Gå til innhold

007JamesBond

Medlemmer
  • Innlegg

    431
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 007JamesBond

  1. Hei.

    Har en Octavia med et motorvarmeproblem. Normalt ville den selvfølgelig stått på 90, men denne blir feks aldri varm på tomgang slik som tidligere biler. Nå skal det sies at jeg akkurat kjøpte bilen og bilen har nå bare blitt kjørt av meg i mange minusgrader. Men i dag var det kun 3- og problemet var der fortsatt. Den har ligget på 60-70 grader hele tiden, men i dag som det var mildere kom den opp i 90 grader, men kun i lave hastigheter og stående stille på tomgang etter lang kjøretur.

    Når du kjørte på motorvei i 110 gikk det fort ned fra 90 til 60-70. Det bare på 3-4 minutter sannsynligvis. Hva skjer her? Har hørt at mange av disse sliter litt med å opprettholde varme, men slik skal det ikke være. Er dette termostat eller har noen en annen ide?

    Takker for svar.

  2. Hei. 

    Har ikke bil enda, da jeg bare kjører motorsykkel og siden vinteren kommer snart lurer jeg på hvordan man på beste måte kommer seg til Sundsvall med kollektivt (buss, tog, fly). Jeg har sett på litt forskjellig, men 13-16 timers reisevei frister ikke når det i teorien tar 6 timer. Et alternativ er fly med SAS og ungdomsbillett, da dette koster 1700. Tog til og fra OSL koster rundt 500. 

    Noen billigere alternativer og som tar helst innenfor 10 timer? Evt. billigere flyselskaper som jeg ikke vet om.

  3. Hei. Har gjort avtale med Power om å benytte meg av angrerett og forventer å få returlapp i posten i morgen tidlig.

    Problemet er det, at når jeg skulle sette Macen tilbake til fabrikkinnstillinger nå i kveld, så skjedde en systemfeil. Den starter, men finner ikke startdisk. Har søkt på dette og sett på Apple sine løsninger for å løse problemet, men ingenting fungerer. Jeg har forresten hatt Mac før og er ganske sikker på at det ikke er gjort feil når jeg slettet det som var på disken.

     

    Hva gjør jeg nå?

    Sender tilbake med en lapp om feil på programvare/system? Eller? Jeg kan vell fortsatt benytte meg av angreretten når dette er en systemfeil som dekkes av Apple og deres garanti.

  4. Fryste inn 4 porsjoner med spaghetti bologneste med små pasta biter for ca. 2 uker siden. Ble kokt og ferdig til å spises før det ble fryst ned. Er det slik at pasta ikke skal fryses egentlig? Hørt mye farlig angående pasta og lignende.

    Kan det spises eller ikke? Noen meninger? Har tint en porsjon siden i går kveld i kjøleskapet.

    Det har blitt fryst i en boks i veldig tynn plast, så den har sikkert ikke vært helt tett.

  5.  

    Problemstillingen som man ofte diskuterer er som så:

    Kan en person med førerkort ervervet etter de nye reglene kjøre en motorsykkel som er reg. med 25 kw og går under kjøretøygruppe 620 tung motorsykkel. 

    Er det noen som har et helt klart svar og har en lovparagraf på akkurat det her? Dette her noe flere diskuterer i MC-miljøet og er veldig aktuelt med tanke på hvor mange dette gjelder av ungdommen på MC.

     

    I følge "Kodehefte Autosys" gjelder kjøretøygruppe (avgift) kode 620 "Tung motorsykkel, herunder mellomtung motorsykkel, og 3 og 4 hjuls motorsykkel". Det at det er skrevet i vognkortet at kjøretøygruppe (avgift) er kode "620 Tung motorsykkel" skal ikke være i veien for at man kan kjøre den motorsykkelen på førerkort A2 forutsatt at den før nedtrimming ikke hadde effekt på mer enn 50kW dersom motorsykkel nå har effekt på 25kW.

     

    Glemte å nevne det, men jeg snakker om 600cc R med over 120hk originalt.

  6. Om du er gammel nok for å ta skikkelig førerkort klasse A, gjør deg selv en kjempetjeneste.

    Ikke gjør det halvveis. Gjør det skikkelig. Ta klasse A.

    Så slipper du å måtte tenke på hvilken klasse du har lov å kjøre.

    Du slipper å putre av gårde på en moped-liknende gjenstand.

    Du kan kjøre skikkelig MC.

     

    Nå har jeg A2, og jeg er ikke gammel nok til A. Jeg ønsket svar på spørsmålet mitt, og ikke sånne ting. Forresten anser jeg alt som er over 125 som MC :)

  7. Mulig Yamaha WR450F kan være et bra alternativ for deg om du ønsker en litt "billig" sykkel og forsikre. 

    KTM, Husqvarna og Husaberg er mye dyrere og dårligere kvalitet i tillegg. WR450F krever ikke like mye vedlikehold og er veldig holdbare sykler. Får mange tøffe WR sykler :)

  8. Er ikke det enkleste å spørre de som utsteder førekort...?

     

     

    Det skulle man tro, men vegvesenet gir forskjellige svar ut ifra hvem du snakker med. Det samme gjør politiet. 

