Gå til innhold

MrDonutseeker

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MrDonutseeker

  1. Man kan sleepe prosessen ved hjelp av http://no.php.net/manual/en/function.usleep.php, men da holder du igjen hele prosessen og det er ikke optimalt.

     

    Mitt tips (hvis jeg antar rett at du skal ha dynamisk innhold) er å heller ha et ajax-kall på en php-side hvert sekund (eller senere/oftere) og oppdatere viewet om det er forandring :) Her har du funksjonene setTimeout og setInterval i JavaScript som fungerer utmerket til videre eksperimentering.

  2. Ta høyde for at dette er lite annet enn en gjetning, men vil tippe han legger til Unit-tester og sånt sett "kan garantere" relativt bugfri kode når denne legges til branchen. (Antagligvis også med versjonsnummer/dato osv) Hva Jenkins i praksis gjør, er jeg ikke kjent med.

     

    På denne måten kan man gå tilbake til tidligere versjoner av kjørbare kode om noe plutselig ikke virker som tiltenkt.

     

    Jenkins er en slags totaloversikt sammen med fordypende kvalitetstester som feks CloverPHP og lignende. Hvis noen av disse testene feiler så "brekker builden", selv om muligens programmet fortsatt er fullstendig kjørbart. Dette er bare for å sette en kvalitetsterskel for prosjektet og hjelper veldig hvis det (som det oftest er) flere mennesker inneblandet.

     

    PHPStorm så forøvrig veldig bra ut. Jeg er aldri helt fornøyd med verken Eclipse eller Netbeans.

     

    PHPStorm er magisk når det kommer til PHP :) Kraftig og lettvindt IDE. Bruker det sammen med SublimeText2 (som brukes til enklere småprogrammeringer) som også er verdt å snuse på.

  3. Har ikke .sh-scriptet mitt tilgjengelig akkurat nå, men finnes hauger på hauger av eksempel (http://blog.lick-me.org/2011/07/git-pre-commit-hooks/) der ute på det store internettet :) Hovedpoenget med et pre-commit er at koden som du sender til server ikke er utgangspunktmessig bugget (Jenkins tar seg av dypdykket og ser om det er noe du mangler). Jeg bruker php -l med Zend som standard hovedsaklig da det tvinger meg til å programmere "ren PHP", men du har kanskje andre standarder eller system du vil kjøre for at du føler koden er feilfri nok til en commit.

     

    Jeg bruker også GitFlow (http://nvie.com/posts/a-successful-git-branching-model/) når jeg programmerer prosjekt for tiden. Jenkins lager en ny build på develop-branchen hver gang det blir kjørt inn enn commit, og kjører da en haug med tools for å se om koden er up to par. Hvis jenkins er fornøyd, alle endringene gjort og resten er ok, bumper jeg master opp til en ny version tag og merger develop inn i den.

     

    For oppsett av Jenkins anbefaler jeg å bare følge oppskriften på http://jenkins-php.org/ , og fjerne eventuelle add-ons du føler blir overkill :)

  4. Git er som nevnt utrolig kraftig og veldig lett å lære seg. I henhold til testing av kode så anbefaler jeg å se på git sine "hooks". Her kan du legge til bash-script før en commit blir godkjent av git, etter den er blitt godkjent, når den er blitt pushet til origin (server) etc. Dette er fantastisk greit og hjelper til å bake inn kontinuerlig testing av koden din bare du skriver et bra nok bash-script :) Jeg kjører på større prosjekt enhetstester, PHPCS og JSLint før commiten blir godkjent, for så å bygge prosjektet gjennom Jenkins når det blir pushet til origin.

     

    Hvis det er noe mer spesifikt du lurer på er det bare å spørre :)

  5. Driver nå å tester ut forskjellige push-teknologier, og kan sikkert si noen ord. Node.js med socket.io er veldig kurant for små løsninger og du får _veldig_ fort resultat i forhold til innsats :)

     

    Skal det være et større system, med flere brukere (merk 10k+), så vil jeg anbefale litt mer avansert nginx+tornado+tornadio2 eller nginx-push-stream-module. Det er veldig mye teknologi bak dette og for de fleste hobbymennesker direkte overkill å kjøre noe slikt.

     

    Jeg vet ikke behovet ditt, men som en start vil jeg anbefale å leke med node.js og socket.io :) Her er mye av teknologien abstrahert vekk slik at du slipper tenke noe særlig på fallbacks, alle brukere får den samme opplevelsen. Et siste alternativ er jo klassisk polling med et asynkront ajax-script som poller et server-side script.

     

    Les om "Comet" som Terrasque nevnte et par hakk opp og lek deg. Mye moro med asynkrone oppdateringer!

  6. Den finner som du sikkert klare å tolke ut av feilmeldingen ikke image-objektet, og jeg tipper (etter bare å ha skumlest litt) at det har med this å gjøre.

     

    This i Javascript er et usedvanlig vanskelig tema, og fungerer ofte ikke helt slik du vil. Jeg anbefaler at du lukker scopet til this ved å sette den til en "var self = this", slik at du bestandig vet hvor du har den :) This blir nemlig redeklarert i function-scope og skrives frekt over uten at du bestandig vil det.

    • Liker 1
  7. Det er snakk om gratis programvare, hverken PHPStorm eller Sublime Text 2 er gratis.

