Gå til innhold

arekarlsen

Medlemmer
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arekarlsen

  1. L/\R~ skrev (1 minutt siden):

    Det stemmer, men BCC driver fortsatt med dugnad i stor skala og OCC tjener inn penger til BCC, gjør det mulig for BCC å få bygd det de har fått bygd eller hvordan nå enn du velger å se på det. 

    En mengde organisasjoner i Norge driver med dugnad, ikke minst idretten. Hvorfor er det galt i BCCs tilfelle?

    • Liker 1
  2. Lush skrev (7 timer siden):

    IKEA hadde nå en eier, som har lagt de verdiene bak seg. VW, grunnlegger Adolf er nå død, og selskapet i likhet med IKEA ikke forfekter Hitlers verdsett lenger.

    Smiths venner derimot, står for det samme som i alle år. Så jeg forstår lagene veldig godt at de ikke vil delta i en turnering. Hvor penger går til Smiths venner, selv om de ikke er arrangør.

    "de verdiene" - hvilke verdier sikter du til?

    • Liker 1
  3.  

    Om disse billige telefonene virkelig er så bra. Hvorfor ser man aldri noe til de? Ingen kjøper de da det ofte er bedre å gå for fjorårets modell pent brukt i stedet. Tror ikke TCL vil senke hverken Samsung eller Apple hehe

    Da har vi kommet til det sentrale poenget med å lansere en billigere modell med bra ytelse, at prisen på mobiler går nedover. Samsung konkurrerer mer på pris og teknologi, Apple er prisgitt hva motebildet er.

    Apple definerer motebildet.

  4. Hvor gikk det galt.

     

    Det designet er det værste jeg har sett på en iPhone, baksiden ødelegger telefonen.

     

    Apple har ofte solgt seg på design, og at den ser ren og enkel ut, men denne telefonen vil floppe fordi den failer på dette kun pga den altfor iøyefallende og stygge kamera linsen(e) bak, som bryter med alt estetisk apple har lansert tidligere. Ser jo mer ut som en billig android enn Apple. De som hadde ansvar for design burde vært sparket. Skjønner ikke hvordan ingen i Apple klarte å se hvor stygg denne linsen er.

     

     

    Hva som er stygt og hva som er pent er høyst subjektivt. Apple synes selv det er veldig fint, fordi de fokuserer i markedsføringen nettopp på det som du synes er stygt. Dessuten legger du for mye vekt på det estetiske. Det er andre aspekt ved Apple-produktene som fører til en grenseløs lojalitet blant de fleste brukere.

    • Liker 1
  5. Jeg kan aldri tenke meg at Apple vil fjerne 3D Touch. Det er genialt å kunne føle i fingrene når en funksjon er aktivert.

     

    Problemet er at vi brukere ikke absorberer ny funksjonalitet. Jeg ønsker meg en personlig IT-assistent som kan veilede meg i smarte måter å bruke teknologien på. Det må da finnes et bra case-basert opplegg for ulike scenarioer, som kan kombineres med en slik tjeneste?

     

    Senest i dag leste jeg for første gang i denne artikkelen om at hardt trykk (3D Touch) på tastaturet på iPhone gir kontroll over cursor. Det er flaut.

  6. Nei. Det er han ikke. Hadde han trodd at Tesla ble ett tapsprosjekt så hadde han ikke ofret en krone eller tanke mer på det. Det samme gjelder *alle* andre prosjekter han har satt fingrene i. Han tenker mye *større* enn andre, men likevel kun i  retning av fortjeneste og makt. Noe han jo får når folk tilber han og tror han er bedre enn han er.

     

    Og når det gjelder de andre firmaene så er det bare at de er litt mer forsiktig og ikke kaster seg ut i det som Musk har vist seg å gjøre med både prosjekter, tv-intervjuer, twitter og alternative beroligende middler. Tror kanskje du skal lese deg *litt* opp på eierstrukturer i de såkalte "andre" her.