    Jeg aner ikke om noen faktisk vet svaret, derfor jeg spør her. Kanskje noen her har god greie på sånn eller er flink til å finne ut av slike juridiske spørsmål.

  9. Hei. 

     

    En problemstilling som ofte kommer opp i diskusjon i MC-miljøet er det her. 

    I 2013 kom det nye regler, som lyder som dette:

     

    "Fra 19. januar 2013 ble klasse A2 innført som ny førerkortklasse for motorsykkel. Klassen gjelder føring av mellomtung motorsykkel (høyest effekt 35 kW og forholdet effekt/egenvekt høyst 0,2 kW/kg - og motorsykkelen må ikke være "nedtrimmet" til mer enn halvparten av opprinnelig effekt) med eller uten sidevogn."

     

    Før dette var det ingen begrensning på hvor mange hester man kunne plombere ned fra. Før var det heller ingen mellomtung klasse, men tung mc med restriksjon. 

     

    Mer enn halvparten av ungdommer i dag kjører rundt på MC som er registrert som kjøretøygruppe: 620 tung motorsykkel. I vognkortet vil det da også stå 25 kw (34 hk)

     

    Problemstillingen som man ofte diskuterer er som så:

    Kan en person med førerkort ervervet etter de nye reglene kjøre en motorsykkel som er reg. med 25 kw og går under kjøretøygruppe 620 tung motorsykkel. 

    Er det noen som har et helt klart svar og har en lovparagraf på akkurat det her? Dette her noe flere diskuterer i MC-miljøet og er veldig aktuelt med tanke på hvor mange dette gjelder av ungdommen på MC. 

     

    Tenkte det var greit å høre her, da det sikkert er flere her som kan mye jus!

  10. Hei! 

    Jeg lurer rett og slett på om det finnes flere yrker relatert til de jeg skriver under her:

     

    Politi

    Fengselsbetjent

    Brannkonstabel

    Toller

    Vekter 

     

    Jeg er i tenkeboksen akkurat nå når det kommer til yrke og utdanning, og trenger hjelp! Jeg ønsker i hovedsak tips til relaterte yrker.

     

    Tusen takk for svar!

  11. Selv om kjøper burde ha undersøkt det med en gang han fikk det gir loven ham rett til en rimelig periode for å gjøre enkle undersøkelser selv og verifisere mangelen, samt vurdere ansvarsforholdene, før han reklamerer overfor selger.

     

    Skjønner. 

    Skal man dra inn risiko-overgang og i såfall hvordan?

  12. Vi forutsetter at Roger kjøpte skapet.

    Det viser seg at skapet ikke virker. To uker etter kjøpet kontakter Roger Arne og krever at kjøpet heves på grunn av mangelen. Arne nekter dette, da han mener at i bruktsalg må man regne med slik.

    Her må vi bruke Kjøpsloven.

    Ved kjøp skal kjøperen undersøke gjenstanden, eller sørge for at den blir undersøkt, så sant det er praktisk mulig, i følge Kjøpsloven artikkel 38 (1.ledd).

    Artikkel 38 (2.ledd) - Hvis den blir transportert, noe den blir, kan undersøkelsen utsettes og gjøres når den kommer fram.
    Et kjøleskap er ikke vanskelig å undersøke, da det eneste som trengs å gjøre er å plugge i kontakten.

    Art 39. (1) Kjøperen taper retten til å pårope en mangel ved salgstingen om han ikke gir selgeren varsel og angir mangelens art innen rimelig tid etter at han oppdaget eller burde ha oppdaget den.

     

    Er dette rimelig tid? Jeg mener at han burde undersøkt det med engang han fikk det, og at 2 uker ikke er rimelig tid. 

     

    Dette er det jeg har på denne saken til nå, men hva med risiko-overgang og kan han heve kjøpet? Finner ikke ut av dette, og finner heller ikke paragrader. Noen som kunne tenke seg å forklare og evt. legge ved paragrafer?

  13.  

    Ok, han kjøper skapet.

    Det viser seg at skapet ikke virker. To uker etter tar kjøper kontakt med selger og krever at kjøpet heves på grunn av mangelen. Selger nekter, fordi han mener at man må regne med slik i bruktkjøp.

     

    Hvordan kan man løse denne problemstillingen?

     

    Her burde vel kjøper strengt tatt, tatt kontakt før det var gått 2 uker. 

     

    Det er kjøpers plikt å undersøke om ett produkt fungerer snarest etter at han/hun har erhvervet det.

     

     

    Ja, man har plikt til å undersøke ved kjøp, noe som er enkelt med et kjøleskap. Man kan jo bare plugge i kontakten. 

