Gå til innhold

Dørslag

Medlemmer
  • Innlegg

    315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dørslag

  1. Så gi meg en god grunn til å avskaffe pelsindustrien. Du får IKKE lov til å trekke inn "dyret har følelser, stakkars dyr - slemt gjort" osv osv. Er lei av det pratet der, når det eneste argumentet man har for å slutte med pelsoppdrett og fanging av ville dyr kun går ut på følelser og hva som er bra og ikke bra mtp dyret.

     

    Hva jeg bestemmer å trekke inn bestemmer ikke du. At dyr lider er et godt argument, i motsetning til å kunne se stilig ut når du er på vei ut døra (Som du forøvrig også kunne gjort med falsk pels).

     

    Hvis det var noen som satt hunder inn i små bur for store deler av livet uten en spesiell god grunn så ville du ikke brydd deg? Hvis du bryr deg om en hunds velferd burde du også ihvertfall til en grad bry deg om en rev sin.

  2. Honey Power, tenkte på å ikke ha høns i det hele tatt, liten missforståelse der. Men det er vel en grunn til at de holdes i bur, er det ikke?

     

    Pels er veldig viktig såklart. Det har vært viktig i mange tusen år.

    Ta for eksempel Crô-Magnon-menneskene, som levde for 40 000–50 000 år siden, brukte skinn til å kle seg i, som vern mot kulden.

    Dette gjelder også i Russland, eller mener du at Norge skal kutte ut pelsen mens andre land skal drive på? Det er så og si umulig å få land (Canada, Russland, nordlige strøk) som lever av pels, til å slutte med hva de nå enn driver med, enten det er oppdrett eller fange ville pelsdyr.

     

    Ser vi på hva man tjener på dette, så slipper man blant annet produksjonen av falsk pels og, og vil sikker tro at kjøttet blir brukt bra uten at jeg vet dette.

     

     

    Spørs det også om det er oppdrett eller fange med feller. Er vel forskjellige faktorer som spiller inn når det gjelder å fange med feller.

     

    Så det du sier er at konsekvensene av å avskaffe pelsindustrien er at enkelte ikke lenger får vasse i penger på pelsdyrenes bekostning? Det holder ikke for min del.

     

    De aller, aller fleste i dag bruker pels for å se "freshe" ut, ikke for å overleve.

  3. Åh, så irriterende å lese om folk som snakker om den helvetes pelsen. Jeg går med ekte pels på hetten, hva har du tenkt å gjøre med det? Hvorfor er pelsindustrien forkastelig? Fordi du ser utvalgte bilder av rev/coyotes i bur på nett?

     

    Høns lever også i bur. Skal vi kutte ut alt som har med høns da? Hva slags konsekvenser vil det få tror du?

     

    Pels er en viktig del i verden - uten det så må gudene vite hva som ville skjedd.

     

    Nå er jeg veldig spent på hva du mener vil være konsekvensene av å ikke ha høns i bur eller ikke bruke pels.

  4. Dette er jo bare en blogg skrevet av en hvemsomhelst. Kildene hun bruker hevder ikke det hun konkluderer med.

     

    Det er ingen grunn til å ta noe som står på en blogg for god fisk, spesielt ikke en amerikansk blogg. I USA er det nemlig tradisjon for at markedsliberalistiske "institutter" betaler skribenter for å spre propaganda og feilinformasjon på vegne av ulike industrier - for eksempel kjøttindustrien. Og det er typisk at slike skribenter "dokumenterer" påstandene sine med kildehenvisninger til legitime forskningsrapporter - problemet er bare at kildene ikke påstår det samme som skribenten sier. For eksempel er det typisk at klimaskeptikerorganisasjoner lager grafer og tabeller som "beviser" at jorden egentlig blir kaldere, og hevder at de bygger dette på datasett og forskning fra legitime kilder som UK Met Office eller NASA, mens kildene på ingen måte hevder noe i nærheten av dette.

