Gå til innhold

Everlate

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Everlate

  1. Hei, jeg kjøpte en slik en: http://www.clasohlson.com/no/Exibel-USB-n%C3%B8dlader-powerbank/Pr384518000

     

    for å ta med når jeg skal ut på tur, og har nettopp vært et døgn i skogen hvor jeg fikk testet den ut. På 40% batteri satte jeg laderen i en avslått S3, og 5 timer senere var det kanskje økt 10% (maks). En kompis hadde en Iphone 4 som vi prøvde å lade, og dette gikk fint (ble fulladet ila ca 3 timer).

     

    Hvorfor skjer dette? Nødladeren oppgis med 5V og maks 1A ut, er dette et problem for S3'en? Kan ikke helt skjønne det, i og med at dette er de samme verdiene som står på den vanlige samsung-laderen.

     

    **Verdt å nevne at når nødladeren ikke er koblet til noen mobil lyser den blått (som på bildet), og den fortsetter å lyse blått mens S3'en er koblet til, men når vi kobler til Iphonen lyser den plutselig rødt. Mobilen registrerer at den lader når nødladeren blir koblet til, men nødladeren gjør det ikke, ser det da ut som (?).

     

    Har prøvd med både påslått og avslått telefon.

     

    Noen som vet noe om dette?

     

    På forhånd takk for svar.

     

  2. Hei, jeg kjøpte en flybillett for hjemturen til sommerferien, men jeg har ikke mulighet til å reise hjem den dagen. Jeg har en bekjent som kunne tenke seg å kjøpe billetten min, men siden det koster 350 kr å endre navn hos Norwegian er ikke det aktuelt. Er det risikabelt å reise med en flybillett med feil navn på innenlands i Norge? Det er snakk om distansen Trondheim - Oslo en vei.

     

    På forhånd takk for svar :)

     

    - e

  3. Hei, en gang i jula begynte vifta til min bærbare pc plutselig å bråke som et h******. Tror ikke problemet bare er at det er mye støv i den og at den jobber maks, det virker som noe er løst eller noe, eller at den kommer borti ett eller annet. Den durer iallefall noe helt sinnsykt. Vanskelig å si akkurat hva det kan skyldes, men jeg har iallefall åpnet opp pcen og støvsugd litt forsiktig (i mangel av "luft på boks"), og jeg kan ikke se at noe er galt.

     

    Så jeg har kommet til den konklusjonen at jeg burde bytte ut vifta. Jeg har lyst til å prøve å gjøre det selv, men jeg er usikker på hvilken vifte jeg skal kjøpe.

     

    Så på vifta at det er en "Delta ksb0505HB", 0.4A, og søkt etter den på ebay og har kommet til to alternativer,

     

    1: Uten "heatsink"
    http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Delta-KSB0505HB-AJ77-2-0W-CPU-Fan-For-HP-PAVILION-DV6-6100-/171078973786?pt=US_CPU_Fans_Heatsinks&hash=item27d519f95a

     

    2: Med heatsink

    http://www.ebay.co.uk/itm/New-Delta-CPU-Fan-For-HP-DV6-6000-AMD-Integrated-Heatsink-KSB0505HB-AJ77-0-40A-/400595895054?pt=US_CPU_Fans_Heatsinks&hash=item5d4560430e

     

     

    Hvilken av de skal jeg kjøpe (Hvis det er riktig å kjøpe en av de)?

     

    Ser for meg at det bare er selve vifta som trengs å byttes, trenger man da å kjøpe ny "heatsink" også? Eller går det fint å erstatte vifta uten å måtte bytte heatsink?

     

    På forhånd takk for svar!

     

    - E

     

    EDIT: Linker til noen bilder jeg tok av vifta, hvis det er til hjelp.

    http://imgur.com/i1aCzYc

     

    http://imgur.com/Xs1LfTt

     

    http://imgur.com/75wiLH4

     

    http://imgur.com/dRYeR4z

     

     

    EDIT2 :

     

    Ser ut som om en Macbook bruker samme vifta, vil det fungere å kjøpe en av disse også? (hadde vært fint om jeg ikke måtte bestille fra statene, da det jo tar kortere tid fra Europa)

     

    http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=delta+ksb0505hb+fan&_sop=15

  4.  

    Tror personlig ikke forstyrelse fra andre trådløse nett kommer til å påvirke deg i noen særlig grad. 7 nettverk er ikke så mye, med tanke på at de fleste av dem vil ha veldig svakt signal rundt der routeren din kommer til å stå. Jeg bor i et leilighetshus i Oslo sentrum, så jeg får inn veldig mange nettverk og har ikke opplevd noe videre problematikk. Tomato er ganske god til å velge den beste kanalen for nettverket til en hver tid.

