Gå til innhold

h-a

Medlemmer
  • Innlegg

    994
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av h-a

  1. Nydelig både farger og skarphet . Flott Helge ; -)

     

    Takk. Det jeg tester ut her er å vri spakene i et enkelt bildebehandlingprogram etter histogrammet, men først bruke histogram på kamera til å unngå at skyene brenner ut, og deretter ta en siste sjekk på selve bildet.

  2. Takk. Man ser såvidt fjellene under, og jeg var vel egentlig på tur ned men rakk å finne en liten åpning langs stien. Hovedoppdraget var likevel å ta et nytt bilde av fjellene (v2) med stjernehimmelen over, med eller uten nordlys.

  3. Supert Nordlys foto! Godt opplyste fjell nederst i bildeflaten.

     

    Takk,, fjellene ble nesten for godt opplyst, og litt kortere eksponering ville nok vært bedre her. Ellers er nordlysfoto litt vagt begrep, fordi stjernehimmelen er fin både med og uten nordlys, eller bare med litt nordlys.

  4. Det var fint nordlys i kveld. Jeg stod først nede ved sjøen, men måtte avslutte det prosjektet fordi det la seg dugg på objektivet. Så det å være nær sjøen kan være problematisk. Nordlyset ditt var flott, men jeg må jo pirke som vanlig, og der er en skrå sak som treffer en loddrett greie litt til høyre for midten. Og det ser ikke naturlig ut. Så jeg antar at det er de fallende linjene som ikke er korrigert, og der er jo stjerneformasjoner som gjentas i dette problemområdet. Videre er det vanskelig å åpne bildene når de er så store, men når de zoomes ned til 35-50 blir det bedre å navigere i dem.

×
×
  • Opprett ny...