Gå til innhold

Thomas Skogestad

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomas Skogestad

  1. Hvis du skal sende filer, eller t.o.m. tekst i utklippstavlen, mellom en PC og en smarttelefon eller nettbrett (eller andre kombinasjoner: fra en Android-smarttelefon til en iPad, f.eks.) så kan Pasteasy brukes.

     

    Forholdsvis enkelt å bruke.

     

    http://www.pasteasy.com/

     

    Appene er på salg akkurat nå (60 prosent rabatt):

     

    Pasteasy for Android (kr. 15)

    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tinkerstuff.pasteasy.v2

     

    Pasteasy for iOS (kr. 19)

    https://itunes.apple.com/no/app/pasteasy-copy-paste-between/id883950743?mt=8

     

    (Programmet for PC og Mac er gratis.)

  2. Jeg fikk dessverre Lollipop på min LG G3 for noen måneder siden.

     

    Det er ikke mulig å få skrudd av alle lyder, jeg jeg til min store overraskelse oppdaget men jeg var på kino.

     

    Før hadde LG en mye bedre løsning for å bytte mellom programmer. Dette er nå byttet ut med den dårlige Android-løsningen hvor man bare får en uoversiktlig samling kartotekkort man bla og bla i. (Min forrige smarttelefon var en HTC, og den hadde enda bedre støtte for bytting bellom programmer.)

     

    Designet er ellers gjennomgående stygt. (Noe jeg merket allerede da Gmail ble oppdatert i fjor høst, før jeg fikk Lollipop.) Det er også en god del slitsomme animasjoner over alt nå, som jeg ikke får slått av. F.eks. hvis man er kommet nederst i en nettleser, eller bladd tilbake til toppen.

     

    Knappene nederst på skjermen er byttet ut med noen dårlig designede knapper. Helt til venstre er det nå en trekant jeg ikke aner hvilken vei peker.

     

    Knappene driver også og snur seg rundt, helt til den andre enden av telefonen. En ganske irriterende funksjon. Hvis det er litt mørkt blir det vanskelig å se hvilken vei som faktisk er opp eller ned på telefonen.

     

    Jeg måtte slå av alle varsler om trådløse nett, for å slippe unna den konstante masingen.

     

    Det hender stadig vekk at telefonen blinker for å vise at det finnes en ulest notifikasjon, uten at det finnes en eneste ulest notifikasjon. Telefonen fortsetter med varslingen også etter at jeg har låst opp telefonen. (Det er mulig at dette har skjedd siden jeg fikk telefonen, altså før Lollipop.)

     

    Det kan ta flere timer før fjernkotrollen på øreproppene er i stand til å bytte sang.

     

    (Google Play Music er forresten blant de mest oppsiktsvekkende dårlige musikkavspillingsprogrammene jeg har prøvd. Musikkavspillingsprogrammene som finnes for Android er gjennomgående dårlige.)

     

    Før kunne jeg enkelt bruke varslingsmenyen for å tvinge et program til å stoppe. Nå må inn i den tungvinte task-switcheren. Det er heller ikke alltid at programmet jeg ønsker å stanse ikke befinner seg i task-switcheren. (Dette gjelder typisk musikk-program, som insiterer på å starte når Android endelig tar imot signaler fra fjernkontrollen. Jeg avinstallerte Wimp pga. dette.) Da må jeg først starte programmet, og deretter kan jeg stoppe det. (!)

     

    Telefonen var treg før, nå er den blitt enda tregere.

     

    Om det bare er at LG G3 er en dyr og dårlig telefon, eller om det skyldes Android (ikke Lollipop denne gangen), vet jeg ikke, men jeg kan trykke på strømknappen for å slå på telefonen i flere minutter, eller på banke på telefonen for å vekke den, uten annet resultat enn at telefonen slår seg av igjen etter et sekund eller så.

     

    Hvis jeg skal fortsette med Android i fremtiden må det vel bli med en Sony.

