Gå til innhold

Hihobibi

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hihobibi

  1. Her jeg kan gi deg en dokumentar om grønnsakstyven. Siden denne tråden ikke er så aktiv så tror jeg at de fleste finner fram til nrk programmet.

     

    http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/425516/

     

    Er dere ikke interessert i å se hele dokumentaren kan dere bla fram til 24 minutter på videoen og se vekteren angripe grønnsakstyven bakfra. Dette var garantert ikke nødverge men et unødvendig angrip.

  2. Hei jeg oppdaterte min andre post og anbefaler at du tenker deg litt om får du begynner i sikkerhetsbransjen.

     

    Arbeidsoppgavene som lærling varierer, men du kommer til å lære alt du trenger å vite for å jobbe som vekter.

     

    Du kommer til å jobbe på mange forskjellige objekter! Objekt = arbeidsplass!

    Denne arbeidsplassen kan være

     

    Ski Vm, Kjøpesenter, Grand prix, Stå vakt på museum osv.

     

    Du kommer til å bruke 1 måned per objekt. Det vil si at du vil jobbe 1 måned i museum, 1 måned i kjøpesenter, 1 måned på flyplassen, 1 måned som mobilvekter, osv. Du forstår poenget mitt.

     

    Dine oppgaver vil være å passe på viktige objekter osv. Så for eksempel om du står vakt i et museum så er objektene mye viktigere enn de menneskene som er der. En statue på 2 millioner kroner er verdt mer enn et menneskeliv. Om det oppstår et ran så er det din oppgave å ringe poliet, skrive en rapport etter ranet og passe på at statuen er i orden (menneskene i museet er ikke viktige)

     

     

     

     

    Oiii Exaha, dette du skriver har sjokkert meg veldig! For det du skriver har jeg aldri hørt før.. ( JEG SIER IKKE AT DU LYGER OSV!! ) Fordi jeg personlig har hørt veldig mye positivt om Lærlinger i vekter – bransjen.

     

    Du skriver at Lærlinger for 3000 – 6000 i månen, men det stemmer ikke, for lærlinger i en vekter bransje får kr 10124.45 i månedslønn – altså Kr 121493 i året i første året. Også stiger det til kr 15196,67 i andre året, altså kr 182240 i året.

     

    Vekteroverenskomsten sier at lærlinger skal ha 50% lønn av en nyutdannet fagarbeider. I praksis vil det si 40% det første året og 60% det andre. Videre får de 50% av tilleggene (helligdag, natt osv). Lærlingene har mange teorikurs og får ekstra oppfølging og opplæring ute i tjeneste, og det

    planlegges selvstudiedager. lærlingene er derfor i verdiskapende arbeide ca 50% av tiden

    Lønnssatsene gjelder fra 01-04-2011

    Lønnssatsene for vekterlærlinger er basert på 37,5 timers uke iht. avtale mellom SBL og NAF (ref. protokoll av 12. november 1999) og skal ikke omregnes ved ev. 35,5 timers uke.

     

    Ulempetilleggene :

    natt : kr 12,50

    helg : kr 22,50

    helligdagstillegg : 50 % av V 1 - 1

     

    Eventuelle tjenestegrenstillegg utbetales med 50 % av den ordinære satsen. Overtid betales iht. vanlig regler for overtidsbetalt og med satser fra vekterregulativet.

     

    Jeg skriver ut ifra erfaring av lærlingerne som jeg har snakket med på jobben. Ikke alle lærlinger har samme kontrakt!

     

    Noen lærlinger har månedslønn og noen lærlinger har timelønn. Dette varier fra selskap til selskap. I det selskapet jeg jobbet for så hadde lærlingerne månedslønn og ikke timelønn. Husk at alt som du leser på nettet ikke stemmer med det som skjer i praksis.

     

    Lærlinger får ikke

     

    1. 10124.45 i måneden

    2. 121493 andre år

    3. 15196,67 tredje året

    4. 182240

     

    Feil informasjon på nettet. Dette varier fra selskap til selskap og ikke alle selskaper gir samme lønn. På det ene selskapet kan lærlingen få 6000 kroner i måneden det første året. Noen andre selskaper gir 8000 kroner i måneden. Alt som står på nettet stemmer ikke med det som skjer i praksis i det hele tatt.

     

    Trådstarter. Jeg anbefaler at du utdanner deg til politi eller fengselsbetjent istedenfor.

    Jeg utdannet meg til fengselsbetjent og her er lønnen mye bedre enn vekterbransjen. Siden jeg jobber for det offentlige så får jeg

     

    1. Ordentlig lønn

    2. Overtidsbetaling uten at jeg klager for det

    3. Fangene i fengselskapet er ikke så ille som man skulle trodd. De er faktisk lydige og hyggelige. De fleste kommer inn som en slem mann og kommer ut som en lydig borger. Dette gjelder for 80% av de som sitter i fengsel.

