Gå til innhold

Kamera'ten

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kamera'ten

  1. Hei.

     

    Har et par spørsmål om praksisene våre rundt oppsigelse og overdragelse, og hvorvidt de er i henhold til norsk lov.

     

    Jeg jobber i et selskap som leverer internettabonnementer over fiber, og noen av rutinene våre får mitt moralske kompass til å peke mot svindel, og jeg er sterk motstander av disse rutinene. Da jeg er en kundeforkjemper som bryr meg om god kundeservice og god forretning er dette noe jeg jobber aktivt med innad i selskapet for å få en slutt på.

     

    Men jeg blir møtt med en uknuselig vegg, da han som tar ansvaret for hvordan vi utformer rutinene våre ikke innehar evner for ydmykhet, forståelse eller empati. Det er i min oppfatning at han ønsker å tjene penger på at kunder gjør feil og er ikke mottakelig for å se klager/saker i kundens favør.

     

    La meg først understreke at dette gjelder normale internett abonnementer. Typiske eksempler kan være 25/25, 50/50 i alt fra 400kr klasse og oppover (pr mnd).

     

     

    Eksempel på fast rutine #1 jeg er imot:

    - Ola Nordmann flytter ut av boligen sin 15.05.2015. Vilkårene våre sier at han har en oppsigelsestid på inneværende måned + neste måned. Han er ikke klar over dette da han ikke har lest dem. Så han ringer 02.05.2015 for å si opp. Han får beskjed om at han må betale ut 06.2015. Men samme dag ringer John Doe for å bestille samme abonnement på samme linje/adresse, fra og med samme dato som Ola Nordmann flytter ut. Selv om John Doe får et abonnement og må betale for samme tidsperiode som Ola Nordmann faktureres for (oppsigelsestid) så ettergir vi ikke for å kreditere faktura som går utover dagen gammel kunde flytter ut og ny flytter inn. Det hjelper ikke uansett hvor mye kunden klager, skriftlig og muntlig.

     

    Vi får altså dobbel omsetning i 1,5 måneder fordi vi fakturerer to personer for samme tidsperiode på samme linje mens vi kun kan levere ett abonnement om gangen.

     

    Er dette lov? Er det lov å tjene EKSTRA penger på at folk gjør menneskelige feil? Penger vi i utgangspunktet aldri ville tjent om gammel kunde ikke hadde flyttet ut?

     

     

    Eksempel på fast rutine #2 jeg er imot:

    Vi har et samarbeid med et annet selskap der de skal bytte ut utstyret vårt med sitt eget utstyr slik at de kan levere internettabonnementer istedenfor oss. Dette er med hensikt fra begge parter av klare årsaker. Ola Nordmann flytter ut fra boligen sin 15.05.2015. Han ringer 02.05.2015 for å si opp. Han må betale ut oppsigelse. John Doe som flytter inn bestiller ny tjeneste av det andre selskapet vi samarbeider med og har avtale 31.05.2015 om at det skal bli koblet opp av det. Fra og med denne dagen er ikke vi i teknisk stand til å levere våre tjenester mer, og dette er meningen. Men alikevel fakturerer vi ut 06.2015, selv når vi ikke er i stand til å levere fordi ny kunde har fått tilbud av det andre selskapet som da tar over linjene våre 31.05.2015 for å levere til han.

     

    Er dette lov? Er det lov til å fakturere for noe vi ikke kan levere? Om kunden ikke betaler denne fakturaen går den til innkreving. Da mener jeg uformelt sett, at det er tyveri når vi krever inn penger for noe, uten at vi tilbyr kunden noe tilbake for disse pengene.

     

     

     

    For at jeg skal kunne komme videre med dette for kundene våre sin del trenger jeg henvisninger til forskrifter eller lignende saker der en domstol har satt presedens i kundens favør. Noe som er håndfast altså, istedenfor personlige meninger.

     

    Håper det finnes et klokt hode som kan noe om dette og kan hjelpe meg i denne saken.

    • Liker 2
  2. Tusen takk for svar alle sammen.

     

    Jeg er helt enig med dere, og ville nok rådet brukere med tilsvarende mine spørsmål om å ta det tjenestevei.

