Gå til innhold

optimisten123

Medlemmer
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av optimisten123

  1. Tilbake til start..

     

    Etter noen dagers kjøring er den nye dynamoen død. Varsellampen for lading kom på, og spenningen på batteriet gikk gradvis nedover. Måler 1-3V spenning fra dynamoen når bilen er i gang. 

     

    En dynamo skal ikke ryke etter 4-5 dagers bruk. Hva kan grunnen være til at bilen "tygger" dynamoene i filler??

  2. Bilen kjører igjen!  :dribble: Etter en natt på lading var spenningen på batteriet kommet opp i 13V. Da starten den uten problem, og med motoren i gang måler jeg 14V på batteriet, altså lader den.

     

    Jeg mistenker at dynamoen var ødelagt og at det var riktig å bytte den (kjøpte på et bilopphuggeri). Etter gjentatte forsøk på å starte og kjøre bilen uten lading har batteriet blitt helt tomt, og trengte en god porsjon lading før det virket som det skulle igjen.

     

    Takk for hjelpen!

  3. Hei,

     

    Jeg har en VW Polo 1,4 bensin fra 2001. For en liten stund siden begynte varsellampen for batteriet å lyse, kort tid senere ville ikke bilen starte lenger. Ved hjelp av startkabler klarte jeg å starte bilen igjen og kjøre litt før den stoppet.

     

    Mens motoren enda gikk målte jeg 10V over batterier. Derfor mistenker jeg at det er noe galt med ladingen..? Jeg har byttet dynamo, men det ser ikke ut til å ha hjulpet. Ved hjelp av startkabler klarer jeg å starte bilen, motoren tenner, men etter 1-2 sekund stopper den igjen.

     

    Hvordan bør jeg gå frem for å feilsøke og lokalisere problemet? Er det noen med peiling som har en idé om hva som kan være galt?

     

    Håvard // optimisten

  4. Har en Renault fra 2008 der lysene på tilhengere som kobles på ikke virker særlig edru. Noen ganger lyser de ikke i det hele tatt, men hvis jeg da rikser litt på kontakten kommer plutselig noen lys på, og en sjelden gang alle. Men det virker ikke som om det bare er dårlig kontakt mellom pluggene, for det hender også at når bilen blinker til en side, blinker hengeren på bremselysene eller motsatt vei på blinklyset...

     

    Er dette et kjent problem? Jeg regner med at det er kontakten på bilen det er noe galt med, men har ikke mye greie på dette... Kan jeg bare kjøpe en ny kontakt fra f.eks. Biltema, og regne med at det vil fikse det?

     

    EDIT: Det er en normal 7-punkts kontakt.

    post-259253-0-08521400-1373020432_thumb.jpg

  5. Hei

     

    Jeg er skal ha nytt lydanlegg i stua, og sliter litt med å finne noe som passer.

     

    Jeg vil ha minst mulig forsterker, og inkludert bass i høyttalerne slik at jeg slipper en kasse på gulvet foran TV'en. Jeg er ikke audofil, men vil ha god nok lyd til at man kan guffe opp musikken litt.

     

    Jeg er klar over at jeg må inngå et kompromiss med meg selv her et sted, men vil veldig gjerne høre om noen har noen idéer!

     

    Har tenkt å putte inn en sonos connect, evt sonos connect:amp inni dette systemet, bare for å gjøre det ekstra vanskelig... ;) To tårnhøyttalere eller en lydplanke er det som virker mest interessant nå, men jeg er åpen for å bli overtalt! :D

     

    Takk!

     

    EDIT: Innfellingshøyttalere kan være aktuelt... Noen som vet om noen gode? Evt kun innfellingsbass :)

  6. Hei!

     

    En jeg kjenner skal kjøpe ny mobil, og må på grunn av jobben ha enten Android eller iPhone. Han sliter med å se på den gamle mobilen (en eldre HTC med Android), så en mobil der man i det minste vil kunne forstørre mail og sms'er vil være veldig bra.

     

    iPhone er jo veldig låst på slike ting, men på Android kan jo de fleste system-app'er erstattes. Vet noen om noen gode alternative app'er som f.eks. SMS, mail og launcher, der man kan gjøre ting større og lettere å lese?

     

    Takk for hjelpen!