     

    Ja, du har nok rett. Som sagt, det kommer litt ann på hvordan man ser på ting. Jeg er ikke fullstendig enig i det hun sier, sånn bortsett fra at det er bedre å spise ku en kylling fordi det tar minde dyreliv per mat. Poenget var vel at det er teknisk sett mulig å drepe flere dyr med en vegetardiett enn med en omnivordiett om man ser på det fra en spesiell vinkel, men dette skjer nok ekstremt sjeldent, eller nærmest aldri. Kyllingene ville bli slaktet for mat uansett om de legger egg eller ikke. Egentlig så skjønner jeg ikke hvorfor jeg postet det. Burde heller latt være.

    • Liker 1
  5. Hvis det er snakk om å ikke la noe gå til spille så vi burde vi også begynne å utnytte menneskekroppen bedre etter at vi dør. Man gjør ikke så veldig stor nytte av seg om man blir brent til aske og blir stående oppe på peishylla og samle støv. Tyskerne lagde mange fine tepper av jødehår, men jødene, akkurat som dyrene, fikk ikke så mye å si om saken. En donortjeneste ville løst dette problemet. Jeg kunne gjerne tenke meg å bli for eksempel kattemat når jeg dør, gjerne for min egen katt. Det ville blitt en slags sær form for reinkarnasjon.

  6. Er du totalt ute av stand til å lese hele innlegg? F i norsk på barneskolen? (Jeg antar du er ungdomsskoleelev utifra måten du argumenterer på)

     

    Man dreper ikke dyr for moro, man skyter de for maten og naturopplevelsen.

    Det øyeblikket man dreper for moro er det øyeblikket våpenkortet/ene skal leveres inn. Da er man pyskisk syk og ikke skikket til å bære/inneha/bruke våpen...

     

    Det er mat som du ikke trenger. Naturopplevelser kan man finne på andre måter. Du har sagt at du synes det er spennende å jakte, blir det ikke det en slags form for underholding da?

     

    Jeg vil anta at et rådyr har like mye lyst til å leve som det et menneske gjør, ergo blir det feil å drepe, uansett hvor raskt det skjer. Man kan argumentere for at mennesker er mer verdt enn dyra fordi vi er mer intelligente og lignende, men det betyr ikke at vi ikke skal ha noe respekt for annet dyreliv i det hele tatt. Jeg synes de fleste setter et altfor stort skille mellom et menneske og et dyrs verdi. Jeg er enig med deg i at det er mye mer etisk riktig å spise viltkjøtt enn å spise på burgerking, men ingen av delene er noen bragd akkurat.

  7. Angående det med kosthold så kan jeg være enig i at vi er altetere, men det er ingen tvil om at vi er hovedsaklig planteetere. Gjennomsnittsnordmannen spiser vel kanskje opp mot 50% av kjøtt i kostholdet sitt, som jeg er ganske sikker på at er mye mer enn det vi egentlig trenger og har godt av. Vi trenger jo egentlig ingen kjøtt for å overleve forsåvidt. Det ville vært verre andre veien, om man kun spiste kjøtt og dyreprodukter.

     

    Jeg kan anbefale dokumentaren Forks over Knives til de som er skeptiske til påvirkninger på kroppen forårsakret av animalske produkter. Den ligger på Netflix blant annet. Jeg kan også anbefale denne artikkelen. Den er ikke biased og har god kildebruk.

  8. Tror jeg skal ha meg en skikkelig god hvalbiff imorgen. Top of the foodchain baby!!!

    Jeg skjønner at dette er et forsøk på å framstå som tøff og rebelsk, men der kunne du gjort bedre. Jeg er på ingen måte for hvalfangst, men de lever i det minste fritt helt til de dør brutalt, i motsetning til kyllinger som bor i små båser og forøvrig har det kjipt for det meste av livet og ender opp med en ganske brutal slutt de også. Vågehvalen veier gjennomsnittlig 7.5 tonn, mens en kylling veier ca 2.5 kg, som betyr at det passer 3000 kyllinger inne i en hval. Hvis man mener at én hvals liv/lidelse er verdt mer enn det til 3000 kyllinger, så burde man begynne å omprioritere litt. Sånn sett vil det også være bedre å spise ku enn det er å spise kylling.

