Gå til innhold

paalajohansen

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av paalajohansen

  1. Min erfaring med xComfort er i alle fall at det ikke er godt nok til en smarthus-løsning. Ingen toveis-kommunikasjon (er jo kjekt med bekreftelse eller avspørring) og dyrt.

     

    Forøvrig virker Smarthus-bransjen ganske uoversiktlig.

    Det virker som ganske vanskelig å holde seg til en leverandør, men man burde i alle fall tidlig bestemme seg for hvilken teknologi man skal bruke. Når dette er gjort så burde man i teorien kunne velge produsent ut fra pris, hvilken farge modulen har, dagsform eller andre preferanser. Så lenge alle følger standarden burde det ikke spille noen rolle om dimmeren er av merke A, B eller C.

     

    Den andre "skumle" siden er kontrolleren/styresystemet og brukergrensesnittet. Etter min mening er dette utrolig uoversiktlig og vanskelig å vite hva som finnes og hva man bør bruke. Som du sier bør det også være hyllevare og ikke i en eller annen beta-fase eller noe som oppgraderes flere ganger i måneden eller året.

    Nå begynner det kanskje å bli litt subjektivt, men jeg mener bestemt at i et SMARThus skal man ha SMARTE moduler, altså at styringen ikke ligger i en sentral enhet/PC men i hver lille boks. Sånn at temperaturkontrolleren som styrer ovnen gjør dette uavhengig av om PC'en står på eller ikke (men selvfølgelig må den kunne overstyres). Altså at temperaturer, nattsenking o.l. ligger lokalt i utstyret, slik at om PC'en eller sentralen skrus av fungerer fortsatt temperaturstyringen. Det samme gjelder selvfølgelig for lys-systemer, solblending, varmekabler, varmtvannsbereder osv.

    I tillegg må man kunne programmere dette fra et sentralt program, som igjen programmerer opp de lokale boksene.

     

    Dette var kanskje en liten avsporing ;)

     

    Om budsjettet ikke tillater en fullstendig smarthus-løsning er jo noe av sjarmen med teknologien at det er lett å utvide i etterkant.. Kjøp det du får råd til nå, og bygg på senere ;) Valg av teknologi er det viktigste.. :)

     

     

    Du prater om KNX. Ingen sentral intelligens. Trådløst, powerline, buskabel, ethernet.

  2. Jalla minnekort, ikke formatert i kameraet eller gremliner i maskinen.

     

    Formater alltid kortet i kameraet. Se om det skjer igjen. Skjer det igjen - kast minnekortet og kjøp Lexar eller SanDisk.

     

     

    Det er formatert i kameraet nå i ettertid. Får håpe det ikke skjer igjen. Veldig skummelt når man tror man har mistet masse bilder. Forøvrig er det et Kingston minnekort, men jeg er jo ikke 100% sikker på om det faktisk er kingston. Ikke noe å si på hastigheten. klarer fint filming i 1080

  3. Hei!

     

    Har kjøpt et sd-kort fra utlandet, og tok det i bruk uten formatering.

     

    Etter en dag med fotografering på mitt canon 550d, hadde jeg ca. 5 gb med bilder som jeg flyttet over til pc'n.

     

     

    Oppdaget at det manglet mange bilder og stappa minnekortet inn i leseren igjen.. men der var det ingen bilder, men jeg kunne se at 6 gb var brukt på minnekortet. Startet dos ledetekst og der fant jeg igjen alle bildene i katalogen found.000 (som ikke er synlig under windows selv med "vis skjulte kataloger og filer") Filene var nummerert fra 0 og oppover og hadde etternavn .chk

    Kopierte disse skjulte filene over til maskinen min og endret filetternavn til .jpg

     

    Dette fungerte heldigvis, men jeg lurer på hva som skjedde!? Var det fordi jeg ikke hadde formatert? En feil med minnekortet? eller noe helt annet?

×
×
  • Opprett ny...