Gå til innhold

jeffs

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jeffs

  1. Takker for tipsa fflex og kalleklovn! Så konklusjonen er at en GTX 680 i alle fall er "bra nok", og at det kanskje til og med ville gå bra med noe billigere. Høres bra ut! Det som er fint med den Asus skjermen jeg linket til øverst er at der følger 3D brillene med (noe jeg ikke la merke til sist), og emitteren sitter i selve skjermen. Så sånn sett er den ikke noe dyrere enn BenQ'en. Jeg får vel prøve å finne noen sammenligninger av de to før jeg bestemmer meg.

  2. Jeg planlegger å kjøpe meg utstyr for 3D gaming, men syntes det var vrient å finne god informasjon på nett. For eksempel, hvor mange fps er spillbart i 3D sammenlignet med 2D?

     

    Foreløpig har jeg tenkt meg et oppsett som ligner på det her:

    Skjerm: Asus 27" LED VG278H http://www.komplett....aspx?sku=660844

    Skjermkort: Nvidia GTX 680 (men hvilken modell?)

    3D briller osv: nVidia 3D vision 2 http://www.komplett....aspx?sku=652642

     

    Så jeg lurer på om noen har erfaringer med kjøp av slikt utstyr. For eksempel, vil en GTX 680 være bra nok? Vil det heller lønne seg å kjøre to billigere kort i SLI? Kan kanskje også nevne at strømforsyningen min er på 650 W. Hva med skjerm?

     

    Del gjerne din erfaring, eller linker til informasjon.

  3. Men det er helt feil at det er dobbelt så bra bildekvalitet. Hvordan i all verden måles det?
    Det måles i subjektive tester. Det vil si man spør en passende mengde folk om å rangere videokvaliteten på en gitt skala, og sammenligner resultatene man får fra de to kodekene. Selvfølgelig vil svarene man får være veldig avhengig av hva slags innhold man tester, og i hvilken ende av skalaen man ligger.Så at det er "dobbelt så bra" bildekvalitet er riktig, men kun hvis du ser på det samme innholdet som de brukte når de testet, med lik grad av kompresjon, og om din mening om bildekvalitet samsvarer med gjennomsnittet av befolkningen.
    Nei det er feil, det er HW som har snudd på dette, kilden sier halvering av båndbredde med "samme" kvalitet. Alle som har det minste erfaring med komprimering vet at dette ikke skalerer lineært, og at denne kodeken dermed ikke dobler "bildekvaliteten" på noe vis.

     

    Har ikke kikket på kilden selv, jeg ville bare påpeke at det faktisk går an å måle slike ting.

     

    Og selv om absolutt bildekvalitet ikke fordobles, så vil bildekvalitet per bit fordobles. Og ofte er det jo nettopp bildekvalitet/bit som er interessant.

  4. Men det er helt feil at det er dobbelt så bra bildekvalitet. Hvordan i all verden måles det?

     

    Det måles i subjektive tester. Det vil si man spør en passende mengde folk om å rangere videokvaliteten på en gitt skala, og sammenligner resultatene man får fra de to kodekene. Selvfølgelig vil svarene man får være veldig avhengig av hva slags innhold man tester, og i hvilken ende av skalaen man ligger.

     

    Så at det er "dobbelt så bra" bildekvalitet er riktig, men kun hvis du ser på det samme innholdet som de brukte når de testet, med lik grad av kompresjon, og om din mening om bildekvalitet samsvarer med gjennomsnittet av befolkningen.

     

  5. Kjøpte det som står i handlelista i første post (se linken, ikke det jeg har skrevet selv). Resultatet blei meget stillegående. Det meste av støyen er veldig lavfrekvent, så det er ganske behagelig å høre på. Skulle jeg hatt en HELT stille pc ville jeg nok gått for vannkjøling på cpu'en, men man kommer uansett ikke unna den lavfrekvente lyden. De andre komponentene er praktisk talt lydløse.

  6. Da har jeg kjøpt og satt sammen pc'en, og tenkte jeg skulle gi en liten oppdatering i tilfelle noen lurer på hvordan oppsettet fungerte. Pc'en blei veldig stillegående (selv med standardkjøleren for cpu), men en tredjeparts kjøleløsning hadde kanskje vært enda bedre, spesielt med tanke på temperatur (40 grader idle, 70 load). Som tidligere nevnt så er ikke gaming første prioritet, men etter å ha testa Crysis 2 (hardcore grafikk setting, 1080) så synes jeg skjermkortet var bra nok. Har ikke testa så altfor mye, men fps har aldri droppa under 30, og er stort sett godt over 40. SSD'en er også knallbra. Pc'en starter på null komma niks, og programmer åpnes utrolig fort. Et tips er å slå av hvilemodus i windows, siden den spiser opp aaaltfor mye diskplass.

     

    Konklusjonen så langt er at jeg er veldig fornøyd. Jeg vil muligens oppgradere kjølinga til en H60, men vi får se hva jeg gidder. Selv om windows opplevelsesindex er ganske ræv, så kan jeg kanskje nevne at oppsettet fikk 7.9 på harddisk, 7.7 på prosessor, og 7.8 på alt annet. En liten overklokking av prosessoren ville sikkert gitt 7.9 der og...

