Gå til innhold

eivind955

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eivind955

  1. Jeg tror det er slik at Zyxel-ruteren simpelthen er en bro fra hovedruteren som befinner seg i utleier sitt hus. Denne mistanken bygger på dette:

     

    sTQNmvK.png

     

    Når jeg skriver 192.168.1.1 i nettleseren kommer dette opp:

     

    cF4x8RL.png

     

    Jeg kan da ta kontakt med utleier for å løse problemet - forhåpentligvis er han behjelpelig.

     

    Målet da er vel å åpne port 3001 for Zyxel-ruteren sin lokale IP hos hovedruteren? Hvordan finner jeg isåfall denne IP'en?

  2. Jeg forsøker å åpne port 3001 til en node.js-applikasjon som kjører på 10.0.0.53 uten suksess. Dette har jeg oppnådd tidligere med samme prosedyre, da på et annet nettverk (og annen rutermodell).

     

    Her følger noen bilder som illustrerer hva jeg har gjort:

     

    iW1yLDu.png

     

    Hg7a8hk.png

     

    mdSu31H.png

     

    NN9iiG3.png

     

    Men likevel:

     

    2ZmlLjO.png

     

    Serven kan nås på localhost:3001, så jeg vet at den kjører. Jeg har forsøkt å restarte både datamaskin og ruter i henhold til Telenors instruksjoner.

     

    Har også forsøkt å sette server-ip'en som DMZ i ruteren.

  3. Det stemmer. Kroater har begått de verste tyranniene i moderne historie. Kroaternes brutalitet sjokkerte selv tyskerne og det er ingen grunn til å tro at ting er bedre idag.

     

    Ja. Selv om man ikke holder dagens tyskere ansvarlig for nazistenes herjinger, er det en latent assosiasjon til landet som de fleste innehar også i dag. Tviler på at så mange har kjennskap til Kroatias mørke historie.

  4.  

    Organisajonen Ustaše , med basis i kroatisk nasjonalisme, fordrev og myrdet (på de mest grusomme vis) blant annet flere hundre tusen serbere under andre verdenskrig. Etter krigen ble situasjonen roet ned, blant annet ved at Tito likestilte kroatisk ønske om uavhengighet med Ustases tyranni. Som kjent har området (Balkan)  i nyere tid vært preget av endel ny-nazisme. Kan dette ha sitt utspring i en mangelfull denazifisering etter Ustases herjinger?

     

  5. Dette blei litt meir komplisert enn det trenger å være.

    Kva er det eigentleg eksakt som står i leigekontrakta om framleige?

     

    Om ein ser på hensikta med lova så er det nok litt enklare å finne eit svar.

     

    § 13. Fremleie

     

    Fremleie av boligen er ikke tillatt med mindre det foreligger skriftlig samtykke fra Utleier. Under enkelte omstendigheter kan Utleier samtykke til at Leier selv finner nye leietakere, men det skal da inngås en ny avtale mellom Utleier og ny leier. Opprinnelig leieavtale vil da falle bort, og opprinnelig Leier vil bli belastet med en og en halv månedsleie.

  6.  

    Men følger det ikke av lovbestemmelse at man har rett til fremleie? Det er nemlig presisert i leiekontrakten at dette ikke er tillatt. Imidlertid er det jmf. kontrakten tillatt å løsrive seg fra avtalen ved at utleier inngår en ny avtale med ny leier.

     

    Ja.

     

    Man har rett til framleie, men ikke - nødvendigvis - til at utleier inngår ny avtale med ny leier.

     

     

    Er det da ugyldig å kontraktsfeste at ordinær framleie ikke er tillatt, men at leier imidlertid har adgang til å få leien videreført til en annen part mot økonomisk kompensasjon?

  7. Her tror jeg man må skille mellom framleie (der TS forstatt er ansvarlig) og at utleier aksepterer en ny leier (og TS ikke lenger har noen plikter).

     

    Utleier kan nok ikke kreve gebyr for å godkjenne framleie ved en tidsbestemt kontrakt. I alle fall ikke hvis det ikke foreligger noen "saklig grunn" til å nekte.

     

    Men for skifte av leier er hovedregelen i § 8-1: "Leieren har ikke adgang til å overføre sine rettigheter eller plikter etter leieavtalen til andre uten samtykke fra utleieren, med mindre annet følger av avtale eller lovbestemmelse." Og da kan det så vidt jeg kan se potensielt være til leiers "gunst" om avtalen gir en rett til å komme helt ut av avtalen ved å betale et gebyr og skaffe ny leier.

     

    En annen sak er om det ville være i strid med utleiers lojalitetsplikt i kontraktsforhold å nekte utleie til en ny person uten saklig grunn. Og i så fall, om vilkåret da kan sies å være "gunstig" for leier.

     

    Men følger det ikke av lovbestemmelse at man har rett til fremleie? Det er nemlig presisert i leiekontrakten at dette ikke er tillatt. Imidlertid er det jmf. kontrakten tillatt å løsrive seg fra avtalen ved at utleier inngår en ny avtale med ny leier.

×
×
  • Opprett ny...