Gå til innhold

villmarka

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av villmarka

  1. 20 euro er en forholdsvis lav pris? Det er en grei pris for hele united-pakken, ett nytt miljø er i beste fall noen tweaks, det er landeveisrøveri å selge det for 20 euro, hva skulle united ha kostet da?140 euro?AtW

    ~160 kr er en rimelig lav pris viss man tar med mulighetene man får med verktøyene til maniaplanet, men jeg forstår at du reagerer når du sammenligner prisen til Canyon (der du får 20 euro i fra?) med prisen til United. :)

  2. - Er det korrekt at jeg kan bruke to PCI-E 6+2 pins, der jeg lar de to 2 pins-ene bare dingle, når skjermkortet har to PCI-E 6 pins-innganger?

    Ja, dette er korrekt.

     

    - Kan det hjelpe å installere driverne til skjermkortet før jeg kobler til skjermkortet?

    &

    - Er det mulig å bruke PCIe 2.0 x16_2 slot til å installere kortet, og dermed bekrefte/avkrefte at det er noe galt med PCIe 3.0/2.0 x16_1 slot?

    Tror du bare kan prøve deg ut her. Er ikke så sikker på det med å installere driverne først, men PCIe 3 kort skal være bakoverkompitabelt med PCIe 2.

  3. Da er det en viss mulighet for at det kan være strømforsyningen som er problemet, uansett på dette tidspunktet bør du : *Ha oppdatert Bios. *Ha oppdaterte skjermkort drivere. *Er cpu overklokket eller har vært overklokket? Ta gjerne en liten prime95 test ( 1 pass ). Hvilken strømforsyning har du?

     

    Bios er oppdatert, skjermkortdriverne er de nest nyeste siden dette problemet dukket opp etter jeg hadde installert de nyeste, så jeg rullet tilbake til de forige som hadde fungert fint, men problemet forsvant ikke.

    Strømforsyningen jeg har er en Chieftec Super Series PSU 750 som jeg tok fra broren min når min gamle gikk ødelagt (var brukt i et SLI oppsett, derfor det er så mye watt), og den er snart 4 år gammel.

     

    Skal prøve og bytte med han senere, og se om det blir bedre da. Skal også prøve å formatere, og installere windows på nytt. Stakkars Petrice er litt rotete, så er bare fint å få brainwasha ho :) (Ja, jeg kaller PCn min for Petrice<3)

  4. Rockstar har skjønt at konsoll er fremtiden. Her setter de spikern i kista for PC-gamingen.

     

    PC-gamingen er jo betydelig større en konsoll, etter hva jeg ser. Med spill som League of Legends og World of Warcraft som har mange millioner spillere, og en haug av spill som det konkurreres i. Pluss en haug av "casual" spill på nett. Konsoll ikke mye mer en FIFA, Forza osv. Rett meg viss jeg tar helt feil her.

  5. Alle nyere maskiner har kanaler på RAM, dette så du skal kunne kjøre såkalt "Dual-channel".

    Dette gjør at RAM`en blir utnyttet på det ytterste. Om du setter RAM i channel B, men skulle stått i channel A vil ikke dette ha ett heldig utfall, og kan som du beskriver gi heng/frys.

    Brikkene står riktig plassert, begge i kanal 1. :)

     

    Dvs har man 1600 9 - 9 - 9 - 9 brikke og en 1333 10 - 10 - 10 - 10 brikke settes hastigheten til den laveste , mens andre hovedkort kan ha problemer med å kombinere ulike brikker.

     

    At man har fått minnefeil kan dog tyde på at brikkene som brukes er defekte, eneste måten å feilsøke ordentlig er å bruke et program som for eksempel memtest86 (memtest.org) og som er kompatibelt med versjonen av bios du har (som regel den siste versjonen av memtest med mindre du har et sært hovedkort , da sjekker man forum).

    Brikkene jeg har er like, men jeg kunne ikke bruke de gamle brikkene ilag med disse. MemOK blinket som gal. :p

     

    Skal prøve memtest86, men hvordan skal jeg bruke det? Etter hva jeg ser på nettsiden så må man boot'e det. Misforstår jeg, eller er det slik? Og hvordan skal jeg gjøre det? :)

  6. Vet ikke helt hva du mener med "Re-installert rammen", dette må du utdype bedre.

    I og med at du har hatt problemer med rammen tidligere ville jeg ikke utelukket dette.

     

    Det finnes sikkert 10-20 forsjellige MemTest der ute, men ikke alle har støtte for nyere typer ram.

    Har hatt flere situasjoner på jobb der jeg har testet RAM og ikke funnet feil, men prøvd annen software og funnet masse feil.

     

    Å feilsøke på slike feil er alltid vanskelig, og mange ganger opplever amn at det enkleste er å ta backup av maskinen for så å re-installere OS`et.

    Det jeg mente med å re-installere RAM var at jeg rett og slett tok de ut, og byttet plasser på de. Det funket vertfall :p

     

    Planlegger nå å ta en back-up av harddisken, og så re-installere windows, som du sa. Må bare finne en PC jeg kan låne først :p

  7. PCen min har begynt å fryse seg få minutter etter oppstart, selv i sikkerhetsmodus og når jeg prøvde å gjenopprette til et tidligere tidspunkt.

     

    Dette skjedde dagen etter jeg installerte de nye driverne fra Nvidia (306.xx). Har slettet disse driverne og installert den driverpakken jeg hadde før, og problemet har ikke gått vekk.

     

    Det som skjer: Etter PCen er skrudd på og windows er startet, låser PCen seg etter relativt kort tid, selv om jeg ikke har logget inn. Noen ganger får jeg blue screen. Laster opp dump filen senere, må bare få den overført til denne maskinen. MemOK begynte også å lyse, men det fikset jeg ved å re-installere rammen. Har hatt problemer med ram tidligere, men det tror jeg har vært fordi jeg ikke har presset hardt nok. Hvorfor de sluttet å funke nå, vet jeg ikke (dvs. de sluttet å funke, men funker nå).

     

    Jeg tror ikke det er maskinvaren det er feil på, men dagen før dette skjedde tok jeg PCen til en kompis og hjem igjen senere. Den lå relativt mykt, og jeg kjørte rolig. Jeg har rett og slett ingen anelse hvor problemet ligget! Har slettet og re-installert drivere, fikk nylig gjenopprettet til et tidligere tidspunkt, men feilen er enda der.

     

    Maskinvare:

    RAM: Kingston DDR3 HyperX PnP 1866MHz 2x4GB

    HK: ASUS M4A89GTD PRO/USB3

    CPU: AMD Phenom II X4 955 Black Edition

    OS; Windows 7 Ultimate EN 64bit

    HD: Seagate Barracuda® 7200.12 500GB

    GPU: EVGA GeForce GTX 460 768MB PhysX CUDA

     

    Ytre komponenter:

    Skerm: BenQ 21,5" LED G2222HDL

    Kabinett: NZXT Phantom

    Mus: Logitech MX518

    Tastatur: Microsoft® OEM Wired Desktop 400 MP

     

    Laster opp "dump" filen snart.

×
×
  • Opprett ny...