Gå til innhold

theluna

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av theluna

  1. Heisann!

    skal på skoletur til barcelona fra 15-18 januar neste år.

    men vi har problemer med å finne hotell som inkluderer frokost eller tilbyr dette.

    noen som har noen erfaringer eller anbefalinger? :)

     

    Her finner dere også informasjon og har 3 hosteller å velge mellom http://www.equity-point.com nå vet jeg ikke hvor mange dere er og hvilken alder. Kanskje dette kan passe. Billig og inkl frokost på hostellet.

  2. Noen som vet hva som er den greieste måten å komme seg fra flyplassen i Barcelona og til sentrum? Ser at det er muligheter med både buss, tog og taxi, noen som har erfaringer? Kommer alene med flyet og skal reise alene inn til sentrum hvor jeg skal til et hotell som heter Medium City (adr: Nicaragua, 47, Sants-Montjuïc, 08029 Barcelona). Aldri vært der før og har dårlig med retningssans, så kjekt med tips! :)

    Beste er å ta toget fra terminal A hvis du kommer på Terminal 2 (to terminaler i Barcelona) ta toget til Sants. Togene går hvert 20 min.Riktige adressen skal være NICARAGUA, 47 som ligger 1 sidegate fra Sants togstasjon,så ut døra rett frem:o) gaten ved siden av heter Carrer Berlin. god reise:)

     

    Takker for svar:). Jeg løste det ved å ta shuttle bus fra flyplassen og til placa espanya hvor jeg ble møtt av noen venner som hadde vært der et par dager og sammen tok vi undergrunnsbanen til hotellet. Ganske greit system å finne frem i egentlig:).

    Ja,faktisk veldig enkelt:) Disfrutar Barcelona mucho!

  3. En venninne og jeg skal til Barcelona ifra 1-9 oktober. Er det noen som kanskje har noen råd om Barcelona med tanke på noe å gjøre, spise steder, steder å se, osv? Hvordan er temperaturen og været i denne perioden? :D

     

    Temp er 20-30c, steder for anbefalinger er Restaurant Cal Chusco, alaross i gaten Carrer joan borbo. Beste paella man kan spise,samt gode viner.Dos palillos i første sidegaten til høyre ned fra Rambla er must hvis du liker gastronomisk mat. Koster 50€ for en tastingmeny. De som jobber der kommer fra El bulli (ble nedlagt i juni) og Ferran har nå åpnet El ticketbar (ventetid 3 mnd) håper det hjalp noe. Mat må man ha. Elles kos dere rundt Raval,El Born,Gracia er et must. STyr litt unna turist mylderet,da det koster dobbelt i stedene rundt.

  4. Det er laget ganske mange tråder om barcelona i denne delen av forumet så jeg har samlet endel informasjon om byen i denne posten. noe i denne posten er skrevet nå mens andre deler er copy and paste fra poster jeg har svart i andre tråder i forumet.

     

    Jeg synes det altid er greit å sette meg litt inn i hvor jeg skal (historisk og kulturelt) før jeg drar et sted. gode steder å starte vil være Wikipedia sine artikler om Barcelona og Catalonia som er "fylket" Barcelona ligger i. Videre har Wikitravel tilsvarende guider til Barcelona og Catalonia.Skal du ha bøker vil jeg anbefale Cadogan travel guide eller Rough guides sine bøker om Barcelona og Spania. jeg har også skrevet om Barcelona på hjemmesiden min. Hva jeg har skrevet kan du lese her.

     

    Her følger et forslag hvis du skal være borte i 7 dager og tilbyr det beste av hva dere bør få med dere fra Barcelona. jeg har vel vært der 4 ganger så jeg har fått med meg endel av byen.

     

    Dag 1: Utreise

     

    Dag 2: bli kjent i sentrum og besøk La Rambla som er hovedgaten i Barcelona. midt på denne gaten ligger Plaça de Catalunya som på mange måter er hovedtorget i byen. Det meste av kollektivtransport innad i byen knytes sammen her.