  7. Hei!

     

    Jeg har en Renault Espace fra 2009 med et Cabasse radio/cd-anlegg og carminat navigasjon.

     

    Jeg ønsker å montere en AUX-kabel for tilkobling til mobil/iPod, men er litt usikker på hvor jeg skal gjøre det. Har letet rundt på nettet og funnet noen eldre modeller der "Cabasse head unit" var under gulvet eller i veggen i bagasjerommet.

     

    Så spørsmålet mitt er om noen vet om jeg må finne denne "head unit'en" eller om jeg kun må klare å få ut radioen der den sitter i dashbordet?

     

    Takk!

  8. Software RAID..? Høres interessant ut, men det har jeg aldri hørt om! Passer det til oppsettet mitt?

     

    Har forresten en OK GPU som jeg vil bruke under installasjonen, så det er ikke noe problem :) Nå vil jeg bare få tak i en HDD slik at jeg kan få testet det litt og finne ut hva som er neste ting som må oppgraderes.

     

    Men tilbake til spørsmålet mitt i forrige post: Hva brukes cache-minne til på en HDD? Når merker jeg forskjell på 16mb og 32mb?

  9. Takk for svar!

     

    Stemmer at jeg ikke trenger GPU, skal kun SSH'e :)

     

    Da har jeg fått naboen sin gamle PC med 2gb ram og en ok AMD dual core prosessor. Det eneste den mangler er harddisk... Har kikket på denne og denne. Merker man forskjell på cache-minne på harddiskene?

     

    Som dere skjønner er det ikke store greia jeg skal ha, men vil ha stabilitet og en ok web- og homeserver :)

     

    Takk!

  10. Ser for meg et budsjett på rundt 5k, men det er ikke veldig strict. Vil nok ikke sette opp RAID med det første, men et hovedkort som har mulighet for det ville ikke være så dumt...

     

    Kan ikke noe særlig omdant redundant hardware annet enn RAID - er det stort poeng? Og hva må jeg ha om jeg ønsker å eventuelt utvide senere uten å bytte ut alt?

     

    Takk!

  11. Hei!

     

    Jeg skal bygge en server som skal kjøre ubuntu, og fungere hovedsaklig som webserver. Den skal tåle litt belastning men være langt i fra noe monster... Det jeg ønsker er en kombinasjon av noe som gjerne ikke bråker så mye og ikke trekker spesielt mye strøm.

     

    Er det noen som har forslag eller tips på hva jeg bør bruke? (eks. kraftig prosessor, ram, harddisk etc.)

     

    Takk!

  12. Heisann!

     

    Er det noen som har en tabell eller lignende for hvor mye datatrafikk som går ved f.eks. en facebook-oppdatering på iPhone eller innlasting av VG's mobilside? Og på facebook appen; ligger den og oppdaterer hele tiden, eller kun når man oppdaterer manuelt?

     

    Prøver å få et overblikk på hva som egentlig tar datatrafikk, og finne det abbonementet som passer best.

     

     

    Er litt grønn på dette området...

    På forhånd takk!

  13. Hei folkens!

     

    Jeg skal reise utenlands og jobber med å sette opp OpenVPN på en linux-server jeg har stående (ubuntu) slik at jeg kan få inn norsk nett-TV. Jeg har installert, generert sertifikater og konfigurert for både server og klient. Jeg klarer å koble til, og alt ser tilsynelatende fint ut, problemet er bare at jeg ikke kommer inn på nettet (får ikke hjemme IP-adressen min når jeg kobler til utenifra).

     

    Er det noen som har peiling eller vært gjennom det samme? Setter utrolig stor pris på tips om hva det kan være, står litt fast nå... :blush:

     

     

    -optimisten

     

    EDIT: Lurer på om det kan ha noe med at jeg har prøvd å sette opp bridge, noe jeg ikke er sikker på om gikk som det skulle...

  14. Noen som ser etter en ny og spennende server å joine? KaPir.org er fortsatt i oppstartsfasen, og er på jakt etter ivrige spillere! Det er INGEN whitelist og bare å joine for å ta en titt. For å få byggetillatelser må man registrere seg på http://beta.kapir.org/registrer

     

    KaPir's minecraft - kapir.org

    ServerIP: kapir.org

     

    post-259253-0-05331500-1314450358_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...