Gå til innhold

bluesbro

Medlemmer
  • Innlegg

    164
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bluesbro

  1.  

     

    Sliter med min raspberry pi med domoticz, den er offline. Har prøvd å restartet den ett par ganger, men kommer ikke opp igjen.

    Noe tips?

    Kan virkelig ikke Linux, har ikke koblet på noe skjerm da boksen er ganske godt gjemt bak, inni tv-benken, skulle helst sjekket via remote, men aner ikke hvordan :)

    Er det noe svar på ping i det hele tatt ?
    Jada, den svarer på ping, får opp den "domoticz is offline" meldingen

    - Last ned programmet "Putty"

    - Koble deg opp via ipadressen til rpi'en

    - Den spør etter brukernavn: pi Og passord: raspberry Om du ikke har endret selv.

    - Kjør så kommandoen: sudo service domoticz.sh start

     

    Om den fortsatt streiker må du fortelle feilmeldingen du får.

  2. Noen som fikk testa denne med RFXtrx433? Skulle gjerne vite hvordan den blir styrt. Altså teskjeversjonen. Hvordan frekvensverdien som blir sendt blir tolket til en farge av mottakeren... Slik jeg tolker RFXtrx433 sine funksjoner så sender den 2 signaler per device. ON og OFF. Grunnen er at jeg bruker Domoticz som styringssoftware og jeg ser ingen måte å legge denne inn der på. Har Homeseer kommet til raspberry pi forresten?

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Noen som vet om RGB styring via RFXtrx 433..?

    Ny funskjom med RFXtrx lagt til NUH!

     

    Styring av RGB med en DX-kontroller.

    http://dx.com/p/rf-remote-touch-rgb-controller-130913

    sku_130913_1.jpg

     

     

    Se forøvrig flere nyheter her:

    http://board.homeseer.com/showpost.php?p=1093067&postcount=61

    Jeg heiv meg på og kjøpte en bunke slike. Nå har jeg 4 stk til overs. Noen som vil kjøpe dem så kan de få dem til 100 kr/stk og gratis frakt.

    jeg kan ta 2 stk send meg konto nr så skal jeg sette over.

    Bare et kjapt spørsmål, trenger denne ekstern strømforsyning?

    Stemmer det at disse kun lar seg styre i HS3? Hvis ikke, hvordan legges de inn i HS2?
  3.  

     

     

    Har kjøpt meg en Pebble smartwatch og trenger json kommandoen for temperaturenheter til domoticz. Jeg vet flesteparten bruker HS, men jeg frister skjebnen :-)

    http://www.domoticz.com/wiki/Domoticz_API/JSON_URL's

    Ikke alle her inne som har kjøpt HS ;-)

    :-)

    Fant denne siden jeg og, men jeg vet ikke hvordan jeg får sendt kun den dataen jeg trenger pr tempsensor fra tasker til pebble...? Når jeg kjører kommandoen får jeg masse info som jeg ikke trenger. Jeg må kun ha temperaturen sendt til klokka.

     

    Vet du Ole Th?

     

     

    Altså, du har fått verdien ifra temp sensoren inn i Tasker som en variabel? Isåfall, så ville jeg brukt canvas. Da lager du en task, velger canvasplugin i plugin menyen. Variabelen som peker på temp verdien blir da brukt i en variabel som kun kan leses av canvas appen. Da kan en få verdien rett inn i en watchface.

     

    En kan også bruke verdien som en dynamisk verdi i forskjellige tasker menyer på din pebble. Både Glance og pebbletasker har den muligheten.

     

    "Problemet" i Canvas er att verdien ikke vil forandre seg på din watchface om en ikke går inn og ut av din watchface og da har det ikke så stor nytteverdi. Måten jeg gjør det på er å be tasker gjøre en refresh av alle taskerverdier ved forskjellige hendelser. F.eks jeg mottar sms. Da sjekker tasker om jeg er oppkoblet mot mobildata eller wifi. Er jeg ikke det, så vil tasker koble til i et visst tidsintervall og kjøre en refresh og oppdatere min watchface.

