Gå til innhold

Lotharian

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lotharian

  1. kan det ikke være farlig for øynene å ha skjermen på så kort avstand? må prøves ut :)

     

    Tja, er jo slik at når man ser på en skjerm, det være seg dataskjerm eller tv så glemmer man ofte å blunke (helt ubevisst såklart) i samme intervall som man ellers ville gjort. Dermed kan øynene fort bli tørre, og det oppstår irritasjon. Jeg tror dette er mer et "problem" enn at synet vil bli direkte skadet av å ha skjermen for nær.

     

    Jeg vet ikke om det har blitt forsket på dette området i denne sammenhengen. Jeg forsøkte å google etter slik forskning i full fart, men fant ikke noe. Skal søke litt grundigere å hvis jeg finner noe skal jeg nevne det her.

     

    Forøvrig kan jo dette bli veldig spennende. Så lenge brillene ikke er for tunge, og har en god festemekanisme som ikke belaster nakke og hodet for mye, så kan det bli virkelig interessant å se hva utviklere får til i fremtiden.

  2. Wow mye folk som vil ha forklaring, first off så hadde jeg tatt meg a few pils, så jeg gadd ikke skrive forklaring for da hadde grammar police arrestert meg, [...]Og til Lotharian, du trenger og ta deg en tur ut og få deg litt frisk pust.

    Frisk luft får jeg masse av hver eneste dag på jobb, men mange takk. Er ikke alle som jobber på et trangt kontor vet du, uten at jeg sier at du gjør det.

     

    Men ut i fra ditt siste innlegg, var det så vanskelig å utdype ditt tidligere flate argument? Mye lettere å ta deg seriøst når du faktisk kommer med noe annet enn tomme utsagn uten ryggrad.

     

    Nå forstår jeg bakgrunnen din for ditt utsagn. Om jeg er enig vet jeg ikke før jeg får testet ut disse spillene, noe jeg akter å gjøre.

     

    TAKK =D

  3. Farcry 3 er alt som er galt med spille industrien...

     

    Lenger ned sier du også at du ikke gidder å diskutere Far Cry 3 på gamer, fordi det er en favoritt osv.

     

    Hvis dine tidligere innlegg er av den karakter og (manglende) kvalitet som du har prestert så langt her under denne tråden, så er det nesten rart at du ikke har fått flere enn 20 stykker i mot deg.

     

    Du feiler på de mest elementære områder innenfor debattering, diskusjon og argumentasjon. Hadde dette vært et engelspråklig forum, ville du trolig for lengst blitt kalt og hengt ut som: "TROLL" og det egentlig med sitt rette.

     

    Jeg har aldri spilt noen av Far Cry spillene, så jeg kan ikke uttale meg om noen av spillene hverken innholdsmessig eller spillteknisk. Men jeg blir nysgjerrig når du sier at "Far Cry 3 er alt som er galt med spille industrien..." og uten at jeg skal rakke ned på skrivefeil etc, så er mitt spørsmål på lik lnje med flere her i denne tråden følgende:

     

    Hvorfor, Realzi? Kan du utdype hva som gjør Farcry 3 til alt som er galt med spillindustrien? Så langt har du ikke svart på det spørsmålet.

     

    Regel nummer en innen debattering, diskusjon og argumentasjon er jo å komme med noe som underbygger ditt utsagn. Slik det fremstår nå, så "troller" du bare, for å låne et engelsk uttrykk. Du fremstår naiv, sutrete og egentlig som en liten grinete småunge som en annen fremhevet.

     

    Kan du ikke være så snill å underbygge din påstand. Du skal ikke se bort i fra at flere er enig med deg, kanskje meg selv inkludert. Men da vil jeg høre HVA som er så galt med spillet.

     

    Nå har jeg brukt nok tid på deg, så får vi se om du kaster deg inn i diskusjonen her i denne tråden med litt mer seriøsitet, eller om du fortsetter å te deg som et troll.

     

    Lotharian

     

    PS: Jeg krysser fingrene for det første

    • Liker 3
  4. Med et slikt antall deltakere må verdien på premien være 10-20 ganger høyere for at det skal svare seg, men da blir det antakelig stadig flere deltakere etter hvert som verdien på premien stiger.De som deltok rotet bort tidsenheter for mer enn 200k. Dersom folk hadde brukt samme tid på en form for veridskapning kunne man ha trukket ut 40 premier mellom de 10870.