     

    Og. Det er en grunn til at de fleste med økonomiske interesser i Musks firmaer; og da særlig Tesla, Hyperloop og The Boring Company; helst vil ha mannen bort fra å ha noe å si i det hele tatt. Noen av de har til og med brukt ordet "galskap" om mannen du tilber. Og disse "noen" kjenner nok mannen bra mye bedre enn deg.

     

    Det er selvfølgelig umulig å vite hva som rører seg i hodet på Musk. Men profitt er en forutsetning for alle. Jeg tipper at Musk allerede har det han trenger for å kunne leve godt livet ut. Så nå er det gleden ved å skape og bygge som driver han. Og så lenge han lykkes med det, vil også profitten øke. Elon Musk er en av vår tids aller største entreprenører, kanskje den største, sammen med Steve Jobs og Bill Gates.

  7. Alternativ virkelighet: Apple reduserer alltid produksjonen i 2. kvartal (dvs. 1. kvartal 2019), i forhold til julekvartalet. Dette tolker "analytikere" feil hvert eneste år. Xr selger dårlig, fordi Xs selger bedre enn forventet. Likevel må salget av Xs reduseres i 2. kvartal, p g a den naturlige salgssyklusen. For inneværende kvartal vil Apple som vanlig komme med rekordresultater, og media vil som vanlig glemme hva de skrev et par måneder i forveien. Same procedure as every year.

    • Liker 1
  8. Gøy og se det fins mange sauer rundt om kring i Norge enda. Lett lurte å svelger alt Apple har og si. Heldigvis står der ikke sau i panna på meg og greier og se hva Apple holder på med. Det fins altid lettlurte folk I verden og det er lett og se på,denne tråden

     

    Android-tilhengere oppgir ofte at man liker valgmuligheter. Poenget med denne funksjonen er jo nettopp det, flere valgmuligheter.

  9.  

    Vurdere å få kjøpt denne i Hong Kong for 9500 (i5). Installere Win10 ved siden av. Noen som har tenkt på denne med en eGPU?

    Du kan vel kjøpe den på neste supertilbud hos power for 9832 med i5. Forrige supertilbud var forrige uke, men i fjor hadde de et i sluttav oktober. Og et i begynnelsen av desember. Så jeg tipper på 6-8 desember.

    Takk for info!

  10. Min iPhone 6 Plus ble plutselig forferdelig treg. Jeg hadde nettopp byttet skjerm på et ikkeautorisert verksted, og oppdaget i ettertid at den var uoriginal. Dårligere skjerm som antageligvis også brukte mer strøm. Nå har jeg etter et år levert den inn til autorisert verksted og fått både ny, original skjerm og nytt batteri, med samlet pris på 2398,- inkl mva. Er usikker på om det var en god deal i forhold til markedspris.

     

    Uansett, det var helt utrolig at Apple senket ytelsen uten å varsle tydelig. Men de har tatt blamen, og gitt en god kompensasjon i form av billig, nytt batteri. Tilliten gjenopprettet, etter min mening.

  11.  

     

    Der er min neste telefon :)

     

    Samme her. Har X-en i dag, med 256Gb. Skjønner nå at jeg ikke har bruk for mer enn 64, så da vil den koste litt mindre enn X-en gjorde. Er mye på farten og hører på internett-radio og musikk på hotellet. Da kommer de gode høyttalerne på Xs Max godt med. Slipper å dra med meg høyttaler. Og så kameraet, - lite er viktigere enn max bildekvalitet. En større skjerm i handa betyr også mye.

    Hvis du vil ha max bildekvalitet så kunne denne jo ikke by på det. Lyden var heller ikke best. Tenker meg det eneste som den vaere best på er spilling.