     

    Det er også mulig å lage en loop i tasker ved tilkobling mot wifi f.eks

    Da kan det f.eks stilles inn så en gjør en refresh hvert 5 min når en er tilkoblet wifi. Det var måten jeg gjorde det på, men da opplevde jeg att tasker krasjet veldig ofte.

     

    Nå bruker jeg f.eks en profil med "wifi near" til å kjøre en refresh og så slå av wifi etter 10 min. Da vil profilen starte på nytt av seg selv (så lenge jeg er i nærheten av de spesifiserte nettverk jeg har lagret). I

    Hvertfall i teorien, fungerer brukbart når jeg er hjemme i huset. Når jeg derimot forflytter meg inn og ut av rekkevidde for wifi, så fungerer det mye bedre..

     

    Nå får jeg bare svada når jeg bruker Tasker med httpget med ekstern ip. Har du fått dette til å fungere?

  4.  

    Har kjøpt meg en Pebble smartwatch og trenger json kommandoen for temperaturenheter til domoticz. Jeg vet flesteparten bruker HS, men jeg frister skjebnen :-)

     

    http://www.domoticz.com/wiki/Domoticz_API/JSON_URL's

    Ikke alle her inne som har kjøpt HS ;-)

    :-)

    Fant denne siden jeg og, men jeg vet ikke hvordan jeg får sendt kun den dataen jeg trenger pr tempsensor fra tasker til pebble...? Når jeg kjører kommandoen får jeg masse info som jeg ikke trenger. Jeg må kun ha temperaturen sendt til klokka.

     

    Vet du Ole Th?

  5.  

    Jeg ser i tråden her att det er flere som har pebble klokker, hvordan bruker dere den ilag med hjemmeautomasjon?
    Tenkte jeg skulle dele hvordan jeg bruker Tellstick Net i kombinasjon med Pebble (kanskje til inspirasjon til noen...)
    Helt siden jeg skaffet meg Pebble (godt over et halvår siden) så har visning av temp data ifra Tellstick Net vært øverst på ønskelisten min. Løsningen har vært litt forskjellig ifra starten av, men nå har det kommet til et punkt der jeg er veldig fornøyd.
    klokke.jpg
    Foruten om klokkeslett, dato og ukenummer (som for meg ihvertfall er veldig praktisk iforhold til arbeid) så viser den temp og fuktighet på min ute sensor + batteri status på min mobil.
    Deretter temp på soverommet mitt, og min sønns soverom. "Tilkoblet" gir meg beskjed om jeg er tilkoblet trådløst, datatrafikk eller ingen av delene.
    Nederste linje gir meg status på varmeovn på de 2 soverommene. Siden jeg bruker events til å styre av/på, så sender jeg samtidig ut epostvarsling. Epostene blir igjen brukt av "K9 email received" plugin i Tasker til å skrive variabelen ("av" eller "på") som tilslutt blir sendt til min pebble.
    Alle verdier blir oppdatert hvert 5. min (når jeg er tilkoblet Wi-fi). Utenfor mitt hjemmenettverk blir klokka oppdatert med en litt annerledes "watchface" (med noen andre temp sensorer)
    Er det andre som bruker Tellstick i kombinasjon med Pebble, og isåfall hvordan? Hvordan er mulighetene med andre systemer for hjemmeautomasjon?
    edit: det er selvfølgelig en enklere måte å pushe status endringer på mine varmeovner til Pebble, ved å eksportere status på device i Remotestick så slipper jeg å bruke mail i det hele tatt.. :thumbs:

     

     

    Jeg tror kanskje du nettopp fikk meg til å legge inn en bestilling på pebble!

    Skulle gjerne likt å vite hvordan du satte opp den fronten?

×
×
  • Opprett ny...