     

    Det sagt, så er det ikke negativt å skaffe en router med begge båndene i forhold til valgmuligheter. Men det er verdt å merke seg at et 5Ghz nettverk vil ha vesentlig korte rekkevidde en et 2,4ghz nettverk. Under normale omstendigheter vil jeg valgt 2,4ghz for hjemmenettvert, untatt hvis bodde i en veldig liten leilighet. Litt info her om 2,4ghz vs 5 ghz slik at du kan gjøre et informert valg:

     

    http://compnetworking.about.com/od/wirelessfaqs/f/5ghz-gear.htm

     

    Edit: 5Ghz og 2,4Ghz vil operere som separate nettverk, og det er anbefalt å bruke forskjellige navn på dem.

     

    Lest gjennom, og virker ikke som om 5GHz er så veldig fordelaktiv i min situasjon, da jeg bor i et nokså stort hus, det er ikke så mange andre husholdninger i området (som du sier, de nettverkene jeg får inn her jeg sitter rett ved routeren har veldig lav signalstyrke (ca 1 "strek" alle sammen), og dessuten er det ikke så fryktelig mange enheter i husholdningen som støtter 5GHz.

     

    Og selvsagt pga din samt veldig mange andres gode opplevelser med Netgear-routeren tror jeg at vi går for den!

     

    Med mindre noen kommer med et knusende godt argument for å velge en annen nå i siste liten hehe.

  5. Selv om du ikke kjøper AC, så bør du kjøpe en som støtter 5 GHz i tillegg til 2,4. Netgear som du lenker til har kun 2.4, og dette båndet blir fullt dersom du har naboer innenfor noen hundre meter. Jeg bor i villaområde, men får likevel inn 8-10 andre nettverk hos meg, og det er vanskelig å finne en ledig frekvens for stabil og god hastighet på 2,4. En N-router alene vil ta nesten halve båndet på 2,4. På 5 er det fortsatt bare meg :-) og her er det også bedre plass.

     

    Hvordan fungerer egentlig det der? Velger man da om man vil at routeren skal sende på 2.4 eller 5GHz? Eller skjer byttet dynamisk? Bor også i et slags villa/enebolig-område, og akkurat nå får jeg inn 7 andre trådløse nettverk.

     

    EDIT: Eller er det slik at hvis routeren sender både 2.4 og 5G så dukker det opp to forskjellige nettverk man kan koble seg til?

     

    EDIT 2: Googlet igjen, og ser at mange rutere har både 2.4 og 5GHz samtidig. Men tror ikke nettverkskortet mitt støtter 5GHz. Ser at min Samsung s3 gjør det da..Men PS3 gjør det ikke, og siden ikke min pc støtter 5GHz gjør kanskje ikke de andre pcene i kollektivet det heller, da min er blant de nyeste. Så ser ikke heelt fordelen ved 5GHz hvis det er få enheter som har støtte for det..?

  6. Dette er en rimelig og grei (for prisen) AC-router, og den holder i massevis for 50 Mbps: http://www.prisjakt.no/product.php?p=1871940 .

     

     

    Spørsmålet er om de har nettverkskort som støtter AC, og om denne routeren er stabil. Har ikke hatt gode erfaringer med teknologi av nyere type som selges billig. De må ha redusert kostnader på en eller annen måte for å få en så lav pris.

     

     

    Det er det jeg også tenker. Dessuten støtter ikke nettverkskortet mitt AC, såvidt jeg kan se.

     

    amJpSmZE.jpeg

     

    Googlet litt rundt og jeg kan ikke finne noen som argumenterer sterkt for at innebygget antenne gir noen særlig bedre rekkevidde enn de med ekstern. Hvis det er tilfellet står jeg igjen med Netgear'en og Asus'en, men Netgear-routeren kan jeg få for 400 inkl. frakt hos Netonnet, mens Asus'en koster minst 700 kr (også inkl. frakt).

     

    Så i mine øyne virker Netgear'en som det beste kjøpet. Eller hva? :)

  7.  

     

    Jeg har vært SVÆRT fornøyd med denne. Men dette er gitt at du har kompetanse nok til å installere enten tomato eller DD-WRT på den, det er ikke vanskelig og det finnes mange guider.

