Gå til innhold

Klinghoffer

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klinghoffer

  1. Maskinen er en Macbook Pro 15" Retina fra sent 2014. Feilen oppstår helt uten videre. Maskinen slår seg som oftest umiddelbart helt av, mens andre ganger sviver vifta noe ekstremt mens skjermen er helt sort. Når jeg starter den igjen kommer det opp en melding om at maskinen ble avsluttet ved en feil eller noe sånn. 

     

    Har forsøkt å formatere den, uten hell, og Elkjøp har skiftet hovedkort på den. Hardware diagnose? Det er vel sånn som verkstedet gjør vil jeg tro. 

  2. Det har vært kontakt mellom forbrukerrådet og Elkjøp ja. Jeg ble til og med anbefalt av en ansatt hos Elkjøp å ta det videre til forbrukerrådet. 

     

    Takk for tips i forhold til hvem jeg kan henvende meg til. 

     

    Andrull: 
    Det er det som er problemet. De finner ikke ut om det er feil med HW eller SW, og det er derfor vanskelig å gjøre noe med det. Uansett hjelper ikke det meg noe, ettersom Elkjøp ikke vil rikke på seg. Jeg hadde helst sett at de gikk med på å heve kjøpet, ettersom jeg, som kunde, er misfornøyd med maskinen. 

    Det er vanskelig å bevise det så mye mer enn de tre videoene. Det er rart at feilen inntreffer så ofte som den gjør hos meg, men aldri hos Elkjøp selv. 

  3. Hei. 

     

    Har hatt problemer med min Macbook i snart ett år. Den slår seg av helt uten videre, og jeg finner ingen mønster i feilen. 

    Elkjøp har hatt maskinen inne på verksted i snart et halvt år (ikke sammenhengende), men finner ingen feil. Fikk først beskjed om at jeg kunne heve kjøpet dersom jeg leverte den inn for samme feil tre ganger, men dette har de nå gått tilbake fra, fordi de ikke opplever feilen selv. 

     

    Jeg ble underveis også bedt om å dokumentere når det skjedde, ved hjelp av video, for å kunne bruke dette som bevis. De mener dette ikke er nok, og jeg tok derfor klagen til forbrukerrådet. Der fikk jeg tydelige indikasjoner på at jeg hadde en sterk sak, og det ikke burde bli noen stor sak å få ordnet opp i saken. 

     

    For meg føles det ut som Elkjøp har gjort det til en prinsippsak, da det er ingen tvil om at maskinen ikke fungerer som den skal. 

     

    Forbrukerrådet kan ikke bruke videoene som bevis, men foreslo at jeg kunne få en nøytral part til å skrive en sakkyndig forklaring av hva videoene inneholder. Denne nøytrale parten må jeg finne selv, og arrangere alt selv. Har dere noen forslag til hvordan jeg kan gjøre dette? Hvem kan man få til å gjøre noe slikt? 

     

  4. Har nettopp kjøpt meg ny TV, og prøver å spille av en film på Mac'en min via en HDMI, men bildet blir forferdelig lite. Tar kjempelang tid å flytte musa fra den ene siden til den andre fordi den er så liten, og det går ikke an å lese noe av det som står på skjermen. Noen som vet hva problemet er? Antar at det har noe med oppløsningen å gjøre, men vet ikke hvordan jeg kan løse det. Det fungerer veldig fint med en Windows-pc vi har. Hadde samme problemet på en annen tv. 

     

    Slik skal det se ut (når HDMI ikke er koblet i): 

    post-258157-0-34080800-1440955695_thumb.jpg

     

    Slik ser det ut (når HDMI er koblet i):

    post-258157-0-19532500-1440955708_thumb.jpg

     

    Bildene er av Mac'en, men det er akkurat det samme bildet som blir vist på TVen. Dette er TVen: 
    http://www.lefdal.com/product/tv-lyd-og-bilde/tv/TX55CXC725/panasonic-55-3d-smart-4k-led-tv-tx-55cxc725

  5. Hei. 

     

    Jeg skal redigere en film i iMovie til et bryllup. Har fått spilt alt over fra gamle videokassetter til mp4-filer på pcen, og skal bruke dem til å sette sammen en film. Når jeg importerer filene inn i iMovie er alt bare grønt. Filene går fint an å spille av i VLC osv. Noen som vet hva problemet er?  

