Gå til innhold

jlyder

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jlyder

  1. Jeg kjøpte 4G pakken fra Telia i Sverige tidligere i sommer for bruk på torpet vårt der, og kan bare si at det fungerte veldig bra. Telia har litt problem med å aktivisere 4G SIM kort, men etter en runde med support og reaktivering av SIM-kortet var alt oppe og kjørte. Vi hadde 1 Mac, 2 iPhone og 1 iPad på nettet hele tiden.

     

    Testet hastigheten mot IT-avisen sin Speedometer test og der oppnådde jeg over 7 Mb/s i nedlasting og ca. 3 opp (hvis jeg ikke husker helt feil).

  2. Iphone-historien gjentar seg. Apple tar fungerende ok maskinvare, pakker det inn med stabil software og et glimrende lukket økosystem. Men så kommer Android med tett google-intregrasjon, utvalg, mye større frihet og prisområder, og topper markedsandelen. Er bare et spørsmål om tid :)

     

    For en utrolig dårlig analyse! Dette er svada fra A til Å. Apple definerte Pad-markedet. De har laget den beste teknologiske løsningen frem til nå. Etter ca. 2 år i markedet begynner konkurrentene endelig å komme med gode alternativer, slik at man på maskinsiden snart vil kunne sidestille plattformene. Da gjenstår det pris, tilgjengelighet og brukervennlighet.

     

    Tett Google-integrasjon skal være en driver for å kjøpe en Pad? Hvem i all verden vurderer en Pad ut i fra Google-integrasjon? Frihet? Frihet til hva? Så kommer det eneste som er riktig i din "analyse", nemlig pris. Går du i dag på Lefdal, Elkjøp, Expert osv. så vil du finne en rekke nettbrett tilgjengelig. Er du ute og reiser vil du finne enda flere modeller og produsenter som ikke er i Norge. Felles for disse er at de kjører Android, men at også byggekvalitet på nettbrettet er utrolig dårlig. Det er plastic fantastic og dårlig performance. Derimot er prisen hyggelig. Når det kanskje finnes 20-30 forskjellige produsenter av Android nettbrett og som selger disse mye rimeligere enn hva Apple gjør, så sier det seg selv at markedsandelen blir høyere.

     

    En høy markedsandel må ikke forveksles med et godt produkt. Fremdeles er Nokia sine enkle Symbian baserte telefoner verdens mest solgte, fordi de selger disse til utviklingsland med store befolkningsgrupper. Jeg tror de fleste som hadde blitt stoppet på Karl Johan i dag og fått spørsmålet om de ville byttet bort telefonen som de har i dag med en Nokia telefon laget for det indiske markedet, ville ha svar NEI.

     

    Det som virkelig er interessant er å se om det finnen én produsent av Android baserte nettbrett som kan konkurrere med Aplle sin iPad , og ikke om 20-30 produsenter til sammen kan det.

    • Liker 2
  3. Jeg har i grunn aldri forstått en del av Amobil sine tester og tilhørende karakterer. Heller ikke en del av kommentarene som kommer i etterkant på diskusjonsforumet.

     

    Mitt grunnleggende poeng er at det er nærmest "uvesentlig" hvilken prosessor som sitter i en enhet, skjermoppløsning, tilkoblingsmuligheter mm, dersom det mest fundamentale ikke er dekket. For meg er dette applikasjoner. Jeg har hatt iPad 1 og 2, og bruker dette hver dag i jobbsammenheng. Har jeg savnet USB tilkobling? Aldri! Har jeg savnet høyere skjermoppløsning? Aldri! Har jeg savnet åpen kildekode? Aldri!

     

    Jeg er kort og godt drittlei folk som får orgasme fordi en enhet veier 10g mindre eller er 0,16 millimeter tynnere, eller har 100 punkter bedre oppløsning. Det som teller er at du har en funksjonell enhet som kan hjelpe deg å løse dine oppgaver gjennom hverdagen. Da er applikasjoner Alpha og Omega! Har brukt en HTC Desire HD telefon som backup for min iPhone. Noen ganger tvinger jeg meg selv til å bruke HTC telefonen i en hel uke - men gud så godt det er å komme tilbake til iPhonen når den uken er over. Applikasjonene bare virker på en Apple enhet. Jada, alt er ikke perfekt. Men det er bedre med noe som har små mangler vs. noe som har store mangler.

     

    Jeg syns nok Amobil har en tendens til å se for mye på spesifikasjoner vs. real life performance. Hvordan fungerer enheten i det virkelig liv? Det er det som teller når alt kommer til alt.

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...