Gå til innhold

cybervision_

Medlemmer
  • Innlegg

    1 953
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cybervision_

  1. Hva er budsjettet ditt på? Du kan kjøpe Windows lissens fra Ebay så sparer du en tusenlapp på det. Stasjonær egner jo seg best til gaming og du får jo mye mer for pengene ved å bygge den selv også. Hvis du skal ta med deg pcen rundt ville jeg selvfølgelig gått for laptop. I tillegg lurer jeg også på hvilke spill du skal kjøre på den. 

     

    https://www.ebay.com/itm/Windows-10-Pro-32-64-Bit-Win-10-OEM-Genuine-License-Original-Activation-Key/223034561782?epid=20010491313&hash=item33ede554f6:g:s8kAAOSwKRBbDubI 

    Jeg tenker å spille litt av hvert, men ønsker ikke å bruke store summer på dette selv om man naturlig nok har råd til det.

     

    Lisens på ebay? Er det normalt - lovlig, innafor?

     

    Hva kan jeg slipper unna med på en stasjonær til gaming? Er SATA SSD innafor enda, jeg har en liggende fra en bærbar som gikk dukken.

  2.  

    Nå skal idioter på nytt samles for å bli lokket til å kjøpe duppeditter med gårsdagens teknologi til prisen av morgendagens. Lurer du på hvor køen er? *Peke*

     

    Kommer aldri til og skje apple, di lager nytt og folk kjøper, men nå har mange apple fans sett seg lei av dette, mange har faktisk gått over til Android. Grunnen er at Apple skal ha penger til alt, ta iPhone 8 plus eller uansett iPhone, ingen plass til minnekort, ikke hurtig lader etc etc, skal du ha bare en lade kabel fra dem fort 300 kr.

    Minnekort? Er det 2004 eller?

  3.  

     

     

    Intel® 802.11b/g/n/ac (1x1) Wi-Fi® and Bluetooth® 4.2 Combo

    Regn med det dårligste wireless ac kortet her. 433 mbit maks.

     

    Så liten SSD disk og harddisk. HP bruker vel fremdeles recoverypartisjon så ikke mye å gå på.

     

     

    Opphavet bruker vel 10 GB i dag så 1,128 TB bør jo rekke et stykke på vei...

     

    Ser Elkjøp har liknende med 256 SSD og 8 GB RAM til samme pris.

  4. Før OLED-gjengen går i harnisk her, ta det fra en som har hatt både Samsung KS7000 og har LG OLED B7 i dag. Hadde Samsung sin 2016 modell hatt like bra sortnivå som OLED, ville den vært ubestridt bedre.

     

    Det er det som har skjedd her. Samsung har klart å utvikle FALD til et såpass høyt nivå, at OLED i realiteten ikke har noe fortrinn lenger. På lysstyrke, hvitfarge og farger, knuser Samsung nå OLED - og jeg hadde ikke tenkt to ganger hvilken TV jeg ville kjøpt i dag. Helt enig med Tek.

     

    For meg var egentlig innsynsvinkelen det største ankepunktet i forhold til å bytte ut plasmaen, og det virker som dette enda er problematisk når man er vant med å kunne sitte/stå og vandre rundt uten å merke forskjell.

  5. Det er fremdeles stasjonær PC som kan gi kompromissløs ytelse.

     

    Bærbare er som før begrenset av innvendig plass og transport/avvikle varme. Så man har mobile prosessorer (selv 4 kjerners) og mobile brikkesett og mobile grafikk løsninger. Disse yter ikke 1:1 jamført sine desktop navnebrødre.

    Bærbare vil også grunnet krymping av alt at deler og komponenter (mere kostbare produksjons prosesser) være dyrere totalt sett enn en stasjonær hvor ytelsen er identisk.

     

    Så valget mellom bærbar og stasjonær vil være også dette ytelse/pris bærbar vs stasjonær i tillegg til det portable aspektet.

    Oppgraderings muligheter en stasjonær har kontra en bærbar er et annet aspekt som igjen går på økonomi i det lengre løp.

    HVis jeg ønsker en rimelig stasjnær, hva slags komponenter er det man satser på? Som nevnt tenker 1080p for å holde kravene nede.

  6. Vi hadde vel fått et realt boligkrakk hvis renten hadde nådd 5% allerede i 2019. Tror nok det er mange allerede idag som lever nesten på limiten og bolig hadde blitt tvangssolgt med så kraftig økning.

    Hvis det er faktum så er det jo helt vilt. Tidenes laveste renteperiode og da bør folk ha giret for å tåle en oppgang. Er ikke så mange år siden jeg kjøpte hus og måtte beregne å tåle 9% for å få lån.

  7.  

    Har tenkt tanken på å ta ut BSU-midlene mine selv for å kaste det inn i krypto, er prosessen lang?

    Nei, du sender bare en melding til banken din om at du vil overføre BSU-pengene dine til et kontonummer du oppgir (feks lønnskonto\brukskonto ol).

     

    Så må du si at du er fult klar over at det er brudd ihht BSU-vilkårene, og at du er klar over at du må tilbakebetale det du har fått tilbake i skattelette (rentene du har fått beholder du)., da slipper du iallefall veldig mye frem og tilbake meldinger.

     

    Du bør regne ut hvor mye du må betale tilbake i skattelette, så holde denne summen av. :)

     

    Er det ikke lurere å evt. låne opp på huset tilsvarende BSU-beløpet og så betale ned med BSU-pengene og dermed unngå skatten?