    Men det funker ikke. Dette er et stort selskap med byråkrater opp, ned og i mente som elsker å ri på paragrafer og retningslinjer som gjør ens egen IT-hverdag til fengslende å bruke ;)

     

    @TheHaughom: Ja, tenkte også på det samme nå. Bedre å bare bruke den helt lokale kontoen, eller opprette en Admin2 konto. Dette gjør jeg uten å logge inn på maskinen eller å ha den tilkoblet nettverket i så tilfelle.

     

     

    @Kakeshoma: Jeg har en del år med erfaring ja og har fagbrev som IKT driftsoperatør, men man kan ikke vite alt på egenhånd. Og jeg trodde målet med åpne diskusjonsforaer er å dele kunnskap og meninger. Nå har det seg slik at som tidligere IT-ansvarlig har jeg ikke opplevd brukere brute force SAM filene knyttet til sine lokale brukerkontoer som er underlagt en server med AD. Og har derfor ikke egentlig opplevd ringvirkningene av dette. Og nettopp derfor spør jeg her. Så det hadde vært fint om du kunne akseptere dette istedenfor å fortelle meg at jeg heller kan gjøre det på egenhånd :)

     

     

    Til de som lurer, ja jeg har gått fra å være IT-ansvarlig til å være vanlig bruker :D Begynte å jobbe med mer spesialiserte områder innen infrastruktur og geografi for fiberoptiske anlegg. Ganske morsomt igrunn, går over til noe mer avansert og blir deretter strippet for alt av tillatelser til å bruke datamaskinen på en best mulig måte i jobbsammenheng :)

  3. Hei!

     

    Vi har gått over til et nytt system på jobb der brukerne våre har begrenset tilgang til absolutt alt.

     

    Ikke engang skjermen kan fargekalibreres med Windows 7 sitt eget kalibreringsverktøy som ligger i kontrollpanelet.

     

    Så med noen års erfaring for å få tilgang til administrator kontoen på diverse maskiner har jeg tenkt til å gjøre min bruker til administrator.

     

    Jeg har en lokal bruker på maskinen da det ikke er en tynnklient, som naturligvis er begrenset både som lokalbruker og via AD.

     

    Det jeg skal gjøre er å gjøre min bruker til administrator så jeg kan installere ArsClip (en clipboard så jeg kan lagre flere clips for mer effektivt arbeid) og ikke noe mer. Men hva skjer når jeg da logger inn på brukeren via domenet den er medlem av når den plutselig er administrator?

     

    Håper at jeg unngår matnyttige svar som at det ikke er mulig å få tilgang til adminkonto uten passord etc. Dette er ingen problem, det "umulige" tar bare litt lengre tid enn det mulige :)

  4. Kjøpte et brukt Olympus 12-60mm i dag, av en veldig grei kar men jeg har et par spørsmål om det.

     

    Det er brukt og jeg syntes det virker dårlig. Men jeg vet ikke hvordan dette objektivet skal være/føles.

     

    Det er veldig slarkete i zoomrøret, og når man zoomer må man skru litt hardt på ringen, det er nokså mye motstand og så lager det litt lyd av friksjon når man gjør dette. Kan ikke forklare dette uten at det ville blitt misforstått og at folk tror det er falleferdig. Det høres ut som forsiktig skraping, men ikke ha det i tankene, for det må prøves før dere skjønner hva jeg mener, det er ikke direkte skrapelyder men klarer ikke å forklare det.

     

    Fokusringen føles heller ikke smooth og god, men heller litt gammel og lager litt lyd av friksjon.

     

     

    Jeg har et Panasonic G3 med Panasonic 14-42mm og Olympus 45mm og syntes at kvaliteten på disse virker bedre. 14-42 er altfor lett til å virke bra, men zoomringen og fokusringen er smooth, og fokusringen på Olympus 45 er supersmooth.

     

    12-60mm i forhold er helt motsatt og slarker faktisk mer i zoomrøret enn plasttrompeten 14-42mm.

     

    Skal det være slik? Har ikke rukket å ta bilder med det enda, men ville høre før jeg fullfører handelen og betaler hele summen. Hvis det ikke skal være slik hever jeg heller kjøpet :)

  5. Det var utrolig mange gode argumenter her inne, og mye spennende lesing.

    Jeg er helt enig i mye som blir sagt om Koranen og Islam, og om hvor forferdelig lære denne boken presenterer. Jeg har ikke satt meg inn i den, og det står sikkert mye godt i den også. Men av det negative som er der, så er dette så sterkt at det kan avle vold og aggresjon hos mange mennesker som tar disse versene bokstavelig.

