Gå til innhold

hvemda

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hvemda

  1. Største kortet for tiden er 512 mb.

    ser ikkje bort i frå at dei no kan ha kome med 512 mb kort no.

    pass berre på at det er rc-mmc dual voltage du kjøpe!

    fann dessvere ingen link til 512 kort...

    512 MB Dual Voltage har kommet. Jeg fikk tak i et i dag, men til blodpris! Telekiosken på Oslo City har, og jeg betalte over 1100,- for kortet.

     

    Men da hadde jeg vært på 5 andre butikker, og de fleste hadde knapt hørt om Dual Voltage. Datakjeden solgte meg et 3,3 V, enda jeg spurte om de var sikre på at det funket med Nokia 6680.

     

    Da jeg endelig fant noen som hadde, kjøpte jeg det tross prisen. Men jeg vet i alle fall 100 % sikkert at det finnes, og hvor man kan få tak i det.

  2. det er rart vel?

     

    vanlig mmc funker jo ikke i 6630/6680!

     

    rart rs-mmc funker i 6600 da!

     

    men det er nok enkleste måten da! har et 256Mb rs-mmc som skal "fylles" da fra 6600 og puttes i 6680.

     

    funker det vel!?

    6600 og 6680 har ulik type minnekort. 6600 har "vanlig" MMC kort, mens 6680 bruker et "reduced size dual voltage" MMC.

     

    MMC- brikken til 6600 skal være 3,3 V, mens brikken til 6680 må være 1,8 V.

     

    Og i 6600 bruker du "hele" brikken, mens i 6680 bruker man bare halvparten av brikken, dvs man deler dem på midten, og bruker den delen med skrått hjørne.

     

    Det "kjekke" er at i følge Nokia.no bruker begge modeller MMC. Når det ikke står noe utover dette, har man vel grunn til å tro at de bruker samme type kort?

  3. :thumbdown: Netthandelen.no har jeg handlet endel med, dessverre! :no:

     

    "Førprisen" som de pleide å operere med, er tre X normal pris andre steder. :angry:

     

    Jeg kan nevne et konkret eksempel: Netthandelen.no selger via nettauksjon en sekketralle, der de oppgir "ordinærpris" til å være kr. 1090,- + frakt og ekspedisjonsgebyr. Men Clas Ohlson har en sekketralle med samme spesifikasjoner, og den koster kr. 369,-... :mad:

     

    Netthandelen.no har mangelfulle opplysninger om en del av de produktene de selger, blant annet en tidligere omtalt "sparkesykkel" med motor, der de ikke informerer om at sykkelen må registreres. De profilerer den derimot under Leker/ Barneutstyr! :angry:

     

    De selger dessuten elektriske artikler som mangler norsk bruksanvisning, og de

    bruksanvisningene som finnes er i tillegg svært mangelfulle. Man må omtrent gjette seg til hvordan ting funker. Merket de forhandler er relativt ukjent i Norge; "Bomann". Hva med reparasjoner? Hva med garanti? Hva med kjøpsloven? Og hvem kan reparere disse produktene dersom Netthandelen opphører? Det finnes ingen informasjon om hvor man ellers kan henvende seg.

     

    En annen ting er de fraktprisene de oppgir. Når man bestiller flere ting på en dag, får man kun ett ekspedisjonsgebyr. Men selv om de legger enkelte gjenstander ned i andre pakker, må man betale full frakt for hver enkelt gjenstand! Det er faktisk mye å spare i porto når man kan legge en lett gjenstand inni en annen pakke, og man skulle tro fraktugifter var noe kjøper eventuelt skulle kunne spare på. I dette tilfellet betrakter Netthandelen overskytende som sin selvfølgelige fortjeneste. Her må altså kunden betale for fraktutgifter som ikke eksisterer, slik at avsender kan stikke overskuddet i egen lomme!

     

    Det har vært flere tilfeller av feilinformasjon i deres annonser. Det er slett ikke alltid ting er hva de lover! Blant annet kan jeg nevne "komplett surroundanlegg" som i virkeligheten viste seg kun å kunne benyttes sammen med PC. Selv etter at jeg hadde reklamert på produktet, fortsatte de å annonsere dette med samme annonsetekst.

     

    Jeg vil heller ikke skryte av kvaliteten. To av de elektriske apparatene jeg har kjøpt via Netthandelen.no funker ikke lenger.

     

    I det hele tatt, jeg kommer ikke til å handle der mer, og jeg vil på det sterkeste fraråde andre å kaste bort penger på et slikt sted. :thumbdown:

  4. Rent bortsett fra alle andre grunner som er nevnt her:

     

    Disse betalingskortene er sinnssykt dyre! :no:

     

    * Vi snakker om en _effektiv_ rente på opp mot 30 %! :cry:

    * De fleste opererer med en minimumsalder, gjerne 25 år. :(

    * De fleste krever fast inntekt. :blush:

    * De fleste krever at man begynner å betale tilbake lenge før det har gått 3 mnd. :scared:

     

    Hvis du har en mulighet til å heller låne pengene, enten innen familien, eller i bank, anbefaler jeg det. Banker tar jo nesten ikke renter for pengene i dag, i alle fall ikke i forhold til betalingskortene. Det kan hende du må "pantsette" neste utbetaling av studielån, men noe må du jo betale med uansett.

     

    Enda et alternativ: Brukskontokreditt i banken. :wow:

     

    Det er litt høyere rente, men her betaler du rente etter hvor mye du til enhver tid skylder, og du bestemmer selv når du skal begynne å betale ned, det er ingen faste avdrag.

     

    Undersøk i alle fall litt før du hopper i det, for "lettvinte penger" er garantert ikke billig!

×
×
  • Opprett ny...