Gå til innhold

gimlet

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gimlet

  1. Hei.

     

    Hvordan er det med betaling av forskuddsskatt i et ENK?

    Er dette noe man kan velge å gjøre? ettersom man må søke om å få tilsendt innbetalingsblanketter?

    Er det noen grense hvor hvor mye inntekt man kan ha før man må betale forskuddsskatt f.eks?

     

    Har hatt et ENK i 3 ½ år nå og plutselig ble veldig usikker...

  2. Har utført et frilans oppdrag sammen med en kompis. Honorar er 4000 per pers.

    Problemet er at det kun er jeg som kan fakturere, i og med at kompis ikke har firma.

    Hva vil være enkleste løsning å ordne dette på? Kan jeg f.eks fakturere for 8000, også etterpå ta oppgjøret med kompis utenom firmaet (bare at jeg må trekke fra ~30% pga. at jeg får skatt på hele beløpet)?

  3. Ja. Inntekten er innvunnet og skal tidfestes til 2014. 

     

    Hmm, usikker på hvordan jeg skal gjøre dette, i og med at fakturaprogrammet tydeligvis fester inntekten til fakturadato. Skal jeg endre fakturadato til rundt da jobben ble gjort kanskje? Fakturanummeret (som blir det seneste i rekken) og dato blir jo da ganske spedt, men dette er kanskje ikke så problematisk?

     

    Edit: Var kanskje dette du prøvde å få frem i det første svaret?

  4.  

    Hvis du har fått lønns- og trekkoppgave fra firmaet, så virker det som om de har behandlet deg som en ansatt og ikke som en innleid. Ergo er pengene du har fått å regne som lønn, og ikke som betaling for en faktura. Er det ført opp innbetalt skatt på oppgaven du har mottatt?

     

    Ikke helt riktig. Lønns- og trekkoppgaven skal også inneholde opplysninger om utbetalinger til personlig næringsdrivende når den personlig næringsdrivende ikke driver virksomhet fra fast forretningssted i Norge. Slike utbetalinger innberettes på kode 401 i lønns- og trekkoppgaven. 

     

     

    Stemmer, er ført opp på "401 utbetalinger mv til næringsdrivende" ja.

  5. Har et enkeltpersonsforetak, så fakturer vanligvis frilansoppdrag, men i fjor hadde jeg et oppdrag hvor jeg bare fikk pengene (5k) i hånda rett etter oppdraget - så fakturerte dem aldri.

     

    Nå har jeg mottatt "Lønns- og trekkoppgave 2014" fra dem så det er tydeligvis registrert fra deres del - så jeg lurer på hva jeg skal gjøre i forhold til dette.

     

    Skal jeg bare lage en faktura nå - selv om det er nesten et år siden jobben ble utført - som jeg bare beholder selv med hensikt å bruke som bilag til regnskapet? Oppdragsgiver trenger vel ikke denne nå?

     

     

  6. Fikk melding fra Posten om at en pakke fra Hong Kong er kommet til tollagret og at jeg må maile dem faktura/kvittering som viser innhold og verdi på pakken. Problemet er at jeg har bestilt flere ting fra Hong Kong, og vet ikke hvilken pakke det er snakk om. Pakkene har verdi fra ca 10kr til 250kr.

×
×
  • Opprett ny...