Gå til innhold

RunLevel

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av RunLevel

  1. Vil bare bidra med lenke til en artikkel om saken, den sier litt om situasjonen , veldig mye spennende som skjer på fusjons-fronten om dagen. Et avgjørende gjennombrudd vil revolusjonere verdens energitilgang og snu opp ned på mye, tenk deg bare hva som ville skje hvis olje ble verdiløst imorgen :

     

    http://www.wired.co..../14/cold-fusion

     

    Takk for bidraget :-)

    Jeg tror vel ikke at oljen blir verdiløs over natten, men at det blir en gradvis overgang til andre energiformer. Uansett er vi veldig sårbare. Samfunnet må forberede seg på at vi kan miste store deler av olje/gass intekter og at vi er nødt til å 'omskolere' oss litt.

     

    Sverre Haslund

  2. Den kalde fusjon er ikke død!

     

    Martin Fleischmann som sammen med Stanley Pons hevdet å ha oppfunnet kald fusjon i 1989, døde i sitt hjem den 3. august i år, 85 år gammel.

     

    Fleischmann ble betraktet som en av verdens beste elektrokjemikere, men da han og Pons hevdet å ha oppdaget en ny og billigere måte å lage kontrollert kjernefysisk energi i et reagensrør den 23. mars 1989 forandret alt seg for ham. Det personlige og vitenskapelige utfallet av denne annonseringen var en byrde han bar resten av livet.

     

    23 år etter lever den kalde fusjon i beste velgående, om enn noe skjult. Hvert år holdes ICCF, The International Conference of Cold Fusion, og i år ble den avholdt i Daejeon,Korea. Pressedekning av dette arrangementet er totalt fraværende, og det samme kan sies om pressedekning av forskningsresultater innenfor LENR/Kald Fusjon.

     

    Det amerikanske forsvarets etteretningstjeneste (DIA) presenterte i 2009 en forsvarsanalyse, DIA-08-0911-003 , som klassifiserer LENR som en disruptiv teknologi. Analysen er veldig interessant lesning, og anbefales på det sterkeste.

     

    Jeg finner det helt utrolig og ansvarsløst at myndigheter, presse og forskningsmiljøer ikke setter seg inn i dette emnet som kan ha så vidtrekkende konsekvenser for vårt samfunn. Vi er blitt totalt avhengige av inntektene fra olje og gass, og er ikke forberedt på en slik teknologi (LENR/kald fusjon) som har potensiale til å redusere disse inntektene drastisk.

     

    Sverre Haslund

     

    Kilder : LENR-CANR.org , New Energy Times

    • Liker 1
  3. En liten oppdatering :

     

    9-10 September holdt E-Cat Germany en konferanse i Zurich med deltakere fra hele verden, inkl. Andrea Rossi. Konferansen var ikke vitenskapelig, men rettet mot det industrielle miljøet og markedet.

     

    Sterling D. Allan var tilstede, og har lagt ut en video på youtube som inneholder blandt annet følgende :

     

    Q&A session Sunday morning -- all of Rossi's answers

    Panel discussion Sunday afternoon -- most of the content

    Rossi's departure from the convention

    Interview with Rossi as he walked to get a taxi to the airport

     

    Video her :

     

    http://youtu.be/tjOoGtTFpNk

  4. Det kan se ut som Andrea Rossi / E-cat, Francesco Piantelli, Francesco Celani og resten av LENR/Kald fusjon-gjengen faktisk har noe å fare med. Hvertfall hvis vi skal tro på denne nylige release fra NASA :

     

    http://youtu.be/iiQdl61c7O0

     

    Hva vil dette bety for oss her på oljeberget ?

     

    Litt flaut at de allerede har investert flerfoldige milliarder dollar i varm fusjon prosjekter / ITER uten å vise til høyere COP enn 1

     

    Original video fra NASA's hjemmeside : http://technologygateway.nasa.gov/media/CC/lenr/lenr.html

     

     

  5. Det greske selskapet Defkalion Green Technologies har i dag utstedt en global pressemelding der de annonserer sin nye produktserie 'Hyperion'.

     

    'Hyperion' baserer seg på samme reaksjon som Andrea Rossi's 'E-Cat' ; Nickel and Hydrogen exothermic reaction using Chemically Assisted Low Energy Nuclear Reactions.

     

    Det spekuleres nå på om Defkalion har stjålet Rossi's oppskrift.

     

    Her finner du fullt teknisk datablad på 'Hyperion : Hyperion Spec Sheet November 2011

    • Liker 1
  6. Det greske selskapet Defkalion Green Technologies har i dag utstedt en global pressemelding der de annonserer sin nye produktserie 'Hyperion'.

