Gå til innhold

Cocunnutttas121

Medlemmer
  • Innlegg

    437
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cocunnutttas121

  1. Deler ikke entusiasmen deres her, har lagt inn på min Nokia Lumia 930 (som var en noe mer kronglete prosess enn hva det strengtatt burde være..) og så langt så virker vel Windows 10 for Mobile eller hva si skal kalle det som en langt mindre satsningsområdet for Microsoft enn hva Windows 10 til PC er?

     

    Som dere selv sier, det er ganske så få forandringer å spore. Man kan naturligvis argumentere med at det er første Preview og det vil komme mange oppdateringer fremover osv.. Men med dette som utgangspunkt og det faktum at Microsoft har vist frem forferdelig lite til mobiler så ser det vel heller skralt ut?

     

    Virker som Windows 10 for Mobile først og fremst handler om å få på plass rammeverket rundt "Universal Apps" som innføres med Windows 10 og ikke så fryktelig mye annet. Noen små forbedringer her og der, og det er vel det.

     

     

     

    Hva gjelder UX-designet så går de jo bort ifra det som har gjort Windows Phone særegent og elegant, ser man på Preview så langt så er det helt tydelig at all "padding" skal bort. Altså all denne unike og elegante løsningen med horisonal scrolling virker å være fullstendig skrinlagt. Nå går Windows Phone over til tradisjonell vertikal scrolling og bruk av så kalte "Hamburger" menyer / UX, akkurat som alle andre. Veldig kjedelig og trist spør du meg, det systemet de har hatt har vært et veldig friskt pust og fungert utmerket på alle måter. Eneste utfordringen de har hatt er at menyer som blant annet innstillinger / settings var forferdelig dårlig formatert og sortert, men de kunne de jo utbedret dette uten å gå helt bort ifra det fine UX de hadde fra før av.

     

     

    Det er sikkert et resultat av at "Universal Apps" som skal kjøre på desktop, bærbar, nettbrett, mobil og Xbox skal ha felles trekk i UX-designet for gjøre ting me sømløst for utviklere og da går de heller får litt mer tradisjonelt og kjedelig UX-design.

     

    Hva om du får android apps på windows?

  2. Vebbx, hva med Samsung Evo?

    Ytelsesproblemene som 840 evo hadde er fikset på 850 evo og 850 evo er laget på en målestokk som er større enn de andre på markedet (40nm). Det å bruke en større målestokk på TLC minne gir økt levetid. De cacher også med SLC noe som gir 850 evo bedre ytelse enn 850 pro, men med litt redusert levetid (denne levetiden vil en normal forbruker aldri merker noe til). Evo 850 har ikke problemer med at ytelsen blir dårligere over tid.

     

    Edit:

    Snakker om 850 EVO

    og 850 pro.

     

    Så at jeg skrev litt om en annen, skal være rettet.

  3.  

    Byttet ut hovedkortet med (Asus fordi de er best, har best bios og er mest kompatibel)

    Tøff påstand :p

     

    Begynner å få respekt for ASRock her også altså, svært gode kort.

    Men må vel innrømme at man enkelt kan lene seg på Asus ja.

     

     

    Asrock er helt ok. Har hatt 2 kort fra de, men kvaliteten på PCI og ram spor er helt elendig, blir fort utslitt dersom en ofte bytter kort. BIOS på asrock vil jeg si er bedre enn MSI sin som er helt elendig. MSI burde skamme seg over hvor dårlige deres bios-er er. Inkluderer vifteprogramvare som ikke fungerer ordentlig og må inn på skrivebordet for å få åpnet alle innstillingene for overcloking. en gang MSI, aldri mer. Har også hatt konflikt mellom msi hovedkort og psu. Hvor hovedkortet har fått psu til å lage coil whine, msi sinne usb porter og usb drivere er ræl, lan designet deres er ikke noe bra, bruker billigste intel designet og ellers bruker de realtek sitt (killer nic), som er milevis unna intel nivå. :)

     

    Men Asrock kan nok komme bedre på banen dersom de får litt bedre kvalitet på de fysiske komponenetene. Ser på asrock som en billig versjon av asus (litt som first price cola).

  4.  

    Minne og CPU-vifte går greit å sette på i etterkant, men SSD vil jeg anbefale at du kjøper med en gang. Hvis ikke må du formatere / reinstallere Windows når du får den, SSD har man hovedsakelig gor oppstartstiden (OS)

    Hovedforskjellen er at med de kjølerne jeg nevner vil du ikke høre at pip i den tiden du ikke belaster den, "titankjøleren" derimot kjører de bråkete viftene hele tiden ;)

     

     

    Oppstarttiden er ikke så ekstremt viktig. Om det tar noen ekstra sekunder under oppstart, så har det null betydning. Tror jeg går for den SSD'en i åpningsinnlegget. Synes den har en fin balanse mellom pris, ytelse og gode tilbakemeldinger.

     

    Akkurat viftestøy er heller ingen problem for meg. PCen vil stå i eget "gamingrom", og jeg bruker lukket headset når jeg bruker pc. Ellers har jeg aldri vært plaget av monotomt bakgrunnstøy og jeg legger normalt ikke merke til ting som viftestøy. Så da tror jeg ikke 980 med titankjøler er noe problem for meg.

