Gå til innhold

Claryn

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Claryn

  1.  

    3/10 har færre enn 4 prosessorkjerner? Det er jo ganske ekstremt. Jeg kjøpte 4 kjerner første gang i 2007, og den prosessoren kosta ikke skjorta engang.

     

    Det kommer nok av et drøss med laptops, som for det meste bare har 2-kjerner CPUer. Med mindre de koster over 10K med lysshow og skriker "gamer".

    Etter litt mer detaljert kikk: Mest populære DX11 GPU er Intel Graphics. Tyder på at det er mange laptops ja.

     

    De fleste MacBooks har og kun 2-kjerner.

  2.  

    Lenovo Thinkpad T-serien har både fullsize ethernet, TB3.0 og de spesifikasjonene du trenger utenom. Koster fra 9000 og opp, da.

    Takk. Ser ut til at T470 er den minste modellen, men den ser ut til å ha Thunderbolt og ikke USB-C. Den ser også ut til å ligge på 1,6 kg som jeg synes er litt for mye.

     

    Thunderbolt 3.0 er jo over USB-C. 

     

    Du finner nok ingen letter laptop enn Thinkpad sine, som også har plass til en fullsize Ethernet plugg :)

  3. Etter å ha lett en stund trenger jeg konkrete tips til ny PC. Mine krav:

    -Minst full HD skjerm

    -Minst 256 GB SSD

    -USB-C

    -nettverkskort (Gigabit Ethernet)

    -ikke for tung, helst ned mot 1,2 kg.

    -over 4GB RAM om det ikke er dedikert grafikkminne, men gjerne også ellers.

     

    Ser ut til at spesielt det å både få kombinasjonen USB-C og nettversskort til overkommelig pris er en utfordring.

     

    Noen konkrete tips?

    Lenovo Thinkpad T-serien har både fullsize ethernet, TB3.0 og de spesifikasjonene du trenger utenom. Koster fra 9000 og opp, da. 

  4. Her har du også en maskin som kan godt være alternativt til Dell XPS 13. Ligger på 14000.

     

    https://www.power.no/data-og-tilbehoer/baerbar-pc/asus-zenbook-ux430uq-pure4-14-baerbar-pc/p-504588/

     

    Edit: I tillegg har du et dedikert skjermkort her  :ninja:

    Her får du dog bare en SATA SSD. Hadde ikke betalt så mye uten å hvertfall få en PCIe SSD.

     

     

     

    Hvis du ikke har noe i mot et par ekstra mm tykkelse, vil Lenovo sine Thinkpad T470 modeller kanskje være et alternativ? Skikkelig maskiner det der altså. 

    Dere gjør det jo ikke akkurat enklere med alle disse valgene  :tease:

    Konfigurerte en Lenovo T470p til 20 baller nå. i7-7700HQ som visstnok er mye vassere enn en skarve 7560U. Men det blir kanskje i stiveste laget for denne. Selvsagt veldig fristende, men endrer det mye mtp på daglig bruk? Klart, noen tyngre programmer vil bli kjørt og jeg er fan av multitasking så RAM er essensielt, men jeg vet jaggu ikke hva som er nødvendig.

     

    Av en eller annen grunn får jeg litt dårlig følelse av Asus og HP. Litt billigmerker føler jeg, men det stemmer kanskje ikke i høyere prisklasser. 

     

    Noen som vet om fine student-rabatter?

     

    Edit: i tillegg har Dell 10% rabatt på alle laptops frem til søndag...

     

    Du må opp på 7700HQ hvis du vil ha 4 kjerner (om jeg ikke tar helt feil). Hva du trenger en i7 til i løpet av studiene forstår jeg ikke (studerer selv Datatek. ved NTNU og hadde klart meg med en i3). Det kommer jo helt an på hva slags programvare du planlegger å kjøre?

     

    Jeg deler samme følelse når det gjelder andre laptoper enn Dell, Apple og Lenovo sine. 

     

    Du kan hvertfall mekke en Thinkpad T470 til 16000,- hvor du får en i7 7600U, 1x8GB ram (har 2 DIMM slots, så du kan oppgradere selv til 16GB), en 256GB NVME SSD og. Er du lur og fjerner muligheten for å sette data-sim i maskinen kutter du en tusenlapp av prisen. 

    Klarer du deg med en i5 (noe jeg tror du kanskje gjør?), får du den ned i 12600 eller 14000, spørs på i5-varianten.

     

     

    Hvis du tenker kvalitet og øverste hylle varer de maskinene som regel lengst. Det er lønnsomt i lengen.

    Dette er så utrolig sant. Gikk selv ut med 17000 for en skikkelig laptop i 2013. Tror nok den holder ut graden min i datatek. i 2019 (og jeg har kun en 2kjerner Ivy i5). 

    Thinkpad maskiner er jo også berømte for ekstrem byggekvalitet. Kast dem i bakken og de fungerer uten problemer. Du får også Thunderbolt 3 og Ethernet uten noe dongle. For meg er nipple-musepekeren nesten grunn nok til å gå for en Thinkpad maskin. Slipper å flytte henden fra tastaturet de få gangene man er nødt til å bruke cursor. Utrolig effektivt. 