     

    For å ta mitt eget eksempel innenfor religion/tro:

    Jeg tror på evolusjonsteorien, jeg tror på strengteori (herunder M-teori) men også det som kristne kaller Gud, eller JHWH (Jehova). Men jeg velger å ikke kalle Gud for Gud, eller Jehova eller Jesus for Messias.

    Jeg velger å tro at det finnes en større kraft, en høyere makt jeg ikke kan klare å forstå med min menneskehjerne. Altså Gud, bare for å klarifisere. Men jeg er ikke religiøs, da jeg mener religion bare er vissvass. Det står så mye sykt i Bibelen, som i Koranen og ting kan tolkes så galt at de gjennomgående gode verdiene i Bibelen lett kan bli oversett.

    Jeg baserer min tro på samme kristne verdigrunnlag som protestanter, men jeg leser ikke Bibelen, går ikke i noen Kirke, prøver ikke å forkynne men velger heller å tro på min egen måte. Leve som et godt menneske, gjøre gode gjerninger og ta livet som det kommer.

    Jeg har fått mye ut av dette. Jeg har tilegnet meg litt kunnskap om universet og vitenskap og ønsker bare å lære mer. Tror som sagt også på evolusjonsteorien og prøver å ha et så åpent sinn som mulig. Spesielt for ting jeg ikke klarer å forstå skikkelig. Men jeg tror ikke på ånder, spiritisme og all annen religiøs dritt.

    Jeg tror kun det finnes en større makt enn meg, og jeg forsøker bare å leve som et godt menneske frem til jeg dør, og håpe at jeg kan komme til det som kalles paradis etter jeg dør. Foruten dette lever jeg mitt liv som en agnostiker. Ateist kan jeg ikke si da de ikke tror på noe. Men min tro har aldri stått i veien for kunnskap og vitenskap, den følger bare med og tar ikke mye plass. Det har gjort meg fleksibel nok til å se når religion tar over livene til forskjellige mennesker og hvor mye vondt dette kan medføre, men også gjort meg åpen for at det er noen der oppe som kanskje "passer på oss".

    Det som er viktig er å skille religion og tro!

    Religioner består av grupper mennesker som har bestemt seg for å dele samme syn og tolkning av forskjellige deler av Bibelen. Religioner som har blitt store har gjerne tatt seg så innover i folks liv at man plutselig får et snevert syn av virkeligheten. Og dette er ikke bra, for da blir mennesker generelt delt opp i grupper mellom ikke troende og troende noe som kan føre til mangel på respekt for hver av gruppene osv Og dette skaper konflikter i siviliserte samfunn. I tillegg vil snevre virkelighetssyn kunne sette en demper for utvikling og prosperitet.

    Jeg tror at Gud ønsker at vi skal leve, ha det gøy men prøve å være gode mennesker mens vi gjør det. Jeg tror Gud vil kunne tilgi meg og "ta vare på meg" uansett hva jeg gjør, og jeg tror ikke det finnes noe helvete.

    Hvis Gud er så mektig, klok og god som han er, så ville han aldri sende en fordømt sjel til å råtne i evigheten bare fordi den personen gjorde noe sykt eller var skrudd i huet mens han levde. Eller bare fordi en person valgte å ikke tro. Mennesket er angivelig skapt i Guds bilde. Og hvis Gud er perfekt, ville han aldri skapt noe som ikke gjør som han sier eller som ikke tror på han, og deretter sende det til helvete. Altså, hvor dumt høres ikke dette ut?

    Jeg tror heller ikke på dette med å vente med å ha sex før ekteskap osv. Dette tror jeg bare er en menneskeskapt illusjon for å gyte inn frykt mot å gjøre seg til et urent menneske ved å ha sex med flere partnere, sikkert fordi en eller annen mektig mann ikke likte det. Og hvis han ikke likte det skulle ingen like å ha sex med forskjellige partnere. Osv osv.

    Det står andre plasser at fjellene har sunget og at gud har vist sin vrede gjennom ristende bakke under føttene. Vissvass. Dette kan ha vært en vulkan, jordskjelv osv. Men her kan også en eller annen maktbegjærende mann brukt et naturfenomen som en handling fra Gud for å tilta seg makt over større folkemengder. Etc etc... Dette er bare små eksempler.

