Gå til innhold

fox82

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fox82

  1. Takk for gode svar! Ja jeg vet, har litt for mange spm...

     

    Siste jeg lurer på, er dette med double NAT. Hvis man vil koble på en trådløs ruter til rutermodemet fra ISP UTEN å kjøre dobbel NAT (du må vel kjøre bridge modus da), hvordan får du da delt ut flere IP-adresser over det trådløse nettverket?

     

    For å ta et konkret eksempel; jeg er i polen nå (studerer), og jeg får internetten min fra en TPkabel som kommer rett fra veggen. Denne kabelen kan jeg koble inn i min maskin og dermed få internett. Denne TP-kabelen har altså en lokal adresse. Jeg har så plugga denne lokalTPkabelen inn i en trådløs ruter (for å få flere maskiner til å komme på nett), og da får jeg så klart dobbel NAT. Men hvordan ellers kan jeg gjøre det? Om jeg bridger, får jeg vel bare én maskin på nett?

     

    Det letteste her blir å deaktivere DHCP på den trådløse ruteren, og sette kabelen fra dsl ruteren i en av 4 tilgjengelige lan porter. (Kort fortalt. Gjør den trådløse ruteren din om til et aksesspunkt.) I tillegg kan det være lurt å sette ip-adressen til den trådløse ruteren til den samme som dsl ruteren din deler ut. På den måten vil du nå den uten å måtte skifte ip-adresse på maskinen din.

  2. prøver og åpne porter på Speedtouch 5x6 og SMC wbr2804 fra Pcsupport (nå nextgentel)!

     

    jeg har prøvd på speedtouch'en og SMC'n.. har prøvd og åpne port 46894.

    går ikke:| har og prøvd via telnet og har brukt disse commandoene:

     

    nat mapadd intf=TypeB_1 type=napt outside_addr=0.0.0.0 inside_addr=10.0.0.2 protocol=tcp outside_port=1437 inside_port=1437

    Hvor 10.0.0.2 er IP adresse til maskin som trafikk skal sendes til, og outside_port=1437 inside_port=1437 er portnummerene som skal sendes videre.

     

    og

     

     

    firewall config state=disabled keep=disabled tcpchecks=none udpchecks=disabled icmpchecks=disabled logdefault=disabled logthreshold=disabled tcpwindow=65536

     

    noe jeg fant på nett.. jeg klarte å åpne den i stad men reboota modemet (speedtouch'en) og etter det var den stengt igjen:|

     

    noen som har noen forslag? plis svar! hig etter å få høgare fart på nedlastingene:D

    9353345[/snapback]

     

     

    Husk å skriv "Saveall" etter at du har lagt inn portåpningen via CLI, ellers forsvinner alt når du rebooter ruteren :thumbup:

  3. Takker for svar!

     

    Det å "slå av ruterfunksjonen", innebærer det det samme som å slå av DHCP-funksjonen?

    9344695[/snapback]

     

    Nei, ikke helt i boks der.

     

    Logg inn på ruter:

     

    1) Sett Lan til å ha subnettet 10.0.0.0/24. Sett så ruteren opp med adressen f. eks 10.0.0.10.

    (Dette gjør vi for at vi skal kunne nå den trådløse” ruteren” i etterkant av at DHCP er slått av, ellers må du sette fast ip-adresse på maskin for å kunne nå den. (192.168.x.x osv))

     

    2) Slå av DHCP i ruteren.

     

    3) Ethernet kabelen som kommer fra thomson ruteren skal du nå sette i en av de fire LAN portene du har på den trådløse ruteren.

     

    Du har nå et aksesspunkt + 3 lan porter. Alle maskinene vil få ip-adresse fra Thomson ruteren, og du slipper å dobbel ”natte”.

     

    (Ja, det finnes andre måter å gjøre det på.)

  4. "Bedre seint enn aldri". :)

     

    Det er positivt at Komplett nå gir informasjon, forhåpentligvis etter å ha sett ett par/tre tråder på forumet.  :thumbup:

    9354005[/snapback]

     

    Tja, ser at det er sendt ut standarsvar til de fleste, men igjen irriterer jeg meg over prioritering / kø systemet. Hvorfor får noen bestillingene raskt mens andre har ventet flere dager uten at det er gjort noe som helst med ordren ? :hrm:

×
×
  • Opprett ny...