Gå til innhold

EndreIgland

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EndreIgland

  1. Jeg har kjøpt flesteparten av NX-objektivene mine brukt eller via eBay til priser godt under veiledende, og når man først er blitt bortskjemt med små og skarpe fastobjektiver så er det vanskelig å skifte system.

    De som starter med NX18-55mm objektivet blir neppe imponert over bildene.

     

    Håper å en gang få tak i 16-50 S-objektivet til levelig pris, men det er neppe realistisk. Burde kanskje slått til da Japan Foto solgte ut denne sammen med NX1 til kr 13000, men da tok jeg meg ikke råd til det.

     

    I dag ser jeg at Samsung NX kan være dyrere i utlandet enn i Norge.

     

    Hva er dine favoritt NX-objektiv? Tar mye bilder av stjernehimmel, landskap og alt mulig rart om natten. Bruker mest en 10-24mm vidvinkel nå. Noe du kunne anbefalt om jeg skulle kjøpt det? :)

     

     

     

    Hvorfor kjøper du ikke Canon hvis du har Canon optikk?

    Må si meg enig med Frobe her og si det ikke frister å bruke mer penger på Canon.

     

    Da regner jeg med at du kun har billigskit optikk med Canon fatning?

     

     

    Jeg vil anbefale Fuji, men de har kun dyre(men gode) objektiver. Men grunnen til at jeg liker dem er jpg kvaliten, jeg har sluttet å ta bilder i RAW og redigerer ikke bildene lengre.

     

    Olympus OM-D serien ville jeg også ha sett på, Olympus har også mange gode små fastoptikk til under 4000kr. Sjekk ut Panasonic også, samme fatning.

     

     

    Sjekk bruktmarkedet på foto.no Du kan være heldig. Nå nylig var det en Fuji X-E2 med 18-55mm f/2.8-4 tilsalgs for 6000kr. Kjempekamera, spesielt etter siste oppdatering.

     

    Billigskit og billigskit.. Har et greit utvalg, men bruker hovedsakelig kun en 10-24mm fra Tamron, og den er helt ok, ikke noe spesielt. Så bruker jeg av og til en 100mm L-serie makro fra Canon, men blir ikke brukt så ofte at jeg kommer til å savne den.

     

    Har sett litt på OM-D serien, da spesielt em5 mark II og det ser veldig bra ut, men når jeg er oppe i ca. 10k er det ikke lang vei til Sony a6300, som for min del ser helt supert ut! Har også et par E-mount objektiv, så kunne sluppet unna med kun kamera-huset i første omgang. 

     

    Hmm.. Vanskelig dette. Om NX1 skal bli noe må jeg slå til i starten av neste uke, så får vurdere det litt til, selvom jeg tror jeg heller litt mot å vente til det nærmer seg sommeren for så å se hva som finnes da. 

  2.  

     

    Nei, jeg ville ikke ha kjøpt et kameramerke som er på vei ut.

    Ja, det er billig og kameraet er bra. De har en del gode objektiver, men hva gjør du om noen år hvis kameraet blir ødelagt e.l? Det er en grunn til at du nesten ikke får tak i NX1. Japanphot har ikke noe inne på lager av Samsung.

     

     

    Hvorfor kjøper du ikke Canon hvis du har Canon optikk? 

    Må si meg enig med Frobe her og si det ikke frister å bruke mer penger på Canon. 

     

    Jeg kjøpte nettopp et brukt NX1 kamerahust til kr 6000, men jeg har 8 NX objektiver fra før, og satser på at med NX1 og NX500 trenger jeg ikke skifte system før om 4-5 år. NX1 fungerer perfekt til mitt bruk, bortsett fra dårlig autofokus på nattebilder av stjernehimmelen.

    Har også noen Canon EOS-objektiver fra før, men det var ikke fristende å hive vekk mer penger på Canon EOS.

     

    Hvis man ikke har NX-objektiver fra før så vil jeg likevel være forsiktig med å anbefale kjøp av NX1, med mindre man har behov for et godt videokamera til lavere pris enn konkurrentene.