    Men det er disse tingene som gjør at jeg ikke ønsker å være religiøs. Det menneske berører blir forpestet eller korrupt i en eller annen form når det er snakk om religion/tro, og jeg ønsker ikke å basere min tro på slike ting.

     

    Jeg baserer min tro på gjennomgående gode kristelige verdier, og budskapet om at Gud er kjærlighet og tilgivelse.

    Resten lar jeg bare ligge, så kan jeg heller prøve å bli klok på politikk, utvikling, diskriminering, krig, fred, evolusjon, fysikk, kjemi, teknikk, elektronikk, filosofi, fattigdom og langt mer.

    Syntes det er mye bedre det enn å forkaste alt over og heller tro bunnløst på en tjukk bok skrevet av MENNESKER som ønsker å tilegne seg makt (blandt de gode tinge som står der)

  6. Hahaha jeg er seff noob :D

     

    Har da aldri sagt noe annet?

     

    MEN, siden jeg svettet ganske hardt og har en del erfaring med rpg spill som har litt mmo så levlet jeg til 30 på relativt kort tid. Og jeg regner med at de fleste som begynner i nyeste realm er noobs som meg men som kanskje dropper ut før de er lvl 10 fordi dem synes mmorpg er kjedelig? For jeg har ikke møtt en eneste som er høyere level enn meg enda. Men har sikkert vært på feil sted kanskje også, ikke vet jeg :)

     

    Men dungeons tar lissom 30 minutter med venting før man kommer med, og da tipper jeg det kanskje ikke spiller veldig mange mennesker i dette realmet? Hadde det vært en heeel haug av spillere regner jeg jo med at matchmakingen hadde gått ganske fort?

  7. Det er ikke det at dere trenger å si hva jeg må gjøre, jeg ønsker bare å bli ops på hva man KAN gjøre :)

     

    Får prøve meg på battlegrounds :)

     

    Men noe annet som sugde ASS, er at jeg er i nyeste realm, saurfang. Og der er det så sinnsvakt få som har begynt å spille dungeons og slikt. Totalt noobs hele gjengen, men dette visste jo ikke jeg når jeg lagde kontoen lissom.

     

    Og gidder ikke gå til en annen realm for å lage ny char som jeg må levle på nytt lissom. Men blir sikkert bedre i saurfang etterhvert :)

  8. Det neste blir level 24 :)

     

    Hehe er lvl 30 nå, som jeg skrev i går.

     

    Men kan noen forklare litt om pvp?

     

    Hvis man taper, mister man noen items da?

     

    Og hvis man vinner, hva skjer? Får man xp? items? penger?

     

    Og folk som har feks 4 kontoer i lvl 85. Hva er det de gjør? Sitter dem bare i 2000 timer og slakter minions? Ser ikke moroa med det.

     

    Greit nok at mange spill er like, men seriøst, å slakte 15000 minions er jo ganske hjernedødt.

     

    Ta league of legends, totalt varierte matches med et langt høyere spenningsnivå fordi det er så mye vanskeligere. Har lissom død 4 ganger eller noe fra lvl 1-30 i wow. Er altfor enkelt på en måte, uten at jeg mener å være kjepphøy.

     

    Jeg sier ingenting av dette for å klage, kun spør fordi jeg har så lyst til å oppleve spillet som det kanskje er ment til å oppleves.

    • Liker 1
  9. Hei!

     

    Startet å spille WoW for to dager siden, kun fordi jeg tenkte jeg måtte prøve det etter å ha hørt historier om de 11 millioner menneskene som går av hektene for å spille det mest mulig.

     

    Har blitt level 23 og fullført alle questene i Azure (Exodar) og Bloodmyst, ergo ingen flere å ta nå.

     

    Så lurer jeg på hva som skjer nå?

     

    Hva kan WoW by på nå?

     

    Hvis PvP og Dungeons er det eneste man kan gjøre videre nå for å bli level 85, så kan jeg ærlig talt ikke skjønne hva som er så gøy. Ensidige quests var kjedelig nok, men ensidige dungeons virker jo bare enda verre. Har veldig lyst til å gi spillet en sjanse, men må nesten vite hva jeg kan gjøre i så fall :)

×
×
  • Opprett ny...