     

    Det kalles overlevelsesinstinkt...

    Ignoranse ville jeg kalt det. Det er ikke så veldig stort behov for å overleve den dag i dag. Vi har alt det vi trenger.

     

    Morsomt at du sammenligner jakt med DRAP, men på seg selv kjenner man vel andre?

    Det er jo drap. Du bevist tar en annens liv. Er ikke det drap så vet ikke jeg hva det er.

     

     

    Dog er det mange kjøttspisere (Ikke direkte rettet til noen i tråden her altså) som må forstå at hver gang de handler kjøtt i butikken så er det faktisk de som har drept dyret. Ikke direkte riktignok, men skylden for dems død ligger hos forbrukeren. Hvis man ikke villie vært villig til å drepe og slakte et dyr på egenhånd så har man faktisk ikke noe med å spise kjøtt å gjøre etter min mening.

     

    Jeg kunne aldri jaktet på eller slaktet et dyr, selv før jeg ble vegetarianer, derfor blir det feil av meg å spise det. Og her er det nok mange som ligger i samme bås. Jeg har møtt mange som er imot jakt, men samtidig spiser kjøtt (Jeg var jo tross alt en av dem selv en gang). De har det jo helt snudd på hodet. Det nytter ikke å bare lukke øra til kjøttindustrien bare fordi dyret er allerede drept og slaktet når det havner på tallerkenen. Jeg vil tippe at en ganske stor andel av befolkningen hadde blitt vegitarianere om de måtte slakte maten sin selv.

  9. Er på utkikk etter ukonvensjonelle filmer, som The Fountain, Dogville og Irréversible.

    Ser også etter filmer med interessant kinematografi, som Requiem for a Dream (med sine skuespillermonterte ansiktsfilmende kameraer og POV shots) og The Fountain (med sine tilbakevendende motiver).

     

    Plusspoeng hvis de er ekle som Requiem eller Irréversible. :thumbup:

    Sjekk ut flere filmer fra Lars Von Trier og Gaspar Noé, slik som Melancholia og Enter the Void. Jeg kan også sterkt anbefale Mr. Nobody.

  10. Javel, la oss slippe ut kyrne, grisene og hestene fra fjøset nå i minusgradene. Slutter vi med kjøtt- og melkeproduksjon, kommer det ikke til å eksistere dyr som kyr i Norge, er det ønskelig? Det at de holdes i "fangenskap" er ikke nødvendigvis negativt for dyrene...

    Det sier jo seg selv at vi ikke bare kan slippe ut milliarder av dyr ut i villmarka på en gang, men jo flere og flere som går over til en vegetarisk kost så er dette noe som vil forsvinne gradvis. Selvfølgelig kommer det til å eksistere kyr selv om vi ikke utnytter dem. Hvorfor skulle det ikke det? Hester er også temmet, og ble engang brukt til transport og hardt arbeid, men har nå blitt byttet ut med moderne metoder. Så vidt jeg vet er ikke hesten blitt utryddet av den grunn. Og uansett er ikke dette i nærheten av å bli et problem engang. Det finnes bokstavelig talt milliarder av kveg på kloden. De er langt ifra utrydningstruet.

     

    Hvis du mener at de dyra du finner i kjøttdisken har levd et langt og lykkelig liv fullt av solskinn og regnbuer, så anbefaler jeg deg å undersøke temaet litt nærmere. Det finnes så klart små egendrevene gårder på bygda og lignende hvor dyra ikke har det så altfor ille, men det er lite i forhold til hva som blir avlet frem industrielt.