     

    :)

     

     

    Et lite tips er å holde deg LANGT unna den ssd-en. Etterhvert som den fylles opp med data synker ytelsen betraktelig. Har med typen minne-celler som er brukt å gjøre. Bare å google asyncron, ssd reduction speed:

    http://www.anandtech.com/show/7763/an-update-to-kingston-ssdnow-v300-a-switch-to-slower-micron-nand

     

    Skal gi den noen gode valg for å holde deg på den sikre siden ;):

     

    https://www.komplett.no/crucial-m550-256gb-25-ssd-7mm/810970

    eller

    https://www.komplett.no/crucial-mx100-ssd-256gb-25-7mm/817432

     

    eller

     

    https://www.komplett.no/kingston-hyperx-3k-ssd-240gb-25/750726

  5. Dette produktet er ren scam: https://www.komplett.no/corsair-h60-hydro-series-cpu-kjler/769223

     

    Viften er billig China "piratkopi" og radiatoren er billigste China aluminiumsradiatoren på markedet.

     

    Corsair sine pumper og kvalitetskontroll er som dag og natt. Enten er en heldig eller så ender en opp med et B-produkt. Hadde ikke tatt sjansen på en vannkjøler fra Corsair. Ville heller satset på cooler master (selv om det er mye det samme der):

     

    https://www.komplett.no/cooler-master-seidon-120v-v2-cpu-kjler/822822

     

    Edit: postet feil link.

  6. Byttet ut hovedkortet med (Asus fordi de er best, har best bios og er mest kompatibel): https://www.komplett.no/asus-x99-a-socket-2011-3/822915

     

    Byttet PSU til: https://www.komplett.no/corsair-rm650-650w-psu/796966

     

    Byttet kabinett til fractal design R5. Ved å byttet disse delene vil pcen kunne bli svært stillegående. Lyd-dempende material hjelper MYE med støy!.

     

    Byttet skjermkort til dette: https://www.komplett.no/asus-geforce-strix-gtx-970-4gb-physx/824749 (viftene vil ikke gå mesteparten av tiden ;))

     

    Kjøpt denne ssd-en, får ikke bedre ytelse for pengene: https://www.komplett.no/samsung-850-evo-250gb-ssd/828769

     

    Dersom du har god tilstrømning av luft og god utlufting vil et med tre vifter være bedre, er det dårlige med dette vil et med "titan kjøler være best". I det kabinettet du har satt opp vil nok et med 3 vifter like seg best. Kjøper du et asus kort med 2 vifter vil det ikke være bråkete.

     

    BTW ikke kjøp 980, kjøp heller 970. Du skal tross alt drive med enkel bilde og filmredigering (tror ikke du har noen deadline :p)

     

    Laget en liste for deg, tok vekk vannkjøleren i samme slengen og byttet den med en noctua luftkjøler, du vil nok ha mest glede av en luftkjøler, litt overclocking er nok kanskje mulig med den jeg valgte:

     

    https://www.komplett.no/k/shoplist.aspx?mode=receive&si=1507608&su=CD575F2E-9D62-482C-BDCD-29C2998C2226

     

    Luftkjøleren vil ikke komme i veien så lenge du bruker lavprofils minne :)

     

    Dersom du skal ha høyprofilsminne vil jeg anbefale noctua NH-U14s

  7. Denne testen stod i sterk kontrast til Dinside sin test.

     

     

    Vi klarer imidlertid ikke helt å anbefale LGs toppmodell denne gangen, og det er fordi den alt for ofte lugger og for eksempel må tegne opp hjemskjermen på nytt. I tillegg har vi hatt problemer med varmeutvikling i telefonen der vi gjentatte ganger har fått beskjed om at lysstyrken på skjermen ikke kan skrus opp, eller der telefonen vil skru seg av fordi den er blitt for varm.

     

    http://www.dinside.no/929282/lg-g3

     

    Kven skal eg tru på?

    Amobil.

    • Liker 3
  8. Du kan faktisk streame lokale videoer fra din PC (ikke telefon). Må gjøre det via en tab i chrome:

     

    "While we’re on the topic, the Chrome extension packs a bit of an easter egg: the ability to stream local videos from your laptop to the Chromecast. Just drag a video into Chrome, and it’ll start playing in a new tab. Use the Chrome extension to cast that tab, and ta da! You’re streaming your (totally legitimate, not-at-all-pirated-am-i-right) videos without bringing any other software into the mix. I tried it with a bunch of video formats (mostly AVIs and MKVs. MOVs kinda-sorta work, though most won’t push audio from the laptop to the TV for some reason), and they all seemed to work quite well, albeit with the lowered framerate I mentioned earlier."

     

    Dette går fint. Den tar de fleste videoformater som er i slekt med mp4 og det samme gjelder for lydformater.

     

    Tror du det vill være noen forskjell mellom US versjonen og NO/EU versjonen? Med tanke på strøm og begrensninger, eller om den i det hele tatt vill fungere her? Sikkert dumpt spørsmål, men kjekt å vite om noen har en ide :)

     

    Den lader via USB, så bare adapteret som må byttes. USB er en internasjonal standar, den kan mest sannsynlig bruke samme adapter som en telefon med usb, går som oftest fint dersom de har de samme spec's-ene på seg og dersom telefonen ikke har en slags quick-charge funksjon.

  9. Vet noen om denne enheten har noe annet krav en HDMI inngang? Det er ikke behov for smarttv for å koble enheten opp mot det trådlåse nettverket?

     

    Den må ha strøm vi usb eller stikkkontakt. Bestilte en fra USA, så da regner jeg med at jeg må gå for usb eller bytte veggpluggen, kan sikkert bruke samme som mobilen - litt viktig å sjekke spenningen.

×
×
  • Opprett ny...