     

    Får nok til det ja ;)

     

    Er du sikker på at kvaliteten på nettverkskortet i PC'en støtter 50Mbit? Men ja, den routeren du har nå vil rett og slett ikke klare mer en de tallene du oppga. Faren min måtte bytte ut WRT54g for samme grunn.

     

    Det beste er nok å satse på en 802.11AC router (nyeste, etter 802.11n), og passe på at nettverkskortet støtter dette. Men tror en kvalitets 802.11n router + 802.11n nettverkskort vil holde i massevis for 50mbit.

     

    Nettverkskortet mitt støtter iallefall 802.11n. 802.11AC-routere blir i dyreste laget, så da ser jeg for meg at jeg går for en 802.11n-router.

     

     

    Men denne Netgear Rangemax-routeren har innebygget antenne. Det samme gjelder Asus RT-N56U.

    Huset jeg bor i er såpass stort at god rekkevidde ses på som et stort pluss. Vil innebygget antenne ha mye å si på rekkevidden til routeren?

  8. Personlig bruker jeg denne:

     

    NETGEAR Rangemax Open Source Wireless-N

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=580427&gclid=CMTn9bPx1LoCFfN4cAodhBMAZA

     

    Med Tomato Open sorce firmware:

     

    http://www.myopenrouter.com/download/list?sort=downloads&cat=50

     

     

    Den er billig, og med Tomato ultrastabil. Hadde den oppe å gå på en 70/10 linje i månedsvis uten at jeg fikk noe form for problemer eller trengte å restarte routeren.

     

    Edit: Når jeg tenker meg om kan det være denne ikke fult ut støtter 50-70mbit over trådløsen, så da er det kansje ikke det beste valget. Må nok se på en såkalt AC router, for å oppnå 50mbit stabilt. Men det krever selvfølgelig godt nettverkskort.

     

    AC-routere er vel stort sett de i det øverste prissjiktet?

    For ja, det vi først og fremst er på utkikk etter er en router som best utnytter båndbredden vår innenfor budsjettet vårt (som er som sagt rundt 600 kr).

     

    EDIT: Men det er kanskje ingen routere til 600 kr som fullt ut klarer å utnytte 50 mbit, og etter å ha lest alle anmeldelsene fra brukere på komplett.no virker det her som et godt kjøp!

     

    Noen innsigelser?

  9. ASUS RT-N56U DUAL BAND WLAN ROUTER

    http://www.prisjakt....ct.php?p=765738

     

    er hvertfall den jeg ville gått for.

    Ikke den nyeste på markedet, men med en fw oppdatering er det en veldig bra, funksjonell og stabil ruter.

     

    Tviler ikke på at Asus-routere(n) er god nok, men hva med TP-Link TL-WDR3600? Den er litt billigere, og har fått gode reviews (f. eks. her). Hva er forskjellen mellom de to?

     

    Vi er som sagt fem stk, og bruker nettet stort sett til vanlig surfing og streaming (netflix, hbo) og ltt casual online gaming iblant.

  10. Hvilken type router har du? Hvilken type kabel har du mellom router og modem? Sjekk at du får samme hastighet med kabel fra router som du får direkte fra modem før du ser på trådløst.

    Han har jo kjørt de testene og skrevet hvilken router han har...

     

    Ja har jeg ikke det da?

     

     

    Jeg hadde samme problemet. Kjøpte Asus RT-AC66U og Netgear A6200. Problemet løst.

     

    Asus RT-AC66U blir for dyr.

  11. Hei!

     

    I kollektivet der jeg bor har vi nettopp byttet bredbåndsleverandør til Canal Digital. Faktisk var montøren innom oss for bare en time siden og installerte det nye modemet. Vi har kjøpt 50 ned/10 opp-pakken, og kobler jeg pcen direktet til modemet får jeg nøytaktig 50 mbit opp og 10 ned på speedtest.net, men kobler jeg til routeren vi har oppnår jeg bare 17 ned (men fremdeles 10 opp).

     

    Kobler jeg til med kabel fra routeren får jeg 23.5 ned (og 10 opp). Litt bedre, men fortsatt langt fra 50 mbit.

     

    Jeg sitter 1.5 m fra routeren, så det skal ikke ha noe med det å gjøre. Derimot ser jeg for meg at det kanskje er routeren som er flaskehalsen, da vi har en gammel Linksys WRT54g.

    Jeg oppdaterte firmwaren nå nettopp, uten at det ga noen forbedrede hastigheter.