  11. Men det sier seg jo selv at det går ikke. Det er en absolutt uoppnåelig utopi...

    Og hvorfor går ikke det? Jeg skjønner ikke hvorfor det er så uoppnåelig. Det handler bare om å behandle andre, både dyr samt mennesker, slik som vi ønsker å bli behandlet selv. Det burde ikke være så vanskelig å gjennomføre. En gang i tiden var slaveri en norm i USA selv blant "snille" mennesker, men de aller, aller fleste klarte å skifte mening til slutt. Dette er kanskje ikke noe som skjer over natta, men jo flere og flere som åpner øynene for dyrerettigheter, jo lengre vil vi komme. Å ignorere eller avfeie problemet vil ihvertfall ikke løse det.

    Om du spiser kjøtt, fisk, egg, eller noe som helst dyrerelatert så er det egentlig litt snodig at du diskuterer det fra det standpunktet... ?

    Ja, det hadde vært veldig snodig. Jeg er kun vegetarianer, men jeg prøver å styre unna dyreprodukter så godt jeg kan. Skal ikke se bort ifra at jeg er blitt fullstendig veganer innen året er omme. Det hadde vært ekstremt hyklerisk av meg å preike om hvor galt enkelte ting er og samtidig praktisere det selv.

     

     

    Kvinner fikk rettigheter fordi de utrykket seg, til dags dato har jeg aldri hørt et dyr fortelle at det ønsker rettigheter.

    Dette har kanskje noe å gjøre med at dyr ikke kan snakke, tror du ikke?

     

    Forøvrig er det jo morsomt hvordan du sammenlikner "raseskille" med forskjellen på mennesker og dyr.

    Jasså? Hvorfor er det så mye verre å diskriminere ovenfor andre raser enn det er å diskrimene ovenfor andre arter? Spesiesisme kalles det.

     

    Mitt standpunkt er som i de fleste saker som angår frihet: Hva gir noen retten til å ta fra meg muligheten til å spise kjøtt, når vi er på toppen av næringskjeden i den "dog eat dog"-verden? - Jeg ønsker at dem som ikke liker slakt og pelsindustri, viser sin sak alene; ved å personlig unngå å kjøpe disse produktene, ikke ved å tvinge andre til det.

     

    Hva med dyrenes frihet? Hvorfor tar du ikke med det i betrakningen din? Skal dyr holdes i fangeskap hele livet sitt under elendig omstendigheter bare sånn at du skal ha frihet til å spise kjøtt og gå med pels når det finnes andre gode alternativer? Det henger ikke på greip spør du meg.

     

    Jeg er faktisk ganske liberal selv skal du vite, men jeg går etter kardemommebyloven. Man burde kunne få lov til å gjøre hva man vil, så lenge det ikke går negativt utover andre. Det finnes jo mennesker som liker veldig godt å stjele, voldta og drepe, men det betyr ikke at de burde få lov til det bare for frihetens skyld. Med din tankegang så er jo gjerningsmannen sin frihet verdt mer enn offeret sin. Når det kommer ofre inn i bildet så er det helt naturlig at det burde finnes lover på det.

     

    Å ulovliggjøre kjøtt- og pelsindustrien, fisking, jakt osv er ikke noe jeg hadde klart å få til uansett hvor hardt og lenge jeg hadde prøvd, nettop fordi jeg er en minioritet, så jeg skjønner ikke hvorfor folk driver og drar fram det i hytt og pine.

    • Liker 3
  12. Jeg bare prøver å påpeke at "Vi er på toppen av næringskjeden" ikke holder som argument i det hele tatt. Bare fordi vi har endt opp der og har vært der lenge, så betyr det ikke at vi er nødt til å holde oss der bare fordi det er sånn det er i dag. Det var en gang i tiden hvor det var vanlig for folk å drepe, plyndre og voldta. Det er først i nyere tider at kvinner fikk sine egne rettigheter, og det er heller ikke så lenge siden det fantes store raseskiller. Jeg antar at du ikke mener at det var en dårlig ting at disse tingene forandret seg, så hvorfor i all verden skal ikke det samme gjelde for dyrenes situasjon? Vi lever i et siviliert samfunn, og da er det på tide å oppføre seg sivilisert også.

