Gå til innhold

Elgstuing

Medlemmer
  • Innlegg

    91
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Elgstuing

  1. Samme her. Sammenlignet med LF fikk jeg nok 70-75 % riktig, likevel holdt det til A. Må være veldig normalfordelte skalaer. Men jeg klager jo ikke.

     

    Ja, det må vel være noe sånn. Ser en mye større andel av folk med B og D enn normalt (henger vel sammen med den nye karakterskalaen til en viss grad), men mengden A er jo ikke noe større enn til vanlig. Synes i grunnen ikke at noen av oppgavene på eksamenen var noe vanskeligere enn til vanlig (foruten at uttrykket i den siste oppgaven ble grisete til en nesten vanvittig grad), men jeg hadde konstant dårlig tid og glemte å gjøre en hel oppgave (hadde tenkt å gjøre 1b til slutt, dersom jeg hadde tid) og gjorde flere relativt grove feil delvis pga hastarbeid, men allikevel holdt det til A. Må si at jeg synes det er ganske merkelig. Å se karakteren A på studweb ved siden av Statistikk ble mildt sagt overraskende.

  2. Jeg tok Biologi 2 som privatist, og fikk 6 på bade muntlig og skriftlig, men det begynner å bli noen år siden nå. Har ikke så mange konkrete tips om hvordan du bør tilnærme deg foruten det åpenbare. Personlig synes jeg Biologi 2 var langt enklere å få 6 i enn de andre realfagene, men det kreves en del pugg. En del forståelsesstoff er det likevel også, og det er greit å få internalisert en del av konseptene over tid. En ting jeg kan nevne er at jeg fikk trukket på en del ekstrakunnskaper jeg satt på ved muntlig eksamen, som talt positivt ut. F.eks. hadde jeg kort tid før eksamen lest boken The Cichlid Fishes av George Barlow, noe som lot meg gå mer i dybden på økologi/evolusjonsdelen jeg hadde på muntlig eksamen.

     

    Hvis du har noen mer konkrete spørsmål kan jeg prøve å svare på dem.

  3. Jeg vet ikke hva en utdannelse i geofysikk innebærer, men jeg vet at studentene i geologi her på NTNU tar generell kjemi som obligatorisk del av utdannelsen, og tror at det finnes noen emner hvor det er en fordel med litt kjemisk forståelse. Om det samme gjelder for geofysikk vet jeg ikke, men jeg tipper det er mer å hente ved å lære seg litt kjemi enn ved å ta geofag hvis du ønsker å gå den veien.

  4.  

    Dersom jeg skal ta en mastergrad. For eksempel indøk-linja på NTNU, så kan du ta en to-årig mastergrad. Er det noen mulighet for at jeg kan ta den første delen på Lillehammer, for så å komme inn på indøk-linja på den 2-årige mastergraden etter noen år?

     

    Det går ikke. Indøk er en av linjene på NTNU (sammen med f.eks nanoteknologi) som ikke har en 2-årig mastergrad, kun 5-årig.

  5. I stedet for å kjede deg i 3 år på allmenn kan du gå 1 år elektro, 1 år IKT eller data og elektronikk og så ta allmenn påbygg siste året. Du ender opp med de samme papirene til slutt bare at du faktisk har lært noe de to første årene :)

     

    Mer hensiktsmessig er vel å ta forkurs for ingeniører istedenfor påbygg (tar like lang tid, men man kvalifiserer automatisk til ingeniørstudier etter at det er fullført). Uansett tror jeg det er bedre å realfagslinje på allmenn med full last av realfag. Jeg gikk realfag på allmenn og uten at jeg helt vet hvordan det er på forkurset tipper jeg det er lettere å ta R1, R2, Fysikk 1 og Fysikk 2 over to år enn å ta det intensivt over ett år på forkurset. Man får mer tid til å modne i fagene liksom. Det er uansett noe som folk opplever svært forskjellig.

  6. Høgskolen i Bergen krever ikke 180 studiepoeng. Graden er på 180 studiepoeng. Graden på NTNU er på 300 studiepoeng. 60 studiepoeng tilsvarer et år med studier. At en grad er på 180 studiepoeng betyr at den utgjør 3 år med fulltidsstudier, mens 300 utgjør 5 år. På Høgskolen i Bergen får man en bachelorgrad på 3 år, som man kan bygge på med 2 år med videre studier for å få en mastergrad. På NTNU tar man heller en mastergrad på 5 år.

     

    Skolepoeng = (karaktersnittet ditt)*10 + realfagspoeng osv.

     

    For å bli ingeniør må man ha R-matten på videregående, samt fysikk. Det er den "vanskeligste" matten som du sier. Hvis du ikke er så flink i matte og har lyst til å bli ingeniør er det ikke så mye annet å si enn at du må bli flinkere, jobbe mer og alt det der.

×
×
  • Opprett ny...