     

    På bildet ser man hvordan det skal se ut (en episode fra en serie) og hvordan min fil bare er grønn. Får spille av lyden av filen, men ikke se noe bilde. 

    Haster!

    post-258157-0-79645100-1437297556_thumb.png

  6. Hei. 

    Satte i går kveld min MacBook Pro Retina 15.4" til oppdatering, og når jeg slo den på igjen i dag skjer det ingenting. Man ser at skjermen slår seg på, men det kommer ingen bilde. Har bootcamp på den, og to ganger har den klart å starte Windows, men etter at jeg prøvde å restarte den til OSX er den helt svart. Hva kan jeg gjøre? 

  7.  

    Hmm.. Merkelig at maskiner som skal være forholdsvis gode (?) skal ha så store "problemer" med å kjøre en video på YouTube?

    Når er den kjøpt og hvilken modell er det, om den er ny og sliter med youtube (med mindre du ser på 4k kvalitet), så er det definitivt noe gale med den.

     

    Kjøpte den før skolestart i sommer. Ser som regel i 720 hvis det er tilgjengelig, men skjelden med bedre kvalitet. Det skjer fortsatt, uavhengig av kvalitet..

  8. Hvordan vet man om viften på en Macbook Pro fungerer som den skal? Hos meg blir pcen svært varm og viftene bråker voldsomt noen ganger. Er det sånn at det skal blåse fra hele "vifterekken" bak på pcen, eller bare i hver ende (slik det er hos meg)? Vurderer å levere den inn, men er avhengig av å ha en pc, så har ikke særlig lyst.

  9. Hei.

     

    Har en MacBook Pro 15,4" med 2,00 GHz prosessor og 8 GB RAM.

    Spiller League of Legends på den, og kjører også en del store IT-relaterte programmer på den. Dette går veldig greit, uten noen form for problemer. Problemene kommer derimot når jeg ser videoer på YouTube. Etter å ha sett omtrent 1 minutt (varierer) på en video begynner plutselig viften å bråke noe fælt, og maskinen blir voldsomt varm. Kan noen forklare dette? Å se en video på nettet skal jo ikke være en så stor prosess at det skal resultere i dette?

    På forhånd takk.

  10. Heisann.
    Er det bare meg som synes bildet mitt er uklart her, og da spesielt teksten? Det er snakk om hvis jeg går inn på Finder. Ellers er alt krystallklart. Noen som vet hva dette kan skyldes?

     

    La nå også merke til at det gjelder varslene som kommer opp i høyre hjørne (mail, nedlastinger osv.)

    post-258157-0-72369300-1415040308_thumb.png

  11. Nice, det har jeg lett etter!

    Fant mye av den infoen de ville ha oss til å oppgi, men da for det meste av det jeg allerede har funnet.

    Fant ut at Mac'en min har 2x2,0 PCI-buser, men sliter med å finne ut av PCI-express. Sliter også med å finne ut hva slags hovedkort som er på maskinen? Gjennom ifixit.com har jeg funnet ut at den nøyaktige "tittelen" på pcen er : 2.0 GHz (DG, Late 2013) MBP Retina 15".

  12. Wikipedia blir ikke sett på som en veldig god kilde, så vet ikke helt hvor mye jeg vil benytte meg av dem. Har vært der og sett selvfølgelig :)

    Veldig fornøyd med Mac'en så langt, så kan ikke si meg helt enig i det..

    Det er ikke en veldig stor og viktig oppgave, så om jeg ikke får svar på det er det ingen krise, men tenkte jeg like greit kunne høre her, just in case :)

  13. Heisann.

    Kjøpte meg en 15" Macbook Pro med retina for en måneds-tid siden, og har nå fått i oppgave på skolen å skrive om min egen PC.

     

    Sliter litt med å finne svar på noen av spørsmålene;

    1. Hva heter hovedkortet i maskinen?

    2. Hvor mange PCI-buser er det?
    3. Hvor mange PCI ekspress-buser er det?

     

    Er også litt usikker på hvor mye integrert cache, og hvor mye L2 cache det er på maskinen. Har funnet noe, men er ikke helt sikker på hva det riktige svaret er.

     

    De som har Windows ble tipset om et program som gav dem ALL informasjonen som ble spurt etter, men finner ikke noe slikt til Mac.

     

    Oppgaven skal leveres i morgen (fredag) før 16, så hadde satt pris på hurtig svar! Må vise til kilde også, på hvor jeg fant informasjonen.

×
×
  • Opprett ny...