Gå til innhold

mtblanc

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mtblanc

  1. Takk for svar! Jeg kom gjennom hos Juridisk faklutet i Bergen i dag som kunne fortelle at de ser avd 1 + 2 som en helhet, samt avd 3 + 4 for seg. Det er likevel mulig å få fritak for de fagene du har tatt i 1.avd i Oslo, men må belage seg da på at (sitat) "det kan bli mye å gjøre til tider, og man må tilpasse seg et nytt studieløp" uten at jeg vet helt hva som ligger i det. Dersom man derimot har tatt både 1. og 2. avd er det piece of cake. med overgang mellom 2.de og 3de år.

     

    :D

  2. Ahh, selvfølgelig er det en jurist her inne som rydder opp! :D

     

    Jeg ser det samme som deg, og antageligvis ligger det i kortene at Bergen kjører en avdeling pr år de to første årene/avdelingene, for å så fordele 3. og 4. avdeling over to år. (ergo kan det ikke gies fritak for 3. eller 4. avd enkeltvis) Dermed vil jeg kunne gå ett år på Treider, få 60 studiepoeng via eksamene i regi av UiO og få to ekstra konkurransepoeng neste år :D .. eller, det var det jeg tenkte, men..

     

    Spørsmålet videre er dette: For å komme inn i Bergen vil jeg trenge desse poengene, men er det virkelig slik at de studiepoengene gir uttellig? Allt skulle tilsi det, men kontaktet UiB i dag som sier at lærestedet ELLER studiet må være NOKUT-godkjent for at jeg skal bli kreditert studiepoengene. Så ringte jeg til Treider igjen som ikke kunne si meg sikkert om studiet var NOKUT-godkjent, men siden alle eksamener går via Juridisk fakultet i Oslo så vil det gå under studie under UiO. Ergo skal jeg bli kreditert på lik måte som fulltidsstudenter ved UiO (og jeg får karakterutskrift/vitnemål derfra). Føler meg ikke sikker på dette, og vanskelig å få svar fra lærestedene. Er det noen som har input eller vet hvor jeg skal henvende meg?? Ikke lett dette..

  3. Dersom du er ute etter poeng kan jeg fortelle at jeg tok Ledelsesstudiet nå i vår via NKS nettstudier (eksamener i regi av Markeds-Høyskolen), ved siden av jobben. Jobbet med det intenst i 2 mnd (tok én av mnd fri fra jobben), og fikk gode karakterer. Jeg synest det var en fin måte å sanke poeng på. Jeg tok 30sp (fire eksamener á 7.5sp), og tenker å ta 30 til nå med fire økonomi-fag. Ledelse er jo mer eller mindre lære om hvordan folk fungerer sammen, og relevant så og si uansett hva du driver eller har tenkt og drive med senere. (kanskje mer matnyttig enn innføring i Latin?)

     

    S

  4. Hei folks!

     

    Lurer på om noen vet eller har noen erfaringer med å gå over fra Treider til et universitet (da helst Bergen) etter 1.avdeling? En forutsetning vil jo da være at UiB kjører samme "løp" som Treider / UiO, med én avdeling pr år (vet at de har litt annerledes opplegg/oppbygging av året, men dog).

     

    Jeg kom akkurat ikke inn på UiB i år, men vil gjøre det etter neste år med de ekstra studiepoengene jeg får etter å ha tatt ett år på Treider, men jeg jeg vil da være (sansynligvis) kvalifisert til å begynne på 1. året/avdeling. Spørsmålet er om jeg kan "hoppe" rett til 2. år/avdeling? Har søkt rundt på fora og ikke funnet svar på dette. Skolene har redusert bemanning så vanskelig å få svar der.. Dersom jeg ikke kan gå direkte til 2.avd kan jeg heller ta andre fag som privatist nå for å få poengene, og slippe å ta samme fag opp igjen neste høst.

     

    Noen erfaringer/inspill?

     

    Setter veldig pris på svar, ganske rådvill om dagen.. :-/

     

    Stian

×
×
  • Opprett ny...