     

    Dag 3: besøk Park Güel. Sommye annet i byen er denne parken designet av Antoni Gaudí. Dette er et stort område og bør sees. Herfra har du panoramautsikt over byen.

     

    Dag 4:Besøk Montjuïc. Dette er en høyde over byen hvor blandt annet Museu Nacional d'Art de Catalunya (Nasjonale kunstmuséet i Catalonia. Hvis dere ikke gidder å gå inn bør dere iallefall se fasaden som er fet i tilleg til bra utsikt over byen), Olympia-stadioen fra da sommer OL var i Barcelona i 1992 og Castell de Montjuïc som er en diger festning som ligger på toppen og som er verdt å få med seg.

     

    Dag 5: La sagrada Familia. Diger katedral som de begynte å bygge i 1882 og som fremdeles ikke er ferdig. Har hørt de regner med å være ferdig om cirka 60 år men det vil tiden vise om stemmer.

     

    Dag 6: Barri Gòtic og Ciutat Vella som utgjør gamlebyen i Barcelona. her finner du også katedralen hvor du kan ta heis opp til taket og få en veldig fin utsikt over byen.

     

    Dag 7: Hjemreise

     

    hvis dere har med barn bør dere også ta med Akvariet i Barcelona. er det ikke barn med kan dere vurdere Picasso-museet som ligger i gamlebyen. Det er veldig omfattende og dere vil bruke mange timer hvs dere vil få med dere alt i muséet.

     

    Hvis du vil lese mer om andre tråder om Barcelona vil jeg anbefal at du leser disse trådene:

    Barcelona - Noen erfaringer eller tips?

    Søndagsåpne butikker i Barcelona?

    Klassetur til Barcelona. TIPS ?

    Barcelona i sommer

    Reise i sommerferien

    Klassetur til Spania

    Reise til Barcelona

    Reisepartner og ferie. Tips og gode råd?

    Noen tips om billig klassetur til spania?

     

    Klasse tur for de som har budsjett så vil jeg anbefale dette hostellet http://www.equity-point.com 2 stykker i Barcelona,ett i pg Gracia som ligger 5 min fra pl Catalunya og ett ved stranden Joan Borbo.

  5. Noen som vet hva som er den greieste måten å komme seg fra flyplassen i Barcelona og til sentrum? Ser at det er muligheter med både buss, tog og taxi, noen som har erfaringer? Kommer alene med flyet og skal reise alene inn til sentrum hvor jeg skal til et hotell som heter Medium City (adr: Nicaragua, 47, Sants-Montjuïc, 08029 Barcelona). Aldri vært der før og har dårlig med retningssans, så kjekt med tips! :)

    Beste er å ta toget fra terminal A hvis du kommer på Terminal 2 (to terminaler i Barcelona) ta toget til Sants. Togene går hvert 20 min.Riktige adressen skal være NICARAGUA, 47 som ligger 1 sidegate fra Sants togstasjon,så ut døra rett frem:o) gaten ved siden av heter Carrer Berlin. god reise:)

  6. En venninne og jeg skal til Barcelona ifra 1-9 oktober. Er det noen som kanskje har noen råd om Barcelona med tanke på noe å gjøre, spise steder, steder å se, osv? Hvordan er temperaturen og været i denne perioden? :D

     

    Tempraturen ligger på rundt 23-25 grader og ennå badetrempraturer.Restaurant anbefalinger alaross beste paella restauranten ligger på Joan Borbo 15,katalansk mat og tapas cal chusco, ellers vil jeg nevne gastronomisk mat fra dos pelillos som ligger i Elisabet ett kvartal nedenfor pl catalunya til høyre. God reise:)verd å nevne så må El born og Raval nevnes,få med dere de fine gatene og miljøet.

×
×
  • Opprett ny...