     

    For at dine beregninger skal kunne regnes som reelt tap, så forutsetter dette at personene som svarer på konkurransen og bruker tid på å finne svarene faktisk ville gjort noe annet lønnet arbeid istedenfor å svare på konkurransen.

    For min del svarte jeg på konkurransen på en søndag, hvor jeg ellers ikke ville gjort noe lønnet arbeid, eller noe særlig fornuftig. For meg er dermed økonomisk tap lik null.

     

    Men uansett svært interessante tall og beregninger:)

  5. NRK nett TV er IKKE gratis...I mine øyne koster det ca 1400kr i halv året...

     

    Er det tv-lisensen du tenker på når du slenger ut denne påstanden?

    Den prisen forutsetter at du eier en tv. Er ikke alle i dag som gjør det, meg inkludert. Så kan en jo diskutere hvorvidt det å velge bort tv-en er å snylte på andre eller ei, men det blir en annen diskusjon.

     

    Hvis det ikke var tv-lisensen du siktet til, vær vennlig å utdype utsagnet ditt.

    • Liker 1
  6. Dette var dårlig Espen I. Swang. Det korrekte svaret på spørsmål 1 finnes ikke som et alternativ, som flere allerede har påpekt.

    Jeg lar være å svare på konkurransen nå, og kommer tilbake for å se om spørsmålet blir rettet opp i løpet av helgen. Pretty random system som velger vinner uansett blant de med rett svar, så da kan en like så greit levere rett før fristen løper ut:)

     

    Eller har Tokyo blitt en liten bydel i distriktet Japan, som igjen ligger i hovedstaden Seoul i Sør-Korea?

    Vanskelige greier det der. Geografi og sånt ;):p

    • Liker 1
  7. Hvis det hadde vært mulig så kunne hw.no brukt en slags anti adblock der brukere av adblock blir sperret fra å lese visse sider, "Skru av adblock hvis du vil lese denne artikkelen."
    Høres ut som en kjempeplan om de vil miste mange av leserne sine.
    Jo det er klart, men de tjener jo ikke penger på lesere med adblock så da blir dem vel ikke savnet?

     

    Tja, når leserstatistikken går ned, forsvinner også annonsørene etterhvert. Iallefall de store og seriøse som jeg antar HW.no egentlig ønsker. For annonsører ser også på besøkerstatistikker når de velger seg ut hvor de vil annonsere. Jeg gjorde ihvertfall det da jeg drev eget firma en tid tilbake.

     

    For min del blir jeg bare enda mer trigget til å bruke adBlocker når den svære grønna tiggerpandaen spretter opp på forsiden. Så nå skal noscript også inn i varmen. Om en tid kanskje jeg skrur av adBlocker for å undersøke forholdene, men de har ikke imponert meg noe særlig i det siste.

    • Liker 1
  8. veive med henda i den tru at dei faktisk har ein lettsabel (om vi skal sitere norske oversettingsgullkorn korrekt) mellom henda

     

    Lightsaber burde vel heller vært mer korrekt oversatt til "lyssabel" og ikke "lettsabel". Husk at det engelske ordet light, kan bety både lett og lys ;)

     

    Men kan vel være meg enig at det på en måte er et gullkorn å oversette lightsaber med lettsabel, men personlig ville jeg heller likt at man virkelig dro på med full gass i feil ende, og like så godt oversatte "lightsaber" til "lettsnabel" :p

  9. Jeg kan ikke se noen virkelige store problem med bruktsalg av spill. Det blir det samme som å si at vi må stoppe finn.no, for der selges det ikke bare brukte ting. Det er til og med brukte ting som GIS bort. Fy og fy.

     

    Men fra revolver til kanon. For 20-30 år siden var det ikke noe problem med bruktsalg, selv om de fleste spill ble nok byttelånt med kamerater. Var slik jeg fikk de fleste spillene til min C64 på det glade 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet. Var det spill jeg likte, var sjansen langt større for at jeg kjøpte det neste spillet gitt ut av den samme utvikleren/utgiveren.

    Slik både mener og tror jeg markedet funker ennå. Dessuten må det vel være bedre for markedsøkonomien at det eksisterer bruktsalg av spill, enn piratkopiering av spill?