    NX-systemet er i praksis blitt avlivet av Samsung, selv om de ikke har sagt det offisielt.

    Man må derfor vurdere om prisene er lave nok til å forsvare investeringen som skal avskrives til noen hundrelapper om noen år.

    Men som du sikkert er klar over så er det få konkurrenter med tilsvarende ytelse og muligheter som NX1 i butikkene. A6300 koster mye mer, og skarp Sony-optikk kan sprenge de fleste hobbybudsjett.

     

    Skulle jeg satset med blanke ark på komplett nytt kamerasystem så frister Fuji og Olympus hvis man ikke har interesser for filming. For de som ønsker å prioritere film like høyt som stillbilder så bør man sjekke Panasonic eller Sony.

    Ja, ser den. Hadde jeg hatt penger nok hadde det nok blitt et a6300, men med begrensede middler så frister det med nx1 altså. Ser også at en god del av NX-objektivene er på tilbud hos bl.a. Scandinavian photo. Har også sett litt på Olympus rundt samme prisklassen, men NX1 virker generelt sett bare bedre, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på original prisen. 

     

    Selv om både NX kameraer og objektiver ser ut til å gå ut av produksjon så vil de fortsatt bli tilgjengelige via bruktmarkeder i lang tid fremover. Det er altså muligheter for senere kjøp selv om man ikke finner det i butikkene.

     

    Ellers så er det jo mange som satser på såkalte profesjonelle kompaktkameraer for tida. Kjøper man NX1 med étt objektiv og ikke vil handle brukt så har man i praksis et slikt profesjonelt kompaktkamera.

     

    Jeg er selv fristet til å kjøpe noe NX utstyr, men det er først og fremst på grunn av pessimisme rundt NX fremtid, overflod av NX utstyr på bruktmarkedene og dermed også tilhørende lave bruktpriser. Med andre ord mye for pengene om man skal bruke det som et profesjonelt kompaktkamera eller synes det er greit å kjøpe objektiver på bruktmarkedet. En annen fin ting med NX er at mange av kameraene har innebygget Wifi med enkel overføring av bilder til telefoner. Jeg skulle kjøpe et NX1100 med kitobjektiv for 600 kr for en måneds tid siden, men det ble dessverre solgt rett før jeg slo til. Det ligger en del kameraer ute på finn nå, men de fleste har ligget lenge ute til for høye priser, kanskje fordi de ikke har innsett at de må konkurrere hardere på pris om de skal få solgt unna noe i et overskuddsmarked.

    Ja. Har tenkt litt på å kjøpe en 16mm Samyang(mener det er 16 i hvert fall) og en tele i starten, da jeg egentlig kun bruker det nå. 

     

    Takker for gode svar! Må slå til på lørdag om det skal bli noe av, så har noen dager å vurdere mulighetene på. :)

  3. Var innom elitefoto i går. Der selger de nå samsung nx1 for 6999kr. Original utsalgspris der er 13000, men man kan få det for 9 andre steder. Har hørt at Samsung har stoppet produksjonen av kameraet. Har sett på det lenge, men har vært usikker på grunn av få objektiver. Bruker Canon per dags dato, så hadde jo vært greit å kunne bruke objektivene jeg har samlet opp gjennom årene, men med dårlige overganger er det også vanskelig. Står egentlig mellom dette og a6000. A6300 er desverre litt i dyreste laget. Noen som har erfaringer med noen av disse kameraene, eller evt. Noen andre i samme prisklassen?

  4. Fant et sitat ett eller annet sted som på en god måte illustrerer mine følelser overfor Samsung:

     

    Samsung er et patetisk selskap som har bygget seg opp ved å stjele seriøse selskapers ideer og design. Apple har vunnet alle saker de har anlagt mot Samsung og det sier vel sitt om dette rotteselskapet.

     

    Selvsagt er det plass til annenrangs produkter som Samsung, alle kan ikke kjøpe det beste, men asiatiske copy cats trenger verden ikke!

     

    Det er så sant som det er sagt! {Quote]

     

    endelig! er 100% enig med deg!

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...