    Mistet min nye iPhone 6 oppi en kjele med rødvinssaus, den fungerer fortsatt to dager etter :wee:

    Haha. Av alle steder å miste mobilen, så var din oppi en kjele med rødvinsaus :rofl: Bra prestert!

     

    Er det forresten noen andre som ikke har noe alternativ til å aktivere SMS continuity? Er ingenting jeg kan aktivere under "Messages" i innstillingene. Har forøvrig oppdatert til Yosemite og iOS 8.1

     

     

    Det aktiveres inne i Meldinger, ikke under under innstillinger.

    Prøv å starte en samtale med en kontakt som ikke har iMessage. Da kommer det opp en dialog med kode etc.

     

    Absolutt ingenting. Forøvrig fungerer heller ikke handoff hos meg så vidt jeg vet. Å ringe via Mac-en eller iPad virker derimot fint.

  11. Mistet min nye iPhone 6 oppi en kjele med rødvinssaus, den fungerer fortsatt to dager etter :wee:

    Haha. Av alle steder å miste mobilen, så var din oppi en kjele med rødvinsaus :rofl: Bra prestert!

     

    Er det forresten noen andre som ikke har noe alternativ til å aktivere SMS continuity? Er ingenting jeg kan aktivere under "Messages" i innstillingene. Har forøvrig oppdatert til Yosemite og iOS 8.1

  12. Noen andre her som har problemer med at iPhone 6/iOS 8 ikke kobler seg direkte til iTunes til tross for at det er satt opp for det (over WiFi)?

     

    Jepp. Akkurat samme problem her i gården med iPhone 6.

     

    Min Spotlight «lærer» ikke. Husker jeg feil når jeg mener den gjorde det før? Jeg mener appene jeg åpnet oftest vis Spotlight la seg øverst?

     

    Du husker ikke feil. Jeg opplever det samme. Ganske frustrerende...

  13.  

    Gratis å bestille simkort på nett hos djuice mener jeg.

    Sant nok det, men bestiller jeg i dag blir det vel sendt på mandag, så skal det hjem til min folkeregistrerte adresse, og så videresendes derfra, så da er det fort fredag, lørdag eller mandag før jeg får det. Litt lenge å vente da jeg kommer fra USA på mandag kveld og gjerne vil bruke telefonen så fort som mulig, så derfor ser jeg på fysiske butikker. Vil imidlertid slippe unna med minst mulig.

     

     

    For å si det slik, så koster det butikken null kroner å fikse deg simkort. De får tilsendt gratis simkort fra leverandør, så prisen kan de hovedsakelig sette selv, der alt går til ren fortjeneste. De fleste pleier å ta 200, men møter du på en kjekk person så får du det gratis. De har i alle fall mye å gå på hvis du velger å prute ;)

     

    Hilsen tidl. data-/tele-selger

  14.  

    Abnorm; gå til en butikk som selger abonnement, feks elkjøp eller telekiosken, og be om er telenor nanosim. Du får det rett over disken, bør være aktivt innen ti minutter maks såvidt jeg husker.

    Telefonen er ikke til meg, men til min samboer som har bursdag i morgen.

    Jeg står som eier/ansvarlig av nummeret, men hun som bruker.

     

    Regner med jeg har rett til å ordne nytt sim-kort, uten at hun er med? Vis ikke må jeg vente til hun får telefonen, slik at hun kan ordne det selv. Men det hadde vært hyggelig om hun kunne tatt telefonen i bruk med det samme hun fikk den.

     

     

    Ja, så lenge du står som eier av abonnementet, så kan du få aktivert nytt sim-kort, uavhengig av hvem som står som bruker. Men husk at hvis du får aktivert sim-kortet når du kjøper det over disk, så vil ikke hennes gamle fungere, som igjen vil bety at hun vil ane ugler i mosen dagen før bursdagen. Kjøp sim-kortet uaktivert, og få det aktivert når hun får telefonen i morgen. Mener du kan gjøre dette ved å ringe Telenor (eller kanskje på "min side"?), hvis ikke så finner du en telekiosk som selger disse sim-kortene og får de til å aktivere det.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...