Gå til innhold

givbish

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av givbish

  1. Hvordan er de hastighetene du måler opp mot det abonnementet ditt tilsier? En nedlastingshastighet som er lavere enn opplastingshastigheten tilsier at du på ingen måte ligger der du skal, da abonnementer som regel leveres med vesentlig høyere hastighet ned enn opp.

     

    Bridge-mode vil si at i stedet for at getbox'en både gjør jobben som moden (altså sørger for å kommunisere med nettleverandøren din og levere internettsignalet inn i hjemmet ditt) og som router (fordeler adresser, sørger for brannmur, osv.), så sender den bare alle signaler som omhandler internett direkte videre til routeren din. To routere kan gi en del krøll da dette bla. innebærer at man får to brannmurer internettsignalet skal gjennom, det kan bli kluss med IP'er, Wifi-signaler kan forstyrre hverandre...etc.

     

    Oppskrift for bridgemode (tatt fra hukommelsen:

    Gå inn i nettleseren din og skriv i adressefeltet: 192.168.0.1 og trykk enter.

    Velg innstillinger. Blir du spurt om brukernavn og passord, så er dette home og home (med mindre du skulle ha endret på det).

    I en av menyene her skal du finne bridge-mode, hvor du da kan velge at en av nettverksportenen på getbox'en skal settes i slik modus. Jeg vil også da anbefale deg at du samtidig deaktiverer den trådløse routeren til getbox'en, men jeg husker ikke om dette også gjøres i samme meny.

     

    Edit: Og bare for å ta det med teskje: Du kobler da routeren din til getbox'en i den nettverksporten som du satte i bridge-mode ;)

     

     

    Vi prøvde dette, men når vi hadde satt den ene porten på bridgemode hang siden seg opp. Og nå har internettet helt sluttet å fungere. 

  2. Hva slags resultater får du hvis du måler netthastigheten (feks. på nettfart.no)? Er det noen forskjell i resultatene her hvis du ser TV eller ikke? Selv hadde jeg en periode tregt nett fordi coax-kabelen hadde blitt skadet under flytting, og merket da et voldsomt drop i hastighet hvis jeg så på TV samtidig som jeg forsøkte å bruke internett.

     

    Og hvordan har du satt opp hjemmenettverket? Mitt tips er å slå av Wifi på getbox'en (antar det er Getbox 2 du har) og kjøre den i bridgemode slik at routeren din får jobbe i fred.

     

    Merker ingen vesentlig forskjell når TV er av/på. 

     

    Hvordan kjører jeg den i bridgemode? Dette er som et annet språk for meg. 

     

    Kapasiteten skal det ikke være noe i veien med, og på sidene som funker (si FB) så går det fort. Resultat: 

     

    • Nedlasting

      Mbit/s

      3.66
    • Opplasting

      Mbit/s

      9.59
    • Svartid

       
      14ms
  3. Vi har nettopp flyttet til ny leilighet og har kjøpt ny getbox og jeg tok med min ruter som bare er 3 mnd. gammel, og vi sliter med tilgang. Jeg har ikke peiling på ting som det her, så håper dere kan hjelpe!

     

    Etter vi satt opp internett har vi slitt med å loade sider. Vi kobler til enkelt, det er ikke noe problem. Men enkelte sider vil ikke loade! På min søsters mac kommer hun inn på alt, men ikke på mobil (men her om dagen funket det ikke på hennes mac heller). Hos meg sliter jeg med både mac og mobil. Men jeg kommer inn her (på forum) og jeg kommer inn på Facebook og Netflix (som oftest). Kommer ikke inn på noe annet. Vi har snakket med Get, de finner ikke ut av problemet. Det har vært slik i nesten en uke. 

     

    Hva kan være grunnen til dette? 

  4. Iphone'n min nektet å la seg synkronisere, og jeg måtte derfor gjenopprette hele telefonen. Dvs. at jeg mistet alt av app'er og bilder. Det jeg lurer på er om det er mulig å få tilbake de kjøpte app'ene? Når jeg trykker på "overfør kjøp" skjer det ingenting, men det kan godt hende det betyr noe annet idk. Disse app'ene ble synkronisert på annen iTunes på en PC jeg ikke bruker lenger.

×
×
  • Opprett ny...