     

    Såh, på tide å bytte router? Hvis det er tilfellet trenger jeg isåfall anbefalinger og tips, da jeg har liten peiling på akkurat dette :)

     

    Når jeg tenker meg om kommer vi mest sannsynlig til å kjøpe en ny router uansett, da vi bor i et relativt stort hus, hvor noen av veggene er av mur, så det kan være en fordel å ha to routere i huset (det har vi hatt til nå, men vi må levere tilbake den ene til vår tidligere leverandør, Nextgentel).

     

    På forhånd takk for svar.

     

    - E

     

    EDIT: Endret emnetittel

     

    EDIT2:

     

    Etter kjapp googling fant jeg noen routeralternativer:

     

    TP-LINK Dual-Band N600 Router

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=1351683

     

    P-Link N750 Wireless Dual Band Gigabit Router

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=1244211

     

    ASUS RT-N56U DUAL BAND WLAN ROUTER

    http://www.prisjakt.no/product.php?p=765738

     

     

    Er noen av disse å anbefale? Ønsker ikke at routeren skal være noe særlig dyrere enn disse.

  12. På tide å komme med et innspill.

     

    For det første er jeg en gutt, peffi :p

    Hun vil ha et kamera som erstatter mobilen som hun kan ta med på reiser og er ikke så interessert i foto.

     

    Når det er sagt må si meg uenige i dem som mener at det å anbefale meg å kjøpe hybrid i denne tråden er feil. Da jeg startet tråden visste jeg ikke hva et hybridkamera var, og jeg ante ikke at det kunne være et alternativ til speilrefleks. Nå som jeg har fått høre litt om hva det er vurderer jeg faktisk sterkt å gå for et hybridkamera, da jeg tror at det vil passe meg bedre med den størrelsen. Hadde jeg spesifisert at jeg kun var interessert i speilrefleks, hadde kanskje saken vært en litt annen.

    Jeg har ikke fått kommet meg til en fotobutikk og fått testet forskjellen i størrelse enda, men jeg tipper at jeg finner ut av hvilken størrelse som best passer meg når jeg får gjort det.

     

    Per nå står jeg derfor igjen med disse tankene etter å ha lest alle svarene som har kommet inn og etter å ha fått tenkt litt for meg selv:

    Hvis jeg finner ut at et speilrefleks ikke er for stort, kommer jeg nok mest sannsynlig til å gå for Canon EOS 1100d. Dette er billig og jeg vet at det er et ålreit kamera for en nybegynner som meg etter å ha lest deres erfaringer, diverse tester og ikke minst at mine søstre er fornøyde med det.

    Hvis jeg derimot finner ut at et speilrefleks blir for stort, er jeg mer usikker, men jeg tror at en av disse modellene kanskje er det som passer meg best:

    Canon eos M

    Sony NEX-3N

    Samsung nx1000

    Canon eos 100d

     

    100d er egentlig for dyrt, men hvis jeg finner det på finn til rundt 3000 tenker jeg at det er det beste alternativet.

     

    Hvis jeg ikke gjør det, ligger de andre på rundt 2500-3000 kr inkl. kitobjektiv, og det er det prisnivået jeg er mest komfortabel med. Jeg heller mest mot NEX-3N merker jeg, da jeg har lest en del anmeldelser som anbefaler kameraet, og jeg ser at det finnes ganske mange objektiver til det.

     

    Finnes det flere hybridkameraer jeg burde vurdere hvis jeg velger å gå for hybrid? Eller er NEX-3N det beste alternativet for meg?

     

    EDIT: Beslutningen om hvorvidt jeg kommer til å velge speilrefleks eller hybrid kommer kun til å basere seg på hvilken størrelse som passer meg best, da jeg er helt sikker på at både speilrefleks og hybrid er mer enn godt nok for meg.

  13. Kult at så mange tar seg tid til å svare :)

     

    Føler jeg står enten mellom 1100d hvis jeg finner ut at jeg er komfortabel med den størrelsen, eller et 100d/hybrid hvis jeg finner ut at det er verdt å betale litt ekstra for mindre størrelse (anser hybridkameraer som dyrere enn speilrefleks i og med at objektivene stort sett er dyrere, selv om det aktuelle Sony NEX-3N koster ca like mye som 1100d).

     

    Jeg får stikke til en fotoforretning og teste ut litt forskjellige modeller. Så kan jeg se om jeg kanskje får slengt meg på et supertilbud i post-juletida. Noen som vet hva som finnes av forretninger i Trondheim?