     

    Finnes jo store kjeder som driver bruktsalg av både LP og CD plater innenfor musikkbransjen. Kan ikke si jeg har hørt noen hyle ULV over de, så hva gjør dermed spillbransjen så eksklusiv i forhold til både musikk- og filmbransjen, hvor slikt bruktsalg virker legitimt?

     

    Støtter meg til argumentet mange andre har sagt før meg. Hvis spillutviklerne faktisk lager spill av kvalitet, så vil de selge mer også. Men for meg betyr ikke nødvendigvis kvalitet den aller nyeste, råeste og heftigste grafikken. Innholdet og spillbarhet og gjenspillingsverdi er like så viktig.

     

    Nei, jeg tror det er på tide at kjære Dyack går nærmere etter i sømmene av sitt eget firmas kvalitet på spillene. Han vil nok finne mange interessante detaljer der, vil jeg tro;)

    • Liker 1
  10. Jeg tror det riktige engelske ordet å bruke ville være: "Hippocrits" (med forbehold om feilstavelse) :p

     

    På tross av alle kommentarer om at denne konkurransen skulle man avstå, er det hyggelig å se at det fortsatt var over 3100 lesere som deltok, meg selv inkludert.

    Antar at elendig DRM ikke betyr så mye for så mange av oss allikevel når alt kommer til alt, iallefall ikke når vi kan vinne spillene å få de gratis, hehe.

     

    Uansett, største gratulasjoner til vinneren, Joachim Hoberg:)

  11. dream on sier jeg.... nye drm'en er disse portalene, som vært spill selskap skal ha sin egen versjon av. noe samarbeid i mellom disse skal du se langt etter. her skal det tjenes 100% på produktet og ikke noen skal suge på snippene for noen kroner. hvis du forsatt skal spille på pese fremover så bare bli vant med at du må ha en ny portal for alle disse store spill selskapene.

    "Dream on" sier jeg... Disse portalene er bare nye DRM, som hvert spillselskap skal ha sin egen versjon av. Noe samarbeid mellom disse skal du se langt etter. Her skal det tjenes 100% på produktet, og ikke noen skal suge på snippene for noen kroner. Hvis du skal fortsette å spille PC fremover, så er det bare å vende seg til å ha en individuell portal for hvert av de store spillselskapene.

     

    Igjen bare hyggelig å stå til tjeneste ;)

    • Liker 1
  12. ødelegger spill industrien?? pirat kopiering av spill i dag er som å lete etter en nål i høyet. men andre ord nesten ikke eksisterende. må ikke la deg hjerne vaske av allt tull prate disse selskapene slenger ut.

    Ødelegger spillindustrien? Piratkopiering av spill i dag er som å lete etter nåla i høystakken. Med andre ord nesten ikke-eksisterende, og du må ikke la deg hjernevaske av alt tullpratet disse selskapene slenger ut.

     

    Forresten, bare hyggelig å hjelpe til;)

     

    • Liker 1
  13. Rent faktamessig er vel ingen av svaralternativene under spørsmål to riktige. Tar man en titt på Samsung.com så kan man finne ut at det var noe helt annet Samsung begynte med, og selv om en ved første øyekast kan overse det, så innebærer det faktisk produksjon. Riktignok ikke på samme nivå som å sette sammen en legokonstruksjon, tv og etc. Men produksjon er egentlig et såpass bredt begrep at det omfatter det Samsung virkelig begynte med for over 70 år siden.

     

    Hadde noen av alternativene under spørsmål 2 vært riktige, ville jeg allerede ha sagt for mye, men siden de alle egentlig er feil, selv om ett av dem kan være noe mer riktige enn resten, så tror jeg ikke at jeg har røpet for mye.

     

    Lykke til alle sammen:)

  14. ......Steam. Sistnevnte forsøker jeg å holde meg unna fordi jeg må være koblet til Steam-klienten å ha nettforbindelse for å spille spillene.
    Dette er da riv, ruskende galt? Man kan da spille spillene i Steam offline ved hjelp av (den passelig navngitte) "offline" modusen :)

     

    I likhet med Griffar har jeg ofte hatt problemer med den også. Men ser jeg var litt rask i vendingen å formulerte meg ganske så dårlig i det avsnittet. Skulle selvsagt vært:

    "Sistnevnte forsøker jeg å holde meg unna fordi jeg må være koblet til Steam-klienten å ha nettforbindelse for å spille. På tross av den såkalte "offline"-modusen som skal gi en mulighet til å spille nettopp offline. Men den har jeg aldri virkelig fått til å fungere optimalt."

