Gå til innhold

Celia

Medlemmer
  • Innlegg

    105
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Celia

  1. Hei

     

    Jeg har tidligere kjøpt et objektiv på denne butikken, og nå skal jeg bytte det i et annet. Hvilket av de følgende objektiver vil jeg få mest utbytte av?

     

     

    8mm som gir nesten runde bilder, 16mm som også er en ekstrem vidvinkel, som gir buede eller rette vinkler ettersom hvordan du holder kamera. 20mm mer vanlig vidvinkel og 50mm (med f1.4 i lysstyrke) som er et normal objektiv.

     

    Jeg er ikke ute etter noe spesielt, vil bare ha et objektiv som d70 takler greit, jeg har ikke peiling på det her med crop faktor osv. Det kunne vært greit med vidvinkel eller passe fisheye, normalobjektivet hvis de ovennevnte objektiver ikek vil duge noe særlig.

     

    Er det noen som kan gi meg råd?

  2. Sett funksjonsvelgeren på M og skru på det framre kommandohjulet (under utløseren). Øverst til høyre i displayet så skal blenderen forandre seg når du skrur på hjulet. Prøv å ta et bilde når den står på noe annet enn F22. Hvis det går så er alt i orden.

     

    Takk for svar!

     

    Nå har jeg forsøkt det med et CPU objektiv, og det går ikke med et CPU objektiv ihvertfall, ikke det jeg har som er en 28-80mm1:3.5-5.6D

     

    Nå har jeg ikke forsøkt meg på objektiver uten CPU, men jeg vil tro det fungerer i M med et slikt objektiv, men vil det ikke ta lang tid for å klargjøre et opptak med et slikt objektiv, eller kan en si øving gjør mester? Hvor lang tid bør jeg beregne, kan jeg ta bilder av fugler i lufta? Jeg vil kjøpe et slikt objektiv uten cpu(teleobjektiv på 1000, som er veldig mye) for å ta bilder av fugler på avstand.

  3. Det er i utgangspunktet ikke riktig. Det kommer sikkert an på objektivet som er i bruk også. Jeg bruker blender fra 3,5/4,5 til 22/29 på 18-70mm som kom med D70, alt avhengig av brennvidde. På 80-200mm/f2.8 er 2.8 fast maks blender og også det går greit.

     

     

    Da står det helt elendig og kort forklart i manualen!! :no:

  4. Hei

     

    Er det riktig at en kun kan bruke blenderåpning 22 på D70? Jeg har forsøkt å bruke andre blenderåpninger men da virker ikke utløserknappen, ikke en gang i manuell. hva gjør jeg hvis det er mulig å bruke andre blenderåpninger enn 22? Er det ikke helt sykt hvis det ikke går an å bruke annet enn 22?

     

    " LÅS OBJEKTET PÅ MINSTE BLENDERÅPNING"

     

    "Dette trinnet er ikke nødvendig hvis du bruker et objektiv av G-typen, fordi disse ikke har blenderring. alle andre objektiver skal låses på minste blenderåpning (høyeste blendertall)" ..og så er det avbildet et objektiv hvor innstillingen står på 22.

     

    "Hvis dette ikke gjøres med et CPU-objektiv, viser blenderfeltet i kontrollpanelet og søkeren blinkende FE E når kameraet skrus på. Det kan ikke tas bilder før kameraet er skrudd av og blenderen er låst på høyeste blenderverdi."

  5. Hvorfor ikke gjøre det på den ordentlige måten? Det trenger ikke koste så mye mer..Nikkon sine micro objektiv er vel dyre, men jeg vurderer å kjøpe dette:

    http://www.itech.no/Sigma/sigma_50mm.shtml

     

    altså et Sigma 50mm f2.8 Macro 1:1 objektiv. En 1:1 makro, sammen med 1.5 crop faktoren på kameraet ditt vil si at et objekt på kun 24mm x 16mm vil fylle hele bildet ditt! Pris 2490 fra Itech, enda litt billigere fra bhphotovideo tror jeg. Mellomringer vil gi deg enda mer makro om ønskelig. 

     

     

    Hva menes med crop faktoren, hvor er den funksjonen på kamera, er det en egen knapp?

  6. Hei

     

    Er det jeg som er blind, jeg finner ikke norske nettbutikker/butikker som har et utvalg av forskjellige typer macrolinser, jeg finner heller ikke norske butikker som har et utvalg av mellomringer, jeg synes også det er vankelig å finne rimelige macroobjektiver. Jeg har også lyst å skaffe meg en omvenderring, men hvilke norske nettbutikker selger det, jeg vil forsøke macro på billigmåten men finner altså ikke norske butikker som selger utstyret. Jeg har aldri handlet/bestillt varer fra utlandet, har liten greie på regler, toll, valuta og den prisen jeg egentlig kommer til å betale.

     

     

    Det virker som det er mange som etterspør diverse kamera utstyr som det jeg nevner, men ingen butikker jeg har vært innom i Bergen har det eller vil bestille det til meg, fordi det er så få som ber om det sier de. Jeg har helst lyst å kjøpe via nettbutikk uten bruk av kredittkort.

     

    Et spørsmål til, hvordan kan en snu et objektiv uten å bruke omvenderring til macrofotografering, jeg har lest artikkelen, men jeg forsår ikke hva de mener med å snu objektivet, da fungerer jo ingenting, en kan jo ikek holde det foran kamera heller.

     

    Jeg som spør har lite peiling altså :blush:

  7. ..bråker og skrangler? Jeg har akkurat kjøpt et nikon objektiv i G serien et 70-300 zoom, det var veldig billig det kostet bare 1300 kr og jeg er svært overrasket. Det tar svært skarpe bilder med lite støy, det objektivet som fulgte med d70 (det billigste) gir mye mer korn i bildene enn hva dette G objektivet gir, det gir et svært soft pent look der det er bluret og veldig fint og skarpt der det skal være skarpt, den eneste ulempen er at nærgrensen er 1,5 m.

     

    Objektiver skrangler, det høres nesten ut som det er noe rusk eller småstein som beveger seg inni, men lyden er der ikke hele tiden, bare når autofokusen sliter litt inne uten særlig lys.

×
×
  • Opprett ny...