     

    'Hyperion' baserer seg på samme reaksjon som Andrea Rossi's 'E-Cat' ; Nickel and Hydrogen exothermic reaction using Chemically Assisted Low Energy Nuclear Reactions.

     

    Det spekuleres nå på om Defkalion har stjålet Rossi's oppskrift.

     

    Her finner du fullt teknisk datablad på 'Hyperion : Hyperion Spec Sheet November 2011

  7. Men du kjenner ikke igjen Andrea Rossi sin desinformasjon?

     

    Hvordan i h... kan du synes at alt han påstår er greit, men du vil ikke godta kritikk fra andre?

     

    Jeg har aldri forsøkt å gi inntrykk av at jeg er en tilhenger av Andrea Rossi eller synes det han påstår er greit. Tvert om, jeg er meget skeptisk til de såkalte resultatene av testene og til hans påståtte, men hemmelige kunde som ingen får vite hvem er.

    Når det er sagt så er jeg altså skeptiker og dermed også skeptisk til mine egne synspunkter. Ikke som Steven Krivit, som er pseudoskeptiker - altså skeptisk til alt bortsett fra sine egne teorier og meninger.

     

    Jeg er interessert i denne saken fordi det er flere uavhengige parter som har oppnådd resultater innenfor LENR / kald fusjon den siste tiden. Jeg godtar gjerne kritikk, men blir provosert når enkelte har bestemt seg for å være uenig i noe uten å sette seg inn i saken.

    • Liker 1
  8. Hele operasjonen er ganske fishy.

     

    Rossi hevder at han bruker E-Cat til å varme opp egne produksjonslokaler. De eneste lokalene som er registrert på ham og firmaet hans er en leilighet i sjette etasje i Miami i Florida.

     

    Alle som ønsker å forske på E-Cat må betale inn et "depostum" på 15 millioner dollar først.

     

    Han påstår at han har levert E-Cat til to kunder. Men ingen har klart å finne ut hvem disse kundene er.

     

    Og så videre. :thumbdown:

     

    http://www.physorg.c...lity-video.html

     

    Ehhh... er det Physorg og Steven B. Krivit som er kilden din her ? I så fall synes jeg du skal utvide horisonten litt.

    Jeg har fulgt denne saken lenge og kjenner igjen Steven B Krivit's desinformasjon på langt hold.

  9. Poenget er at ionene må ha nok fart til å ikke bli stoppet av den elektrostatiske frastøtningen før den sterke kjernekraften får tak. Alternativet til høy temperatur er å aksellere ionene som en stråle. For å overvinne Coulombpotensialet på den måten trengs et akselerasjonspotensial på ca en million volt. I teorien burde det være mulig å få til fusjon på den måten, men hvor godt det vil fungere i praksis aner jeg ikke. Et problem er at de ionene som ikke treffer på første forsøk er tapt, så sannsynligvis ville det ikke vært særlig effektivt.

     

    Problemet med katalysatorpratet er at katalysatorer er noe som angår kjemiske reaksjoner. Dette er kjernefysikk.

     

    Hei, det høres ut som du har god greie på kjernefysikk :-)

    Professor Christos Stremmenos (ex. Bologna Universitet, ex Hellas' ambassadør til Italia) har følgende teori :

     

    http://www.journal-o...om/?p=338

     

    Kan du ta en kikk på det og fortelle hva du synes ?

  10. hvorfor skulle elektronet gå fra hydrogenkjernen? da ville kobberet blitt et ion grunnet mangel på elektroner.

     

    det er fortsatt veldig mye som skjer inni den lille boksen hans, splitting av H2 til H, fusjonering av Ni+H til Cu, decay fra Cu til Ni. virker litt usannsynlig at han har fått til alt dette. selv vil jeg gjerne vite hva som skjer med positronet og elektronnøytrinoet.

    i tillegg fant jeg denne ligningen fra wikipedia, under Betadecay: http://upload.wikime...b099dbc92c9.png

    denne sier jo at det kreves energi?

     

    Hmm... ja, mye som skjer. Har du sett denne ? : http://www.journal-o...sics.com/?p=473

     

    Kan kanskje bidra med å forklare noe?

  11. hmm, interresant. regner med at katalysatoren senker startenergien til reaksjonen Ni58+H? også ser jeg at alle de "decay"ene fra Cu-->Ni gir fra seg "betaspluss"-stråling, altså positroner. er det her han får varmen fra? reaksjonen blir vel Ni58+H-->Ni59 hvis man ser bort ifra kobberleddet. isåfall blir jo litt masse borte, som altså kan gi opphav til energi ved E=MC^2.

     

    H2 må også splittes til atomært hydrogen. Kanskje det er der katalysatoren kommer inn? Positronet (beta+) og elektronet fra hydrogenatomet annihilerer og gir opphav til energi?