     

    Sant nok, men PHPStorm har en rimelig generøs trial, og Sublime Text 2 får opp en "Please buy me"-ish tekst hver 20 gang du lagrer noe. Klarer du overse det, så snakker vi IDE som trumfer mange av de overnevnte på funksjonalitet og fart :) (skal dog sies jeg ikke helt så at det var gratis programvare OP var ute etter i farta. Sånn går det når man er giret på å dele flotte IDE :blush: )

  8. Vet denne tråden er så å si "solved", men jeg får litt ticks når jeg ser html-tag'en center :blush:

     

    "The <center> element is deprecated in HTML 4.01."

     

    Kort sagt, dette er en css-issue og kan fikses ved hjelp av css eller style-attributen :)

  9. Brent opp rundt 16(!) timer nå, og gudene vet jeg blir å fortsette :D Fikk plutselig opp at jeg hadde tilbringt seks timer i Super Tricky-mode ^^ Spilt ssx siden jeg var liten, og dette var et naturlig steg fremover i mine øyne. Det er ikke det samme som SSX var før, men en evolusjon mot noe nytt :) Stortrives, og nok en gang, hvis det er flere xboter der ute, XBL: MrDonutseeker. Dess flere venner som spiller SSX dess mer moro blir det!

  10. Har du prøvd demoen? Jeg vil påstå det er mye mer likt SSX3 enn Tricky. Tricky var genialt, men vi har lite fyrverkeri, null trampoliner, kan ikke kjøre gjennom hus og så videre denne gangen (så vidt jeg vet). Personlig er SSX3 favorittspillet mitt i serien, så dette blir knall. :)

    Mente selvfølgelig 3'ern :) Tricky bare gav så mening å skrive av en eller annen grunn *nynne videre på IT'S TRICKY...!*

  11. Compass er bare et rammeverk som ligger oppå sass og legger til en del småfunksjonalitet og støtte for flere extensions. Det jeg likte veldig godt med Compass er hvordan den håndterer sprites siden det er en større del av jobben på mange av prosjektene mine :) Å si at du skal kjøre SASS rent fremfor Compass gir for meg mindre mening da det er samme parsing som blir gjennomført som når du bruker SASS (bortsett fra at den tar hensyn på compass-spesifikk includes). Det største minuset jeg kan se med Compass er den uoversiktlige dokumentasjonen deres som ofte forvirrer mer enn hjelper til i en nødssituasjon.

     

    Less har jeg ikke erfaring med, men jeg liker ikke bruke mer javascript enn nødvendig. Dette er dog en smakssak. Er bare å hive deg over en av dem, for når du begynner å bruke nested css, blir du avhengig ;)

  12. Cross-platform: PhpStorm.

     

    Jetbrains sitt utviklingsverktøy som er direkte magisk :)

    PhpStorm ser virkelig bra ut. Vet du om det støtter jQuery code assist? Fant ikke noe om det..

     

    PhpStorm har autocompletion for jQuery (hvis det var det som var spørsmålet?), men er noe suboptimal. Etter noen kjappe søk fant jeg denne tho: http://blog.jetbrains.com/webide/2011/04/jquery-offline-doc/. Skal prøve den nå og vil oppdatere her når jeg har lekt litt :)

     

    Post-edit: Joda så ut til å fungere flott det der! Veldig kjapt og responsivt og alle eksemplene fra jQuery "at your fingertips" ved å trykke ctrl+q.

    • Liker 1
  13. Hver gang jeg skal lære meg et nytt språk fra bunnen av bruker jeg som ofte http://projecteuler.net/ for å få meg på gli. En ting er at det lærer deg å tenke når du programmerer, men du kommer også ofte borti mye av særegenhetene til språket. .net er som mange sier fantastisk stort, og har så å si så mange bruksområder som det finnes programmeringsproblemer der ute. Ellers er tipsene du har fått så langt i tråden veldig gode, msdn@microsoft er et must når du lærer deg språket, og er som nevnt, svært gjennomført :) Lykke til er vel det eneste som gjenstår!

  14. Heisann forum

     

    Kjøpte en Samsung Galaxy S2 for åtte uker siden og etter tre uker begynte de nederste "tastene" å bli uresponsive. Etter en tur på fjellet ville den ikke lade og jeg tenkte at "pokker heller, jeg har nok fått et mandagsprodukt" og sendte den inn. I går, fem uker etter jeg har sendt den inn, får jeg en mindre hyggelig beskjed fra Spaceworld at den er "fuktskadet, og kan ikke repareres". De tar i tillegg ikke ansvar da det er snakk om fuktskade (ifølge dem) og jeg står igjen på bar bakke. Hva i svarte *sett inn stygge nordnorske gloser her*?! Den forrige mobilen min HTC Touch Pro hadde jeg med på turer som varte i ukesvis og den ble riktignok tom for strøm etter én uke, men likevel var det bare lade den opp igjen. Skal virkelig ikke nyere mobiler tåle sunt norsk bruk? Mobilen ble oppbevart i en regntett Berghaus-jakke som holdte meg og samtlige andre ting knusktørre.

    Har sendt inn klage-mail til Samsung, men tviler på de blir å gjøre annet enn å sende meg en standardmail, og derfor velger jeg å spørre dere; Er det virkelig slik? Jeg tar gjerne på meg ansvar hvis det hadde vært min feil, men jeg føler at svakheten ligger klart på produktet her?

     

    Tar gjerne imot tips om hva jeg evnt skal/kan gjøre videre.

     

    Hilsen fortvilet forbruker

×
×
  • Opprett ny...