Gå til innhold

dvj

Medlemmer
  • Innlegg

    388
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dvj

  1. Det er UTROLIG hvor mye du får ut av den ene setningen i signaturen min.

    Jeg gidder ikke være redd for noe lenger. Jeg går heller på trynet enda en gang. Etter hvert lærer du deg nemlig å like utsikten fra gulvet også. Å få Spyware,Adware og Virus når du bruker IE sier mer om brukeren enn nettleseren.

     

    Nei uff, hehe, morsomt. Jeg leste det som et sammenhengende sitat, ikke to forskjellige. Er det mulig?

     

    Vel, beklager. :!:

     

    [/rant]

  2. Begrunnelse takk?

    Å få Spyware,Adware og Virus når du bruker IE sier mer om brukeren enn nettleseren.

     

    #1 - At folk skifter nettleser på grunn av sikkerhet er ikke en dårlig grunn. Men her sier du nærmest. "Hah, du skiftet nettleser på grunn av sikkerhet? Det sier sitt om deg, lær deg å sørfe sikkert, slik som meg". Jeg synes det er ignorant og provoserandes.

     

    #2 - Si at du har lært deg "hvor det er sikkert å sørfe", menneskehukommelsen er ikke perfekt, og det er godt (mis)brukt. Det er lett å huske feil URL, som f.eks. archiver.org, når du skulle egentlig inn på archive.org. Mangen slike sider benytter utetta hull til å legge inn dritt på brukeren sin maskin.

     

    #3 - Det er lett å vær raskt ute med klikkingen, popper det opp et "innstalere dette programmet [Yes] [Cancel]" er det fort å trykke ja.

     

    #4 - Osv.

     

    At du bruker IE har jeg ingenting i mot, det er opp til deg. Men at du slenger ut slike kommentarer som om du er bedre en oss andre som velger sikkerhet fremfor "å lære oss utsikten av gulvet" -- det er tåpelig.

     

    .. og sier en del om deg.

  3. 2xRAM er fortsatt en god regel hvis du har tenkt å benytte "suspend to disk", hvis ikke er jeg usikker. Har du godt med diskplass så skader det ikke med ~512mb swap. Men som sagt, par-tre hundre MB burde holde.

  4. Skolelinux bruker gamle versjoner med hensikt for ikke å kjøre som sirup på gamlere maskiner, som skoler ofte har.

    Med tanke på at i fleste tilfelle blir maskinene bare brukt som tynnklienter, har det lite å si om det er ny eller gammel programvare.

     

    Skolelinux benytter debian stable, det vil si gammel og godt uttestet programmvare. Er ikke sikker på hvorfor, men kan tenke meg at det er #1 for å kunne fokusere utviklingen på annet en å streve med oppsett av nyeste nytt, #2 garantert kjøre stabil programmvare, lite populært med annet da 90+ klienter er avhengig av en server.

     

    Regner med at alt blir oppgradert når 'Sarge' er ferdig, hvis ikke før.

  5. edit:

    En løsning er å lagre mailen slik den "er". Dvs, slik mailprogrammet mottok den, med headers og alt. At det er vedlegg i mailen har ikke noe å si, da vedlegg i mail er kodet til base64 og er også ren tekst. Har lagt merke til at kmail gjør dette, vet ikke hvilken andre klienter har støtte for dette, men i verste fall så går det greit å lese mailen med en enkel tekst editor i etterkant (litt stress hvis avsender brukte HTML, men fullt mulig).

     

    edit2: Er .eml formatet ikke bare "slik mailen er", uten noe ekstra outlook overhead?

  6. Det er de gamle, åpne, men dårlige, driverne, ikke de nye.

    Hvor har du dette ifra? Finner ikke noe sted på 'powerpack' siden som sier at det er "de gamle, åpne, dårlige driverene". Tvertimot når det står at den inkluderer ATI og NVIDIA drivere som kommersiell programmvare, så vil jeg tro at det er nyere ikke-åpne driverene med relativt grei opengl støtte.

  7. Utrolig, utrolig. Men jeg finner fortsatt ingen linker til en konkret adresse hvor jeg kan laste det ned..

     

    EDIT: Skal prøve å brenne mandrake nå.

    Hvis du følger linken til distrubusjoner så får du en lang liste over diverse distrubusjoner. Øverst i den artikkelen står det også "hvilken distrubusjon til deg" med kort forklaring, samt link til mest vanlige distrubusjoner å velge som nybegynner. Den peker også på en mer omfattende artikkel hvilken er rett for deg?.

     

    Siste to artiklene jeg nevnte nevner at mest vanlige nybegynner distroene er Fedora, Mandrake, Suse eller Ubuntu. Alle disse artikklene inneholder beskrivelse av distrubusjonen, samt link til hvor på nettet de befinner seg og kan lastes ned.

  8. De som vil, kan skrive en side om spillet på linuxguiden.

     

    Liste over spillene ligger også her: http://linuxguiden.no/index.php/Liste_over_spill

    Navn: PPRacer

    Katagori: Sport/Racing

    Karakter: 5/6

    Du må ha: 3D-driver for skjermkortet

    Skaffes her: http://projects.planetpenguin.de/racer/

    Annet: Et racing-spill basert på den åpne versjonen av TuxRacer. Norsk oversettelse!

    Skjermskudd: http://projects.planetpenguin.de/racer/screenshots.php

    Men vær klar over å lage en side med slik innhold er tull.

     

    Det er en lite objektivt og har lite nytteverdi. For eksempel på hvordan det kan gjøres se her og her

     

    Skriver dette på grunn av at noen begynte å kopirere rett fra denne tråden, med samme mal.

×
×
  • Opprett ny...