  12. http://ecat.com/ecat...at-be-available

     

    Her kan du iallefall bestille deg et 1 MW anlegg og få det levert innen 3 måneder. Dvs om 3-6 måneder bør vi iallefall få klarlagt om dette er juks eller ikke siden, NOEN må jo prøve å bestille dette.

     

    Det første anlegget er jo allerede solgt, ref: http://www.nyteknik....icle3303681.ece

     

    Flere anlegg er allerede bestilt, ref: http://www.wired.co....sion-heating-up

     

    Eller alt er bare en gigantisk bløff :-)

  13. jeg så litt på den reaksjonen han påstår skjer i reaktoren, hydrogen + nikkel = kobber.

     

    hydrogen har 1 proton og atomvekt 1.008 u, nikkel har 28 protoner og atomvekt 58.6934 u, kobber har 29 protoner og atomvekt 63.546 u. grunnet antall protoner i hvert atom ville jo den mest logiske reaksjonen vært 1 hydrogenatom + 1 nikkelatom = 1 kobberatom. så da blir det:

    1*1.008u + 1*58.6934u = 1*63.546u. det regnestykket går ikke opp. så man må legge på 3.8446u på venstre side. og med E=MC^2, så blir det 5*10^-10 Joule som trengs for å kjøre reaksjonen. hvordan kan han da påstå at reaksjonen er eksoterm når man må tilføre energi?

     

    Slik ? :

     

    Starting from Ni58 we can obtain Copper formation and its successive decay in Nickel, producing Ni59, Ni60, and Ni62. The chain stops at Cu63 stable.

    For simplicity I assume all the Nickel in the reactor in the form Ni58.

    For simplicity I suppose for each Ni58 the whole sequence of events from Ni58 to Cu63 and as a rough estimate I calculate the mass defect between (Ni58 plus 5 nucleons) and the final state Cu63.

    Ni58 mass is calculated to be 57.95380± 15 amu

    The actual mass of a copper-Cu63 nucleus is 62.91367 amu

    Mass of Ni58 plus 5 nucleons is 57.95380+5=62.95380 amu

    Mass defect is 62.95380-62.91367=0.04013 amu

    1 amu = 931 MeV is used as a standard conversion

    0.04013×931 MeV=37.36 MeV

    So each transformation of Ni58 into Cu63 releases 37.36MeV of nuclear energy.

  14. Ser man i historien så er det helt vanlig at mennesket ikke tror på ting de ikke kan eller vet. folk ble vel drept for a de sa at jorden var rund og at den gikk rundt solen og ikke motsatt. tror ikke dette er noe særlig anderledes tankegang.

     

    På en annen side er det litt fasinerende å se de hvor overbevist folk er når det kommer til gud. hvis nå gud var skaperen hvorfor da lagde han bare liv på jorden? hva med de 2-300 milliarder andre planetene der ute? lagde han de bare for å ha noe å gjøre? for allt vi vet er både gud og jesus fra det ytre rom.

     

    Jeg er fullstendig overbevist om at det finnes intelligent liv andre steder i vår galakse. Statistisk sett så må det være tilfellet. Men jeg kan ikke komme utenom Fermi's paradoks : 'Hvor er de?'.

     

    Det er kanskje en grunn til at det er helt stille der ute..... Og kanskje vi skal være forsiktige med å annonsere vår tilstedeværelse. Kaninene hopper ikke ut av hullene sine og roper 'her er jeg' når reven er på ferde.

  15. Nettopp. Investorene (venture capitalists) har ofte folk med noe fysikk/etc.-bakrund blant seg - men skjelden så mye mer enn tilsvarende en bachelor, pluss litt erfaring i å lukte fjas. Det er i allefall mitt intrykk, som ble bekreftet etter haloweenfest med fiffen i silicon valley :)

     

     

    Han (Rossi) har jo fått mye pågang av folk som vil investere på hjemmesiden sin , men han ber alle som har kommersielle interesser å sende mail til [email protected] .

     

    Nå er (etter sigende) den første 1MW generatoren solgt til en 'hemmelig' kunde som insisterer på å være anonym.

    Pengene vil han bruke til å betale Bologna / Uppsala universitetene for forskning/test av teknologien.

     

    Jeg har fulgt denne saken en god stund og er fremdeles meget skeptisk, men jeg klarer ikke å se hva han har å vinne på dette dersom det er bløff. Jeg venter egentlig bare på Associated Press (AP) sin artikkel fra den siste testen. AP var tilstede med journalist/kameramann.

     

    Ellers dekkes saken ganske grundig her.

×
×
  • Opprett ny...