     

    Vekterbransjen består av grådige sjefer som ikke bryr seg om de som jobber under hun/han. Alle har bare lyst til å håve inn penger og det verste av alt er at de ikke følger arbeidsmiljøloven.

     

     

    Svaret har jeg ikke lest på nettet, men fra Fagopplæringsansvarlig ibransjen som jeg skal være i lære i.

     

    Da får du si til faglæringsansvarlig at de bør åpne øynene sine og kontakte politiet fordi de fleste vektere jobber uten vekterkurs. Mange selskaper bryter loven i Norge og misbruker lærlinger.

     

    Jeg skal fortelle hva som lønner seg mest for deg akkurat nå. Jeg vil bare gi deg tips så du ikke angrer senere i livet.

     

    En nyansatt vekter begynner med full vekterlønn. Den nyansatte har heller ikke vekterkurs men får full lønn på 147 kroner. En vekter lærling begynner med den laveste lønnen og må jobbe seg oppover. Når du fullutlært får 5 kroner mer enn vanlige vektere. 147 + 5 = 152 kroner. Det skal ikke mye logikk til for å skjønne hva som lønner seg her.

     

    Tenk deg at du skal bo for deg selv.

     

    Leie av Leilighet koster 9000 kr - 12000 kr inkludert strømregningen! Internetten må du sannsynligvis betale selv. Matpenger 2000 kroner per måned ettersom du bor i Norge.Det koster penger å kjøpe grønnsaker og diverse matvarer. Lønnen din er på ca 15000 - 18000 etter skatt. Du får lønnen kanskje opp til 21000 - 23000 kroner etter at du er blitt misbrukt med overtidsjobbing. Så vi skal ta en enkel regnestykke her.

     

    12000 + 2000 = 14000 - 15000 = 1000 kroner står du igjen med. Dette regnestykket er for de som bor i Oslo og jobber fulltids som vekter. Jeg står igjen ca 2000 - 3000 kroner maks etter at jeg har betalt de regningene ovenfor.

     

    Er du heldig får du en hybel til 6000 - 8000 kroner per måned i Oslo. Er du student kan du leie studenthybler av staten for 3000 kroner.

     

    Mitt råd er! Ta allmenn påbygning slik at du får studiekompetanse. Du trenger ikke gode karakter for å bli en skolelærer som tjener mye mer enn vekter. Eller så kan du utdanne deg til fengselsbetjent eller politi. Eller studer for å bli en Lege, Psykolog, eller lignende.

     

    Husk at Norge er mulighetens land! Barn i fattige land som

     

    Fillipin, Vietnam, Somalia, England, Amerika, Thailand, Indonesia, får ikke engang gått på skolen. De fleste må allerede jobbe fra 6-7 årsalderen (Ikke i Amerika) og får ikke engang gått på skolen.

     

    Du har muligheten her og nå. Du bor hjemme hos foreldrene dine og kan studere til å bli lege osv.

     

    Og vær så snill for en gangs skyld. Ikke bli som de fleste player/gamere/pimps som flytter til studenthybler bare for å knulle forskjellige studentjenter hver uke.

  3. @ Exaha

     

    Et vaktselskap skal ha særskilt tillatelse fra politiet for å jobbe i sivilt. Utover det er det selskapets egen politikk som avgjør om du må ha egen trening for å kunne jobbe sivilt.

     

    Kilde: Lov om vaktvirksomhet

     

     

    Det du skriver om antall mnd man kan jobbe med og uten kurs etc tror jeg heller ikke du har rett i, men jeg gidder ikke finne frem loven :p

     

    Du kan jobbe som vekter i 6 måneder uten vekterkurs. Etter 6 måneder må arbeidsgiveren gi deg vekterkurs trinn 1. 6 måneder etter at du har tatt trinn 1 må du ta trinn 3. Trinn 2 får du automatisk når du har jobbet mer enn 30 timer.

     

    LOV LOV LOV! Mye du ikke har lært om enda. Da jeg startet som vekter jobbet jeg 6 måneder uten vekterkus. De er lovpålagt å gi meg vekterkurs når 6 måneder har gått. Selskapet mitt behandlet vekterne dårlig og jeg fikk ikke vekterkurs trinn 1 før i mitt 13 månede på jobben.

     

    Loven i Norge har ikke blitt oppdatert på flere år. Staten lager masse lover og ingen håndhever loven. Heller oppdaterer ikke staten de gamle lovene heller.

     

    Staten driver med å lage en ny lov til vekterne. Det er blitt snakk om at vekterne må ta kurset om igjen hvert andre år for holde kunnskapene og teorien oppdatert.