    Men, hvordan er de andre reglene? Man kan vell si ifra innen 30 dager, og fra man sier i fra har man igjen 30 dager til å levere tilbake?

  14.  

    Ok, han kjøper skapet.

    Det viser seg at skapet ikke virker. To uker etter tar kjøper kontakt med selger og krever at kjøpet heves på grunn av mangelen. Selger nekter, fordi han mener at man må regne med slik i bruktkjøp.

     

    Hvordan kan man løse denne problemstillingen?

     

    Er dette via forhandler/bedrift eller mellom privatpersoner?

     

    Da jeg kjøpte snøscooter brukt via forhandler havarerte motoren etter 2 uker, da byttet forhandleren uten spørsmål eller kostnader.

     

    Det gjelder privatkjøp.

  15. Ok, han kjøper skapet.

    Det viser seg at skapet ikke virker. To uker etter tar kjøper kontakt med selger og krever at kjøpet heves på grunn av mangelen. Selger nekter, fordi han mener at man må regne med slik i bruktkjøp.

     

    Hvordan kan man løse denne problemstillingen?

  16. Da er det nok bedre å kjøpe en billig skuter, for de pengene du har

     

    Har allerede en eldre 600cc motorsykkel til en verdi av rundt 30.000 kr, så går neppe til noe scooter. I tillegg har jeg bil til rundt 100.000 kr, som jeg ønsker å selge. Dessverre får jeg ikke helt støtte til å selge bilen til fordel for motorsykkel. Jeg er over gjennomsnittet MC interessert og har kjørt siden jeg var 16. Nå ønsker jeg noe nyere.

  17. Velkommen til Luksusfellen, vi ser deg på programmet om et par år.

     

    Nå har det seg slik at jeg ikke har inntekt akkurat nå, og begynner å jobbe deltid sammen med studier til sommeren.. Jeg tror neppe det blir noe problem å betjene et lite lån når jeg fortsatt bor gratis. Jeg har også nok penger oppspart til å betale på lånet fram til sommeren.

  18. Hei. 

    Jeg har et spørsmål. 

     

    Her er situasjonen:

     

    Fullmaktsgiver har gitt fullmektig i oppgave å kjøpe ett spesielt kjøleskap for fullmaktsgiver. Fullmaktsgiver sender med et skriv med fullmektig slik at den eventuelle selgeren får at fullmektig kan kjøpe på vegne av fullmaktsgiver. I tillegg sier fullmaktsgiver muntlig til fullmektig at det ikke må koste over 10.000 kr. 

    Det ender med at fullmektig får et tilbud om å kjøpe et skap til 12.000 kr og at det leveres til fullmaktsgiver. Fullmektig mener at fullmaktsgiver hadde tenkt urealitisk med tanke på pris og slår til på tilbudet.

    Når skapet kommer og pengene kreves nekter fullmaktsgiver å betale for skapet. 

     

     

    Nå skal jeg vise hvordan jeg har tenkt å løse dette, også vil jeg gjerne ha deres mening etterpå om dere kan jus. 

     

    Først og fremst bruker vi avtaleloven og paragraf-henvisninger til denne loven. 

     

    Her er det snakk om en oppdragsfullmakt på grunn av skrivet. Hadde han opplyst alt av info kun til fullmektig samtidig som han sa pris til denne personen, ville det vært en frasagnsfullmakt. 

     

    Fullmektig har gått over maksprisen til fullmaktsgiver og hvordan skal dette løses? Må han betale og er han bundet til kjøpet?

     

    ”§ 11. Har fuldmægtigen handlet i strid med forskrifter, som fuldmagtsgiveren har git ham, og forstod tredjemand det eller burde han forstaat det, blir retshandelen ikke bindende for fuldmagtsgiveren, selv om den ligger indenfor fuldmagten.`` Nei, denne er ikke viktig her, da tredjemann, altså selger ikke kunne vite  om prisen.

     

    Når det kommer til fullmaktens grense, så er jo ikke denne brutt. Den sier kun at hun skal kjøpe et bestemt skap, og dette har hun gjort. 

    Problemet er at hun fikk beskjed om at det ikke skulle koste over 10.000 kr. 

     

    Denne instruksen visste ikke selger om. Selv om instruksen er brutt er avtalen bindende for fullmaktsgiver, se § 11. 1. ledd og § 10, 1. ledd.

     

    Fullmaktsgiver må derfor betale og er bundet til kjøpet.

     

    Er dette et korrekt løsningsforslag på en slik oppgave eller hva tenker dere? 

    Kom gjerne med innslag!

  19. Hei. Som det står i overskriften.

    Er det mulig, og hvilke selskaper tilbyr i såfall dette? Hvis man ikke tenker på hvor høy rente det er og lignende.

    Snakk om MC til rundt 60-70.000. 

     

    Jeg ønsker bare svar, og jeg er ikke interessert i å høre hvor dumt det er å ta lån som 19 åring.

×
×
  • Opprett ny...