  8.  

     

    Enig i at det ikke har for mye å gjøre i denne tråden og det viser jo også noe av galskapen og klokketroen enkelte har til kryptovaluta. 

     

     

     

    Taper da altså skattefradraget sitt, og får ikke renten. 

    Skattefradraget alene utgjør 20 % avkastning første året pluss renten på la oss si 3,5 %.

    Altså risikofri avkastning dette året på 23,5 %. Ingen andre investeringer er i nærheten!

     

     

     

    Du kan gjerne si det til mine bsu penger som ble brukt til å investere i krypto

     

    Var 180k- Er 900k nå

     

    DET er ingen BSU investering i nærheten av ;) Startet relativt sent i krypto..2 mnd tidligere og det hadde vært 1.8M per dags dato

     

    Anonymous poster hash: 02806...6ff

     

    Får du dem ut i ordentlige penger også?

     

    De første som skal ha dem ut gjør det. Så blir det fort trangt i porten. Som pyramidespill flest.

  9.  

    Umiddelbart kunne du vurdert å låne opp på huset for å innfri forbrukslån slik at du får lavere rentesats på det hele.

     

    Alternativt samle forbrukslånene hos banker ala sbanken som har lavere effektiv rente. 

     

    Det er jo renta som "dreper" økonomien deres for alvor.

     

    Og aldri bruk kredittkort!

     

     

    Tusen takk alle sammen for hjelp og deres råd og tips.

     

    Å selge leilighet er ikke aktuelt, eller det blir siste alternative og bare hvis vi kommer i situasjon at vi absolutt må gjøre dette. Det er flere årsaker for dette.

     

    Men dette her som cybervision har skrevet ser ut som en god løsning.  Jer lurer på om bankene skal være villige å låne mer penger enn vi har i dag i bolilån og om vi kan bruke disse penger for å refinansiere små og dyre forbrukslån og kredittkort?

    Vi har i bolilån cirka 2.2 og om vi får cirka 2.7 i bolilån i en annen bank med samme eller lignende rente, da skulle det være en god løsning fordi med cirka 500.000 kan vi nedbetale med en gang alle dyre lån. I tillegg kunne vi da betale mer i bolilån enn vi betaler i dag, eller kunne vi eventuelt betale samme i bolilån og betale mer i andre forbrukslånn enn vi betaler per dags dato. Om ett år kunne vi kanskje søke om ny refinansiering for alle resterende lån for å få en bedre rente enn vi har i dag. Så om noen kan svære på dette spørsmål og eventuelt fortelle litt om en søknadsprossesen, da skal det hjelpe mye.

     

    Må si at jeg har redusert min forbruk veldig mye. Jeg har kastet alle mine kredittkortene og jeg har det veldig fint. Vi sparer ikke i hosholdningen og sørger for at barna har alt de trenger og bruker samme penger på de. Og det går fint. Det er bare jeg som ikke bruker penger lengre som før.

     

    Om vi ikke får mer i bolilån på leilighet må vi finne enn annen løsning. Men vi snakket med banken allerede hvor vi har boliglån og de fortalte at de ikke kunne gi mer i bolilån. Men de har fått opplysninger om vår situasjon, vi var arlige, og jeg tror at det var årsaken at de ikke kommet med tilbudet. De viste at vi ikke skal bruke penger på bolig. Men de er ikke en av de beste banken i Norge, så vi må bare prøve å søke hos enn annen bank.

     

    Har dere mer tips hva kan vi gjøre hvis ingen av banker vil gi oss ny og høyere boliglån?

     

     

    1. Får du lånt opp på huset så prioriter gjeld med høyest rente og betal hvert lån helt ut før du begynner på neste.

    2. Låner du på hus så ikke bruk en krone på noe annet enn dyr gjeld.

    3. Får du ikke lånt opp på huset hadde jeg bedt om avdragsfrihet på huset en periode og betalt inn målrettet på dyreste lån. Jeg hadde selv kombinert å låne opp og avdragsfrihet. Betal alltid på lån med høyest effektiv rentefot.

    4. Det går an å ringe f.eks. Sbanken og høre om de er villige til å refinansiere. 8% rente er mye bedre enn 15-20%.

     

    Lykke til.

  10.  

    Enig i at det ikke har for mye å gjøre i denne tråden og det viser jo også noe av galskapen og klokketroen enkelte har til kryptovaluta. 

     

     

     

    Taper da altså skattefradraget sitt, og får ikke renten. 

    Skattefradraget alene utgjør 20 % avkastning første året pluss renten på la oss si 3,5 %.

    Altså risikofri avkastning dette året på 23,5 %. Ingen andre investeringer er i nærheten!

     

     

     

    Du kan gjerne si det til mine bsu penger som ble brukt til å investere i krypto

     

    Var 180k- Er 900k nå

     

    DET er ingen BSU investering i nærheten av ;) Startet relativt sent i krypto..2 mnd tidligere og det hadde vært 1.8M per dags dato

     

    Anonymous poster hash: 02806...6ff

     

    Får du dem ut i ordentlige penger også?

    • Liker 1
  11. Umiddelbart kunne du vurdert å låne opp på huset for å innfri forbrukslån slik at du får lavere rentesats på det hele.

     

    Alternativt samle forbrukslånene hos banker ala sbanken som har lavere effektiv rente. 

     

    Det er jo renta som "dreper" økonomien deres for alvor.

     

    Og aldri bruk kredittkort!

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...