     

    EDIT: Jeg heller i utgangspunktet mot speilrefleks fordi, mulig det er tullete og bare en vanesak, men etter å ha prøvd mine søstre's 1100d liker jeg optisk søker mye bedre enn en elektronisk (skjerm). Dette går jo kun på "feel'en" jeg har når jeg tar bilder, så kan ikke argumentere for noe annet enn at jeg synes det føles bedre, og det burde kanskje ikke være en avgjørende årsak til hva jeg ender opp med.

     

    EDIT 2:
    Men igjen, hva med Canon EOS M? Autofokusen skal iallefall være mye raskere etter firmware-update (se videosammenligning av før og etter update på første side i denne tråden). Ser at den ikke har direkte støtte for EF-S objektiver, men at man kan kjøpe et adapter. Som dog koster 1000 kr, noe som er litt tullete da jeg sikkert ikke kommer til å kjøpe veldig mange ekstra objektiver liksom, så hvorvidt den mulig heten er noe positivt for min del vet jeg ikke. Skal jeg likevel betale 3700 kr for EOS M + adapter for muligheten til å bruke EF-S objektiver kan jeg jo likesågodt kjøpe 100d.

  14. Jeg vet jo ikke hvor interessert jeg blir i foto, men tenker at selv om jeg ikke blir supergira er det vel ålreit å ha muligheten til å kunne kjøpe andre objektiver. Uansett hvor gira jeg blir ser jeg for meg at jeg kunne tenke meg å investere i et objektiv med for eksempel litt ordentlig zoom etterhvert (det som heter telelinse?). Eller er det et stort marked for objektiver til hybridkameraer også?

     

    Men så er det det med pris, og det som i utgangspunktet trekker meg mot speilrefleks og 1100d er den lave prisen på 2500 kr. Finnes det like gode hybridkameraer til den prisen?

     

    Hvis jeg derimot åpner for å gå til innkjøp av et 100d til ~4000kr pga størrelsen ser jeg fordelen ved kanskje heller å velge et hybridkamera.

     

    EDIT: Fant et "Sony Nex 3N" til 2800 kr, som det går an å kjøpe ekstra objektiver til. Det ble jo både anbefalt av Akam og testet til beste kjøp hos lyd&bilde. Hvordan er de objektivene man kan kjøpe til dette kameraet? Vil det kunne fungere som et alternativ til 1100d?

     

    EDIT 2: Eller hva med Canon eos M? Objektivet her er jo litt stort igjen, men det er vel fremdeles en del mindre enn 1100d..

  15. Enig i det du sier polljen om at jeg kanskje skal vente med å kjøpe et ekstra objektiv med normalzoom (selv om det tilbudet var ekstremt bra. Shit ass, ~70% avslag fra 3500 til 1000, nesten gratis jo! :p ). Tror uansett at jeg venter med å kjøpe noe ekstra objektiv til jeg har fått prøvd ut kameraet en stund. Er jo uansett mye morsommere å kjøpe et objektiv etter at man har funnet ut at man faktisk virkelig trenger det :)

     

    Men igjen...det hadde vært sweet med et mindre kamera, og der er jo eos 100d super. Tror jeg burde stikke til en kameraforhandler som har både 1100d og 100d inne, så kan jeg sammenligne størrelsen og se hvor stor forskjell det egentlig er. Men det sprenger jo budsjettet mitt litt, noe jeg ikke er helt komfortabel med..

  16. Flott med så mange tilbakemeldinger, setter jeg stor pris på!

     

    Jeg har prøvd søstrene mine's speilreflekser mange ganger, så jegvethva jeg går til mtp størrelse og vekt. Jeg tviler på at foto kommer til å bli en seriøs hobby for meg etterhvert, jeg tror at det stort sett kun kommer til å erstatte mobilen min på ferier ol. Derfor har jeg ikke lyst til å legge veldig mye penger i det første huset jeg kjøper.

     

    Jeg kommer ikke til å filme mye med kameraet, så jeg legger ikke stor vekt på videokvaliteten.

     

    Men shit, det objektiv- tilbudet var jo helt sinnsykt! Så det samme i Aftenposten idag faktisk, men visste ikke at det var satt ned så mye i pris.

     

    Hva med et oppsett med 1100d og det objektivet til? Jeg har ikke råd til å kjøpe selve kameraet nå, men kanskje jeg bare skal slå til med det tilbudet nå, og kjøpe kameraet siden? Kan framskynde kjøpet til jeg får lønn i oktober, hvis jeg kan gjøre en skikkelig god deal nå.

     

    Hva tenker dere?

×
×
  • Opprett ny...