     

    Ganske dyr gameboy

    Da glemmer du det selvfølgelige: Apples økosystem, brukervennlighet og kvalitet. Med max bildekvalitet mener jeg max innenfor Apples økosystem. Dessuten, har jeg bruk for mer kvalitet, overfører jeg bare bilder trådløst (wifi) fra min Canon 6D til min iPhone, - brukervennlig og enkelt. Lyd - såvidt jeg kan se skjer det ingen sammenligning i artikkelen, kun en konstatering at den er i klasse med mange eksterne høyttalere. Det er nok for meg.

  12. Der er min neste telefon :)

     

    Samme her. Har X-en i dag, med 256Gb. Skjønner nå at jeg ikke har bruk for mer enn 64, så da vil den koste litt mindre enn X-en gjorde. Er mye på farten og hører på internett-radio og musikk på hotellet. Da kommer de gode høyttalerne på Xs Max godt med. Slipper å dra med meg høyttaler. Og så kameraet, - lite er viktigere enn max bildekvalitet. En større skjerm i handa betyr også mye.

    • Liker 1
  13. Apple AirPods har blitt uunnværlige som headset når jeg snakker i telefonen, enten det er på kontoret eller i bilen. Særlig i bilen, fordi de gir mye bedre lydkvalitet enn bilens handsfree-løsning. Og takket være etuiet har man alltid en mulighet for hånden til å høre musikk, podcast, etc. uten å forstyrre andre. Utseende? Det er litt uvanlig, hvilket betyr null. Negativt: Når man går med etuiet i lommen til enhver tid, sniker det seg inn skitt i det, som er vanskelig å rengjøre.

  14. Men det kommer til stoppe opp der i og med at systemet er bare for de som har aplle produkter. Mener fortsatt at systemer som ikke finnes på tvers av alle platformer. Har ikke livets rett.

     

    Men systemet kan brukes på alle plattformer. Det er bare det at det kun er Apple som har implementert det i Norge. Ingen andre gidder - foreløpig. Hvorfor kritisere Apple for at de er først ute?

    • Liker 4
  15.  

    Tesla, tesla, TESLA, teslA...... Tesla

     

    Kunne ha skrevet Tesla 9 ganger... for det er 9 saker om Tesla på forsiden til tek.no akkurat nå. Er jo greit for meg å lese om Tesla, men litt i overkant mye fokus på Tesla i det siste T^T

    Det betyr at det er noen som vurderer nyheter om Tesla som viktigere enn hva du gjør. Jeg er blant dem. Tesla representerer en revolusjon på et produkt som betyr mye for mange av oss. Dessuten, at det er mulig å starte en bilprodusent fra scratch og ta opp konkurransen med de store og gamle produsentene med helt ny teknologi er noe som imponerer. Enda er det ingen som har klart å komme opp med et produkt som er bedre. Mer Tesla-stoff!

    • Liker 1
  16.  

     

     

     

     

    Ble vel lansert i 2014, så jeg viil vel driste meg til å si at de er en smule for sent ute, da andre tjenester for lengst har rykket inn på dette markedet.

    I motsetning til alt annet kommer dette til å hauses opp og omtales så mye i media at ingen kan unngå å få det med seg denne helt nye og fantastiske måten å betale på. Butikkene kommer deretter til å hive seg over det hele med store Apple Pay plakater. HER KAN DU BETALE MED APPLE PAY.

     

    Frem til nå har de ikke en gang aktivert støtte for kontaktløs betaling mange steder, men dette...

     

    At andre har etablert seg fra før betyr lite når Apple kommer på banen og får gratis reklame i alle nasjonale aviser etc.

    Stemmer.. men enda viktigere, for de av oss med iPhone, betyr dette enda enklere betaling med mobilen. Fungerer uten å måtte gå inn i en egen app etc. Rett fra låseskjermen.