     

    Takk for at du påpekte denne feilen, s_o_s =D

  15. Argumentet om at piratkopiering er ok, fordi en vil prøve produktet før en kjøper sier vel igrunnen sitt.

     

    Skal ikke gjøre meg selv til noen helgenen, piratkopierte tidligere, men har de senere år holdt meg til GOG.com, Gamersgate og litt Steam. Sistnevnte forsøker jeg å holde meg unna fordi jeg må være koblet til Steam-klienten å ha nettforbindelse for å spille spillene. Men må jeg så må jeg:(

     

    Nei, det som er det virkelige problemet (hvis en ser bort i fra DRM) er få og dårlige demoer. Eller mangelen på demoer er vel kanskje mer korrekt å si. I min lykkelige barndoms år (les: 80- og 90-tallet) var det flust av demoer. Alle spill hadde demoer. Husker jeg kjøpte Datotronic (tror jeg det het) og Tekno. Jeg satt å programmerte egne C64-spill etc. Med datamagasinene var det alltid en cd med omtrent 50 demoer. Jeg testet ut og kjøpte de jeg likte.

     

    I dag finnes det knapt en demo. Etter min erfaring i det minste. Mulig de finnes, men synes de var mer tilgjengelige før. Å ja, Komputer for alle og HjemmePC etc har ofte noen få spilldemoer på cd-ene sine. Men svært ofte spill en aldri har hørt om å etter å ha spilt demoene vil en aldri høre om dem heller.

     

    La meg gjøre det enkelt å forstå mitt poeng for dere som elsker eksempler:

    Du kjøper ikke en bil usett, gjør du vel? Eller uten å ha startet den og hørt på motoren, tittet nedi motorrommet og - aller viktigst - prøvekjørt bilen?

     

    Nei, tenkte meg det. Det samme kan ses på med demoer. Du vil teste spillet før du kjøper det. Er demoen dårlig eller manglende er terskelen for mange lav for å piratkopiere slik at en får teste produktet før en kjøper. Det gir absolutt mening, men det gjør det selvsagt ikke mindre ulovlig, eller moralsk forsvarlig.

  16. Husker jeg som liten guttunge fikk en del lego av mine foreldre, og hvor moro det var å allerede se deler av produktet når man åpnet lokket. Men enda bedre var det med produsenten av Dino Riders (tror det er rett stavet) og Action Force, da kunne man åpne fronten på esken å produktet lyste mot deg som gullmynter i en kiste. Det var herlige tider det.

    Bottomline is: Det varer nok ikke så lenge før Apple blir saksøkt av disse leketøysprodusentene for å ha kopiert emballeringen deres;) :p

     

    Så mye for Apples fantastiske, nyskapende og banebrytende R&D-avdeling.

     

     

    Men på en annen side var det kanskje en smule unødvendig av Samsung å ta med denne jern/aluminiumskanten rundt sitt nettbrett. Kan forstå noe av tvisten, selv om jeg ikke er enig i den og synes Apple er smålige.

    Husker forøvrig at Microsoft forsøkte å ta patent på bruk av operativsystem med bruk av "vinduer" for en god del år tilbake. De fikk forøvrig tommelen ned. Det samme gjorde de da de noen år tidligere hadde forsøkt å sikre seg patenten på ordet "Windows", og svaret på avslaget var at "windows" var et alt for generelt ord. Samme tommelen ned burde patentkontorene ha gitt Apple også, når de tok patent på det "nyskapende" designet sitt.

  17. @Stool Sample: Det er godt du ikke sender mail, men "sliter" ut oss andre brukere her på forumet. Derimot lykkes du ikke i å underbygge din påtatte seriøsitet.

