Gå til innhold

ariel1

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ariel1

  1. Hei alle sammen! det er slik at jeg skal ta IELTS test, jeg må få poengsum på 7, er det lett eller vanskelig å få en 7 ér på IELTS test?

     

    mine svakheter:

    1:skriving!! sliter virkelig!! hvordan kan jeg bli bedre å skrive engelsk?? trenger absolutt alle råd, tips jeg kan få! er desperat!!! 

    2: uttalelse av ord, er noe jeg sliter! 

     

     

    Noen tips/råd for hvordan forbrede seg til IELTS testen?? Erfaringer???

     

    Jeg er virkelig desperat, og MÅ virkelig få 7 poeng. 

     

    Vet dere om noen som vil lære engelsk, og jeg kan gjerne lære bort norsk? 

    jeg er desperat!

     

     

     

     

  2. Nå må du passe på så du ikke dreper deg med skolearbeid. Er man ikke skoleflink fra før av er det nok meget vanskelig å komme inn på medisin. Problemet for mange er ikke hvor faglig gode de er, men hvor gode de er å pugge unyttig pensum som du aldri får bruk for. Jeg måtte gi opp mine planer om å gå på NTNU f. eks. hadde knapt ett snitt på 4 og gadd ikke søke engang.

    Det finnes mange andre studier som f. eks mitt som er ingeniør i automasjon. Dette studiet er hardt men krever ikke gode karakterer. Sålenge du har stått i alle fag så kommer du inn på mindre høgskoler og universiteter.

     

    Om du går for medisin så har jeg noen tips. Repeter pensum hver dag. Gå igjennom stoffet før undervisning. Møt opp på forelesing, og jobb med oppgaver og repeter etter skolen. Dette krever mye arbeid men du brenner stoffet inn i hodet. Er du som meg sliter du sikkert også med å huske ting i lengden, her finnes det bøker som Memo av Oddbjørn Bye(Usikker om det er rett) som lærer deg opp til å bruke spesielle huskemetoder.

    Du klarer dette nok om du vil, men du må nok belage deg på å kunne bruke noen år ekstra for å få studiekompetansen du trenger.

     

     

    Hei, ja vet der blir veldig vanskelig, hvis jeg ikke klarer å komme inn på medisin studie etter VGs, har jeg tenkt å studere i utlandet eller t ta opp fag og gå på studier høyskoler i et eller to år for å få poeng .( kanskje studere jeg medisin etter jeg har tatt bachelor) men tussentakk for tipset den skal jeg gjøre:)

  3. Og husk en ting. Saken er ikke om du kommer inn på medisin eller ikke, men om du har gode nok kunnskaper og evner til å klare det når du kommer inn der.

     

    Det er ikke et dumt punkt dette. Det er deler av grunnen til at jeg ikke vil til utlandet. Om jeg først klarer å komme inn i Norge med det høye kravet har jeg litt mer tiltro til at jeg klarer å fullføre.

    Det er en ting verre her i livet enn å ikke komme inn på medisin, det er å komme inn og ikke fullføre.

     

    TS: Ta tiden til hjelp. Les til du stuper. Jobber du hardt nok garanterer jeg deg at du vil klare å komme inn. Så enkelt er det. Jobb hardt og du vil få igjen for det.

     

     

    Hei, ja det skal jeg. Har snakket med mangen andre de sa hvis du jobber ganske mye klarer du å komme inn!

  4. La oss komme med en tenkt situasjon her. Sett at trådstarter ikke egner seg/helt klart ikke kommer til å klare et slikt studium. Sett igjen at at rådgivere ser dette. Bør han ikke få vite det?

     

    Jeg mener det er noe av en rådgivers jobb. Kanskje den viktigste de gjør i det hele tatt.

     

    Når det gjelder latteren og at han er "ledd ut" så tillater jeg meg å utøve litt kildekritikk på det punktet.

     

     

    Eg har ikke gått på skole et halvt år en gang!(hvordan i helvette kan de vite at jeg ikke klarer meg når jeg har bare gjort dårlig på de første prøvene som ikke gjelder så mye?) eg gjor dårlig på de første prøvene fordi eg hadde ikke et mål i livet mitt,No har jeg det, eg skal gjøre mitt aller beste for å komme inn i Norge, hvis jeg ikke kommer inn studere jeg i Polen,ungarn eller Slovakia som mangen andre. Jeg skal bli LEGE! og skal drite langt i hva lærarane og rådgiveren sier/mener, Er ganske sikker jeg er ikke den første som rådgiver og lærarane har sagt nei du kommer ikke inn i medisin studie fordi det er altfor vanskelig og du klarer ikke! ( de skal støtte og si du har gjort dårlig i de første prøvene, men hvis du gjør det bra på andre prøver , leser mye og gjør ditt beste klarer du å komme inn på medisin. Kansje de sier det bare fordi jeg kommer fra et annet land og er en utlending? JEG SKAL MOTBEVISE DE!!!