     

    Jojo, jeg kritiserer i utgangspunktet ikke teknologien, men at Apple får så enormt mye gratis drahjelp fra alt og alle som andre med tilsvarende teknologi, produkter og løsninger ikke får. Både fra media og fra andre aktører, i denne sammenheng butikkene.
    Det kommer av én ting: Det er ingen selskaper som er omfattet av så stor interesse fra oss forbrukere som Apple. Sånn er det bare.

     

     

    Det handler også litt om høna og egget. Jeg forstår dynamikken bak det hele, men selv teknologijournalister er journalister, og man har også et visst ansvar om ikke å være en reklameplakat. Jeg sier ikke at Tek ikke skriver om andre ting, men det er helt klart at Apple får ekstra kjærlighet både her og andre steder. Andre store viktige aktører som også holder på med store ting, i følge ryktene, får på langt nær like mye omtale, om enn i det hele tatt. Det er veldig trist om det som en gang var en teknologiside skal reduseres til en clickbait side. Det blir i så fall stadig mindre interessant for min del, selv om jeg også leser nyheter om Apple.

    Enig, ikke reklameplakat, men enhver redaktør vil føle et visst ansvar for å skrive om det som leserne er opptatt av. Er lesernes interesse veldig sterk i retning av én produsent, vil nødvendigvis denne produsenten få stor oppmerksomhet i spaltene. Gjør ikke redaktøren det, vil publikasjonen få færre lesere, hvilket er enhver redaktørs mareritt. Her har man veldig effektive måleinstrumenter.

    • Liker 1
  17.  

     

     

    Ble vel lansert i 2014, så jeg viil vel driste meg til å si at de er en smule for sent ute, da andre tjenester for lengst har rykket inn på dette markedet.

    I motsetning til alt annet kommer dette til å hauses opp og omtales så mye i media at ingen kan unngå å få det med seg denne helt nye og fantastiske måten å betale på. Butikkene kommer deretter til å hive seg over det hele med store Apple Pay plakater. HER KAN DU BETALE MED APPLE PAY.

     

    Frem til nå har de ikke en gang aktivert støtte for kontaktløs betaling mange steder, men dette...

     

    At andre har etablert seg fra før betyr lite når Apple kommer på banen og får gratis reklame i alle nasjonale aviser etc.

    Stemmer.. men enda viktigere, for de av oss med iPhone, betyr dette enda enklere betaling med mobilen. Fungerer uten å måtte gå inn i en egen app etc. Rett fra låseskjermen.

     

    Jojo, jeg kritiserer i utgangspunktet ikke teknologien, men at Apple får så enormt mye gratis drahjelp fra alt og alle som andre med tilsvarende teknologi, produkter og løsninger ikke får. Både fra media og fra andre aktører, i denne sammenheng butikkene.

    Det kommer av én ting: Det er ingen selskaper som er omfattet av så stor interesse fra oss forbrukere som Apple. Sånn er det bare.

  18.  

    Shit! At ikke ingeniørene i Starlink har tenkt på alt dette! De kommer til å få seg en megaoverraskelse når de begynner å skyte opp testsatelittene. Å vent, de har jo allerede skutt opp to...

     

    De trenger ikke tenke på profitt. Elon Musk har aldri brydd seg om at ideene ikke er liv laga. Han lever på investorenes gunst. Tesla har aldri tjent penger og vil sannsyneligvis aldri gjøre det før selskapet går konkurs. SpaceX har aldri tjent penger og kommer heller aldri til å gjøre det før selskapet går konkurs. Paypals inntekter hviler utelukkende på sinnsvake lover bankene må forholde seg til, ellers ville ikke Paypal tjent penger heller.

     

    Alt er ikke som du tror, gutten min.

    To saker (blant mange) hvor Musk har imponert stort: Rakettene hans som returnerer til jorden og lander stående. Helt rått. Og det enorme batteriet han levert on-time til Australia.

     

    Dessuten: Produktene han leverer har en tendens til å skape fornøyde og begeistrede brukere. Det bruker å bli mye penger av slikt, etterhvert. Ref. Apple.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...