  3. Det er en ganske stor forskjell på «rouge» (sminke/fransk for rød) og «rogue» (kjeltring/luke (i hagen) m.m.).

     

    Det eneste jeg har gjort av ting som nevnes i artikkelen er å få _kustus_ på Charms-menyen. Jeg husker ikke hva det var, men jeg gjorde neppe noe i registeret. Antagelig var det noe med museplata, antagelig skrudde jeg av støtte for sveip fra siden der. Ellers syns jeg det er greit å få opp Charms når jeg bever musepeker til øvre høyre hjørne og drar den nedover.

     

    Det heter også «nokså», ikke «nok så».

     

    Forresten så har jeg savnet ini-filer i Windows helt siden registeret kom.

    • Liker 1
  4. Jeg har brukt denne funksjonen en del ganger. Jeg skulle f.eks. ha noe på IKEA men typisk å glemme den ene tingen du skulle ha når du først er der. Skrev notat "Husk X" og skrev IKEA Furuset med radius på 50m. Når jeg nærmet meg IKEA, dukket notatet opp på telefonen. Denne funksjonen tar dessverre en del batteri siden GPS går av og på men kan jo lade telefonen heldigvis.

     

    Google Keep kan også gjøre dette, men det kan ta flere uker før den endelig oppdager at du er i nærheten av stedet du la inn som "varslingssted", selv om du går der hver eneste dag. I tillegg er den ganske enkel. Kan f.eks. ikke kombineres med tid.

  5. Ingen oppdateringen for HTC ONe X+ engang.. Vi er glemt av for lengst siden..

     

    Jeg fikk min aller første oppgradering til min HTC One X+ tirsdag 20. august, til Android 4.2.2 (fra 4.1.1 tror jeg) og Sense 5 (fra Sense 4+/4.5 -- litt forskjellig versjonsnummer avhengig av hvor jeg sjekket).

     

    Altså for en måned siden. Veldig lenge etter at Android 4.2.2 ble lansert.

     

    Med Sense 5 ble noe bedre, noe mer slitsomt. F.eks. all den helsikkes scrollingen. Nå er det umulig å klikke seg frem til der man vil i klokkeappen (for å bytte mellom global klokke/alarm/stoppeklokke/tidtaker) og i kontaktappen (mellom telefonlogg, kontakter osv.). Det er også blitt umulig å se hvor mange sanger jeg har på telefonen, slik det var i forrige versjon av Sense.

     

    (Absolutt hovedårsak til at jeg valgte denne telefonen var lagringskapasiteten. Samsung var utelukket siden det bare selges varianter med lav og middels lagringskapasitet i Norge. Det er forreste utrolig at det ikke finnes en eneste ikke-håpløs musikkapp til Android. Selv Apple får til bedre.)

  6. Retina®-skjerm, ikke retinaskjerma. Retina er et registrert varemerke tilhørende Apple.

     

    https://dbsearch2.patentstyret.no/Mark/DetailNewWindow.aspx?idappl=201102129,1066147&culture=nb-NO

     

    (Jeg er litt usikker på norsken her, om det skal være bindestrek. Se Birger Stuevold Lassen: Oversikt over norsk varemerkerett (2. utg., 1997) s. 85, siste petitavsnitt.

     

    http://www.nb.no/nbsok/nb/3671d8c5f4d6a54ca0ab89c070a19c13.nbdigital?lang=en#107)

  7. Man får altså ikke hørt hele The Ladies' Bras av Jonny Trunk and Wisbey. En liten hit i Storbritannia i 2007, og med sine 36 sekunder den korteste hitsangen noensinne. (Før det hadde Spider Pig rekorden i noen uker.)

     

    iTunes fader ut "sangen" mot slutten, men det er ikke akkurat særlig mye man går glipp av. Hele verket kan nytes på Spotify.

×
×
  • Opprett ny...