Gå til innhold

Wells

Medlemmer
  • Innlegg

    113
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wells

  1. Siden du allerede vet best, så bør du avslutte tråden som "Løst".

     

    Beklager hvis det virket sånn. Motargumentene mot 7990 er altså:

    - Mye støy, samtidig som AMD hevder at det kjører relativt stille under full load.

    - Stuttering, som AMD jobber med kontinuerlig, igjennom den seneste driveren, som tilbyr såkalt "Frame Pacing"

    - Varme, i hovedsak på grunn av at det er et mini itx system.

  2. Heisann. Har lenge tenkt på å kjøpe meg en ny gaming PC, nå har jeg funnet et bygg som jeg er ganske fornøyd med. Går for en kompakt løsning med mye kraft. Eneste jeg er litt redd for er temperatur på f.eks skjermkort og muligheten for overklokking av CPU.


    Hovedkort: Asus Impact VI Mini ITX

    CPU: i5 4670K

    CPU Kjøler: Cooler Master Seidon 120M

    Kabinett: Cooler Master 130

    RAM: Corsair Vengeance 8GB 1600Mhz

    Skjermkort: Sapphire Radeon 7990

    Strømforsyning: Cooler Master Silent M2 720W

    SSD: Samsung 840 Evo 120GB

    HDD: Samsung 500GB 7200rpm

    OS: Windows 8.1


    Har i hovedsak fått inspirasjon av denne filmen:



    Noen komponenter jeg kan gjøre det bedre på? Innspill hadde vært flott. Skjerm, tastatur, mus, cd spiller og headset har jeg fra før. Takk.

  3. Hvorfor ikke Cooler Master V850/V1000?

    Hvorfor ikke 2x120mm i top, eller front?

     

    Ja, ser ut som to i topp og to i front blir det beste. V1000 tror jeg rett og slett blir for stort, men er ikke sikker. Kan jeg, så ville 750W vært ideelt, men vet ikke om det er nok. Liker at pcen er så stille som mulig å har hatt god erfaring med Silent Pro tidligere.

  4. Følgende specs:

     

    Asus ROG Impact M6

    GTX 690 med EK blokk

    Ripjaw 1600mhz 8GB

    4670K Haswell med EK blokk

    Cooler Master Silent Pro 850W

    Bitfenix Prodigy

     

    2x 120mm Alphacool Slim radiator installert forran på kabinettet. Får kjøling av 2x 120mm Corsair Quiet vifter. 1x 120mm Alphacool Slim Radiator bak med kjøling fra 1x120mm Corsair Quiet edition. Kjølingen i front står for kjøling av grafikken, mens bak cpu. Tenker å kjøre en pumpe/resevoir kombo mitt i kabinettet. Loopen har jeg någelunde sett meg for, men inspill trengs. Noen ide om dette vil funke + temperaturer jeg kan forvente meg? Trenger også noen inspill på alt i ett pumpe og resevoir + slanger. Takk for svar.

  5. Altså, det går an, kabinettet er tross alt laget for at dette skal være mulig. Det er derimot langt fra optimalt, generelt sett. Det er vel heller mATX som ikke er særlig godt egnet til SLI/CF.

    Hvis du ser på kortene som er innstallert på bildet; det øverste kortet har 4-5mm mellomrom til rådighet for å få inn luften den trenger, det nederste har det ikke mye bedre med tanke på en strømtilførsel som blokkerer. Du bør ta følgende til etteretning:

    1. Ikke alle spill kan bruke to grafikkkort. I de fleste tilfeller vil da kun det øverste kortet belastes, og det gjerne maksimalt.

    2. Dersom et spill bruker to grafikkkort har du nå to kort som hiver etter pusten; det øverste får også nå inn luft som er forhåndsvarmet av kortet under.

     

    Når disse situasjonene oppstår har du to valg: Underklokk begge kortene med noen MHz for å få bukt på varmeutviklingen(noe som gjør SLI/CF meningsløst). Eller så kan du la det være, og heller nyte den herlige lyden av to vifter som prøver så hardt de kan for å få GPUen under 100 grader.

     

    Er det virkelig så ille altså? Hmm, nå ble jeg plutselig veldig usikker her. :hmm: Hadde ikke tenkt å kjøre Crossfire med det første, men etterhvert. Tenker nå å muligens kjøre full vannkjøling med EK blokker på både GPU og CPU, kommer til å sprenge budsjettet, men frister utrolig mye av en eller annen grunn. Da hadde Crossfire også gått smertefritt engang i fremtiden, men vet ikke hvor gira jeg er på å spytte inn penger for EK blokk og en ekstra 7970 litt senere. Kom over en deal på Hardware sitt bruktmarked der jeg kunne få to 670'er med vannkjølings blokker til 4200kr. Uff, er ikke lett dette. :hm: Ytelse osv. vil jo bli en del bedre med tanke på at jeg vil kjøre spill som Crysis 3 og Metro Last Light.

  6. Ok, da har jeg kommet opp med et foreløpig bygg. Takk for alle svar. :)

     

    i5 3570k

    8GB1600Mhz RAM (Ikke sikker på merke enda, helst 1brikke med 8GB)

    ASRock Fatal1ty Z77 Professional M/ATX

    Noctua D14

    Radeon HD7970 (Ikke sikker på merke enda, mest sannsynlig Sapphire)

    Corsair 350D

    Windows 8

    Thermaltake Thoughpower 850W (Har allerde)

    Samsung 500GB 7200RPM (Har allerede)

    Samsung Optisk Driver (Har allerede)

    SSD (Trenger inspill)

    Skjerm BENQ GL2450 24" 1080P (har en eldre Acer 1440x990 skjerm liggende)

     

    Fortsatt i tvil om jeg skal vente på Haswell, grunnen til det er at jeg må ha nytt hovedkort. Da må jeg mest sansynlig vente enda lenger på et godt mAtx hovedkort, eller? Neste problemstilling er skjermene, vil disse fungere godt sammen? Har lyst til å kjøre to skjermer så må bruke DVI, ikke hdmi. Kan dette skape problemer på noen måte? Ser at det er en DVI-D og en DVI-I inngang på Sapphire sitt 7970 kort, så må bruke begge disse, vil dette funke? Kan jo muligens bruke en hdmi og en DVI inngang. Også i forhold til kjøler, vil denne passe på hovedkortet med en eventuell Crossfire løsning senere? Og vil jeg kunne ha trådløst nett med hovedkortet?

  7. Uansett bra at du skriver såpass detaljert om hva du trenger. Blir enklere for dem som skal hjelpe da. :) Men hva tenker du å bruke på selve maskinen, uten skjerm? Hva er budjett og maksgrense?

     

    Må først få takke for et godt og utdypende svar. :thumbup: Noe av det jeg glemte var å inkludere budsjett, her tenker jeg noe rundt 6000kr (helst billigere), uten skjerm. Har en 500GB harddisk liggende, men SSD frister. Har også en 850w Thermaltake PSU liggende, men denne er vel snart 5år gammel nå, så vet ikke helt om jeg burde satse på den.

×
×
  • Opprett ny...