  5. Hei jeg er en som å

    Går i vg1, jeg har tenkt å studere medisin, jeg hadde ikke gode karakter fra ungdom skolen, men no har jeg tenkt å jobbe ganske myefor å komme inn på medisin studie. Når jeg sa mine planer til rådgiver i skolen og lærarane mine begynte de å le!! De sa nei det må du bare glemme, der er altfor vanskelig hvordan skal du klare ? Du må bare finne deg en annen yrke!

    Jeg jobbet ikke å mye til de første prøvene, men no skal jeg. Jeg ble så sint, gråt faktisk litt, og no er jeg litt redd jeg ikke kommer til å klare å komme inn på medisin studie, jeg drømmer om å bli lege og jeg vet det er det jeg har å jobbe med resten av mitt liv. Kofor må lærere være sånn? Jeg har faktisk fått litt dårlig selvtillit pga av lærarane!

  6. hei, en jente som går i vg1 som har ganske lyst å studere medisin, jeg har lest opptakskravet i sverige ig danmar. Sverige R2, FY 2, KJ 1, BI 1. Danmark: •Matte A = 3MX/R2

    •Fysikk B = 2FY/fysik 1

    •Kjemi B = 3KJ eller kjemi 1

    •Engelsk B = internasjonal engelsk fra andreklasse videregående

     

    Er jeg nødt til å ha R2 og fysikk 2?

     

    Hvis jeg skal studere medisin i polen eller ungarn og har lånt ( vet at jeg må betale tilbake lånen) Men lurer på om jeg kan studere 1 åt i utlandet og komme tilbake til Norge i 2 ? kan jeg?

  7. Hei, jeg skal ja kanskje studere medisin i utlandet, har lest litt om det på ansa sin side, jeg lurer på om jeg må betale litt og? Må jeg absolutt studere 6 år der, eller kan jeg komme å studere i Norge etter 1 året? Leste at ansa gr bare 50 000 kr, etterutdanning skal jeg betale 50 000 eller må jeg betale meir? Er det noen som har studert/ kjenner noen som studerer som kan gi meg litt informasjon?

  8. Hei jeg lurer på hvordan 4 årig medisin fungerer? jeg har hørt du må ha en BachelorUtdanning. Kan jeg f.eks ha bacheloritdanning i bioingeniør? Og studere 4-årig medisin i Polen? Leste en sted at det er bare for amerikanske, er det for norke og?

    S

    Står det i ansa sin side noe om det?

  9. Må si jeg ikke ser helt poenget med å ta S1 og så R1. S2 er jo mye lettere å ta etter S1 og du får da mulighet til å studere på de studiene som krever R1, for eksempel økonomi og administrasjon.

     

     

     

     

     

    Kanskje fordi jeg vil utdanne meg ingeniør, og da trenger jeg r1 og r2, men jeg vil ikke ta bruke to år, så jeg lurte på om det går annå g. :)

  10. Hei, jeg hadde samme valget for noen år tilbake.

     

    Jeg tok først R1 med FY1, dessverre var R1 for vanskelig for meg, så jeg gikk "Ned" til S1.

    Det går fint, er et par små ting som du lærer i FY1 som du lærer i R1, men det kan fysikk læreren deg.

     

    Derimot, hvis du skal ta FY2, anbefaler jeg ikke å gå S1+S2 ruta.

    FY2 er vanskelig, 15% strøk landsbasis på eksamen.

     

     

    Blei fysikk 1 lett eller vanskelig?

  11. hei, jeg har aldri likt matte ( skjønner den bare ikke) jeg skal ikke ta fysikk 2, skal bare ha fysikk 1 ( liker fysikk), jeg er redd jeg vil strike i 1T, R1 og R2. Men kansje jeg gjør det, hvis jeg striker kan jeg ta opp faget :p

    Hovedgrunnen til at folk stryker matte på vgs er at de ikke jobber hardt nok med faget, har du den rette innstillingen og arbeidsvanene vil du stå. Nå vet jeg ikke hva du vil etter vgs, men å velge bort R matta vil sjelden være smart. Du vil miste noen valg om du velger bort R2(det er ikke mange men siv.ing på NTNU f.eks krever R2). Hvis du har lyst til å bli ingeniør eller noe annet som krever R1 så vil R2 uansett være en fordel.