     

    Så over til det jeg egentlig ville legge til i denne diskusjonen:

    Er enig i ovrebekk ovenfor, Apple kopierer minst like mye som alle andre, og er ikke noe bedre selv på den fronten. Eneste forskjellen er vel at konkurrentene har vært alt for snille med Apple å latt de slippe unna. Så var det på tide med fakta for mine utsagn:

    Apple sin iPhone. Ikke den første telefonen med trykkskjerm og heller ikke den første smarttelefonen. HTC og BlackBerry var tidligere ute på markedet med denne typen telefoner før Apple. I grunne burde vel egentlig de to nevnte selskapene ha saksøkt Apple for plagiat, fordi iPhone kan ligne litt på en av HTC eller BlackBerry's tidligere smarttelefoner.... Øh.. egentlig ikke, men det Samsung nå anklages for er ikke mer plagiat enn det Apple har gjort ovenfor HTC og BlackBerry.

    Dessuten er det vel på tide at IBM, Acer, Asus, Dell med flere saksøker Apple for plagiat av bærbare datamaskiner. Kanskje ikke for de nyeste modellene, men for de litt eldre er det mye slående likheter.

     

    Når alt kommer til alt er dette bare unødvendig av Apple, og ville ikke forundre meg om det var rent spill for galleriet i et håp om at deres økende vekst og markedsandeler skal klare å ta knekken på Samsung. Men det blir selvsagt bare nok en spekulasjon i spekulasjonsjungelen.

     

    Gleder meg forøvrig til Panasonic, Sony, Grundig, Samsung, LG og Philips skal saksøke hverandre for plagiat innen TV-er :p

    • Liker 1
  18. GLemte å legge til en fotnote med en advarsel i mitt forrige innlegg med:

     

    Advarsel: Dette innlegget inneholder en god og solid dose med ironi og sarkasme. Så før du lar deg fornærme og provosere. Trekk pusten dypt 10 ganger og tenkt over nok en gnag om det er nødvendig å gå til motangrep.

     

    Takk, og beklager glippen :):):)

  19. Haha, for noe latterlig... Bare å lese de såkalte "teknologiske" vidundereffektene disse brillene har, så forstår man at dette bare er svada. Å teste brillene med en gruppe hvor noen får de ekte Gunnar-brillene og noen får briller med helt vanlig farget glass vil selvsagt ikke gjøre noen forskjell, for jeg kan banne på at det er nettopp det brillene består av, vanlig farget glass. Altså ingen teknologiske vidundere.

    Jeg bruker selv vanlige briller, og selv om jeg ser utmerket uten, er det forskjell med og uten disse. Jeg blir mindre sliten i øynene når jeg bruker mine vanlige briller kjøpt på Specsavers, så jeg har liten tro på disse. Jeg har brungule glass i mine briller med styrke. Har ikke testet de foran pc-skjermen, men det skal jeg jaggu meg gjøre, så kommer jeg tilbake til hva jeg oppdaget her på forumet når jeg har testet det noen dager (halvt ironisk ment).

     

    De som er stokk dumme og svelger kameler vil selvsagt føle en veeeeeldig stor positiv effekt av disse Gunnar-brillene, mens de som har vett til å partere kamelen først, kjære den opp og tygge hver bit omhyggelig før de svelger vil selvsagt ha ingen effekt av disse. Her må jeg si at produsenten har skutt gullfuglen og spiller godt på folks tro og idioti og fyrer opp under det med fine og flotte oppdiktede ord på såkalte teknologiske vidundere.

     

    Og bare så vi får dette opp i lyset: Øyet kan ikke få høyere "oppløsning", fordi øyet har allerede eden høyeste oppløsningen som er mulig å oppdrive. Så enkelt er det.

     

    Takk for meg:)

  20. Mulig det har ligget en eller annen form for edel og ridderlig tanke bak "opprettelsen" av både LulzSec og Anonymous, men disse tankene er for lengst glemt og sikkert tatt livet av akkurat som de som startet disse gruppene.

    De "aksjonene" de har begitt seg ut på i det siste er ikke annet en kriminalitet, og gagner ikke demokratiet eller noen. Med mindre det er anarki de er ute etter å fremavle. I såfall er de på rett kurs.

     

    Hadde jeg kunnet noe om programmering, hacking og cracking skulle jeg fela meg ha opprettet en egen gruppe, som skulle hatt et eneste formål. Å spore opp alle med tilknytning til LulzSec og Anonymous å blottet all sensitiv informasjon om disse folkene på nettet, eller enda bedre sendt til respektive myndigheter. Hvorfor? Fordi de ber om det. De siste såkalte aksjonene deres har ikke noe med fremming av demokratiet å gjøre, snarere tvert om.

×
×
  • Opprett ny...