    Fingerprint-sensor er det også - supert for integrering med et passord-velv som LastPass. 

  5. Her er noen som muligens blir bra https://www.dustinhome.no/group/hardware/kontor-hjem-og-skole/trening-og-ergonomi/ergonomi/tastaturstotter/

     

    Det blir minst like dyrt som å bestille fra utlandet :p

     

    Se her ja! Litt billigere blir det hvertfall. 

     

    Jeg har forsåvidt funnet selve plata til noen hundre kroner, som har hull til VESA-feste. Vet bare ikke om det finnes en arm som jeg kan feste under pulten og under plata:

    https://www.amazon.co.uk/Allcam-Keyboard-100x100-mounting-Monitor/dp/B00SRNGADS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1500036527&sr=8-1&keywords=keyboard+tray+vesa

  6. Hey. Dette gjelder ikke direkte kjøp eller salg av PC, men det er veldig knyttet til PC :p

     

    Jeg har en pult som er 60cm dyp, og som kan heves/senkes. Jeg bruker en 42" 4k skjerm som jeg må ha stående på pulten. Jeg er nærsynt og bruker vanligvis briller, men en så stor skjerm gjør at jeg kan scale ting opp og "avlaste" øyene ved å slippe å bruke briller ved maskinen. 

     

    Nå er problemet det at jeg kommer for nærme skjermen (har nettopp byttet fra en 80cm dyp pult). Optimalt vil jeg være litt over en armslengde fra skjermen. Jeg har kommet frem til at eneste måte jeg kan oppnå det på er å bruke en "keyboard tray"/tastaturhylle. Problemet er at jeg ikke finner noen ordentlige til salgs i Norge. Kun enkelte på eBay som koster 700 kroner, 700 kroner i frakt + toll for å ta den inn til Norge. Det føler jeg er alt for mye penger for et VESA-feste og en plate. 

     

    Jeg har sett på noe som dette: 81q2yOxLW4L._SX355_.jpg

     

     

    https://www.amazon.com/VIVO-Adjustable-Computer-Ergonomic-MOUNT-KB03B/dp/B01M2319VR

     

    Den skrus enkelt og greit fast under pulten, og kan justeres i alle retninger, selv kjøres tilbake under pulten. 

     

    Er det noen her som vet om et sted jeg kan få noe slikt til rundt en tusenlapp eller mindre?
     

    Takk!

  7.  

    Om de ikke har noen umiddelbare planer om å åpne egne servere fra gamle expansions hadde det nok vært lurt med tanke på den negative PRen de nå får å vente til Legion kommer. Det begynner jo å bli evigheter siden sist de ga ut noe nytt innhold, så det er ikke rart at folk spiller på slike servere. Når alt kommer til alt så har de vel seg selv litt å takke.

     

    Hæ? Det tar lang tid før man får ny content så man velger å spille på servere der det aldri kommer noe nytt content? Trokke det er det som er greia, er nok heller nostalgien og det å ikke klare å akseptere endringer som gjør at folk spiller på vanilla servere.

    Nostalrius kommer med nytt content hele tiden. De følger Blizzard sine patch-cycles. Anh'Qiraj f.eks. skulle komme ut neste måned, og Naxx40 etter sommeren. Deretter skulle de åpne TBC nærmere jul.

    • Liker 1
  8. Noen som har iPhone 6 Plus og kan si om de er fornøyd eller hva som mangler? Tenker på "iPhone 6S Plus" når den kommer til høsten, men vil høste litt erfaringer fra folk som har brukt den versjonen nå en stund. F.eks hvordan oppleves skjermen på 1080p? Er den skarp? Ville du hatt mer oppløsning (1440p)?

     

    NB: Saklig argumentasjon, på forhånd takk.

     

    For min del er det ingen ulemper med iPhone 6plus.

    Kameraet er supert, speielt med optisk bildestabilisator. Bildene blir LANGT bedre enn min gamle Galaxy S5 og fars Note 4, spesielt i dårlig lys.

    Skjermen var jeg også usikker på om kom til å være god nok. Nok en gang viser Apple at de vet å velge riktig panel! 1080p på 5.5" er mer enn nok, og selv om du kanskje syns det er litt lite (Ikke at jeg tror du klarer å se forksjell på 1080p og 1440p på den størrelsen), gjør panelet opp for det. Fantastiske farger og nøyanser. Langt bedre enn skjermen som står på pulten min (4K IPS panel).

     

    Batterinivået har folk klaget på, men jeg har ingenting å utsette på det. Jeg har aldri vært under 50% når dagen er omme, og jeg vil si jeg er en ganske heavy bruker.

    Spiller en del mobil-spill, tar masse bilder og deler nett med Macen 6-8 timer om dagen. Brightness på 100%, selvfølgelig!!

     

    Det er en utrolig god mobil, men til den prisen er det kanskje litt kjipt (Fikk min til 4500 før jul ved å binde meg til Netcom i 12mnd uten ekstra kostnad i mnd).

×
×
  • Opprett ny...