  4. Jeg jobber jo ikke fordi jeg kommer til å spille spillet etter jobb som en hobby! Staten/Norge kan ikke skatte meg da siden jeg spiller jo bare et videospill!

    Er nok ikke så enkelt, du har en inntekt, og da må du skatte. Eller så endrer de vel bare reglene slik at du må skatte allikevel, Norge er ganske flinke til å innføre nye skatter og avgifter ...

     

    Enig med deg der! Vi må betale skatt for alt i Norge. Kjøper du en vare fra utlandet må du beskatte det og! Alt må beskattes her i Norge at det er absurd!

     

    Norge har råd til å sende penger til muslimske land for å trene opp terrorister, men de har ikke råd til å gi politiet i Norge penger! Oi sann terrorbombe og massakre på Utøya. Vips så har politiet fått 120 millioner kroner til å sikre landet. De sa jo for noen måneder siden at de ikke hadde råd jo! Ja jeg vet han terroristen er norsk men han ble banket av muslimer da han var ung stod det i vg avisen. Så han tok hevn! Han var også medlem i anti islam så det sier seg selv.

     

    Norge har ikke råd til å pusse gamle bygninger, men når Obama kommer på besøk! Oi sann vi må bruke 400 millioner på sikkerheten til Obama. I tillegg låner vi bort 3 milliarder kroner til USA også for hjelpe dem!

     

    Den norske stat har ikke råd til hjelpe sultende barn i afrika så vi må donere bort penger til røde kors!

     

    Nav sender barnefamilier på hospits mens alle kriminelle utlendinger får dagpenger.

     

    Det er lov å selge sex men det er ikke lov å kjøpe sex! Hva er vitsen med å selge sex når det ikke er lov å kjøpe sex?

     

    Norge er et absurb land :(

  5. Alt av inntekter utenom gaver og ofte pengepremier må skattes av. Dersom de oppdager det har de sannsynligvis full mulighet til å ta deg for skattesvindel...

     

    Men gambling sider som

     

    Unibet.no

    bet24

    www.norgesautomatenbonus.com

     

    Trenger ikke å skatte penger man har vunnet der! Også har vi jo da www.king.com som man også ikke blir skattet av! Så hvorfor skulle man bli skattet av Diablo 3 da??? Det er jo et spill det og :D

     

    Så loven i Norge er latterlig da. Alle penger man vinner på gambling skattes ikke. Men om man selger items på Diablo 3 så blir det skattet av! Norge suger etter min mening :)

     

    Du har lov kun til å motta gaver inntil 1000 kroner. Alt etter det skal skattes. Så det betyr at hvis jeg får en gave av kjæresten min til 3000 kroner så skal det også beskattes. Latterlig lov.

  6. Lurer på om jeg kommer i fengsel for å spille Diablo 3???

     

    Jeg har allerede preordered spillet og kommer sannsynligvis til å selge items online for ekte penger. Så hva skjer når jeg har solgt items for over 20000 euros og setter det inn i banken min her i Norge?? Jeg kommer garantert til å bli satt inn i fengsel.

     

    Jeg jobber jo ikke fordi jeg kommer til å spille spillet etter jobb som en hobby! Staten/Norge kan ikke skatte meg da siden jeg spiller jo bare et videospill!

     

    Har også preordered

     

    Star wars The old republic

    Assasins creed revalations

    Dota 2

     

    Jeg har mange nok spill i år. Diablo 3 kan gjerne komme ut neste år for min del.

  7. Du trenger ikke å reise helt til Asia for skaffe deg horer!

     

    Det finnes svenske, norske og danske horer i Norge også. I tillegg har du et stort utvalg av nigerianske horer i Norge. Rompa deres er så stor at du kan bruke det som et spisebord. Du får en god utsikt i tillegg.

     

    Riktig nok, men han vil pule slike asiatiske horer som jeg illustrerte på første siden i denne tråden.

     

    Da må jeg bare ønske han lykke til! Må vel inrømme at de fleste asiatiske horer i 30 årsalderen ser ut som en 18 åring. Ikke rart man blir kåt av det. Nordiske horer har større pupper da men asiatiske horer er alltid i fin form.

  8. Hei sann. En venn av meg fra England sendte en pakke til Norge som A-prioritert post. Det er ikke noe sporing på pakken! Noen som vet om posten gir meg en hentelapp eller lignende?????

     

    Jeg sendte dette spørsmålet på mail til posten for 2 uker siden, men de har enda ikke svart på min mail. Sendte dem et par mail til idag.

     

    Men noen har peiling på dette???

  9. Du trenger ikke å reise helt til Asia for skaffe deg horer!

     

    Det finnes svenske, norske og danske horer i Norge også. I tillegg har du et stort utvalg av nigerianske horer i Norge. Rompa deres er så stor at du kan bruke det som et spisebord. Du får en god utsikt i tillegg.

×
×
  • Opprett ny...