     

    Det burde være en selvfølge at hvis det finnes en enkel mulighet hvor alle kan leve et lykkelig liv uten å skade noen eller noe, så er det noe vi burde streve etter.

    • Liker 1
  13. Jeg jakter, jeg kommer til å fortsette med det og det kommer ikke til å skje at jeg noensinne tar til meg argumenter som at "mennesker er onde". Vi er på toppen av næringskjeden, der har ihvertfall jeg tenkt å fortsette å være og ikke prøve å påtvinge andre min egen ønskede utopi...

     

    Jeg voldtar, jeg kommer til å fortsette med det og det kommer ikke til å skje at jeg noensinne tar til meg argumenter som at "menn er onde". Vi har alltid vært det sterkeste kjønn, det har ihvertfall jeg tenkt å fortsette å være og ikke prøve å påtvinge andre min egen ønskede utopi...

    • Liker 3
  14. Lykke til i næringslivet med den holdningen. Livet generelt forsåvidt... :)

     

    Jo takk. Jeg ser ikke hvordan det skulle være en hindring.

     

    Funsies er bare et sideprodukt av en nyttig, nødvendig og tradisjonsrikt aktivitet som jakt, Veldig få personer tjener gode penger på jakt.

    Jeg tror det er ganske få mennesker som jakter fordi det er nyttig og nødvendig. Jeg tror de fleste gjør det for ren og skjær moro, og det synes jeg blir feil.

     

    Kom igen, dersom du er vegetarianer er det din sak. Ikke bruk staten og politisk makt til å tvinge oss andre til å leve etter deres livsyn. Fokuser heller på å overtale folk utenfor politikken.

    Det gjør jeg ikke heller. Jeg er ikke så veldig politsk aktiv akkurat.

     

    Men altså, dyrene som blir oppdratt på kjøttfarmene lever under ekstremt dårlig leveforhold. Om man ikke bryr seg om dems velferd i det hele tatt, så ser jeg ikke helt hvorfor man skal bry seg om hunder, katter eller unger sin velferd heller. Lidelse er lidelse, selv om enkelte skapninger kanskje opplever det i en mindre grad enn andre. Artikkelen i førsteinnlegg viser jo at dyrene ikke er så dumme som vi skal ha det til heller.

     

    Alle som ikke er produsenter, konsumenter og førstenivås konsumenter jakter for egen profitt.

     

    Ikke dermed sagt at jeg støtter all form for jakt, men egen profitt er en vei livet valgte for lenge siden. Til og med enkelte planter jakter og spiser dyr.

     

    Neida, men som sagt tidligere så er ikke dette en nødvendig aktivitet for oss mennesker. Vi er smarte nok og har mulighet til å velge å ikke gjøre det.

     

    Men nå skal det sies at fritidsjakt er langt i fra det verste man kan holde på med, spessielt så lenge dyrene dør raskt, man utnytter så mye som mulig av fangsten, og det ikke overdrives. Jeg synes det er mye bedre å spise viltkjøtt enn kjøtt fra slakteriet.

  15. Rettferdiggjøre er et begrep skapt av oss mennesker. Dyr vet ikke om noe er rettferdig eller urettferdig. Mennesker er på toppen av næringskjeden, og vi trenger mat. Sel, blant annet, kan spises. Nå burde man så klart passe på at man ikke spiser slik at man utrydder dyrene, men derfor er oppdrett en grei ting.

     

    Vi trenger mat ja, men vi trenger ikke kjøtt. Det finnes mer enn nok av frukt og grønnsaker og annet mat på kloden til å livnære seg på. Det er ikke sånn at vi er nødt til å være på toppen av næringsskjeden.

     

    Hva med innuittene? Skal ikke de få lov til å jakte?

    Innuittene, som isbjørnene, jakter også for å overleve. De har ikke så veldig mange andre alternativer.

     

    Er du imot jakt på en dyreart eller er du imot all form for jakt?

    Av og til kan jakting være nødvendig, men det mener jeg skjer meget sjeldent. Jeg er imot jakting for funsies og for egen profitt.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...