     

     

    Ja det er sant, tror alle ingeniør utdanninger krever r1 og r2, jeg vet ikke hva jeg har lyst å bli, men det fleste i klassen min som har valgt 1 t matten er flinke og sjkønner den ( de sier at de jobber ikke mye med matten) jeg hadde 1 t matte før jobbet ca mye men skjønnte den ikke. Jeg har lyst å velge r1 til neste år, men har en følelse av att jeg kommer ikke til å klare den, det er også andre fag jeg må fokusere på. Jeg har bare en ønske og det er å vite hva jeg har lyst å bli, hvis jeg får vite hva jeg har lyst å bli kommer jeg til å jobbe dag og natt for å bli det,uansett hvor vanskelig det blir :)

  12. og jeg lurer på om jeg kan ta r1 og r2 samtidig som privatist?

    Hvorfor vil du ta S1 og S2 på skolen også ta R1 og R2 som privatist? Hvorfor ikke bare ta R1 og R2 med engang? Hvis du vil ha fysikk i 2 klasse ville jeg tatt R matten. Gjerne X matten også, det er et fag jeg i dag angrer på at jeg ikke tok selv.

    ''

     

     

    hei, jeg har aldri likt matte ( skjønner den bare ikke) jeg skal ikke ta fysikk 2, skal bare ha fysikk 1 ( liker fysikk), jeg er redd jeg vil strike i 1T, R1 og R2. Men kansje jeg gjør det, hvis jeg striker kan jeg ta opp faget :p

  13. Vg1: 1T eller 1P

    Vg2: R1, S1 eller 2P.

    Vg3: R2 eller S2.

    Noen skoler tilbyr også X-matematikk.

     

    R1 er anbefalt sammen med Fysikk 1, men det går også S1. Det hender at skolen ikke tillater det likevel både pga. at timeplanen skal gå opp, og fordi det vanligvis ikke er fag som "går ilag" inn på universiteter. (Dersom de krever fysikk 1, krever de som regel også R1 og R2).

    Hvis du ikke skal ta Fysikk 2 trenger du egentlig ikke R-matematikk, så du bør kunne ha S1 og Fysikk 1 i vg2.

     

    For å ta R1 må du ha 1T i vg1. Å ta R1 som privatist ved siden av kan du gjøre, men R1 har som utgangspunkt at du kan innholdet i 1T. R1 og R2 regnes dessuten som svært tunge fag.

     

    Du kan ta hvilke fag som helst som privatist, men det å ta R1+R2 som privatist er utrolig tungt (som jeg nevnte: tunge fag), spesielt når du bare har 1P å bygge videre på. Selv om du tar S-matematikken ved siden av, så er innholdet i de to fagene nokså forskjellig, og S-matematikk er heller ikke et lett fag for de fleste. Matematikk generelt krever innsats, og at du regner oppgaver.

     

    Så ja, du KAN, men det er ikke å anbefale.

     

    Hvordan ligger du an i 1P-matematikk, om jeg kan spørre om det?

     

     

     

     

    hei, har ikke hatt prøve ennå , så vet egentlig ikke,men bra tror jeg. vet egentlig ikka hva jeg har lyst å bli, men det er noen fra ndre linjer f.eks helse og sosial som tar r1 og r2 og fysikk 1 som p, privatist for å bli ingeniør. Jeg mener/syns hvis man VIL bli f.eks byggingeniør så kommer man til å gjøre alt for å bli det uansett hvor vanskelig det blir ( hvis man har ett mål i sitt liv, kommer man ti å være våken natt og dag for å nå målet sitt) poenget mitt er at ingenting er vanskelig hvis man har ett mål i sitt liv og gjør alt for å bli det :)

  14. Jeg er en jente som går på vg1, jeg har 5 avsluttende fag som er: samf,matte,geografi,naturfag og engelsk.

    Jeg har 3 spørmål, og håper mangen svarer!!:p

    1: jeg hadde 3 på engelsk skriftlig fra ungdomskolen, noen ideer hvordan jeg kan bli bedre?

    2: f.eks når jeg leser til naturfag hugser eg ingenting etterpå, jeg har prøvd å ta notater men det hjelper meg ikke så særlig mye. Noen som kan gi meg et råd/ tips hvordan jeg bør lese leksane mine???

    3, jeg er ikke en skole flink jente, noen tips hvordan jeg kan bli det? ( jeg trener aldri, hørte noen sa: hvis du trener kan lære bedre, er det sant?)

  15. hallo!

    lurer på om opptakskravet til medisin studie til neste år (2011) bli snittet høyere eller lavere?

    Og hvor mange 4 kan man ha fra vgs?

     

    Hvis jeg studere utlandet, kommer jeg til å ha dårlig økonom? og må jeg selv finne hus i utlandet eller får jeg hjelp? Hvis jeg ikke kom inn på medisin studie i Norge tenkte jeg å studere i utlandet land som: Polen, Danmark, Slovakia og England osv. :hmm:

×
×
  • Opprett ny...