  7. Da har jeg oppdatert handlelista litt igjen. Fant ut at jeg ikke ville spytte altfor mange kroner i skjermkort, siden gaming ikke er så høyt prioritert. I stedet oppgraderte jeg RAM og prosessor. Oppgraderte også hovedkortet til et P8Z68-V Pro. Denne kostet faktisk 50 kroner mindre! Da får jeg muligheten til SSD caching, og i tillegg kan jeg bruke integrert grafikk til lette oppgaver slik at jeg sparer strøm (og dermed varme -> støy). Det virker som om switchinga mellom iGPU og dGPU funker rimelig greit, så lenge man ikke er hardcore gamer.

     

    Noen formening om hvor mye denne maskina vil bråke? Vannkjøling er uaktuelt egentlig, siden det ville sprengt budsjettet rimelig fort.

  8. Takker for raskt svar!

     

    Harddisk: Du så kanskje ikke ssd'en? Tenkte å bruke den til operativsystem.

     

    Hovedkort: Jeg lurte litt på z68, men hva slags fordeler får jeg bortsett fra quicksync? For meg virker det som om quicksync er overkill..

     

    RAM: Det er notert. Skal endre disse hvis det blir ekstra cpu kjøler.

     

    Skjermkort: Så at ASUS GTX 560 TI også kommer med samme kjøleløsning som ASUS Radeon 6870, så det er muligens lurt å bytte. Får se hvor mye budsjettet tillater.

     

    CPU kjøler: Noctua kjøleren så jo bra ut, men den var ganske dyr. Vil du si at støyreduksjonen er verdt prisen? Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å overklokke..

  9. Nå har jeg gått kraftig lei av min bærbare PC. Den bråker, har lang oppstartstid, sliter med å spille av HD, og batteriet er så dårlig at den knapt kan kalles bærbar lenger. Jeg har derfor bestemt meg for å kjøpe en stasjonær denne gangen.

     

    Jeg vil ikke bruke mer enn 10k på maskinen, og helst litt under. Den bør være stillegående og ha rask oppstart. Jeg vil ha to skjermer koblet til samtidig, en med HDMI og en dvi/vga. Mulighet for en tredje skjerm er et pluss. Det bør være mulig å redigere video på maskinen i tålelig hastighet. Det hadde vært fint å kunne kjøre spill i høy kvalitet, men jeg spiller ikke så mye at det er øverste prioritet. Windows 7 er også noe jeg trenger.

     

    Kort sagt: Jeg vil ha en PC som er stillegående, rask, og kan brukes til det meste.

     

    Her er det jeg har satt opp så langt:

     

    Handleliste

     

    Prosessor:

    Core ix-2xxx er vel en no-brainer. i5-2500k koster ca. det samme som 2500, og selv om jeg ikke driver med overklokking så er det greit å ha muligheten. Men er det verdt det å oppgradere til i7?

     

    Kabinett:

    Fractal design define R3 - Virker som et av de mest støyeffektive kabinettene.

    Harddisk:

    Crucial M4 64Gb - Denne ble litt tilfeldig. Har fått inntrykk av at ytelsen blant de nyere SSD diskene er relativt lik.

    Samsung spinpoint F3 1TB - Denne var billig, og scorer høyt på ytelse. Lurer derimot litt på hvordan støynivået er.

     

    Hovedkort:

    ASUS Sabertooth P67 - Støtter ikke innebygd grafikk, men tviler på at jeg trenger det. Har et lokk over seg som skal hjelpe til med kjøling.

     

    RAM:

    Corsair vengeance DDR3 1600Mhz 8Gb CL9 - En smule tilfeldig valgt. Ser at 16Gb kun koster litt mer, så kanskje det er verdt en oppgradering? Hva med disse store kjøleribbene som stikker ut, vil de skape problemer?

     

    Skjermkort:

    ASUS Radeon 6870 - ASUS sin variant hadde ekstra god kjøling og støyeffektivitet. Tviler på at jeg trenger noe kraftigere enn denne. Spørsmålet er om det finnes noe som er bedre til den prisen (spesielt med tanke på støy).

     

    Strømforsyning:

    Corsair HX 650W - HX varianten er modulær. Forhåpentligvis gir det en liten boost på luftgjennomstrømningsegenskapene (langt ord!) i kabinettet. Jeg lurer på om 650W er nok, og om den er stillegående nok.

     

    Ekstra kjøling:

    Finnes det noen god CPU kjøler som gir lite støy (temperatur er irrelevant siden jeg ikke overklokker), eller er det like greit å bruke den som følger med? Burde jeg kjøpe ekstra kjølepasta til den som følger med?

     

    Vifter:

    Er det noe vits i å installere flere vifter i kabinettet enn de som følger med?

     

     

    Vil disse delene passe godt sammen, og oppfylle kravene mine? Er det ting jeg burde bytte ut?

     

    På forhånd takk for hjelpen!

     

    Edit: Link

×
×
  • Opprett ny...